Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

Τότε τι είσαι και τι πιστεύεις;

«ΕΙΣ ΟΙΩΝΟΣ ΑΡΙΣΤΟΣ ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ» 

Μια συνέντευξη μ’ ένα νεαρό 
(Λέει πως είναι απ’ τη φάρα του Κολοκοτρώνη!) 


Σε ποιο κόμμα ανήκεις; 


Σε κανένα. 


Δεν έχεις κόμμα; 


Όχι. 


Τότε τι είσαι και τι πιστεύεις;  


Είμαι Έλληνας και διαλέγω να εμπιστεύομαι ιδέες μόνο απ’ την Ελληνική την ιστορία. Τις βρίσκω πάντα ..

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΠΙΚΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ.

Αποτέλεσμα εικόνας για μαχη μαραθωνα
ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Η μάχη του Μαραθώνα, που κατά πάσα πιθανότητα διεξήχθη την 11η Σεπτεμβρίου του έτους 490 π.Χ., υπήρξε η πρώτη από συνολικά τρεις μάχες, όπου οι Αθηναίοι νίκησαν τον κατά πολύ μεγαλύτερο στρατό και το ναυτικό των Περσών, με μικρή μόνον υποστήριξη από άλλες ελληνικές πόλεις. 


Με τις νίκες αυτές αναχαιτίστηκε η πρώτη απόπειρα μιας φιλόδοξης ασιατικής εισβολής στην Ευρώπη και συγχρόνως τέθηκαν τα θεμέλια για την ανάπτυξη της Αθήνας ως ....

Πολύ γέλιο.....

Βουλευτής μηνύει τον Γ. Παπανδρέου για εσχάτη προδοσία...

Μήνυση κατά του Γιώργου Παπανδρέου, καταθέτει βουλευτής ο οποίος ισχυρίζεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός «παγίδευσε τη χώρα στη μέγγενη των μνημονίων, ζημιώνοντας τα...
συμφέροντά της», ενώ καταγγέλλει πως ο επικεφαλής της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, είχε δεχθεί «σχετικές υποδείξεις εξ Αμερικής».

Ο βουλευτής που ....

Μόσχα: «Η ελληνική κυβέρνηση μας πρότεινε την από κοινού εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων»!

Κάτι έχει αρχίσει να κινείται όπως φαίνεται στην προσπάθεια της Ελλάδας για αξιοποίηση του ορυκτού της πλούτου καθώς «τη δημιουργία κοινοπραξίας για την εκμετάλλευση φυσικών πόρων πρότεινε η Ελλάδα στη Ρωσία»,όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος και αναπληρωτής πρωθυπουργός της ρωσικής κυβέρνησης Αρκάντι Ντβόρκοβιτς.
«Υπάρχουν έργα που προτάθηκαν από τους Έλληνες συναδέλφους μας, όπως μια κοινοπραξία για την εξόρυξη φυσικών πόρων στην ελληνική επικράτεια», δήλωσε ο Ντβόρκοβιτς στους....

Τα capital controls δημιούργησαν τη μαύρη αγορά μετρητών.

Για μία ιδιόμορφη «μαύρη» αγορά μετρητών, κάνει λόγο σε δημοσίευμα του το «Βήμα της Κυριακής», από τη στιγμή της επιβολής των capital controls, που εγκλώβισαν τα χρήματα των Ελλήνων καταθετών στις τράπεζες.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ....

Διατλαντικές Συμφωνίες. Δούρειοι ίπποι του Αμερικανισμού.

«Όταν το κεφάλαιο έχει το ανάλογο κέρδος, γίνεται τολμηρό. Με 10% κέρδος αισθάνεται τον εαυτό του σίγουρο και μπορεί να το χρησιμοποιήσει κανείς παντού, με 20% γίνεται ζωηρό, με 50% γίνεται θετικά παράτολμο, με 100% τσαλαπατάει όλους τους ανθρώπινους νόμους, με 300% δεν υπάρχει έγκλημα που να μη ριψοκινδυνεύσει να το διαπράξει, ακόμα και με κίνδυνο να πάει στην κρεμάλα»...
Καρλ Μαρξ

του ΚΩΣΤΑ ΛΑΜΠΟΥ

Όπως στη θάλασσα το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό για να επιβιώσει και να μεγαλώσει, έτσι και στις κοινωνίες της ατομικής ιδιοκτησίας η μεγάλη ιδιοκτησία τρώει τη μικρή για να κυριαρχήσει πάνω στον άνθρωπο και στην κοινωνία. Υπάρχει βέβαια μια διαφορά. 

Το μεν μεγάλο ψάρι τρώει μέχρι να χορτάσει και επανέρχεται όταν ξαναπεινάσει, πράγμα που αφήνει χρόνο για την αναπαραγωγή της τροφής του γεννώντας ταυτόχρονα εκατομμύρια αυγά, μέρος των οποίων θα καταφέρουν να γίνουν ..

Αυτό το φιάσκο, δε συνιστά ούτε καν διπλωματική κατάκτηση αλλά γενικευμένη στρατηγική ήττα για τη χώρα.

Ποιό ήταν το πραγματικό περιεχόμενο της φιέστας του Ζαππείου??? 

Ποιοί λόγοι επέβαλαν την πραγματοποίησή της... 


Τι έπρεπε να κάνει και δεν έκανε η κυβέρνηση των ανδρεικέλων??? 

Γιατί αυτό το φιάσκο δε συνιστά ....

ΕΕ: «Πάγωμα» της συζήτησης για το χρέος, εν αναμονή των αποφάσεων του ΔΝΤ.

«Πάγωμα» της συζήτησης για την ελάφρυνση του χρέος και εν αναμονή των αποφάσεων του ΔΝΤ, είναι η στάση που υιοθετούν οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών απέναντι στην Ελλάδα, επιχειρώντας να επαναλάβουν αυτό που έκαναν το 2012, παρά την συμφωνία του Μαΐου.

Πίσω από την συζήτηση για τα προαπαιτούμενα της
δόσης των 2,8 δισ. ευρώ και την ανάγκη επιτάχυνσης από πλευράς της Ελλάδας, στο χθεσινό άτυπο Eurogroup της Μπρατισλάβας, αναδείχθηκε και η «αναβλητικότητα» στο θέμα του χρέους, ειδικά από τις χώρες που κινούν ..

Το Brexit θα στοιχίσει ακριβά στη Γερμανία.

Η έξοδος της Μ. Βρετανίας από την ΕΕ ενδέχεται να κοστίσει δισεκατομμύρια ευρώ στη Γερμανία, γράφει το γερμανικό περιοδικό Spiegel, επικαλούμενο εσωτερικό έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υπολογίζει ότι η έξοδος της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ συνεπάγεται....

Σταγόνα - σταγόνα οι περικοπές συντάξεων.

Το μαρτύριο των μειώσεων για τους συνταξιούχους δεν έχει τελειωμό. 

Τον Οκτώβριο – με τον τρίτο κύκλο της αναπροσαρμογής των επικουρικών συντάξεων 30.000 συνταξιούχων - θα ολοκληρωθούν οι μειώσεις των επικουρικών, ενώ τον ίδιο μήνα ξεκινά η παρακράτηση των αναδρομικών για τα επιπλέον ποσά που δόθηκαν τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο.

Με το πρώτο (Αύγουστος) και το δεύτερο (Σεπτέμβριος) «κύμα» μειώσεων επλήγησαν .....