Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

ΜΗΝ ΤΟΥ ΤΟ ΠΕΙΣ ......ΒΙΝΤΕΟ

Τα μνημόνια είναι ευλογία για τον τόπο.....

Φωτογραφία του χρήστη Jo Di.

ΠΟΣΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΚΟΜΑ ....;;;


Φωτογραφία του χρήστη Jo Di.

Δεν είναι ζωή αυτό, αυτό είναι κόλαση.

Αποτέλεσμα εικόνας για ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε κι ό,τι αρπάξει ο κώλoς μας.
Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι, σας έχω μια ευχάριστη και μια δυσάρεστη είδηση.

Θα ξεκινήσω από την δυσάρεστη είδηση.

Όπως θα έχετε ήδη καταλάβει, αν δεν είστε εντελώς γκάου, πάμε ....

Το ιατροφαρμακευτικό καρτέλ είναι μια από τις πιο σοβαρές παθήσεις της εποχής μας.

Η πόλωση είναι το αγαπημένο παιχνίδι των συστημάτων εξουσίας που επιτυγχάνουν έτσι το διαίρει και βασίλευε εντός των πληθυσμών που επιδιώκουν να ελέγξουν και να εξαρτήσουν στην εξουσία τους. 

Το ίδιο ισχύει και στο θέμα των εμβολίων. 

Το ιατροφαρμακευτικό καρτέλ, ένα από τα πιο ισχυρά καρτέλ παγκοσμίως, επί δεκαετίες επιχειρεί να πείσει πως τα εμβόλια –όλα τα εμβόλια- είναι απολύτως ασφαλή, αποτελεσματικά και απολύτως αναγκαία προκειμένου να αυξήσει τις πωλήσεις του, προσθέτοντας νέα προϊόντα στα ήδη υπάρχοντα ενώ από την άλλη πλευρά έχει αναπτυχθεί ένα αντιεμβολιαστικό κίνημα το οποίο προσπαθεί να πείσει πως τα εμβόλια –όλα τα εμβόλια- είναι επικίνδυνα, αναποτελεσματικά και απολύτως αχρείαστα ενώ ο πληθυσμός, βρισκόμενος ανάμεσα σε συμπληγάδες,καλείται να πάρει θέση και ...

Αλήθεια, τι απέγιναν όλοι αυτοί;;;;;

Υποθέτω πως δεν είμαι ο μόνος που έχει διαπιστώσει πως κλείνονται οι συμφωνίες που ξεσκίζουν τις ζωές μας για πάντα και δεν ακούγεται κιχ.

Τι γίνεται, ρε παιδιά;
Όλα καλά;
Αφασία;
Φάση κι έτσι;

Αλήθεια, τι απέγιναν όλοι αυτοί ...

Έκθεση-σοκ για το χρέος: γιατί δεν βγαίνουν... τα κουκιά!

Μεγάλη ελάφρυνση χρέους χρειάζεται η Ελλάδα, αλλά τα μέτρα που ήδη έχουν εγκριθεί από το Eurogroup και γίνονται δεκτά από την Γερμανία είναι ανεπαρκή και με επικίνδυνες παρενέργειες, γι’ αυτό και θα χρειασθεί να υποχωρήσει η γερμανική πλευρά στις σχετικές διαπραγματεύσεις, ώστε να χρησιμοποιηθούν πρόσθετα χρηματοοικονομικά εργαλεία.

Έτσι θα μπορούσε να συνοψίσει κανείς τα συμπεράσματα εκτεταμένης μελέτης για το πρόβλημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, που δημοσίευσαν πριν από λίγες ημέρες, υπό την αιγίδα του γνωστού αμερικανικού think tank, Peterson Institute, τρεις επιφανείς οικονομολόγοι, δύο εκ των οποίων έχουν .....

Στο στόχαστρο 900.000 συντάξεις που είναι πάνω από 700 ευρώ.

Στόχος του Υπουργείου Εργασίας είναι να μην κοπούν οι επικουρικές συντάξεις, αλλά οι περικοπές 1,8 δισ. ευρώ, που απαιτούνται για το 2019, να προκύψουν από τη μείωση ή και κατάργηση της προσωπικής διαφοράς σε 900.000 συνταξιούχους.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου μπορεί να βγει ο λογαριασμός χωρίς να εμπλακούν οι επικουρικές .

Ωστόσο με την επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων θα εξεταστούν ...

Χρειαζόμαστε απεγνωσμένα ρευστότητα. Χρειαζόμαστε πάση θυσία δικό μας νόμισμα.

Έχουμε ένα ακριβό ξένο νόμισμα που δεν μπορεί να το σηκώσει ο ανύπαρκτος παραγωγικός μας ιστός. Ακόμα και σε συνδεδεμένη ισοτιμία να ήμασταν θα έπρεπε άμεσα να την σπάσουμε. Ήδη το έκανε αυτό η Τσεχία και ετοιμάζεται και η Δανία.

Παρόλα αυτά, εμείς εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι θα επιτύχουμε ανάπτυξη με αυτό το ξένο νόμισμα και με τα μνημόνια. 

Στην πραγματικότητα δηλαδή, μας ...