Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

ΒΙΝΤΕΟ.Ένταση στη Βουλή για την άρση ασυλίας του Άδωνι. Εύγε Ζωή για την Δημοκρατικότητα σου...!!

Ενταση στη Βουλή όπου συνεδριάζει η Ολομέλεια για την άρση ασυλίας του Άδωνι Γεωργιάδη.

Η πρόεδρος, Ζωή Κωνσταντοπούλου, αφού διάβασε κατά γράμμα όλο τον κανονισμό και τις διαδικασίες που προβλέπονται, ανέφερε ότι αναβάλλεται για άλλη ημέρα η ψηφοφορία, επειδή –όπως τόνισε- απέστειλε αίτημα στον εισαγγελέα για να δοθεί άδεια και να παραβρεθούν στη Βουλή οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, αλλά αυτό απορρίφθηκε.

Η Πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι επιθυμία της είναι να συμμετέχουν όλοι οι βουλευτές...

Τι είναι και σε τι αποσκοπεί ο λογιστικός έλεγχος του δημόσιου χρέους;XREOS

 Την ώρα που το ζήτημα του χρέους κυριαρχεί στο πολιτικό προσκήνιο αλλά και στις ζωές μας, και η …πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου δηλώνει ότι «δρομολογήθηκαν πρωτοβουλίες λογιστικού ελέγχου του χρέους», είναι τουλάχιστον χρήσιμο να θυμηθούμε ή να μάθουμε τι είναι, τι θέλει και πως γίνεται αυτός ο λογιστικός έλεγχος του χρέους. 

Να λοιπόν γιατί αναδημοσιεύουμε ένα σχετικό απόσπασμα του βιβλίου «Ανοίγουμε τα βιβλία του χρέους – Τι είναι και πώς γίνεται ο λογιστικός έλεγχος του δημόσιου χρέους» των Ερίκ Τουσέν, Μαρία Λουσία Φατορέλλι, CADTM και Jubilee South, με επιμέλεια, προλεγόμενα και μετάφραση του Γ. Μητραλιά, που κυκλοφόρησε το 2011 από τις εκδόσεις Αλεξάνδρεια.

 Γιώργος Μητραλιάς
Οι λογιστικοί έλεγχοι θα δώσουν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα του χρέους....

Έχουμε να «χάσουμε» μόνο τις αλυσίδες μας....

Image result for μαθητης με τον ελεγχο στο χέρι
Τι υπέγραψε η κυβέρνηση την περασμένη Παρασκευή στο «Eurogroup». 

Σύμφωνα με το Ανακοινωθέν που εκδόθηκε, η κυβέρνηση έβαλε την υπογραφή της κάτω από ένα κείμενο στο οποίο τονίζεται ότι:

α) Η παράταση της Δανειακής Σύμβασης «διέπεται από μια σειρά δεσμεύσεων» όπου πρώτη αναφέρεται «η επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης στη βάση των όρων της υπάρχουσας συμφωνίας». 


Για όσους – κάνουν ότι – δεν θυμούνται, η.....

ΠΟΛ ΜΕΪΣΟΝ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΙΚΙΑ ΧΡΕΟΥΣ ΜΕ ΟΛΙΓΗ ΑΥΤΟ-ΔΙΟΙΚΗΣΗ.

EU_Akropolis
Για αποικία χρέους με ολίγη «αυτο-διοίκηση» μιλάει ο Πολ Μέϊσον, γνωστός Βρετανός δημοσιογράφος στο Channel 4, ο οποίος παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Ακολουθούν αποσπάσματα από την ανάλυσή του:

«Την Παρασκευή το βράδυ ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης απέτρεψε την πλήρη παράδοση στην γερμανική απαίτηση να εφαρμόσει η Ελλάδα το συνολικό πρόγραμμα λιτότητας της συντηρητικής πρώην κυβέρνησης. Ετσι υπέγραψε αμέσως έναν συμβιβασμό που, στο μυαλό του, διατηρεί περίπου το 20% του προγράμματος, με το οποίο εξελέγη ο ΣΥΡΙΖΑ.
Αν κρατήσει η συμφωνία της Παρασκευής τότε η Ελλάδα – που ο Βαρουφάκης την περιγράφει ως «αποικία χρέους» θα είναι ουσιαστικά μια αποικία χρέους με .....

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: ΕΙΧΑ ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΡΗΞΗ. ...ΕΙΔΕΣ Ο ΑΛΕΞΗΣ....??

Varoufakis-sapen-guidos031bdd287338361883
Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης λίγη ώρα μετά το πράσινο φως που άναψε το Eurogoup ανέφερε σε ενημέρωση στο ΥΠΟΙΚ ότι τους τέσσερις επόμενους μήνες θα πρέπει η κυβέρνηση να δώσει ρεσιτάλ αποτελεσματικότητας.

Ο ίδιος εξήγησε πως η εντολή που είχε ήταν διαπραγμάτευση για συμφωνία και όχι για ρήξη και εμφανίστηκε απολύτως ικανοποιημένος για την έγκριση από το Eurogroup.
Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών «στρατηγική της ελληνικής πλευράς ήταν ο διαχωρισμός της δανειακής σύμβασης από το Μνημόνιο» και προσπάθεια να αλλάξουν οι όροι.

Για τις αντιδράσεις εντός ΣΥΡΙΖΑ

«Άκουσα υπάρχουν μεγάλες αντιδράσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ακούσαμε τον Μανώλη Γλέζο και άλλες αντιδράσεις. 
Η δική μου εντολή, η εντολή που εγώ εισέπραξα από την κυβέρνηση, ήταν.....

ΟΡΙΣΤΙΚΟ “ΝΑΙ” ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ. ΤΟ ΑΞΙΑΣ 7 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΔΙΔΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΛΑΤΣΗ ΕΝΑΝΤΙ 700 ΕΚΑΤ. ΠΛΗΡΩΤΕΟ ΣΕ 30 ΧΡΟΝΙΑ .... ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ..!!!

elliniko999595
Η μείζονα σύνθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με την υπ΄ αριθμ. 1183/2015 απόφασή της, ομόφωνα και αμετάκλητα «άναψε το πράσινο φως» για να προχωρήσει η διαδικασία του διαγωνισμού για την αξιοποίηση του Ελληνικού με πλειοδότη την εταιρεία «Hellinikon Global Ι S.A.» και εγγυητή αυτής τη «Lamda Development Ανώνυμη Εταιρεία Συμμετοχών και Αξιοποίησης Ακινήτων».

Τον Δεκέμβριο του 2014, στη μείζονα αυξημένη 7μελή σύνθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου συζητήθηκε η αίτηση αναθεώρησης της Περιφέρειας Αττικής και οι παρεμβάσεις υπέρ της Περιφέρειας του δικηγόρου Γιώργου Κόκκα ατομικά και ως εκπρόσωπου της πολιτικής κίνησης «Ελληνικό Κίνημα ‘Αμεσης Δημοκρατίας», της Ένωσης Προσώπων «Συσπείρωση για Δημοκρατία και Σεισάχθεια» και δύο πολιτών.
Οι προσφεύγοντες ζητούσαν......

ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΕΞΗΓΓΕΙΛΕ Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ.

konstantopoulou032948rj54
Την συγκρότηση επιτροπής λογιστικού ελέγχου του χρέους, την επανασυγκρότηση της επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων και την δρομολόγηση έρευνας για το πώς η χώρα οδηγήθηκε στο μνημόνιο, εξήγγειλε η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά την συνάντησή της .....

Η Βουλή θα είναι όμηρος της δικαστικής εξουσίας.

vouli-geniki23=-952jfd
Σε κόντρα μεταξύ της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου και βουλευτών της αντιπολίτευσης, που διαρκεί ήδη επί μία ώρα, εξελίσσεται η πρόταση της πρώτης να αναβληθεί για αύριο η προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση της Βουλής με θέμα την εξέταση άρσης ασυλίας του Αδώνιδος Γεωργιάδη.

Αιτία για την οποία ζήτησε την 24ωρη αυτή αναβολή η Πρόεδρος της Βουλής ήταν το γεγονός ότι ο εισαγγελέας των φυλακών δεν έδωσε άδεια εξόδου στους προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής. 
Δεν είναι λίγοι οι βουλευτές πάντως, που......

Αναλυτές στο Bloomberg: Η Ελλάδα έχασε τη «μάχη» κατά της λιτότητας.

Ως «απόλυτη παράδοση» της Ελλάδας και η «τεράστια νίκη» των Ευρωπαίων χαρακτηρίζουν οι αναλυτές τη συμφωνία της Παρασκευής, όπως αναφέρει σε νέο του δημοσίευμα το Bloomberg.

Το διεθνές πρακτορείο σχολιάζει ότι για αυτούς που παρακολουθούν τις εξελίξεις γύρω από την ελληνική κρίση
τα τελευταία πέντε χρόνια δεν υπάρχει αμφιβολία για το ποιος κέρδισε τελικά την Παρασκευή.

«Ακόμα και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε ότι δεν θέλει να κάνει την κατάσταση ακόμα πιο δύσκολη για την Ελλάδα, αφού ο Αλέξης Τσίπρας θα δυσκολευτεί να »πουλήσει» τη συμφωνία στο εσωτερικό.

 H ρητορική του Τσίπρα κατά της λιτότητας τελείωσε ύστερα .....

Ο Πολ Μέισον ξεσκονίζει τα γραπτά του Βαρουφάκη και αναρωτιέται αν μπορεί ένα αντίστροφο Bitcoin να σώσει την Ελλάδα.

Η υπάρχουσα οικονομική κρίση, οι διπλωματικές μάχες των Βρυξελλών, οι απαιτήσεις για συγκεκριμένους αριθμούς, όταν όλες οι αριθμητικές παραδοχές των μνημονίων έχουν πέσει έξω και η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους αμφιβητείται από όλους αν και δεν ομολογείται, είναι σίγουρα εξαντλητική, αλλά και έπνευση για φιλοσοφικές αναζητήσεις πάνω στη φύση του χρήματος. Τουλάχιστον για τον μεγαλύτερο σταρ αναλυτή, τον βρετανό Paul Mason, του Channel 4 και ενίοτε του Guardian.

Με το τελευταίο του άρθρο, ο Paul Mason μας βάζει τα γυαλιά. 

Ξεθάβει ένα κείμενο που έγραψε στο μπλογκ του πριν από 1 χρόνο, ο Γιάννης Βαρουφάκης και ξεδιπλώνει μια άλλη οπτική της οικονομικής κρίσης και της φευγαλέας φύσης του χρήματος.

«Η ευρωκρίση δεν έχει σχεδόν καμία θετική πλευρά. Γίνεσαι κι εσύ μέρος ενός ατελείωτου.......

Δεν αντιμετωπίζεις τους Γερμανούς μόνο επικοινωνιακά.

Όταν είσαι ο νέος υπουργός των Οικονομικών και έρχεται ο Σόϊμπλε στο Eurogroup Παρασκευή βράδυ και ρίχνει μπροστά σου ένα στυλό λέγοντας στην ουσία: «Είτε υπογράφεις είτε την Τρίτη το πρωϊ σου κλείνω τις τράπεζες», τι θα κάνεις; Τότε δύο επιλογές έχεις, είτε να υπογράψεις ό,τι θέλει, είτε θα πρέπει να ετοιμαστείς να φύγεις με ελικόπτερο Τρίτη πρωϊ πρωϊ.

Μόλις ο Σόϊμπλε διαπίστωσε ότι η κυβέρνηση δεν ήταν.......

Ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας είναι πια όρος επιβίωσης για τον Ελληνισμό.....

                
Ναι φίλε μου, τώρα παίζουν το τελευταίο τους χαρτί και θα καούν από τη φλόγα που ήδη....... ανάβει στις καρδιές μας! 



Είναι μοιραίο πια να επισυμβεί το «θαύμα», που όλοι περιμένουμε! 

Εμείς πια δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε κι είμαστε πιο ελεύθεροι από ποτέ!

Τίποτα δεν έγινε τυχαία! Δοκιμαστήκαμε σκληρά για να δώσουμε την πιο καίρια μάχη της ιστορίας μας ενωμένοι και δυνατοί ,όσο ποτέ! 


Το είδαμε καθαρά πια το μοναδικό μας χρέος ...