Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

«Η Ελλάδα είναι θύμα εγκλήματος»

 Γκρεγκ Πάλας

«Η Ελλάδα είναι ήδη κατεστραμμένη. 
Με ρωτάτε, δηλαδή, εάν είναι καλή ιδέα να πηδήξετε έξω από ένα κτήριο που καίγεται; 
Πραγματικά είναι λογικό να ανησυχείτε για το τι θα συμβεί όταν πηδήξετε, αλλά εάν μείνετε μέσα, θα καείτε ζωντανοί»…
Σε μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην Ιωάννα Νιαώτη και την Ελευθεροτυπία, ο γνωστός δημοσιογράφος-ερευνητής, οικονομολόγος Γκρεγκ Πάλας, εκφράζει την άποψη, οτι η Ελλάδα είναι το θύμα ενός εγκλήματος, σε τι οφείλεται το σημερινό οικονομικό αδιέξοδο και προτείνει 8 βήματα, τα οποία κατά τη γνώμη του θα βοηθήσουν να αντιστραφεί το κλίμα στη χώρα.
Αναλυτικά η συνέντευξη
«Με ρωτάτε εάν πρέπει να πηδήξετε έξω από ένα κτήριο που καίγεται; Ε, ναι λοιπόν, να πηδήξετε, γιατί θα καείτε. Και ο Ισημερινός σάς δείχνει το δρόμο… Γιατί το ευρώ έχει ήδη εγκαταλείψει την Ελλάδα.

Εισπρακτική εταιρία με την βούλα του Ελληνικού δημοσίου θα βγάζει στο σφυρί τα σπίτια των Ελλήνων!

Mε νόμο που περάσανε από την βουλή οι κύριοι της κυβέρνησης δημιουργήσανε 
το κέντρο εισπραξης ασφαλιστικών εισφορών, του οποίου η αρμοδιότητα θα είναι η αναγκαστική κατάσχεση
περιουσιών για αυτούς που χρωστάνε. 

Η αρπαγή της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων πολιτών προ των πυλών.



Στο ελάχιστο έχουν περιορίσει τις μετακινήσεις τους οι Έλληνες.

 H έκρηξη της ανεργίας, η μείωση των εισοδημάτων των Eλλήνων, η εκτόξευση της τιμής της βενζίνης και η αύξηση στα τέλη κυκλοφορίας σε συνδυασμό με τον φόρο πολυτελείας σε I.X. κυβισμού πάνω από 2.000 κ.ε. ανέτρεψαν την εικόνα. 
Τα στοιχεία σε όλο το δίκτυο της χώρας είναι αποκαλυπτικά.

H.. Aττική Oδός παρουσιάζει μείωση της κίνησης από πέρυσι 7,5%, ενώ από την αρχή της κρίσης το 2009 η μείωση έχει αγγίξει το 37%. 

Παράλληλα, η Oλυμπία Oδός παρουσιάζει το εννεάμηνο μείωση 8% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2012, ενώ η μείωση της κίνησης φτάνει το 40% από το 2009 μέχρι και σήμερα.

Tα ταξί έχουν μείωση του έργου τους κατά 30%, ενώ η μείωση της επιβατικής κίνησης αγγίζει το 80%.

FT: ''Με μείωση μισθών στην Ελλάδα δεν τελειώνει η κρίση''

 Η κρίση του ευρώ δεν θα τελειώσει, ειδικά με μείωση μισθών στην Ελλάδα, εκτιμούν οι Financial Times, τονίζοντας ότι η μεταρρυθμιστική κόπωση στον Νότο είναι εμφανής.


Σε νέο του άρθρο στην ιστοσελίδα της οικονομικής εφημερίδας, ο οικονομολόγος Wolfgang Münchau υποστηρίζει ότι η κατάσταση στην Ευρώπη δεν θα..βελτιωθεί χωρίς μια πραγματική δημοσιονομική ένωση, σημειώνοντας ότι η αισιοδοξία πως έχει μπει τέλος στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους είναι λανθασμένη.

Σύμφωνα με τον Münchau, οι αισιόδοξοι αναφέρουν πως η διαδικασία ανάκτησης της ανταγωνιστικότητας των ευρωπαϊκών οικονομιών βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και αποδίδει καρπούς.

«Δείτε όμως την πορεία των εξαγωγών στην Ισπανία ή τη μείωση των μισθών στην Ελλάδα. Η προσαρμογή αυτή όμως είναι λάθος», προειδοποιεί.

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, ενώ .....

ΤΥΧΑΙΟ;;;Η Ευρώπη δαπανά δεκαπλάσια χρήματα ανά ...αγελάδα παρά ανά άνεργο!

 Η Ευρωπαϊκή Ένωση δίνει 12,7 ευρώ ανά αγελάδα έναντι μόλις 1,26 ευρώ για κάθε άνεργο νέο 
ενώ η ανεργία είναι το πιο σημαντικό μέλημα των πολιτών (51%), σχεδόν τέσσερις φορές πιο σημαντικό από ό,τι το δημόσιο χρέος (15%), πέντε φορές σημαντικότερο από τη μετανάστευση (10%) και 15 φορές σημαντικότερο από την τρομοκρατία.

Ενόψει των ευρωεκλογών, φαίνεται ότι το ευρώ μπορεί να σώθηκε, αλλά το τίμημα της διάσωσης αυτής ήταν η απώλεια....
 των πολιτών. 

Εξ ου και η απειλητική αύξηση του λαϊκισμού σε όλη την Ευρώπη και ο κίνδυνος πραγματοποίησης μιας μαζικής λιποταξίας τον επόμενο Μάιο από τους πολίτες, όταν, δηλαδή, θα κληθούν στις κάλπες. 

Όπως έχουμε δείξει στο παρελθόν, οι Ευρωπαίοι πολίτες δεν εμπιστεύονται πλέον τα θεσμικά όργανα της ΕΕ, τα οποία πιστεύουν πως δεν αντιλαμβάνονται τις κύριες ανησυχίες τους.

Ελληνορωσική συνεργασία και S 300..

Πέρα από τις επισκέψεις Ρώσων αξιωματούχων -όπως η σημερινή του κ.Λαβρόφ- στην Ελλάδα, το σημαντικότερο γεγονός που θα λάβει χώρα στον τομέα της ελληνορωσικής αμυντικής συνεργασίας είναι η δοκιμή των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων S-300 στην Κρήτη, η οποία ...

Τα δύο σημεία που καθυστερούν τα ευρώ-ατλαντικά σχέδια.

http://pygmi.wpengine.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2013/10/usa_europe.jpg
του Κίμωνα Γεωργακάκη
Και ενώ όλοι ασχολούνταν με την Ελλάδα, ξαφνικά στο επίκεντρο της προσοχής πέρασαν οι παρακολουθήσεις των Αμερικανών. 
Μάλιστα στην Αθήνα φέρεται να βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα υποκλοπών των Η.Π.Α., όπου δεν υπάρχει απλά μονάδα καταγραφής αλλά και εξοπλισμός που λειτουργεί εξ αποστάσεως, δίχως να απαιτείται η παρουσία προσωπικού. 

Τηλέφωνα πολιτικών, στρατιωτικών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών κλπ. παρακολουθούνται αυτόματα και χωρίς πολύ κόπο.

Γενικά ο εξοπλισμός, όπως διαβάσατε σε προηγούμενή ανάρτηση της ιστοσελίδας μας, τοποθετείται στους υψηλότερους ορόφους ή και στην ταράτσα των πρεσβειών και καλύπτεται με πάνελ ή κατασκευές για προστασία από τα αδιάκριτα βλέμματα. 

Σύμφωνα μάλιστα με «ΤΑ ΝΕΑ» «μια τέτοια κατασκευή

Μιχάλης Ιγνατίου: Τουρκία, Ισραήλ και οι κόκκινες γραμμές που έσπασαν.....


Η είδηση για το τουρκικό κάρφωμα του δικτύου πρακτόρων του Ισραήλ, που δρούσαν μέσα στο Ιράν, ήταν ένα επτασφράγιστο μυστικό στην Ουάσιγκτον και το Τελ Αβίβ από τη στιγμή που συνέβηκε μέχρι την περασμένη εβδομάδα.

Όταν την περασμένη χρονιά η Τεχεράνη ανακοίνωσε τη σύλληψη «πρακτόρων του Ισραήλ», όπως τους χαρακτήρισε, ο πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα επικοινώνησε με τον οργισμένο Μπέντζαμιν Νετανιάχου για να τον συγκρατήσει, επειδή -όπως ειπώθηκε τότε- «έδειχνε αποφασισμένος να βομβαρδίσει» την πρωτεύουσα του Ιράν.

Ο έγκριτος δημοσιογράφος της εφημερίδας ...

Πρόκληση λαθροέποικου: "Μας έμαθαν ότι η Ελλάδα είναι μια φιλόξενη χώρα.. Απαιτούμε δωρέαν φαγητό και σπίτι" ( ΒΙΝΤΕΟ )


Απίστευτες δηλώσεις ενός κογκολέζου σε μια "αντιρατσιστική" ημερίδα του Κωνσταντίνου για τις απαιτήσεις-αιτιάσεις των λαθροεποίκων..

Δείτε το βίντεο από ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Γ. Κουβαρά για το ΑΠΕ...


Ο Ταρσίς ήρθε στην Αθήνα από το Μπραζανβίλ, το γαλλικό Κονγκό. Εκεί ήταν φοιτητής και έκανε την ειδίκευση του στις επικοινωνίες. 

Επιτέλους, δεν είναι «προοδευτική» πολιτική μια πολιτική που οδηγεί στην εθνική αποδόμηση της Ελλάδος.

 Ποιες είναι οι γεωπολιτικές επιπτώσεις από μια αθρόα λαθρομετανάστευση στην Ελλάδα; 

Το ερώτημα αυτό θα έπρεπε να θέτουν επιτακτικά οι κυβερνήσεις και όλες οι πολιτικές δυνάμεις από τότε που άρχισε να εμφανίζεται και στην Ελλάδα το φαινόμενο της μαζικής λαθρομεταναστεύσεως, από τις αρχές, δηλαδή, και ιδίως τα μέσα της δεκαετίας του ’90. 


Η απάντηση στο ερώτημα αυτό θα έπρεπε λογικά να προσδιορίζει και την πολιτική της χώρας απέναντι στη λαθρομετανάστευση.

Γνωρίζουμε όμως, δυστυχώς, ότι το ερώτημα αυτό ούτε ετέθη  από τις περισσότερες πολιτικές  δυνάμεις ούτε ακόμη τίθεται σήμερα στη θεώρηση ενός θέματος, που  μπορεί να έχει καταλυτικές συνέπειες  στο εθνικό μέλλον αυτής της χώρας.

Αντιθέτως, η ίδια η Ελληνική κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη, από  τα μέσα της δεκαετίας του ’90, σε μια διεθνή συγκυρία μεγάλης γεωπολιτικής ανατροπής και ρευστότητας στα Βαλκάνια, προέβαλε θορυβωδώς το σύνθημα «η Ελλάδα πρέπει να γίνει πολυπολιτισμική»!

ΕΙΜΑΣΤΕ «ΤΗΛΕΘΕΑΤΕΣ» ΚΛΩΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΓΟΝΙΔΙΟ ΠΡΟΒΑΤΟΥ ΚΑΙ….

— ….ΚΑΙ ΑΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΡΟΒΑΤΑ, ΚΛΩΝΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΜΕ ΓΟΝΙΔΙΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.

— Είναι γνωστό τοις πάσι ….ότι από τις εκπομπές του Γιώργου Αυτιά και της Μάγδας, έχουν «παρελάσει» αδιαλείπτως ….κάθε λογής τρωκτικά -κλωνοποιημένα με γονίδιο ανθρώπου- αξεπέραστα -επικοινωνιακά- στην τέχνη του «δουλεύειν» μας.

Πάρτυ κάνουν οι Τούρκοι πάνω στο εθνικά επικίνδυνο παραλήρημα Πάγκαλου. Ακόμα να συλληφθεί;

Στα τουρκικά ΜΜΕ γίνεται πάρτι ανθελληνισμού και προβοκάτσιας, καθώς από το πρωί αναμεταδίδουν τις δηλώσεις του στελέχους του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργού, για την δήθεν παρακολούθηση των πρέσβεων των ΗΠΑ σε Αθήνα και Άγκυρα από την ελληνική κυβέρνηση, τη δεκαετία του 1990.
Χαρακτηριστικός είναι ο τίτλος της “Χουριέτ” στην ηλεκτρονική έκδοσή της: 


“Η Ελλάδα κατασκόπευε τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Τουρκία, παραδέχεται πρώην ΥΠΕΞ”!!

Και ακόμα ο Πάγκαλος κυκλοφορεί ελεύθερος με την προστασία της συγκυβέρνησης!

Κούρεμα συντάξεων, επικουρικών, εφ' άπαξ για να καλυφθεί το έλλειμμα 500 εκ στο Στουρνάριο πλεονασματικό προϋπολογισμό.

Επιτείνονται τα σενάρια για νέο μαχαίρι στις συντάξεις, στις επικουρικές και στο εφ' άπαξ για την κάλυψη του χρηματοδοτικού στο Στουρνάριο πλεονασματικό προϋπολογισμό. 

Στο Προκρούστειο τραπέζι μπαίνουν κούρεμα συντάξεων στα ειδικά ταμεία και περιορισμού των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, πιθανότατα μέσω της επιβολής νέας ειδικής εισφοράς ως πέναλτι για την συνταξιοδότηση πριν από τα 62. 

Ο υπουργός Εργασίας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επιβολής μιας  «έξτρα» εισφοράς στις συντάξεις όσων συνταξιοδοτούνται πρόωρα -σε ηλικίες κάτω των 62 ετών ή των 67 ετών. Ένα τέτοιο μέτρο θα είναι άμεσης ταμειακής απόδοσης, καθώς θα εφαρμοστεί στις ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις, ενώ θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για τους μελλοντικούς συνταξιούχους, καθώς η μείωση της σύνταξης θα είναι δραματική. 
Συγκεκριμένα, εξετάζεται, η.....

Ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται.

Το άναμμα της φλόγας στην πλατφόρμα του Οικοπέδου 12, στο νοτιότατο άκρο της κυπριακής ΑΟΖ, εισάγει μια εντελώς νέα παράμετρο στις διεθνείς σχέσεις. 

Και αυτό γιατί είναι ίσως η πρώτη φορά που ένα κράτος συνάπτει συμφωνία με μια ιδιωτική εταιρία, όπως η αμερικανοεβραϊκών συμφερόντων Noble Energy, η οποία στη συνέχεια συνάπτει συμφωνία και παραχωρεί μέρος των δικαιωμάτων της στην ισραηλινή Delek και ακολούθως έρχονται τα κράτη, στα οποία έχουν την έδρα τους οι εταιρίες, δηλαδή οι ΗΠΑ και το Ισραήλ, να δηλώσουν ότι θα προστατέψουν με κάθε τρόπο και μέσο τα συμφέροντα των εταιριών.

Τι σημαίνει αυτό στην ουσία; Οτι η δεδηλωμένη θέση της Τουρκίας ότι δεν θα δεχτεί τετελεσμένα στην ΑΟΖ της Κύπρου, την οποία δεν αναγνωρίζει αφού δεν αναγνωρίζει το κυπριακό κράτος, και ότι θα επέμβει με κάθε μέσο και τρόπο, συμπεριλαμβανομένων και των όπλων, για να αποτρέψει τετελεσμένα, αποδεικνύεται κενή περιεχομένου και οι σχετικές απειλές λεονταρισμοί!

Η εξέλιξη αυτή που δείχνει τις διαθέσεις του διεθνούς παράγοντα (sic) σε συνδυασμό με τις συνομιλίες της Ελλάδος με την Αίγυπτο για την οριοθέτηση της ΑΟΖ, που αναμένεται να διεξαχθούν το δεύτερο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε ότι ....

"Βόμβα" από Ρουμελιώτη για τα εγκλήματα του ΔΝΤ.

«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έπεσε 

παταγωδώς έξω στην περίπτωση της Ελλάδας» 

δήλωσε χτες σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό ο 

πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ 

Παναγιώτης Ρουμελιώτης.


Ο ίδιος εκτίμησε ότι το «παιχνίδι» του καλού 

και του κακού στην τρόικα είναι προσυνεννοημένο, ενώ προέβλεψε ότι το θέμα 

της αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας δεν θα συζητηθεί πριν από τις 

ευρωεκλογές του Μαΐου, «διότι αυτή είναι η στάση της Γερμανίας».


«Το ΔΝΤ βρίσκεται σε μία πολύ δύσκολη θέση αυτή τη στιγμή σε σχέση με την 

Ελλάδα, γιατί είχε κάνει προβλέψεις οι οποίες έπεσαν παταγωδώς έξω.

Στις υποχρεώσεις της Γερμανίας προς την Ελλάδα, ανήκουν τα ακόλουθα ποσά:

Photo: Στις υποχρεώσεις της Γερμανίας προς την Ελλάδα, ανήκουν τα ακόλουθα ποσά:

1.Από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, χρέη αποζημίωσης ύψους 80 εκατομμυρίων γερμανικών μάρκων αγοραστικής αξίας 1938.

2.Από το Μεσοπόλεμο, διαφορά κλήρινγκ σε βάρος της Γερμανίας, ύψους 523.873.000 δολαρίων ΗΠΑ αγοραστικής αξίας 1938.

3.Απαιτήσεις αποκατάστασης κατά τους υπολογισμούς της συνδιάσκεψης των νικητριών δυνάμεων στο Παρίσι το 1946 ύψους 7,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ αγοραστικής αξίας 1938 (αποζημίωση για την αρπαγή ιδιωτικής και κρατικής περιουσίας, λεηλασίες, καταστροφές).

4.Απαιτήσεις από ένα αναγκαστικό δάνειο 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, το οποίο εξαναγκάστηκε να παραχωρήσει η Τράπεζα της Ελλάδας το 1942, όπως επίσης τα έξοδα στρατοπέδευσης των στρατευμάτων κατοχής στην Ελλάδα αλλά και η διατροφή του Africa Corps του στρατηγού Ρόμελ. Ειδικοί υπολογίζουν τις σημερινές ελληνικές απαιτήσεις, με την προσθήκη ενός ελάχιστου φόρου, στα 13.000.000.000 δολάρια ΗΠΑ.

Σε αυτές τις επανορθώσεις δεν συμπεριλαμβάνονται οι τεράστιες απώλειες της χώρας μας σε ανθρώπινες ζωές. Με ένα συνολικό πληθυσμό 7.000.000 κατοίκων, η Ελλάδα έχασε: 70.000 ψυχές από άμεσες μάχες, 12.000 πολίτες από έμμεσες πολεμικές πράξεις, 39.960 εκτελεσθέντες, 100.000 δολοφονηθέντες αιχμαλώτους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, 600.000 νεκρούς από πείνα.

Από το βιβλίο του Μανώλη Γλέζου: "Και ένα μάρκο να ήταν. Οι οφειλές της Γερμανίας στην Ελλάδα"Στις υποχρεώσεις της Γερμανίας προς την Ελλάδα, ανήκουν τα ακόλουθα ποσά:

1.Από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, χρέη αποζημίωσης ύψους 80 εκατομμυρίων γερμανικών μάρκων αγοραστικής αξίας 1938.

2.Από το Μεσοπόλεμο, διαφορά κλήρινγκ σε βάρος της Γ
ερμανίας, ύψους 523.873.000 δολαρίων ΗΠΑ αγοραστικής αξίας 1938.....

3.Απαιτήσεις αποκατάστασης κατά τους υπολογισμούς της συνδιάσκεψης των νικητριών δυνάμεων στο Παρίσι ....

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: ΚΡΑΤΑΕΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ Ο ΟΜΠΑΜΑ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΣΑΜΑΡΑ - ΤΕΚΤΟΝΙΚΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ !!!


Ωραία λοιπόν. Βασιζόμενο σε έγγραφα της NSA, που διέθεσε ο πρώην συνεργάτης της Έντουαρντ Σνόουντεν, το περιοδικό SPIEGEL υποστηρίζει ότι τα μηχανήματα και το προσωπικό για τις παρακολουθήσεις στη γερμανική πρωτεύουσα στεγάζονται στον τέταρτο όροφο της  ...
αμερικανικής πρεσβείας.




300.000 ΣΕ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ ΕΝ' ΟΨΕΙ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ Κυβέρνηση: "Θέλετε σύνταξη; Περάστε σε 2 ή 3 χρόνια και αν έχουμε θα σας δώσουμε"

 Τη στιγμή που η κυβέρνηση ανοίγει ξανά θέμα ασφαλιστικού προκειμένου να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό των 2 δις ευρώ όπως ζητάει η τρόικα, με «τσεκούρι» στις πρόωρες, βασικές και  επικουρικές συντάξεις, όπως και στο εφάπαξ, 300.000 συνταξιούχοι περιμένουν εδώ και δύο χρόνια να πάρουν λεφτά το χέρι από τη σύνταξη τους. 

Ορισμένοι μάλιστα άνθρωποι έχουν πεθάνει, πριν το ΙΚΑ και τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία ολοκληρώσουν τη διαδικασία.
Περισσότεροι από 150.000 ασφαλισμένοι του ΙΚΑ που πληρούν όλες τις προϋποθέσεις και έχουν συμπληρώσει το όριο ηλικίας, αναμένουν να ικανοποιηθεί η αίτηση τους και να λάβουν τη σύνταξη τους από 12 μήνες έως 24 μήνες.
Όλο αυτό το διάστημα ζουν με τα ψίχουλα που τους δίνουν ως προκαταβολή, μη μπορώντας να αγοράσουν ακόμη...

Για κάθε νυν...κομματόσκυλο...Ούτε αέρα να αναπνέεις δεν θα βρίσκεις.. Και σου αξίζει.....

Όχι, δεν έχεις την παραμικρή δικαιολογία του τύπου
''με ξεγέλασαν'', ''έλεγαν ψέματα'', ''με εξαπάτησαν''

Ούτε σου δίνει άλλοθι το ότι το 90% του λαού έπεσε στην παγίδα
Ποιος σου είπε πως ο λαός είναι  έξω-ύπνου ;
Tην ώρα που ο εγκέφαλος έχει γίνει σαν βρασμένο κουνουπίδι,
απ'τις καθημερινές κάθετες βολές δηλητηρίου, εκείνος κι εκείνη,
αραχτοί στον καναπέ,παρακολουθούν,σαν μέσα ....

Το μεγάλο… παραμύθι για τον Κεμάλ...




Γεννήθηκε σ’ ένα φτωχό χωριουδάκι και φύλαγε μέχρι τα 8 του χρόνια πρόβατα
Έρευνα αποδεικνύει ότι ο Κεμάλ δεν γεννήθηκε στην κοσμοπολίτικη Θεσσαλονίκη της εποχής εκείνης και δεν ήταν «πρωτευουσιάνος», όπως θέλει να τον παρουσιάζει ο τουρκικός εθνικισμός
ΣΕ ΚΑΜΙΑ τουρκική βιογραφία ή εγκυκλοπαίδεια δεν υπάρχει η αλήθεια, εντούτοις φαίνεται να τη γνώριζαν πολλοί, ακόμη και το ελληνικό κράτος
Πριν από μερικά χρόνια, η πομακική εφημερίδα «Ζαγάλισα», μετά από πληροφορίες ότι ο ισχυρισμός της γέννησης του Μουσταφά Κεμάλ (Ατατούρκ) στη Θεσσαλονίκη είναι ένα μεγάλο και ωραίο παραμύθι, διενήργησε επιτόπια έρευνα πολλών μηνών. 
Σύμφωνα, λοιπόν, με τα ευρήματα αυτά, ο Κεμάλ δεν γεννήθηκε στην κοσμοπολίτικη Θεσσαλονίκη της εποχής εκείνης -δεν ήταν «πρωτευουσιάνος» όπως θέλει να τον παρουσιάζει ο τουρκικός εθνικισμός- αλλά σε ένα μικρό χωριουδάκι έξω από τον Λαγκαδά, τη Χρυσαυγή, όπου μέχρι τα οκτώ περίπου χρόνια του φύλαγε αγελάδες και πρόβατα στους γύρω λόφους! Εκεί πήγε στο δημοτικό σχολείο. Φυσικά σε καμιά τουρκική βιογραφία ή εγκυκλοπαίδεια δεν θα διαβάσετε αυτήν την αλήθεια.

Προειδοποίηση: Δεν περιθωριοποιείται έτσι απλά η Τουρκία…

Επειδή πολλά λέγονται στην Ελλάδα και ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά μας είναι ότι όσο γρήγορα και «ακραία» ενθουσιαζόμαστε, άλλο τόσο απογοητευόμαστε, κάτι που δεν συνάδει με την απαιτούμενη «διεθνοπολιτική μας σοβαρότητα»…

Του Μιχαήλ Βασιλείου

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η τουρκική διπλωματία στις σχέσεις της με τη Δύση συνολικά (πλην Ελλάδος φυσικά που ήταν πάντοτε… «γαλαντόμα» και… κοσμοπολίτικη, πολύ «υπεράνω» που λένε…) δίνει την αίσθηση σεισμικών αλλαγών στο γεωστρατηγικό τοπίο της περιοχής, αλλαγές οι οποίες θα αφήσουν την Τουρκία έξω από τη νομή του πλούτου από τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου και όχι μόνο.

Ενώ υπήρξαμε από τους πρώτους που επισημάναμε το γεγονός αυτών των αλλαγών, όταν η συντριπτική πλειοψηφία εξακολουθούσε να βλέπει «δράκους» και συνωμοσίες κάθε είδους,προειδοποιούμε σήμερα, ότι η ευφορία που επικρατεί και θέλει την τουρκική περιθωριοποίηση ως συντελεσμένη, είναι εκτός από αδικαιολόγητη και αντιπαραγωγική, αφού εάν δεν ληφθούν όλα τα κατάλληλα μέτρα από την ελληνική διπλωματία, παράλληλα με την παρέμβαση σε κάθε λογής «ομάδες» που μελετούν τα θέματα της περιοχής, τότε είμαστε καταδικασμένοι να εκπλαγούμε δυσάρεστα άλλη μια φορά και ....

Ο κύριος Προβόπουλος δείχνει σημάδια πανικού. Και έχει απόλυτο δίκιο...

http://olympiada.files.wordpress.com/2013/10/6ee80-provopoulos.png?w=293&h=230Οι κωμικές αράδες που εμφανίστηκαν σε γνωστές διαπλεκόμενες φυλλάδες με σκοπό να υπερασπιστούν τον κύριο Προβόπουλο, δείχνουν μεγάλο πανικό. 


Μέχρι στιγμής ο κεντρικός τραπεζίτης επεδίωκε να περνά την εικόνα του “ατσαλάκωτου” στα ΜΜ”Ε” που είχε την δυνατότητα να επηρεάσει. 


Τα περισσότερα δηλαδή. 


Προχθές όμως, οι ίδιες εφημερίδες που σύντομα θα βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης για τα θαλασσοδάνεια που έχουν πάρει για να λειτουργούν, παρουσίασαν τον κύριο Προβόπουλο ως θύμα τρομακτικών, αόρατων εχθρών, που είχαν την δυνατότητα να επηρεάσουν μεγάλες εφημερίδες για να πλήξουν το “κύρος” του. 


Αυτό δείχνει πως ο κύριος Προβόπουλος πλέον φοβάται.


Δυστυχώς, όχι τους....

ΒΙΝΤΕΟ. ΤΑ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ.Συνέντευξη του Δ. Κιτσίκη στον Γιώργο Σαχίνη. Αρκετά ενδιαφέρουσα, αρκεί να μην πανικοβληθείτε.


ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ...ΦΡΟΝΤΙΔΑ ! Κέντρο υποκλοπών η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα,,,,

Στο κτήριο της Β. Σοφίας είχε στηθεί υπερσύγχρονη μονάδα παρακολούθησης – Ο εξοπλισμός τοποθετούνταν σε ταράτσες και τον κάλυπταν με πάνελ – Αναφέρονται όλα σε εγγραφα που διέρρευσε ο Σνόουντεν.


Ένα από τα κέντρα υποκλοπών και παρακολούθησης επικοινωνιών που χρησιμοποιούσαν οι υπηρεσίες των ΗΠΑ ήταν και η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα, σύμφωνα με έγγραφο της αμερικανικής υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας που δημοσίευσε ...

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΣΤΟΝ ΕΝΙΚΟ" ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΟ STAR CHANNEL.


Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος καλεσμένος του Νίκου Χατζηνικολάου στην εκπομπή "στον Ενικό" στο STAR CHANNEL
(Μέρος Α') - Δευτέρα 28/10/2013

O Πάνος Καμμένος στον Ενικό - Μέρος Α'

Η παράσταση της πλέμπας...

Αν δεν παρακολουθούσα την αυτοκρατορική εμφάνιση του προέδρου της δημοκρατίας και των μνημονίων την ημέρα του εορτασμού του αγίου Δημητρίου της Θεσσαλονίκης, θα μιλούσα για την Τζιτζικώσταινα, τον θιγμένο αντιφασίστα Βενιζέλο και το καραγκιοζιλίκι των παρελάσεων με το τηλεοπτικό εθνικό φρόνημα της πειρατικής Δημόσιας Τηλεόρασης.

Είναι όμως αυτό το γεροντίστικο θράσος που στα στερνά του αρνείται να πράξει το αυτονόητο μπας και δεν κηδευτεί με τιμές και δημοσία δαπάνη, όταν θα έρθει εκείνη η ώρα που για όλους έρχεται χωρίς διακρίσεις κι αξιώματα, που δεν με αφήνει να λυπηθώ καμιά ηλικία ή δήθεν αντιφασιστική δράση μιας μακρινής και ξεχασμένης ηλικίας.

Όταν βλέπεις μία εικόνα σαν αυτή, με ένα προσκύνημα γεμάτο ΜΑΤ και περιφράξεις για τον κόσμο που θέλει να τιμήσει τον άγιο -δικό του πρόβλημα είναι αυτό και δεν θα ασχοληθώ τώρα αν έχει δίκιο ή άδικο- μόνο σίχαμα μπορεί να σε κυριεύσει.

Ο αποκλεισμένος λαός χαίρεται ...

Μίλησε κι ο εξαφανισμένος ο καημεν-ούλιας!Θα υπογράψετε κατά τα άλλα , τις επόμενες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που θα προσκομίσουν οι προδότες;;;

Παπούλιας: Ο ελληνικός λαός έδωσε ό,τι μπορούσε
«Γιορτάζουμε σήμερα μια μεγάλη επέτειο, μια πολύ σημαντική επέτειο. Τιμάμε τους νεκρούς αυτής της μεγάλης μάχης του ελληνικού λαού εναντίον της χολέρας του φασισμού, του ιταλικού φασισμού του 1940.

Ηταν η πρώτη αντιφασιστική νίκη της Ευρώπης που αφύπνισε την τότε Ευρώπη, που κοιμόταν μέσα στους συμβιβασμούς του Μονάχου του 1938. 

Η Ελλάδα ήταν προμαχούσα, όπως πάντοτε η Ελλάδα ήταν προμαχούσα, σε όλους τους αγώνες για την ελευθερία και τα ανθρώπινα ιδανικά. Αυτά δεν πρέπει να τα ξεχνάει η σημερινή Ευρώπη.

Ο ελληνικός λαός έδωσε τότε το αίμα του κι ό,τι μπορούσε να δώσει και σήμερα έδωσε αυτό που μπορούσε, για να ξεπεραστεί η κρίση. Κι αυτό..

ΜΗΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΘΕΙ ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΗ ;;;;ΜΗΠΩΣ ;;;;

Το ΟΧΙ του ελληνικού λαού το 1940 στον ιταλικό φασισμό και το γερμανικό ναζισμό, καθώς και η ηρωική πάλη του ενάντια στον Γερμανό κατακτητή και τους ντόπιους συνεργάτες του που ακολούθησε, θα έπρεπε να εμπνέει και να διδάσκει τους σημερινούς Έλληνες, για να πουν το δικό τους ΟΧΙ στις πολιτικές εξαθλίωσης που επιβάλλουν η τρόικα και το Βερολίνο μέσω των ελληνικών κυβερνήσεων.

Η στάση ηττοπάθειας, όμως, που είναι διάχυτη στην καθημερινότητα των περισσότερων Ελλήνων είναι ανακόλουθη με την παρακαταθήκη του έπους του '40. 

Στη σωρεία βάρβαρων μέτρων που έφεραν τα αντιλαϊκά μνημόνια της Μέρκελ και του ΔΝΤ, οι ελληνικές κυβερνήσεις απάντησαν με ένα μεγάλο «ΝΑΙ» και ο ελληνικός λαός έμεινε απλός παρατηρητής, να βλέπει τη ζωή του να υποβαθμίζεται μέρα με τη μέρα.

Σωτηρία. Γουστάρω ακόμα μία Σωτηρία......


Από ασφαλιστικά ταμεία, και κεραμίδια,

από ασημικά, από παξιμάδια.

Δακρυσμένη, ταλαιπωρημένη, αγκομαχούσα.
Τρισήμισυ χρόνων ανηφόρα τραβάει.  
Κάτι καλά που έχει και βοήθεια, η κοπέλα.

Κυβερνήσεις, ΜΜΕ, "εταίρους", λαμόγια.
Χωρίς αυτούς θα τα είχε...τινάξει. Προ πολλού.

Δεν λέω. Κι εγώ βάζω το χεράκι μου. Λιγουλάκι.
Είμαι έξυπνος. Ακολουθώ τη θεμελιώδη "αρχή επιβίωσης":