Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

O Καζάκης στη θέση του Βαρουφάκη. Τι θα έκανε.

Απόσπασμα από την τηλ. συνέντευξη του Δ. Καζάκη στην εκπομπή «Ξυπνήστε γιατί χανόμαστε» στον Maximum FM, στον δημοσιογράφο Δ. Κολλιό της Αλεξανδρούπολης, την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ ΣΤΟ REAL FM 5 3 2015

«Το απάνθρωπο καθεστώς δανεισμού της Ελλάδας»: Το ΝΕΟ βιβλίο του καθηγητή Γ. Κασιμάτη!

Ένας παρκαρισμένος πεμπτοφαλαγγίτης πρόθυμος να υπηρετήσει τις δυνάμεις Κατοχής.

Και αυτή του την πρόθεση ουδέποτε την απέκρυψε, αλλά πάντα υπήρξε διάχυτη στη στάση του και τους χειρισμούς του…

Κι από την άλλη πλευρά...
μια κυβέρνηση επίπλαστης αξιοπρέπειας που καρκινοβατεί ανάμεσα στο θεαθήναι των υποσχέσεων και τις διαρκείς υποχωρήσεις στις απαιτήσεις των συμμοριών.

Αυτή η κυβέρνηση έχασε – ή δε θέλησε ουδέποτε να χρησιμοποιήσει – το στρατηγικό της πλεονέκτημα, όταν ήρθε στα μέσα του Φλεβάρη αντιμέτωπη με την πρόκληση της τραπεζικής ασφυξίας που θα εκδηλωνόταν την επομένη της Καθαράς Δευτέρας.

Το μεγάλο της διαπραγματευτικό ατού, ήταν να προσπεράσει αυτή την απειλή με αποφασιστικότητα, και ......

Η Ελλάδα ξεμένει από επιλογές και ακόμα και αν υπάρξει τώρα μια διευθέτηση, δεν εξασφαλίζει το οικονομικό μέλλον της μετά τον Ιούνιο»

Ο Μάρτιος είναι ο… σκληρός μήνας για την κυβέρνηση, σημειώνει η βρετανική εφημερίδα «Telegraph», καθώς μέσα σε τέσσερις εβδομάδες θα πρέπει να έχει προχωρήσει κάποιες δομικές μεταρρυθμίσεις και συνάμα να βρει τα χρήματα να αποπληρώσει το δάνειο προς το ΔΝΤ που ανέρχεται στο ύψος των 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ. 

Η πρώτη δόση της πληρωμής...είναι καθορισμένη γι' αυτή την Παρασκευή (πρέπει να δοθούν 300 εκατομμύρια ευρώ), ενώ περί το τέλος του μήνα ωριμάζουν T-bills (4,3 δισ. ευρώ). 

Και με δεδομένο πως μέχρι τον Απρίλιο δεν θα έχει λάβει κάποιο μέρος χρημάτων από τους «θεσμούς», είναι φανερό πως το πρόβλημα είναι μεγάλο – εξ ου και τα κυβερνητικά στελέχη έθεσαν .....

Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται…

Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται…Απίστευτες πιέσεις ασκούνται στην μικρή Ελλάδα, που τόλμησε να αμφισβητήσει την «Τρόικα των Συμφερόντων» και τα «Μνημόνια Δουλείας».

Και φανταστείτε, ότι η πραγματική ρήξη δεν έχει έρθει ακόμη…

Οι λίγες αλλά θαρραλέες διαφοροποιήσεις στις συμφωνίες, προκειμένου για την συνέχιση του δανεισμού, που είναι αναγκαίος για την ροή της ρευστότητας σε αγορές και τράπεζες, είναι αρκετές για να ενοχοποιήσουν μια ολόκληρη πολιτική γραμμή παραγωγής και εφαρμογής φαύλων οικονομικών θεωριών, που δημιουργήθηκαν για να συντηρούν και να καλύπτουν την εγχώρια και ξένη οικονομική διαπλοκή.

Το χειρότερο δε είναι, ότι .....

Ας αφήσουμε τα μίζερα που μας προτείνει το σάπιο κατεστημένο και ας θέσουμε εμείς τους εθνικούς μας στόχους.

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRD_lSF9mnVuBSr8qB65f0Gb-BY_UTS7p-qHjfJ3GzXKjTAFt7aΓράφει ο Κλεισθένης 
Το ερώτημα πλανάται στα χείλη πολλών σκεπτόμενων Ελλήνων.
 


Αν δεχτούμε ότι υπάρχουν εθνικοί στόχοι σήμερα, ποιοι είναι;


ποιοι τους θέτουν;
 


Το σάπιο κατεστημένο προσδιορίζει ότι εθνικός στόχος είναι η προσφυγή στις αγορές (διεθνείς και ντόπιους τοκογλύφους) για δανεισμό.


Είναι να τρελαθούμε, προσπαθούν να μας πείσουν ότι πρέπει σώνει και καλά να ξαναδανειστούμε. Η σημερινή καταστροφή άραγε από τι προήλθε;
 


Σε αντιδιαστολή με το σάπιο κατεστημένο εγώ προτείνω σαν εθνικό στόχο το να καταστούμε αυτάρκεις έτσι ώστε να μην έχουμε ανάγκη τα δανεικά.


Ακόμη εθνικό στόχο μας υποδεικνύουν την παραμονή μας στην Ε.Ε και το ευρώ.
 


Καλά τόσα χρόνια περνάμε.............

ΙΔΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΖΑΧΑΡΗΣ..

http://www.anexartitos.gr/wp-content/uploads/2014/07/%CE%95%CE%92%CE%96-%CE%B6%CE%AC%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%B7.jpgΗ συμμορία Σημιτη παραδίδει ολοκληρωτικά την χώρα στο ράιχ.

Κλείνεις την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης και τι τρώς ;


Lazard: Τα κοράκια των υπερχρεωμένων κρατών μόνιμοι θαμώνες της Λέσχης Bilderberg!

http://nea.allnewz.gr/wp-content/uploads/2015/02/%CE%A3%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF-2015-02-08-6.10.31-%CE%BC.%CE%BC..png

Αφού πρώτα “αρρωστήσουν” τις οικονομίες των χωρών μετά φωνάζουν τους γιατρούς – τα ΔΝΤ, την Παγκόσμια Τράπεζα, την ΕΚΤ και κάτι ‘ωραίους’ τύπους, όπως τους αδελφούς Lazard


Lazard 
Αργεντινή, Αίγυπτος, Ινδονησία, Ιράκ, Ακτή Ελεφαντοστού, Κύπρος, Αιθιοπία, αλλά και Ελλάδα -ξανά- αλλά και η Ουκρανία από τους καλούς πελάτες της Lazard Ltd. 

Μπορεί η εταιρεία να είναι φειδωλή ως προς τη δημοσιοποίηση στοιχείων, ωστόσο η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε κυβερνήσεις της απέφερε μόνο για το 2014 λειτουργικά έσοδα 1,2 δις ευρώ. 

Για τα κέρδη του β΄τριμήνου, η εταιρεία ανακοίνωσε, ότι υπερδιπλασιάστηκαν, καθώς τα έσοδα από τη διαχείριση ενεργητικού και την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών αυξήθηκαν και υποχώρησαν οι δαπάνες. Τα αποτελέσματα υπερέβησαν τις προσδοκίες.

Η εταιρεία απολαμβάνει .....

Αυτό είναι ουσιαστικά το Ρωσικό υπερόπλο της χώρας....Εδώ....;;;;;

Κόσμος-οικονομία-–-οι-χώρες-με-τις-δυσχερέστερες-οικονομικές-θέσεις.

Παρά το ότι η αυτοκρατορία της ενέργειας φαίνεται να κατευθύνεται προς την τέλεια καταιγίδα, ο κ. Putin δεν ανησυχεί – ενώ είναι σίγουρος πως θα κερδίσει τον οικονομικό πόλεμο που του έχει κηρύξει η Δύση, με τη βοήθεια της ομοψυχίας του λαού του
 .
Οι κυρώσεις που επέβαλλε η Ευρώπη κατ’ εντολή των Η.Π.Α. στη Ρωσία, έχουν εξελιχθεί σε μπούμερανγκ εναντίον της – με τις πρώτες χώρες να αντιδρούν, όπως στο παράδειγμα της Γαλλίας, η οποία όμως «τιμωρήθηκε» με το τρομοκρατικό χτύπημα στο σατιρικό περιοδικό της (άρθρο).

Ακολούθησε πρόσφατα η Ιταλία, ο πρωθυπουργός της οποίας συναντήθηκε με το Ρώσο πρόεδρο, καλώντας τον στο Μιλάνο – με αποτέλεσμα να του προταθεί μία προνομιακή συνεργασία, με την ενεργειακή αυτοκρατορία.

Την ίδια στιγμή και ενώ δημιουργείται ένας, παράλληλος στο δυτικό, οικονομικός κόσμος (άρθρο), το ευρώ καταρρέει – όχι τόσο λόγω του νέου πακέτου ποσοτικής διευκόλυνσης της ΕΚΤ, αλλά εξαιτίας της Ελλάδας, η οποία θα αποτελέσει ενδεχομένως την αφετηρία της διάλυσης της Ευρωζώνης, το αργότερο όταν.....

Επαναστάτης είναι αυτός που κατέχει την τέχνη να κάνει τους ανθρώπους να αγωνίζονται για όσα τους αφορούν.

του Σταύρου Κατσούλη

Δεν μπορεί, πάρα πολλοί από εσάς ήδη έχετε πέσει από τα σύννεφα, ή ετοιμάζεστε να το κάνετε. 


Ο λόγος προφανής πλέον. 
κυβέρνηση της αριστεράς, ως πολιτική και πολιτειακή συνέχεια των προηγούμενων, συνεχίζει κανονικότατα την πολιτική αποτέφρωσης των πάντων.

 Όπως και να το δει κανείς, η υποτιθέμενη ριζοσπαστική κυβέρνηση συνθηκολόγησε και αποδέχθηκε πλήρως τους όρους απόλυτης υποτέλειας των προηγούμενων. 

Αλλά υπάρχει μια μεγάλη διαφορά μεταξύ των τωρινών κυβερνητών και των προηγούμενων. Οι προηγούμενοι, μας έλεγαν ξεκάθαρα ποιοι είναι. 


Αυτοί εδώ τώρα, όχι απλά υποκρίνονται, αλλά έχουν βάλει ένα προσωπείο το οποίο είναι άκρως παραπλανητικό. 

Αυτό, κατά την ταπεινή μου γνώμη, πέρα από την προδοσία που αποτελεί, είναι κάτι χειρότερο από την κάκιστη προσβολή και πικρόχολη ειρωνεία. 

Δεν θα πω για τις υποσχέσεις που πέταξαν στα σκουπίδια. Δεν θα αναφέρω την αδυναμία τους να κάνουν το οτιδήποτε χωρίς την άδεια των τοκογλύφων δανειστών. 


Δεν θα αναλύσω τα γιατί και τα πως δεν είναι δυνατόν να προκαλέσουν ανάκαμψη μέσω στο Ευρώ, μέσα στην φασιστική Ευρωπαϊκή Ένωση και σε συνεργασία με τον καταστροφέα των λαών το ΔΝΤ. Και δεν θα πω τίποτα για το τσίρκο που λέγεται.....

ΑΚΜΑΙΟΤΑΤΗ Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ.....

katatheseis trapezes euro forodiaf
Ανεπάγγελτοι με καταθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, αγρότες με καταθέσεις που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν βάσει των δηλώσεών τους, γιατροί που απέκρυβαν τεράστιες αμοιβές, λογιστές που εξέδιδαν πλαστά τιμολόγια σε συνεργασία με επιχειρήσεις πελάτες τους ακόμη και …αστρολόγοι με παραφουσκωμένους τραπεζικούς λογαριασμούς περιλαμβάνονται στη νέα λίστα με τα «ευρήματα» του ΣΔΟΕ που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών.

Τα ευρήματα, αφορούν στην ελεγκτική διαδικασία του διμήνου Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου και, τα περισσότερα, προήλθαν από το άνοιγμα των τραπεζικών καταθέσεων.
Ο πλήρης κατάλογος όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών έχει ως εξής:

Stratfor: Το τέλος της Ευρώπης και η αρχή του Νέου Κόσμου.

Τις προβλέψεις της για τις γεωπολιτικές και οικονομικές εξελίξεις και τους συσχετισμούς δυνάμεων για την επόμενη δεκαετία ανακοίνωσε η εταιρεία Stratfor, εκτιμώντας ότι ο κόσμος θα γίνει ακόμα πιο επικίνδυνος απ” ότι είναι σήμερα κι ότι ολοένα και περισσότερες χώρες θα βρεθούν αντιμέτωπες με το χάος.

Συγκεκριμένα η Stratfor προβλέπει ότι:

1. Η Ρωσία θα καταρρεύσει

Αν και δεν θεωρεί πιθανή μια......

Νόαμ Τσόμσκι: «Εξαιρετικά άγρια η αντίδραση των Γερμανών στον ΣΥΡΙΖΑ».

Η αντίδραση της Ευρώπης στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν «εξαιρετικά άγρια», ενώ την ίδια αντίδραση θα προκαλέσει και μια ενδεχόμενη εκλογή του Podemos στην Ισπανία, στις επικείμενες εκλογές, τόνισε ο διάσημος αμερικανός καθηγητής, συγγραφέας και διανοητής, Νόαμ Τσόμσκι, σε τηλεοπτική συνέντευξη στο δίκτυο Democracy Now.

Ο Νόαμ Τσόμσκι επεσήμανε ότι «η αντίδραση της Ευρώπης
στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν εξαιρετικά άγρια. 

Υπήρξε μικρή πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, αλλά όχι επαρκής, λόγω της σκληρής στάσης των Γερμανών».

Στην ίδια τηλεοπτική εκπομπή, ο πρόεδρος ......

Κλίμα τρομοκρατίας από τους εταίρους.

Του Βαγγέλη Δεληπέτρου
Οι τρεις θεσμοί (ΕΚΤ, Ε.Ε. και ΔΝΤ) πυροβολούν στον αέρα, για να δημιουργήσουν κλίμα εκφοβισμού ενόψει του Γιούρογκρουπ της Δευτέρας.

O ένας θεσμός, η ΕΚΤ «πυροβόλησε» δυο φορές: Εκτός του προγράμματος αγοράς ομολόγων η Ελλάδα και
οριακή αύξηση, μόλις 500 εκατ., των κονδυλίων για τις τράπεζες από τον ELA. Γεγονός λοιπόν η πιστοληπτική «ασφυξία» και σαφείς οι όροι των δανειστών: Μέχρι να υπάρξει θετική αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, είπε ο αρχιτραπεζίτης της Ευρώπης, που τόνισε, κλείνοντας το μάτι στους άλλους δυο θεσμούς, ότι «η ΕΚΤ δεν είναι πολιτικό ίδρυμα αλλά έχει κανόνες».

Ο δεύτερος θεσμός –η Ευρωπαϊκή Ένωση- δεν πυροβόλησε σήμερα αλλά ετοιμάζεται......