Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Σταματούν οι κατασχέσεις κατοικιών! Πω πω.... και που θα βρίσκει κωλόχαρτο η Βούλτεψη;


 «Σταματούν οι κατασχέσεις κατοικιών και αυξάνονται οι μισθοί. Έτσι θα επιστρέψει η ελπίδα», τιτλοφορείται η σημερινή συνέντευξη της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών Νάντιας Βαλαβάνη, στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

Οι δηλώσεις Γ.Δραγασάκη για τις επόμενες κινήσεις του οικονομικού επιτελείου.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης μετά τη σύσκεψη υπό τον Αλέξη Τσίπρα ενόψει της συνάντησης με τον Μάρτιν Σούλτς το μεσημέρι της Πέμπτης αναφέρθηκε στις επόμενες κινήσεις στο επίπεδο των αγορών- των ιδιοτικοποιήσεων και της γενικότερης πολιτικής που θα ακολουθηθεί τις επόμενες μέρες.
 
Αφού σημείωσε ότι σε κάθε πολιτική αλλαγή υπάρχει κλίμα αναταράξεων με αφορμή το κραχ ....

N.Τσόμσκι: «Εξεγερτική λαϊκή αντίδραση στην τρόικα η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ».

Θα υπάρξουν πολλά και πολύ σοβαρά εμπόδια στην προσπάθεια να εφαρμοστούν υγιείς και ανθρώπινες πολιτικές», επισημαίνει ο αμερικανός φιλόσοφος, συγγραφέας και καθηγητής γλωσσολογίας σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο»
 
Δήλωση για το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών και τη νίκη ...

Π. Λαφαζάνης: "Είμαστε αντίθετοι με το ευρώεμπάργκο στη Ρωσία, δεν έχουμε διαφορές με την Ρωσία, δεν θα γίνουμε προτεκτοράτο της ΕΕ"

Ο πρωτογενής τομέας μπορεί να γίνει το όχημα για ανασυγκρότηση και διέξοδο από την κρίση, καθώς το κύριο πρόβλημα της χώρας είναι η παραγωγική ερήμωση και διάλυσή της, τόνισε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, κατά την τελετή παράδοσης- παραλαβής στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
 
«Δεν ήρθαμε εδώ για να κατεδαφίσουμε αυτά....

WSJ: "Τι σημαίνει η παρουσία Καμμένου και Βαρουφάκη στην κυβέρνηση; - Άσχημα μαντάτα για το Βερολίνο"

Ο πολιτικός αρθρογράφος του Market Watch, της εφημερίδας Wall Street Journal, Ντάρελ Ντελαμέιντ σημειώνει στο τελευταίο του άρθρο πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν σκοπεύει να συμβιβαστεί με τους εταίρους και αυτό το στηρίζει σε δύο κινήσεις που έκανε άμεσα:
 
1. Την απόφασή του να συνεργαστεί με τους ΑΝΕΛ. 
 
2. Την τοποθέτηση του Γιάννη Βαρουφάκη στο υπουργείο Οικονομικών.
 
Σημειώνει πως η απόφασή του να......

Μείωση 50% του ελληνικού χρέους ζητά ο πρώην διευθυντής του ΔΝΤ στην Ευρώπη.

Η Ευρώπη πρέπει να μειώσει στο μισό το χρέος της Ελλάδας και το πρωτογενές πλεόνασμα που πρέπει να επιτυγχάνει για τη διασφάλιση της δημοσιονομικής ισορροπίας της στο μέλλον, με αντάλλαγμα τις μεταρρυθμίσεις από τη χώρα, αναφέρει σε άρθρο του στην εφημερίδα Financial Times ο Reza Moghadam, πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ για την Ευρώπη και νυν....

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΘΕΡΜΟ ΚΛΙΜΑ ...Ο Μ. Ομπάμα στηρίζει τον Α. Τσίπρα: "Εχεις δίκιο - Πρέπει να τελειώνει η λιτότητα στην Ευρώπη"

Μία ιδιαίτερα θερμή τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό πρόεδρο Barack Obama, είχε σήμερα το βράδυ  ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Την πρωτοβουλία για την τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Αμερικανός πρόεδρος ο οποίος εκτός των άλλων θεμάτων που ....

"ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΣ 2015"! - ΕΥΑΡΕΣΚΕΙΑ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΟΡΚΟ Iστορική ανακοίνωση του Λαϊκού Συνδέσμου υπέρ των θέσεων ΣΥΡΙΖΑ για Ρωσία και ιδιωτικοποιήσεις.

Πριν λίγο σε μια ιστορική ανακοίνωση η "σκληρή" ελληνική δεξιά το εθνικιστικό κόμμα του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, επικροτεί την γεωστρατηγική στροφή που επιχειρεί η νέα αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τάσσεται επίσημα υπέρ των αποφάσεων της νέας κυβέρνησης για ματαίωση των ιδιωτικοποιήσεων σε ΔΕΗ κλπ τονίζοντας ότι πρώτος ο Λαϊκός Σύνδεσμος έλαβε αυτές τις θέσεις.
Στην ανακοίνωση με τίτλο «Όχι στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, όχι στις ιδιωτικοποιήσεις»αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι:
«Πάγια θέση της Χρυσής Αυγής, η οποία έχει διατυπωθεί και δημόσια στη Βουλή είναι ότι η Ελλάς δεν πρέπει να συμμετάσχει στις κυρώσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ κατά της Ρωσίας. Αυτήν την....