Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Άδωνις Γεωργιάδης: “ΠΑΣΟΚ & Νεα Δημοκρατία είναι κλέφτες και ψεύτες”

 Σοκ προκαλεί η δήλωση του τηλευπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, ότι όποιος ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ & τη Νέα Δημοκρατία στις επικείμενες εκλογές νομιμοποιεί την κλοπή του δημοσίου χρήματος. 

Ο τηλευπουργός το προχωράει ....

Με ποιο δικαίωμα μας ξεφτιλίζει ο ..Κάφρος;

Για τις εξελίξεις στην Ουκρανία εξέδωσε ανακοίνωση ο αναπληρωτής  πρωθυπουργός,  αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος που εκπροσωπεί μόνο τον εαυτόν του  ως γερμανοτσολιάς που είναι , λίγο πριν την αναχώρησή του για τη Βουδαπέστη, όπου θα συμμετάσχει στην Υπουργική Συνάντηση Visegrad+3.

Στην ανακοίνωση καλωσορίζει την απελευθέρωση της ...

ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ. Ή ΤΩΡΑ Ή ΠΟΤΕ.

Υπάρχει μία παγκόσμια υπερδύναμη που κρατά την ρομφαία του δικαίου.

Χτισμένη πάνω στα βήματα του Αλεξάνδρου, υπό την διδαχή του Αριστοτέλη και την σοφία του Πυθαγόρα.

Υπερδύναμη που γιγαντώθηκε από την διδασκαλία του φωτός και της αλήθειας, με το αίμα της θυσίας του Εσταυρωμένου.

Μία υπερδύναμη από τον Άνθρωπο για τον άνθρωπο. Τόσο αρμονική όσο η σχέση των Γηγενών με την Γη.

Μία υπερδύναμη σε καταστολή και αργό ακρωτηριασμό, όπως...

Αυτό θα είναι το "παράδοξο" μνημόνιο 3... Στις αγορές, πτωχευμένοι!

 Το σχέδιο του Βερολίνου για την Ελλάδα των επόμενων ετών έχει πλέον παγιωθεί. Τι περιέχει; Ας ξεκινήσουμε από το τι δεν περιέχει.

1. Δεν περιέχει το κούρεμα, το οποίο θα μπορούσε να βγάλει το ελληνικό κράτος από...την διαχρονική κατάσταση χρεοκοπίας (κοινώς την αδυναμία να εξυπηρετεί τα χρέη του μακροπρόθεσμα, ακόμα και μετά από μια γενναία επιμήκυνση μετά μείωσης του επιτοκίου κατά μισή με μία μονάδα).

2. Δεν περιέχει καμία πρόβλεψη για κοινό, ευρωζωνικό χρέος (π.χ. ευρωομόλογα).

3. Δεν περιέχει νέο επίσημο δάνειο, το οποίο να καλύπτει τις μελλοντικές δανειακές ανάγκες του κράτους, πέραν το πολύ 20 δισ. ευρώ που στόχο θα έχουν να καλύψουν τις «αστοχίες» του Μνημονίου 2.

4. Δεν περιέχει κάποια σημαντική επενδυτική ενίσχυση, πέραν των ΕΣΠΑ.

5. Δεν περιέχει κάτι ....

Θάνος Τζήμερος για Χρυσή Αυγή: Nα συλληφθούν οι ηγεσίες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Γράφει ο Θάνος Τζήμερος

Η δίωξη ολόκληρης της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής δίνει συνέχεια, μεγεθύνοντας το, στο αρχικό λάθος της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει νομικές "λύσεις" για πολιτικά προβλήματα. 
Από πολιτικής άποψης πρόκειται για γκάφα ολκής, αλλά και από νομικής πάσχει τόσο πολύ που φοβάμαι ότι στο ακροατήριο θα καταπέσει παταγωδώς.

Την Χ.Α. έχω βαρεθεί να το λέω, την τροφοδοτεί η θεσμοποιημένη ανομία που εγκαθίδρυσαν το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και η παράφρων Αριστερά. Τα κόμματα εξουσίας, αλλά και το ΚΚΕ με τις παραφυάδες του, δεν σεβάστηκαν κανέναν νόμο και κανέναν θεσμό. Επί 40 χρόνια, νόμος ήταν το συμφέρον του εργατοπατέρα ή του κρατικού λαμόγιου. 


Μπροστά στην εθνική καταστροφή που προκάλεσαν αυτές οι συμμορίες, μπροστά στο οργανωμένο έγκλημα ....

Το στοίχημα ήταν οι Έλληνες να πάψουν να είναι Έλληνες προκειμένου να… προοδεύσουν.Η πλήρης αποελληνοποίηση της Ελλάδος....

Ο Σημίτης έδωσε και πάλι τη βασική φόρμουλα για την ανθρωπολογική μετάλλαξη των Ελλήνων όταν είπε ότι το κύριο εμπόδιο στην ανάπτυξη ήταν η ιδιαιτερότητα των Ελλήνων.

Να παρατηρήσουμε εδώ ότι δεν αναζήτησε την αιτία της «κακοδαιμονίας» μας σε κάποιο επιμέρους συστατικό στοιχείο της ελληνικής ταυτότητας (π.χ. την Ορθοδοξία ή τον κοραϊσμό ή τον ραγιαδισμό, τον ατομικισμό κ.λπ.) το οποίο εξοβελίζοντας θα μπορούσαμε να ελπίσουμε σʼ ένα πιο θετικό μέλλον. 

Όχι, ολάκερη η ιδιαιτερότητα των Ελλήνων, δηλαδή ό,τι συνιστά την ελληνικότητα αυτήν καθαυτήν μπήκε στο στόχαστρο του «εκσυγχρονιστικού» λόγου. 

Το στοίχημα ήταν οι Έλληνες να πάψουν να είναι Έλληνες προκειμένου να… προοδεύσουν. Η πρόοδος, η ανάπτυξη, ο εκσυγχρονισμός ήταν ο προβαλλόμενος στόχος. Η ανθρωπολογική μετάλλαξη των Ελλήνων, το μέσον για την επίτευξη του στόχου αυτού.

Από την αρχή της διακυβέρνησης Σημίτη ως σήμερα η αποελληνοποίηση της Ελλάδος έγινε στην αρχή ψιθυριστά, αργότερα φωναχτά, αλλά πάντα με συνέπεια και ....

Μόσχα προς Ουκρανία και ΔΝΤ: "Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία αλλά χωρίς εμάς"

"Καλή επιτυχία" εύχεται η Μόσχα πλέον στον ουκρανικό λαό γερμανο-χαζαρικής καταγωγής που κατοικεί στην δυτική Ουκρανία (το ρωσόφωνο κομμάτι που κατοικεί στην νοτιοανατολική Ουκρανία είναι μαζί της), που επέλεξε με αίμα και αγώνα να διαλέξει τον δρόμο του ΔΝΤ! 

Πρόκειται για μια παγκόσμια πρωτοτυπία, προφανώς στους εξεγερθέντες κανείς δεν εξήγησε τι τους περιμένει από τουδε και στο εξής.

Ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Άντον Σιλουάνοφ δηλώνει ότι το Κίεβο θα πρέπει να υλοποιήσει δύσκολες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις προκειμένου να ικανοποιήσει τους όρους του Ταμείου, προαναγγέλοντας "ψαλίδι" της βοήθειας από τη Μόσχα

Η Ουκρανία θα πρέπει να υλοποιήσει δύσκολες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις προκειμένου....

Αποφυλάκισαν την Ουκρανή “Παπανδρέου”. Δεν υπάρχει ελπίδα για τον πλανήτη… οι περιούσιοι επελαύνουν..BINTEO

Η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας Γιούλια Τιμοσένκο αποφυλακίστηκε τελικά, ενώ νωρίτερα εκπρόσωπος του κόμματός της διέψευδε τις σχετικές πληροφορίες από ΜΜΕ.

Παράλληλα, το κοινοβούλιο εξέλεξε νέο πρόεδρό του τον Ολεκσάντρ
Τουρτσίνοφ, στενό συνεργάτη της κ. Τιμοσένκο, ο οποίος, απουσία του προέδρου και χωρίς πρωθυπουργό, ουσιαστικά ....

ΣΟΚ! Θα μας παίρνουν σπίτια και ΙΧ...

Κόντρα στη γενικευμένη προπαγάνδα, που επιμένει να παρουσιάζει το έκτρωμα Χατζηδάκη ως μια ευνοϊκή ρύθμιση υπέρ του δανειολήπτη, Το ΧΩΝΙ παρουσιάζει την αλήθεια για το «ιρλανδικό μοντέλο» που αποφάσισαν να μας φορέσουν:

Αν αποφασίσουν ότι πληρώνεις υψηλό ενοίκιο...

Παρότι η...χώρα μας, αυτή την περίοδο, είναι προεδρεύουσα χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση εν τούτοις ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος προτίμησε να εξαφανισθεί από τα γεγονότα της Ουκρανίας .....

 Αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει στο διπλωματικό σώμα, αλλά και σε πολιτικούς κύκλους που έχουν καλή γνώση των θεμάτων εξωτερικής πολιτικής η παντελής απουσία της Ελλάδας από την αιματοχυσία που συντελείται στην Ουκρανία. 

Παρότι η....

Μόσχα: «Θα φτάσουμε μέχρι και σε πόλεμο για την Κριμαία».

«Εάν η Ουκρανία διασπαστεί αυτό θα σημαίνει πόλεμο», δήλωσε Ρώσος κυβερνητικός αξιωματούχος στους Financial Times.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των FT η Ρωσία είναι προετοιμασμένη να πολεμήσει για την Κριμαία για να προστατέψει αφενός τις βάσεις του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας και αφετέρου μεγαλύτερη εθνική ρωσική κοινότητα στην Ουκρανία.

Μιλώντας στους FT o Ρώσος αξιωματούχος είπε: «Θα χάσουν την Κριμαία πρώτα γιατί θα πάμε εκεί και θα την προστατέψουμε όπως κάναμε και με την Γεωργία».

Δύο ημέρες νωρίτερα ο .....

Χρυσόγονος : “Δεν μπορεί κανένας να θέσει τη Χ.Α εκτός νόμου. Ο μόνος κυρίαρχος για τέτοια απόφαση είναι ο λαός”.

«Δεν υπάρχει συνταγματική πρόβλεψη για απαγόρευση πολιτικού κόμματος. Αρμόδιο για να θέσει τη “Χρυσή Αυγή” οριστικά και συνολικά εκτός Βουλής είναι μόνο το εκλογικό σώμα» δηλώνει

σε συνέντευξή του , ο καθηγητής Νομικής στο ΑΠΘ Κώστας Χρυσόγονος, ενώ σε ερώτηση πως μια εγκληματική οργάνωση μπορεί να συμμετάσχει στις ευρωεκλογές απαντά: «Την εγκληματική οργάνωση τη συγκροτούν τα πρόσωπα και όχι το κόμμα καθ’ αυτό». 


Ο Κ. Χρυσόγονος επιμένει πως έπρεπε να έχει ζητηθεί η άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής από τη Βουλή: «Δημιουργείται ένα επικίνδυνο νομικό προηγούμενο με τη διαστολή στο άπειρο της έννοιας του “αυτόφωρου”. 

Το πιο αξιοσημείωτο είναι ότι προφανώς η Βουλή θα παρείχε με μεγάλη πλειοψηφία την άδεια για δίωξη της νεοναζιστικής συμμορίας και θα σηματοδοτούσε έτσι και έναν ισχυρό πολιτικό συμβολισμό. Το γεγονός ότι..

Όλο και πιο κοντά μια σύγκρουση «γιγάντων»

του Κίμωνα Γεωργακάκη

Η κατάσταση στην Ουκρανία δείχνει αν μη τι άλλο ότι ο πλανήτης βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή, η οποία ενέχει τον μέγιστο κίνδυνο μιας γενικευμένης σύρραξης, όσο κι αν λυπηρό ακούγεται αυτό. 
Άλλωστε τις αποφάσεις τις λαμβάνουν άλλοι και όχι το θέλω του καθενός από εμάς.

Τα τελευταία χρόνια, στην Ευρώπη και στον χώρο της Μεσογείου, οι συγκρούσεις είχαν την μορφή «ξαφνικών» εξεγέρσεων με πράκτορες και μισθοφόρους κυρίως δυτικών συμφερόντων να τις οργανώνουν, προκειμένου οι όποιες χώρες να συμβαδίζουν....

Είναι κοντά η ώρα, που η αλήθεια σαν το άπλετο φως θα λάμψει και θα σβήσει το σκοτάδι .....

Εσύ « άρρωστε» και θρασύδειλε ψεύτη ,που κοιτάς με περιφρόνηση τον άνθρωπο που τολμάει με παρρησία να πει την αλήθεια - που σε καταδικάζει και σε ξεγυμνώνει-είσαι τόσο εγωπαθής, που πιστεύεις ότι εσύ είσαι ο «νικητής»! 

Ειρωνεύεσαι και απαξιώνεις την αγωνιστικότητα, το φρόνημα,
τον πατριωτισμό ,την εντιμότητα ,την ελεύθερη κι αδούλωτη σκέψη, που μέχρι τώρα-ενώ η ίδια η πράξη της ζωής δικαίωσε- αποδείχτηκε «ανώφελη» πρακτική για τα δικά σου «μέτρα»! Μόνο που ξέχασες ...

Δεν έχουν καν την δημοκρατική νομιμότητα να προβούν σε κάτι τέτοιο... ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΒΟΥΛΗ 250 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΓΕΡΟΥΣΙΑ Τι μαγειρεύουν πάλι ;

Σε πρόταση για μικρότερη Βουλή, 250 βουλευτών, και ταυτόχρονη ενίσχυση του ρόλου του Προέδρου της Δημοκρατίας προσανατολίζεται η κυβέρνηση πριν από τις εκλογές.

Η πρόταση αυτή, που θα εντάσσεται στη γενικότερη συζήτηση που θα ανοίξει το επόμενο διάστημα ενόψει της Συνταγματικής Αναθεώρησης, εκτιμάται ότι θα βρει σημαντική απήχηση στην κοινωνία και θα φέρει τα κόμματα της αντιπολίτευσης προ της ευθύνης να πάρουν θέση έναντι ζητημάτων που .....

Στη Συρία είπαμε πρώτοι "ΠΥΡ" - Για την Ουκρανία όμως ο Βενιζέλος το τσίκνιζε στα Τίρανα.

του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ 

Αν και προεδρεύουμε της ΕΕ. Είναι σαφές ότι η χώρα αντιμετωπίζει πρόβλημα προσανατολισμού στην εξωτερική της πολιτική.

Και το πρόβλημα... δεν πρέπει να το προσωποποιήσουμε στον Βενιζέλο που σήμερα είναι και ΥΠΕΞ. Το πραγματικό μας πρόβλημα είναι ότι δεν έχουμε εξωτερική πολιτική που να έχει στόχους και συνέχεια. 

Μερικά ελπιδοφόρα διαλείμματα ξεχνιούνται με τον πρώτο ανασχηματισμό ,όταν ο επόμενος ΥΠΕΞ “στρίβει” το τιμόνι σε άλλη κατεύθυνση μόνο και μόνο για να βάλει την “δική του σφραγίδα”. Και η χώρα καταλήγει ως συνήθως σε απομόνωση. 

Τι θέλουμε να πετύχουμε; Ποια πιστεύουμε ότι ....

EΒΡAΙΩΣIΩΝIΣΤIΚO ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΜΕ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ...

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Το κατεξευτελισμένο σημερινό πολιτικό σύστημα των αρπάγων της αξιοπρέπειας, της υπερηφάνειας, του βίου των Ελλήνων πολιτών, μετέρχεται κατ΄ εντολή των νέων αφεντικών της πατρίδος μας, όλων 
εκείνων των φασιστικών μεθόδων προκειμένου να φτωχοποιηθεί περαιτέρω ο Ελληνικός λαός.

Έτσι, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, ένα από τα πιο πολύτιμα γρανάζια της πολιτικής μηχανής των Νεοταξιτών-Παγκοσμιοποιητών, που όλη η ΝΔ τον κατηγορεί ως ....

Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ : ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ.

«Χωρίς την Ουκρανία, η Ρωσία παύει να είναι αυτοκρατορία, με την Ουκρανία υποταγμένη, η Ρωσία γίνεται αυτόματα αυτοκρατορία»

Ζμπίγκνιου Μπρζεζίνσκι

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Το 1991, ήμουν ανταποκριτής στη Μόσχα όταν ο Pablo (Μιχάλης Ράπτης) μου ζήτησε να κάνω έναν απολογισμό της σοβιετικής κατάρρευσης, για το περιοδικό που έβγαζε η τάση του στο Παρίσι, το Sous le drapeau du Socialisme. Υποστήριξα στο άρθρο αυτό (αρ.122, αναδημοσιεύτηκε πρόσφατα από τη γαλλική επιθεώρηση Utopie Critique, αρ. 50), ότι «ο ψυχρός πόλεμος δεν τελείωσε, αλλά θα ξεκινήσει πάλι, αυτή τη φορά όχι από το Βερολίνο και την Καμπούλ, αλλά από το Κίεβο και την Τασκένδη».

Αυτό ακριβώς βλέπουμε τώρα να γίνεται στην Ουκρανία, στην καρδιά της πρώην Σοβιετικής ‘Ενωσης, ίσως μάλιστα να μην περιορισθούμε σε απολύτως «ψυχρές» μορφές σύγκρουσης, αλλά ....

Προς διαμελισμό η Ουκρανία ..

Προσωρινή θα αποδειχθεί η προχθεσινή συµφωνία µεταξύ της ρωσόφιλης κυβέρνησης της Ουκρανίας και της γερµανόδουλης δεξιάς και ακροδεξιάς αντιπολίτευσης. 

Αυτή τη στιγµή δεν είµαστε καν σε θέση να πούµε ούτε αν θα εφαρµοστεί ουσιαστικά. 

Το µόνο για το οποίο είµαστε βέβαιοι είναι ότι αυτή η τελευταία αντιπαράθεση που κορυφώθηκε από τον ∆εκέµβριο έχει βαθύνει ακόµη περισσότερο το αβυσσαλέο ρήγµα µεταξύ της αναπτυγµένης ρωσόφιλης ανατολικής Ουκρανίας και της οικονοµικά καθυστερηµένης και γερµανόφιλης δυτικής Ουκρανίας.

Ο συµβιβασµός δεν µπορεί να...

Τσίπρας: Στάση πληρωμών αν το επιβάλει το "εθνικό συμφέρον"

- Με στάση πληρωμών και μη εξυπηρέτηση των δανείων προειδοποιεί ο Αλέξης Τσίπρας 
- Θα γίνει σε περίπτωση του οι διαπραγματεύσεις για το κούρεμα του χρέους δεν οδηγήσουν πουθενά

- Εκτιμά όμως πως "δεν θα φτάσουμε ως εκεί. Δεν συμφέρει άλλωστε κανένα" 
- Άνοιγμα προς όλους τους χώρους: Θα σχηματίσω κυβέρνηση και με πρόσωπα εκτός ΣΥΡΙΖΑ 
- "Βλέπει" βουλευτικές εκλογές μετά τις ευρωεκλογές

Σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ εκλεγεί κυβέρνηση, ο πρόεδρος του δεν αποκλείει το ενδεχόμενο μονομερών ενεργειών αν, όπως τονίζει σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, κάτι τέτοιο «επιβάλει» το εθνικό συμφέρον. 

«Εάν οι συνομιλίες οδηγήσουν στην....

ΒΙΝΤΕΟ. Γ. ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ "Ο Ορυκτός και Υποθαλάσσιος Πλούτος της Ελλάδας και τα Μνημόνια" ΑΞΙΖΕΙ...

Ομιλία του καθηγητή συνταγματικού δικαίου κ. Γεωργίου Κασιμάτη με θέμα "Ο Ορυκτός και Υποθαλάσσιος Πλούτος της Ελλάδας και τα Μνημόνια"