Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Bloomberg: Καμμία χώρα δεν ληστεύθηκε όπως η Ελλάδα!

ΟΜΟΛΟΓΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Η ληστεία συνεχίστηκε και μετά τα CDS! 

Δείτε τι απέκρυψε ο Στουρνάρας στην βουλή των Ελλήνων!


Εκτός εάν γνωρίζετε εσείς κάποια αντίστοιχη “επένδυση” που να αποδίδει 500% κέρδος σε λίγους μήνες με κρατική εγγύηση! Ακόμα και στον πιο ακραίο καπιταλισμό.


Οι ορδές των “φίλων επενδυτών” του Παπανδρέου πενταπλασίασαν τα λεφτά τους ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ, σε κάτι που το Bloomberg χαρακτήρισε ως την μεγαλύτερη κερδοσκοπία πάνω σε κρατικά ομόλογα που έχει καταγραφεί. Το γράφημα που βλέπετε, είναι ξεκαθαρο.

Πρέσινγκ της τρόικα για νέα μέτρα και νέο Μνημόνιο....

trstrΤΑ ΝΕΑ: Όλο και πιο ασφυκτικές γίνονται οι πιέσεις από την τρόικα στην κυβέρνηση για να προχωρήσει στη λήψη διαρθρωτικών – τουλάχιστον – μέτρων, ενώ ενισχυμένη φαίνεται να είναι πλέον μεταξύ των δανειστών η άποψη υπέρ ενός νέου Μνημονίου που θα δεσμεύσει τις κινήσεις της κυβέρνησης εφεξής και θα διασφαλίσει τη δημοσιονομική πειθαρχία. 
Η εμπιστοσύνη της τρόικας προς την Ελλάδα δείχνει να έχει χαθεί και πάλι, σύμφωνα με όσα μεταφέρουν πηγές από την κυβέρνηση και τον τραπεζικό χώρο που συνομιλούν με την τρόικα. 
Κι αυτό γιατί ενώ η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να πάρει δημοσιονομικά μέτρα, δεν προωθεί ούτε τα διαρθρωτικά και εμφανίζεται «γενναιόδωρη» με το μοίρασμα του πρωτογενούς πλεονάσματος, όπως λένε οι δανειστές.
Την ίδια ώρα – μεταφέρουν οι ίδιες πηγές – στην τρόικα είναι ενοχλημένοι με τον αντιμνημονιακό λόγο που έχει επικρατήσει και πάλι, όχι μόνο στην αντιπολίτευση, αλλά και στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Ετσι, θέλουν ....

Ανάστημα ορθώνει ο ουκρανικός στρατός, συνάντηση με την αντιπολίτευση ο Κέρι...ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΠΑΛΙ ;;;

uruΟ αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, αναμένεται να συναντηθεί στο Μόναχο με τους φιλοατλαντιστές ηγέτες της ουκρανικής αντιπολίτευσης, καθώς βαθαίνει η πολιτική κρίση στη χώρα καθώς ο στρατός ανέβασε τους τόνους.
Έπειτα από δύο μήνες πολιτικής κρίσης χωρίς προηγούμενο αλλά με τις «ευλογίες» της Δύσης, επειδή η ουκρανική κυβέρνηση επέλεξε...

Μήπως γίναμε πλέον δούλοι…;

Και τώρα θα γίνει αγαπημένος του Spiegel ο Τσίπρας.

Τους έχω παρατηρήσει διαχρονικά, όχι μόνο τους Γερμανούς αλλά και του υπολοίπους ευρωπαίους και αμερικάνους και με πιάνει ανατριχίλα όταν ακούω επαίνους προς έλληνα πολιτικό.

Βέβαια, πιο πολύ ανατριχιάζω όταν ακούω και έλληνες - υποτίθεται έγκριτους- δημοσιογράφους να επικαλούνται τους ξένους, στην προσπάθεια τους να ισχυροποιήσουν την άποψη τους.

Όχι μόνο είμαστε ανώριμη ως κοινωνία, αλλά από ένα σημείο και μετά η κατάσταση μας χρήζει ψυχιατρικής εξέτασης.

Μα υπήρξαν ποτέ ειλικρινείς διακρατικές σχέσεις;

Είναι δυνατόν ποτέ το ένα κράτος θα θέλει το καλό του άλλου;

Οι διακρατικές επαφές γίνονται διά της ....

Ιστορίες για λιοντάρια και διευθυντές...

Του Θαλαμοφύλακα.

Οι πόρτες άνοιξαν.
Ο φρουρός έδωσε μια σπρωξιά και ο ταλαίπωρος διευθυντής βρέθηκε μέσα στην Αρένα. 

Ο λαός ξέσπασε σε χειροκροτήματα και ζητωκραυγές. 

Επιτέλους, θα φαγωθεί ένας διευθυντής. 

Ο διευθυντής κοίταξε γύρω του σαν χαμένος. Δεν μπορούσε να πιστέψει ότι του συμβαίνει αυτό. 

Λίγες μόλις μέρες πριν, ήταν ακόμα ένας αξιοσέβαστος διευθυντής, με το δρύινο γραφείο του, με τις κουστουμιές του, με τις καλλίγραμες γραμματείς του, με τους αυλικούς του, και τώρα ξαφνικά, η φούσκα έσκασε, το όνειρο χάθηκε, και να που βρέθηκε αυτός, κοτζάμ διευθυντής, στη μέση της αρένας, να βλέπει ανθρώπους που θα περιφρονούσε λίγες μέρες πριν, να φωνάζουν δυνατά, και να ζητάν αίμα, το αίμα αυτουνού που μέσα σε μια νύχτα τα έχασε όλα και έγινε σκιά του παλιού του εαυτού.

Εψαξε με το μάτι του το Βασιλιά. Να οι αυλικοί. Γιατί κοιτάζουν μακριά; έγνεψε με το χέρι του στο βασιλιά. 

"Βασιλιά μου..." πρόλαβε να πει, μα πριν προλάβει να του πει "... έκανα ότι ακριβώς μου είπες, κορόιδεψα, έφαγα, έκλεψα, καταχράστηκα, ότι κάνουν οι καθώς πρέπει άνθρωποι δηλαδή, και τώρα γιατί όλοι αυτοί ....

Μείωση συντάξεων καθώς άλλαξαν τον τρόπο που μετρούσαν (εντολή Σαμαρα)

Μείωση της καθαρής μηνιαίας σύνταξής του θα δουν από τον Μάρτιο εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι που λαμβάνουν και επικουρική σύνταξη. 
Ο λόγος; Αλλάζει επί τα χείρω ο τρόπος υπολογισμού της παρακράτησης των επικουρικών συντάξεων. 

Η μείωση ξεκινά από τα 10 έως 15 ευρώ για όσους λαμβάνουν μεσαίες συντάξεις καιμπορεί να ξεπεράσει τα 100 ευρώ για όσους λαμβάνουν υψηλή κύρια και επικουρική σύνταξη. 

Για όσους λαμβάνουν πολύ χαμηλή σύνταξη, κύρια και επικουρική, επέρχεται μικρή μείωση της μηνιαίας ....

"Προοδευτική" δασκάλα διδάσκει τα παιδιά πως τα κράτη έθνη πρέπει να καταργηθούν.. Πώς οι μαθητές να μην γίνουν απάτριδες μεγαλώνοντας;

Η συγκεκριμένη εξοργιστική φωτογραφία αναρτήθηκε από μία δασκάλα Δημοτικού στην προσωπική της σελίδα στο Facebook και αποδεικνύει το πόσο προβληματικός μπορεί να γίνει ο ρόλος του δασκάλου, όταν ο δάσκαλος δεν επιθυμεί να εμφυσήσει στους μαθητές του πατριωτισμό, αλλά αντίθετα τις δικές του πολιτικές πεποιθήσεις μεταμορφώνοντας τη σχολική τάξη σε φυτώριο απάτριδων ανθρώπων. 

Αποδεικνύει επίσης το πόσο ευάλωτα είναι παιδιά 7 ή 11 παιδιών στην προπαγάνδα του εκάστοτε καθηγητή. Ξέρουμε άραγε τι διδάσκονται τα παιδιά μας;

  Η φωτογραφία απεικονίζει ένα γκράφιτι στον...

Ο Στουρνάρας σε ρόλο του “εκτελεστή διαθήκης”»....

Για «παρασυναγωγή» της τρόικας με τους υπουργούς Οικονομικών Γαλλίας και Γερμανίας, έκανε λόγο ο Νότης Μαριάς, αναφερόμενος στη μυστική σύσκεψη στις Βρυξέλλες.
 
«Η παρασυναγωγή της τρόικας με το γερμανογαλλικό δίδυμο Σόϊμπλε - Μοσκοβισί για την Ελλάδα αποδεικνύει ποιοι πραγματικά λαμβάνουν τις αποφάσεις για την επιβολή σκληρών μέτρων ενάντια στο χειμαζόμενο ελληνικό λαό επιφυλάσσοντας για τον εικαζόμενο προεδρεύοντα του Ecofin κ. Στουρνάρα το ρόλο του “εκτελεστή διαθήκης”», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δολάριο & παγκόσμιος οικονομικός πόλεμος, Τουρκία, Ρωσία, κ.λπ.

Ως τη χρησιμοποίηση ενός «σπαθιού για την αντιμετώπιση ενός μπαράζ πυροβολικού» χαρακτήρισε με επίκαιρή ανάλυσή του το «ημιεπίσημο» STRATFOR, την κίνηση έκπληξη της Άγκυρας να εκτοξεύσει το επιτόκιο κατά 5 σχεδόν μονάδες. Υπενθυμίζεται, ότι με μία πρωτοβουλία που σκοπό είχε να σοκάρει θετικά την οικονομία και να ανακόψει την κατάρρευση του εθνικού νομίσματος, ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας Ερντέμ Μπασκί, «εκτόξευσε» το επιτόκιο δανεισμού από το 7,75% στο 12,5%.

Του Δρ. Γεωργίου Κ. Φίλη


Η τουρκική λίρα εδώ και ένα χρόνο καταρρίπτει το ένα ιστορικό χαμηλό μετά το άλλο, με αποτέλεσμα να έχει χάσει περί το 10% της αξίας της έναντι του δολαρίου. Η κατάσταση μπορεί να περιγραφεί ως δραματική, διότι η διολίσθηση του νομίσματος το τελευταίο διάστημα (πέραν του χρόνου) είναι τεράστια.


Επιπροσθέτως, η Άγκυρα, όπως έχουμε σημειώσει με σειρά αναλύσεων στο «defence-point.gr», έχει δημιουργήσει μία «ελληνικού τύπου» ανάπτυξη, η οποία στηρίζεται στην κατανάλωση και ....

Eγγραφο - φωτιά του ΔΝΤ για το πρώτο μνημόνιο...

Άκρως εμπιστευτικό έγγραφο που συντάχθηκε το Μάιο του 2010 από τις υπηρεσίες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αποκάλυψε η ισπανική εφημερίδα Ελ Παίς. Σύμφωνα με αυτό το εσωτερικό, υπηρεσιακό έγγραφο, οι κυβερνήσεις της Γερμανίας της Γαλλίας και της Ολλανδίας είχαν δηλώσει επισήμως ενώπιον του συμβουλίου του ΔΝΤ, ότι οι τράπεζες τους έχουν δεσμευτεί να στηρίξουν την Ελλάδα και να μην προχωρήσουν σε πωλήσεις ελληνικών ομολόγων.


Τα στοιχεία όμως δείχνουν – όπως επισημαίνει και η ισπανική εφημερίδα- ότι συνέβη το ακριβώς αντίθετο.
Εξίσου ίσως σημαντικό είναι ότι ένα από τα βασικά επιχειρήματα που χρησιμοποιήθηκε για να περάσει το ελληνικό πρόγραμμα των 110 δισ. ευρώ, κάμπτοντας τις αντιρρήσεις όσων κρατών-μελών πίστευαν ότι πρέπει να γίνει και κούρεμα του χρέους, ήταν ότι η ίδια η ελληνική κυβέρνηση έχει «αποκλείσει» οποιαδήποτε τέτοια λύση.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο έγγραφο...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ....ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΠΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΟΥΝ....!!!

Η στρατηγικη ειναι το μεγαλυτερο οπλο σε μια αναμετρηση και το ιδιο γινεται και στην
πολιτικη.


Ειδικα τωρα που η ΝΔ βρισκεται σε ιστορικα χαμηλα και καποια μελη του ΠΑΣΟΚ προσπαθουν με νυχια και με δοντια να στηριξουν την κυβερνηση για να γλιτωσουν το καγκελο.




Καποιο πουλακι λοιπον βγηκε παγανια και ειδικα τωρα που εχει καλες μερες κελαηδησε πολυ.


Δε ξερω γιατι το εκανε αυτο,ξερω ομως τι ειπε.....

Στη ΝΔ εχουν τετοια κατρακυλα που ουτε στα χειροτερα ονειρα τους δεν πιστευανε οτι θα πανε τοσο χαμηλα.


Το μονο που τους μενει,οχι για να κερδισουν τις επερχομενες εκλογες αλλα για να πεσουν αξιοπρεπως με οτι αυτο συνεπαγεται,ειναι ενα μεγαλο γεγονος που θα φανει πολυ θετικο για τη χωρα...

Οι Έλληνες αιμορραγούν και ο Βενιζέλος μοιράζει 43 εκ. σε Σουδάν, Κογκό, Λιβερία και Αϊτή

 Την ώρα που οι Έλληνες καθημερινά γονατίζουν και καλούνται να σφίξουν κι άλλο το ζωνάρι, ο μουσιού Βενιζέλος μοιράζει εκατομμύρια από τα δανεικά για την ενίσχυση τρίτων χωρών όπως το Τσαντ, το Σουδάν, το Κονγκό και η Ακτή Ελεφαντοστού… 

Μάλλον για τους κυβερνώντες η καταχρεωμένη Ελλάδα πάει… καλά οικονομικά και πρέπει…να πληρώνει τις “συμβατικές της υποχρεώσεις” έναντι τρίτων χωρών που έχουν ανάγκη…

Και η ερώτηση είναι απλή το Σουδάν και το Κονγκό βρίσκονται σε χειρότερη κατάσταση από την βουλιαγμένη Ελλάδα; 

Δείτε τις επίσημες αποφάσεις που δημοσιεύονται στην επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης με φαρδιά πλατιά την υπογραφάρα του αναπληρωτή πρωθυπουργού και ....

Σύνταγμα Αλαζόνων...

Πόσα χρήματα χρειάζεσαι το μήνα να ταΐσεις την οικογένειά σου; 

Πόσα χρειάζεσαι για να πληρώσεις τους λογαριασμούς; 

Πόσα χρειάζεσαι για να έχεις τα βασικά είδη ανάγκης; 

Πόσα χρειάζεσαι για να πληρώσεις τα γενόσημα φάρμακά σου; 

Πόσα για το νερό, πόσα για το ηλεκτρικό, πόσα για το τηλέφωνο, πόσα για τα κοινόχρηστα, πόσα για την βενζίνη, πόσα για την θέρμανση; 


Μην ανησυχείς η δημοκρατική κυβέρνηση της Ελλάδας έχει ήδη δημιουργήσει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους. Αυτό είναι κάτι σαν τον κόφτη που έχουν τα φορτηγά στο ταχύμετρο για να μην ξεπερνάνε το όριο ταχύτητας. 


Αν εσύ, λοιπόν, χρωστάς στο κράτος δικαίου της Ελλάδας θα επεμβαίνουν οι διορισμένοι από την ανεξάρτητη χώρα Ελλάδα για να σου βάζουν φραγμό στα έξοδα έτσι ώστε να πληρώνεις με συνέπεια τις δόσεις που θα σου ορίσουν οι ίδιοι. 

Δεν μπορείς να τρέχεις εσύ σαν τρελό φορτηγό αγοράζοντας ....

«Έδωσαν» το Αιγαίο… «πεσκέσι»

18 χρόνια μετά την κρίση των Ιμίων η συγκυβέρνηση «τακτοποιεί» τα ελληνοτουρκικά ζητήματα

«Οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας εξεταζόμενες μέσα από ένα πολιτικο-στρατιωτικό πρίσμα φαίνονται συνήθως «σκοτεινές». Το γεγονός αυτό δεν εκπλήσσει, δεδομένης της ιστορίας των δύο χωρών και του «καρκινώματος» της κατεχόμενης Κύπρου.
Αλλά, υπάρχει μία οικονομική και εμπορική διάσταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. 
Είναι σημαντικό να θυμάται κανείς ότι ένα οικονομικό θέμα –το πετρέλαιο της θάλασσας του Αιγαίου- παραμένει μεταξύ των πλέον πιθανών λόγων ανάφλεξης στις σχέσεις τους μέσα στα επόμενα τρία με πέντε χρόνια».....

Τα παραπάνω γράφτηκαν στις 17 Οκτώβρη του 1991 από τον τότε αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα Μάικλ Σωτήρχος σε απόρρητη αναφορά του προς το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Πώς κινδυνεύεις να χάσεις το σπίτι σου ακόμη και αν δεν χρωστάς..


Πώς κινδυνεύεις να χάσεις το σπίτι σου ακόμη και αν δεν χρωστάς
Δεν είναι παραπλανητικός τίτλος με στόχο την προσέλκυση επισκέψεων. Είναι η πραγματικότητα. Δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας βοήθησαν τα προηγούμενα χρόνια φίλους και συγγενείς προκειμένου να εκταμιεύσουν ένα δάνειο. Οι ίδιοι δεν δανείστηκαν ούτε ευρώ. Τώρα όμως, διατρέχουν τον ίδιο κίνδυνο με αυτόν που πήρε το δάνειο. Διαβάστε αναλυτικά τι συμβαίνει στο ρεπορτάζ που ακολουθείΤης Έφης Καραγεώργου.
Όσοι είστε εγγυητές σε δάνεια που  έχουν «κοκκινίσει» κινδυνεύετε να χάσετε το σπίτι σας αν δεν κινηθείτε εγκαίρως. 
Ο νέος νόμος 4224/2013 προστατεύει την κύρια κατοικία του δανειολήπτη από το ενδεχόμενο πλειστηριασμού, με την προϋπόθεση ότι ο οφειλέτης .....

Ε, ρε... που τους χρειάζεται!

Την ώρα που οι Γερμανοί μας έχουν τυλίξει σε μια κόλα χαρτί με τρία μνημόνια και μας κουνάνε το δάκτυλο αποκαλώντας μας φοροφυγάδες, τεμπέληδες, διεφθαρμένους και ότι άλλο έχουμε ακούσει τα τελευταία χρόνια, κάθε μέρα που περνάει μεγαλώνει ο αριθμός των γερμανικών επιχειρήσεων που ακολούθησαν αθέμιτες και παράνομες πρακτικές, προκειμένου να κερδίσουν μεγαλύτερο μερίδιο από την πίτα των έργων και προμηθειών που απλόχερα προσέφερε η Ελλάδα, ακόμη και την περίοδο που φαινόταν ξεκάθαρα ότι οδεύουμε σε οικονομικό αδιέξοδο. 
Κάτι πουν πλέον στηλιτεύουν και τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, αφού όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αλλάζουν τους πρωταγωνιστές στην παράσταση «μίζα και διαφθορά».
Τελευταία επιβεβαίωση το δημοσίευμα της Süddeustsche Zeitung του Μονάχου, που αποκαλύπτει σημείωμα του .....

Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας ΗΠΑ: Το 2014 θα γίνουν πολιτικές και εθνοτικές διαιρέσεις στα Βαλκάνια

James Clapper, διευθυντής NSA-ΗΠΑ  — «Οι Αμερικανοί βλέπουν εθνικές αναταράξεις στα Σκόπια»

  — Ο  James Clapper, διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας των ΗΠΑ- NSA, δήλωσε ότι παρά τις θετικές εξελίξεις κατά το 2013, στα Δυτικά Βαλκάνια, φέτος η περιοχή θα συνεχίσει να χαρακτηρίζεται από βαθιές πολιτικές και εθνοτικές διαιρέσεις.

  — Ο Κλάπερ έκανε τις παρατηρήσεις αυτές ενώπιον της Ειδικής Επιτροπής της Γερουσίας για θέματα μυστικών υπηρεσιών.
  — Είπε ότι οι καταστάσεις στη ....

Η Ελλάδα της κρίσης -Στα όρια της πείνας οι ηλικιωμένοι -Εκλιπαρούν για λίγα τρόφιμα ...

Αντιμέτωποι με το σκληρό πρόσωπο της ελληνικής πραγματικότητας βρίσκονται όλο και περισσότεροι ηλικιωμένοι, οι οποίοι είδαν τις συντάξεις τους να μειώνονται δραματικά.

Το 62% των ηλικιωμένων δηλώνουν ότι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να εξασφαλίσουν σταθερή ποιότητα και επάρκεια στα γεύματά τους, το 65% υποστηρίζει ότι πεινάει ενώ το 32% λέει ότι έχει περιορίσει τα βασικά είδη, αλλά και το μέγεθος των μερίδων του φαγητού.

Τα στοιχεία που προκαλούν σοκ έφερε στο φως της δημοσιότητας η Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) «Γραμμή Ζωής», σε ανακοίνωσή της, στο πλαίσιο της ....

Πάνω από 7 δις φόρους δεν μπόρεσαν να πληρώσουν το 2013 οι πολίτες!

Η κοινωνία καταρρέει και οι πολιτικοί πανηγυρίζουν για το πρωτογενές πλεόνασμα! Η πραγματική οικονομία στενάζει και οι έχοντες την εξουσία σφυρίζουν αδιάφορα. 

Τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων λένε ότι τα πράγματα όχι μόνο δεν πάνε καλά, αλλά διαβάζοντάς τα θα καταλάβει και ο πλέον άσχετος με τους αριθμούς ότι αυτό που λένε οι πολιτικοί για το πρωτογενές πλεόνασμα, κάθε άλλο παρά σταθερό μπορεί να είναι. 


Ο κόσμος δεν έχει να πληρώσει και οι κατασχέσεις είναι...

Δριμεία κριτική του Economist στην ΤΡΟΙΚΑ για το ρόλο της στην Ελλάδα..

Σύμφωνα με τον Έλληνα πρωθυπουργό, το πρόβλημα ξεκινάει από τη διαφωνία μεταξύ ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και σαν αποτέλεσμα η Ελλάδα βρίσκεται στην μέση και ποδοπατείται από δύο «ελέφαντες».
«Στην ελληνική μυθολογία ο Κέρβερος ήταν ένα τρικέφαλο σκυλί, που φυλάει τις πύλες του Aδη. Στη σύγχρονη Ελλάδα, η τρόικα είναι ένα τρικέφαλο τέρας που παγιδεύει τη χώρα σε έναν οικονομικό κάτω κόσμο. Στο υπουργείο Οικονομικών της Αθήνας, ακόμη και οι καθαρίστριες φωνάζουν «δολοφόνοι», στους επισκέπτες της Τρόικας».
Αντίστοιχα είναι τα συναισθήματα στην Λισαβόνα, όπου διαδηλωτές υψώνουν υβριστικά πανό.
Αυτή είναι η εισαγωγή ενός άρθρου στη σημερινή έκδοση του περιοδικού Economist με τίτλο «Το διαβολόσκυλο του Ευρώ» και υπότιτλο «Ήρθε η ώρα να συμμορφωθεί η Τρόικα η οποία κρατάει.....

Οι ''οικοι ανοχής'' άρχισαν το γνωστό παιχνίδι τους...Μειώθηκε η πιστοληπτική ικανότητα της Ουκρανίας από την Moody’s

Ο Moody’s σημειώνει επίσης ότι η προοπτική της αξιολόγησης της Ουκρανίας είναι τώρα «αρνητική», γεγονός που υποδηλώνει ότι θα μπορούσε η θέση της χώρας να υποστεί περαιτέρω μείωση μεσοπρόθεσμα

Την πιστοληπτική ικανότητα της Ουκρανίας σε "Caa2"  μείωσε ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moody’s, λόγω της "κλιμάκωσης" της πολιτικής κρίσης στη χώρα.
«Ο πρώτος λόγος ( ... ) είναι η έκταση και η φύση της όλο και πιο βίαιης κρίσης που θα μπορούσε τελικά να "στεγνώσει" τη κρατική χρηματοδότηση», ανακοίνωσε ο οργανισμός.
Ο Moody’s σημειώνει επίσης ότι.....

Μιχάλης Ιγνατίου: Αποκαλύψεις για τα Ίμια που συγκλονίζουν Μιλά στο Γίωργο Σαχίνη στο ράδιο 984 (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις από τον δημοσιογράφο Μιχάλη Ιγνατίου αναφορικά με την κρίση των Ιμίων, σε αποκλειστική του συνέντευξη στο Ράδιο984.

Όπως αποκάλυψε, μέσα από έγγραφα των ΗΠΑ που έχουν αποχαρακτηριστεί , ο τότε υπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Πάγκαλος υποχώρησε στο θέμα της σημαίας, πριν ακόμα ξεκινήσει η πραγματική διαπραγμάτευση, υπό τον Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, για το θέμα των Ιμίων....


Παράλληλα , παρουσίασε για πρώτη φορά έγγραφο μετά την κρίση των Ιμίων, όπου οι ΗΠΑ απέκλεισαν στην Τουρκία αντίστοιχη ...

Η ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΕΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗ (ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΙΣ ΠΡΩΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ)

      ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΤΑΜΑΤΑ;

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΛΑΒΩΣΕΙΣ ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ.


Ο ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΑΘΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΤΟ ΧΡΕΟΣ. ΤΖΟΝ ΑΝΤΑΜΣ

ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΑΥΤΟ ΤΟ VIDEO ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΠΩΣ ΟΛΕΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟΣ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ KAI ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΑΓΓΕΊΛΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ...


ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΘΕΛΟΔΟΥΛΟΙ ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΝ ΑΝΑΠΑΥΤΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ ΤΟΥΣ, ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ...

ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

ΑΠΛΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙ ΠΑΙΧΤΗΚΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
(απόσπασμα από την ταινία Zeitgeist 2 ADDENDUM)


magos ioannis

Το ποσόν που μας χρωστάει η Γερμανία φθάνει με τον μέσο τόκο στο 1 τρισεκατομμύριο σήμερα !!! Ομως.....

48

ΑΣ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!
Οι ανιστόρητοι νεοέλληνες δεν γνωρίζουν εκτός πολλών σημαντικών για την επιβίωση τους, ούτε και τα γεγονότα του δεύτερου μισού του 20ου αιώνα. 

Όμως ξέρουν τα σκυλάδικα, να βγάζουν τα προσωπικά τους στην φόρα σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα και να χειρίζονται το iPhone! 

Αναλύω παρακάτω με την βοήθεια των εφημερίδων, (όλα αυτά που διαβάζεις έχουν δημοσιευτεί στον έντυπο τύπο αλλά και στον ηλεκτρονικό, αλλά δεν κουνήθηκε φύλλο) το γιατί δεν πρόκειται να πάρουμε ποτέ τις Γερμανικές αποζημιώσεις.

Το ποσόν που μας χρωστάει η Γερμανία φθάνει με τον μέσο τόκο στο 1 τρισεκατομμύριο σήμερα !!!

Οι νεοέλληνες σήμερα θεωρούν “εθνάρχη” έναν άνθρωπο για τον οποίο δεν γνωρίζουν τίποτα. 

ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ..

Ο πρωθυπουργός της χώρας που επιλέγει να σιωπά και δεν αποπέμπει αμέσως από τη θέση του, έναν επικίνδυνο αντιπρόεδρο και υπουργό εξωτερικών, είναι ο πρώτος υπεύθυνος για τη σχεδιαζόμενη εθνική προδοσία. Ας βάλουμε όμως τα πράγματα σε μια σειρά...


Στον τόπο μας αυτό που περισσεύει είναι η υποκρισία, και το βέβαιο είναι πως το λόγω "χάρισμα" το διαθέτουν σε υπερ-συσσώρευση, τόσο η συνομοταξία των πολιτικών όσο και η αθλιότης των δημοσιογράφων. Όταν όμως αυτό το βρώμικο "χάρισμα" χρησιμοποιείται ως εργαλείο για να θολώσει τα νερά σε ζητήματ που άπτονται κορυφαίων εθνικών θεμάτων, τότε το αποτέλεσμα κατά κανόνα σηματοδοτεί κορυφαίες εθνικές τραγωδίες.

Economist: Κέρβερος η τρόικα.......παγιδεύει την Ελλάδα σε έναν οικονομικό Κάτω Κόσμο.

”Κέρβερος η τρόικα που παγιδεύει την Ελλάδα σε έναν οικονομικό Κάτω Κόσμο” γράφει ο Economist που εκτιμά πως ”η αποδυναμωμένη ελληνική κυβέρνηση ρισκάρει τον εξευτελισμό στις ευρωεκλογές του Μαΐου από τα κόμματα που είναι εναντίον της τρόικας”
Στην ελληνική μυθολογία ο Κέρβερος είναι ένα σκυλί με τρία κεφάλια το οποίο φυλάει τις πύλες του Άδη. 
Στη μοντέρνα πολιτική σκηνή της Ελλάδας, η τρόικα είναι ένα τρικέφαλο τέρας που παγιδεύει τη χώρα σε έναν οικονομικό Άδη.Στην Αθήνα ακόμη και οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών αποκαλούν τους ελεγκτές της τρόικας «δολοφόνους», ενώ στη ....

Σταυρούλα Βρυώνη: Η εξαθλίωση του λαού, αποτέλεσμα παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

vrioni
Τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητος, που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια του Β” Παγκοσμίου Πολέμου (πενήντα εκατομμύρια νεκροί κατά τη διάρκεια τεσσάρων ετών, έξι εκατομμύρια νεκροί σε θαλάμους αερίων, η εξαθλίωση πληθυσμών) ήταν η κύρια αιτία της παγκόσμιας αντίδρασης των κοινωνιών, που κατέληξε αφ” ενός στη διατύπωση διεθνών συμβάσεων προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (Σύμβαση της 10ης Δεκεμβρίου 1948 για τα ανθρώπινα δικαιώματα του ΟΗΕ, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων-ΕΣΔΑ) και αφ” ετέρου στη δημιουργία διεθνών οργάνων εγγυητικών της εφαρμογής των ως άνω διεθνών νομοθετικών κειμένων (Δικαστήριο Ηνωμένων Εθνών, Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Οργανα Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου).
Η παγκόσμια Κοινότητα, η παγκόσμια Κοινή Γνώμη δεν μπορεί να ανεχθεί την παραβίαση των θεμελιωδών αυτών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 
Η αντίδραση στην αδικία, το παντοδύναμο περί δικαίου αίσθημα απαιτεί την κατ” αποτελεσματικό τρόπο προστασία των δικαιωμάτων αυτών.
Τη στιγμή αυτή εις βάρος του ελληνικού λαού διαπράττεται έγκλημα κατά της ανθρωπότητος, κατά παραβίαση όλων των σχετικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της αξιοπρεπείας, της ιδιοκτησίας ....

Τι μάς κρύβουν όλοι αυτοί που ασχολούνται με τη… σωτηρία μας;

Τι μάς κρύβουν όλοι αυτοί που ασχολούνται με τη... σωτηρία μας;
του Μιχάλη Ιγνατίου
Ουάσιγκτον
Η συζήτηση για επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, που ξεκίνησε πάλι από το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη, αν μη τι άλλο επαναφέρει στην επικαιρότητα ένα θέμα το οποίο βρίσκεται στο μυαλό όλων μας, καθώς οι πάντες αναγνωρίζουν –συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού– ότι η επανεκκίνηση της χώρας είναι σχεδόν αδύνατη με το ευρώ. Για μια υπό πτώχευση χώρα είναι πανάκριβο νόμισμα το ευρώ και δυσκολεύει αφάνταστα τις μεγάλες προσπάθειες της κυβέρνησης συνεργασίας για να εξέλθει η χώρα της κρίσης.
Ο καθένας έχει την προσωπική του άποψη, η οποία είναι σεβαστή. Άρα και στη θέση της Αριστερής Πλατφόρμας, της οποίας ηγείται ο κ. Λαφαζάνης, πρέπει να δώσουμε σημασία, διότι στη διάρκεια αυτής της άνευ προηγουμένου κρίσης η επιστροφή στη δραχμή μπορεί να αποτελεί τη μοναδική επιλογή.
Από το Μάιο του 2010, όταν χωρίς σχέδιο ο τότε πρωθυπουργός έδεσε την Ελλάδα στο μηχανισμό της ΕΕ και του ΔΝΤ, οι Έλληνες πολίτες είδαν το έδαφος να χάνεται κάτω από τα πόδια τους. 
Ως αποτέλεσμα των Μνημονίων, ο ελληνικός λαός συγκαταλέγεται στους πιο φτωχούς του κόσμου. Και το χειρότερο είναι ότι ...

ΕΚΤΑΚΤΟ: Νίκη Μαριά-Πέρασε από την Ολομέλεια της Ευρωβουλής η άρση ασυλίας της Τρόικας!

Αντιμέτωποι με ποινικές και αστικές ευθύνες πλέον οι Τροικανοί! Μία τεράστιας σημασίας απόφαση για την Ελλάδα και τον λαό της κατάφερε να αποσπάσει πριν από λίγο από την Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Νότης Μαριάς.
Ύστερα από επικοινωνία που είχε το SpiroSpero.gr μαζί του, μας ενημέρωσε πως και η Ολομέλεια έκανε δεκτή την τροπολογία που κατέθεσε χθες στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου για άρση ασυλίας των εκπροσώπων της Τρόικας σε όλες τις χώρες που έχουν επιβληθεί μνημόνια. 
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ....