Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Τζόζεφ Στίγκλιτς: Η ανισότητα είναι επιλογή.

Είναι γνωστό σήμερα ότι η ανισότητα στα εισοδήματα και τον πλούτο, στις περισσότερες πλούσιες χώρες και ιδίως στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχουν εκτοξευθεί στα ύψη τις τελευταίες δεκαετίες και, κατά τραγικό τρόπο, επιδεινώθηκαν ακόμη περισσότερο μετά τη Μεγάλη Ύφεση. 
Αλλά τι γίνεται με τον υπόλοιπο κόσμο; Μειώνεται το χάσμα μεταξύ των χωρών, καθώς ανερχόμενες οικονομικές δυνάμεις όπως η Κίνα και η Ινδία έχουν βγάλει εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους από την φτώχεια; 
Και στις φτωχές και μεσαίου εισοδήματος χώρες, η ανισότητα επιδεινώνεται ή βελτιώνεται; Οδεύουμε προς ένα πιο δίκαιο κόσμο, ή έναν πιο άδικο; 
Πρόκειται για σύνθετα ερωτήματα και μία νέα έρευνα από ένα οικονομολόγο της Παγκόσμιας Τράπεζας που ονομάζεται Μπράνκο Μιλάνοβιτς, μαζί με άλλους ερευνητές, δείχνει το δρόμο για κάποιες απαντήσεις.
Ξεκινώντας από τον 18ο αιώνα, η βιομηχανική επανάσταση παρήγαγε τεράστια κέρδη για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική. Φυσικά, η ανισότητα στις χώρες αυτές ήταν φρικτή – σκεφτείτε .....

Εκφράσεις από τα Αρχαία Ελληνικά που χρησιμοποιούμε σήμερα ΜΕΡΟΣ Β ΄

Μπορεί η επαφή των νεοελλήνων με την αρχαιοελληνική παράδοση και γλώσσα να είναι εξαιρετικά προβληματική, ωστόσο υπάρχουν λέξεις και εκφράσεις που πέρασαν αυτούσιες στην καθημερινότητά μας και ευτυχώς μας θυμίζουν το δοξασμένο παρελθόν.

Αιδώς Αργείοι: όταν θέλουμε να καταδείξουμε αισθήματα ντροπής αναφερόμενοι σε κάποιον άλλο.
Ειπώθηκε από τον Στέντορα (σε έντονο ύφος) προς τους Αργείους κατά τη διάρκεια του Τρωικού πολέμου, με σκοπό να τους ανυψώσει το ηθικό όταν ο Αχιλλέας αποχώρησε από τη μάχη. (Ομήρου Ιλιάδα – Ε 787) 
Αντίπαλον δέος: όταν αναφερόμαστε σε ισχυρό αντίπαλο. (Θουκυδίδης – Γ 11)
Από μηχανής θεός: μη αναμενόμενη βοήθεια – λύση – συνδρομή σε κάποιο πρόβλημα ή δύσκολη κατάσταση. Προέρχεται από θεατρικό τέχνασμα στην αρχαία Ελλάδα που χρησιμοποιούσαν οι....

«ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ» ΝΟΜΙΚΟ ΜΟΡΦΩΜΑ Κατάθεση Ν/Σ που μετατρέπει τους Έλληνες σε φιλοξενούμενους στην ίδια τους τη χώρα

Κατατέθηκε στη Βουλή το εθνοκτόνο "αντιρατσιστικό" νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει μεταξύ άλλων την αναστολή της χρηματοδότησης πολιτικών κομμάτων που συνδέονται με .."ρατσιστικές ενέργειες" από έναν έως έξι μήνες και βαριά διοικητικά πρόστιμα που φθάνουν τα 100.000 ευρώ.
Συγκεκριμένα, προβλέπεται η επιβολή χρηματικής ποινής από 5.000 έως 20.000 ευρώ και φυλάκιση τριών μηνών σε όποιον προκαλεί, διεγείρει ή εκτρέπει σε πράξεις ή ενέργειες βίας ή μίσους κατά προσώπου ή ομάδας προσώπων που προσδιορίζονται βάσει συγκεκριμένων φυλετικών, γενετικών και άλλων χαρακτηριστικών τους ή κατά πραγμάτων που χρησιμοποιούνται .....

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ Ο Ελληνισμός πεθαίνει: Κατά 5,5% μειώθηκε ο πληθυσμός της χώρας από το 2009!

Μια γενοκτονία εν εξελίξει βιώνει η χώρα από το 2009 που ανέλαβε την εξουσία το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου παπανδρέου και εν συνεχεία επί κυβερνήσεων Λουκά Παπαδήμου και Αντώνη Σαμαρά, δηλαδή επί των κυβερνήσεων που υλοποίησαν το Μνημόνιο.
Συνολικά κατά -5,5% υποχώρησε ο πληθυσμός της Ελλάδας το 2012 σε σχέσει με το 2009, ενώ ...

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ αυτού του πολιτικού συστήματος TΩΡΑ.....

Για να μπορέσει να λειτουργήσει το κοινοβουλευτικό πολιτικό σύστημα (έστω και αν αυτό είναι ολιγαρχικό), χρειάζεται να πατάει σε ένα υπόβαθρο ισχυρής αστικής βιομηχανικής κοινωνίας με εθνικούς καπιταλιστές και ισχυρό ανεξάρτητο εργατικό κίνημα.

Τέτοιες προϋποθέσεις δεν υπήρχαν και δεν υπάρχουν στην Ελλάδα (όπως υπήρξαν τουλάχιστον στο παρελθόν στη Δ. Ευρώπη, που είναι και το λίκνο αυτού του συστήματος)...γι’ αυτό και το ελληνικό κοινοβουλευτικό πολιτικό σύστημα, από την αρχή της εφαρμογής του, αυτονομήθηκε από την κοινωνία με διάφορα τεχνάσματα και συνταγματικούς θεσμούς και  κατέληξε σε ένα απλά «κλεπτοκρατικό» σύστημα που σπαταλούσε τα δανεικά και χρέωνε την ανήμπορη να αντιδράσει διασπασμένη και διχασμένη τεχνητά κοινωνία. 


Ορίστε και η απόδειξη σε αριθμούς:

"Ξαφνικός θάνατος": Κλείνει το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας.

Κλείνει, σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες, το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας, μία απόφαση που η κυβέρνηση φέρεται να έχει ανακοινώσει στους εργαζόμενους από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Πρόκειται για 150 εργαζόμενους, οι οποίοι θα συμπεριληφθούν στις4.000 απολύσεις που έχει δεσμευτεί να κάνει η Ελλάδα έως το τέλος του χρόνου.

Το λουκέτο στο εν λόγω Ταμείο μπαίνει στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης φορέων και οργανισμών, μετά και ....

ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΣ ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΟΥ ;;;μην κάνεις όνειρα τρελά, κάτσε εδώ πού 'σαι καλά..

Θα φύγει λέει..

Θα πάρει το αεροπλάνο και θα φύγει, αν βγεί άλλο κόμμα εκτός απ' αυτά των δοσιλόγων!


Πού θα πας βρε αδελφέ; Κάτσε εδώ! Δεν θα βρείς καλύτερα!
Εδώ, του κόσμου τις μ@λακίες έχεις πεί, και κυκλοφορείς ακόμα ελεύθερος!


Χώρια αυτά που 'χεις κάνει!
Αλλού δέρνουν!.


Μην κοιτάς εδώ που βολευόμαστε με....

"Βόμβα" Αυστριακών ακαδημαϊκών : Ουδεμία σχέση Ιλλυριοί με Αλβανούς!


Δήλωση ιστορικών αυστριακών ακαδημαϊκών έχει συγκλονίσει το αρχαιόπληκτο κατεστημένο της Αλβανίας με τη δήλωσή τους ότι οι Αλβανοί δεν έχουν καμία σχέση με τον αρχαίο λαό των Ιλλυριών, δημοσιεύσει  η σκοπιανή Ρεπούμπλικα στην online έκδοσή της, επικαλούμενη τα μέσα ενημέρωσης των Τιράνων.

«Οι ερευνητές της Βιέννης εκνεύρισαν τους Αλβανούς, που παραδοσιακά πιστεύουν ότι η γλώσσα τους προέρχεται από την αρχαία Ιλλυρική και η θεωρία τους πνίγηκε ....

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ Το πρόβλημα της Ελλάδας, μετατοπίστηκε...στην Αλβανία..Συνελήφθησαν 35 λαθρομετανάστες στο Αργυρόκαστρο .Όμως εκεί τους στέλνουν .....πακέτο σπίτι τους..


Τριάντα πέντε παράνομους μετανάστες από τη Συρία, την Ερυθραία και τη Σομαλία συνέλαβαν οι αστυνομικές Αρχές στο Αργυρόκαστρο.

«Μεταξύ των συλληφθέντων μετανάστων ήταν και τέσσερις γυναίκες και ένα παιδί» δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.


Οι μετανάστες ανακρίνονται από τις Αρχές και στη συνέχεια αναμένεται να επιστρέψουν στις χώρες απ' όπου προέρχονται.....

Ξένες εταιρείες αγοράζουν τα ακίνητα των απελπισμένων Ελλήνων για ένα κομμάτι ψωμί...Ζητούν μέσω αγγελιών ακίνητα στη μισή αντικειμενική!


Πλήρης ευτελισμός για την εγχώρια κτηματαγορά..

“Επενδυτικός όμιλος εξωτερικού αγοράζει μέσω αντιπροσώπου της στην Ελλάδα πάσης φύσεως ακίνητα στη μισή αντικειμενική τιμή!”

H αγγελία που φιγουράριζε την περασμένη Κυριακή στη “Χρυσή Ευκαιρία” αποτυπώνει πλήρως τις συνθήκες αυτή την στιγμή στην εγχώρια κτηματαγορά, όπου πλέον κι .....

Μύρισε ψοφήμι πλάκωσαν τα όρνεα.

orneoΤηλεοράσεις, εφημερίδες, διαδύκτιο κατακλύζονται τελευταία με ειδήσεις για το ενδιαφέρον που δείχνουν τα περίφημα hedge funds(αντισταθμιστικά κεφάλαια- αρπακτικά όρνεα σε ελεύθερη μετάφραση) για την αγορά κόκκινων δανείων. Και η αγορά τους μεθοδεύεται να γίνει στο 10-20% της αξίας αυτών, των μη εξυπηρετούμενων δανείων.
– Ας πούμε πως θα τα δώσουν οι τράπεζες αυτά τα δάνεια στα όρνεα, και ο Θεός να βάλει το χέρι του πως θα γίνει η είσπραξή τους από τα υποψήφια θύματα. 
Την διαφορά του 80% ποιος θα την πληρώσει στις τράπεζες; Προφανώς η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. 
Δηλαδή (φανερό είναι) ο Ελληνικός λαός και οι δανειολήπτες μαζί, που επί πλέον θα χρωστούν αυτό το ποσό στα hedge funds του… σατανά.
-  Άραγε ποιοι είναι οι μέτοχοι αυτών των distress funds (επενδυτικά κεφάλαια δυστυχίας) που αφού γίνει το μεγάλο κόλπο με τις αγορές τους θα θησαυρίσουν σε βάρος ενός δύστυχου λαού. Να το πω αλλιώς, ποιοί ..

Το Κουρδιστάν γίνεται …Ελβετία και βγαίνει στη Μεσόγειο. Η Άγκυρα τρέμει!!!

του Σάββα Καλεντερίδη
Ασχέτως πού θα καταλήξουν οι έρευνες για το φορτίο του motorship «Noor M.», το οποίο δεσμεύτηκε τελικά από τις ελληνικές αρχές στη νήσο Ρόδο, όλοι γνωρίζουν ότι τελικά τα φονικά πυρομαχικά θα κατέληγαν στα χέρια ισλαμιστών τρομοκρατών που δρουν στη Συρία και στόχο θα είχαν κουρδικά κορμιά, στην πολύπαθη Ροζάβα (Δυτικό Κουρδιστάν/Βόρεια Συρία), ο λαός της οποίας κάνει τα νηπιακά της βήματα προς την ελευθερία και την ανεξαρτησία.
Πριν αναφερθούμε στα τεκταινόμενα ....

Παράνομα όλα τα μνημόνια και ιδού οι αποδείξεις…

ΟΙ «ΕΘΝΟΠΑΤΕΡΕΣ» ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ ΜΕ ΜΕΤΡΑ, ΕΝΩ ΟΛΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ!
Υπέγραψαν δανειακές συμβάσεις χωρίς ποσά και ημερομηνίες!! Τελίτσες υπέγραφαν σαν να έπαιζαν τρίλιζα!!!
Το έγκλημα που συντελείται σε βάρος του λαού ξεπερνά κάθε φαντασία. Δεν έχει προηγούμενο. 
Τα τρία Μνημόνια και τα συνοδεύοντα αυτά δανειακές συμβάσεις, είναι κυριολεκτικά στον αέρα.

ΑΝ Ο ΝΩΕ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ! (ΜΙΑ “ΩΔΗ” ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟ ΚΡΑΤΟΣ).

Παλιό αλλά εξαιρετικά επίκαιρο και θέλω να το μοιραστώ μαζί σας!
Το αφιερώνω στους Στουρνζέλους, στους Σαμανδρέου και στις λοιπές γνωστές παρασιτικές συμμορίες που ζουν απομυζώντας δημόσιο χρήμα. 
Αν ο Νώε ήταν Ελληνας δεν θα είχε φτιάξει ποτέ την Κιβωτό.
Ο Κύριος φανερώθηκε στον Νώε και τού είπε:

«Σε έναν χρόνο θα ρίξω βροχή και θα σκεπάσω ολόκληρη τη Γη με νερό και θα καταστρέψω τα πάντα. Αλλά θέλω εσύ να σώσεις τους δίκαιους και ευσεβείς ανθρώπους και δύο ζώα από κάθε είδος που υπάρχει στη Γη.
Σε προστάζω να χτίσεις μία Κιβωτό.»

Δεν θα βρίσκουν τρύπα να χωθούν…

Γράφει η Μιχαλού
Ό,τι σπείρεις θα θερίζεις, λέει η σοφή ελληνική λαογραφία μας, και δεν είναι ψέματα!!!
Ο λόγος για το ΠΑΣΟΚ το οποίο έχει πάρει την κατρακύλα την μεγάλη με σπασμένα φρένα σε όλες τις μυστικές δημοσκοπήσεις, αντίθετα με τις  άλλες τις πληρωμένες “ειδικού σκοπού” που είναι προς “λαϊκή κατανάλωση”!!!
Ο κόσμος κατάλαβε τελικά ότι οι εγκέφαλοι που το απαρτίζουν αποδείχτηκαν νοσηροί, οι οποίοι προσπαθούν δια της πλύσης εγκεφάλου να μας κάνουν να πιστέψουμε πως επιτελούν θεάρεστο έργο. 
Μάλιστα, επιδεικνύουν ακόμα.....

Ή με στηρίζετε ή πέφτουμε! Πέσε Βαγγέλη και κάνε δυνατό ΜΠΟΥΜ... να το χαρούμε όλοι!

“Ή με στηρίζετε ή πέφτουμε” λέγεται πως είπε ο πρόεδρος του εαυτού του στο ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στην κοινοβουλευτική του ομάδα ή ότι έχει απομείνει από αυτή.
του Στρατή Μαζίδη
Μια φορά εγώ Ευάγγελε σε στηρίζω. 
Στην πτώση σου…
Το πολιτικό τέλος του κου Βενιζέλου θα είναι η κατά το ήμισυ απονομή της δικαιοσύνης στο πρόσωπό του.
Είναι ο άνθρωπος που μας κορόιδεψε πολύ άσχημα με το χαράτσι αποκλείοντας φοροεισπρακτικά μέτρα μέσω της ΔΕΗ και λίγες ημέρες μετά θέσπισε το “έκτακτο” (γιατί ως τέτοιο παρουσιάστηκε) “επασφάλιστρο” (με το μανδύα αυτό ενεδύθη) κινδύνου για να μη χάσουν τα σπίτια μας την αξία τους. 
Φανταστείτε δηλαδή πόσο πιο κάτω θα ήταν οι τιμές τους. 
Αυτό μάλιστα το χαράτσι, με μια σειρά ....

Ζητείται πατρίς.

Αρχίζει να μικραίνει η πατρίδα. Το νιώθουμε κάθε μέρα που περνά. Αφήσαμε να μας δείχνουν οι λιγδιάρηδες της εξουσίας και τα φερέφωνά τους μέσα από εφημερίδες και κανάλια τις μεγάλες καταστροφές αλλά ένα φως δεν έπεσε για να μας δείξει ότι η πραγματική πατρίδα φεύγει στο κάτω μέρος μιας κλεψύδρας που δεν έχει πάτο. 

Επικεντρώσαμε στο πορτοφόλι και στα υπό αμφισβήτηση σύνορά μας την ανησυχία μας, χάνοντας τα μικρά, αυτά που μας έκαναν να νιώθουμε ότι σε αυτόν τον κόσμο η χώρα του φωτός είναι δική μας.

Πολύ συχνά πιπιλάμε την λέξη φιλότιμο και παλικαριά αλλά κατ’ ουσία τις δύο αυτές έννοιες τις έχουμε βγάλει από το κύτταρό μας μια και καλή. 

Είμαστε πλέον ένας λαός ....

Κούρεμα καταθέσεων: ολοταχώς στο δρόμο της Κύπρου;

Δεν έχει τέλος το μαρτύριο στην Ευρωζώνη. Η πρόσφατη απόφαση του Eurogroup (14/11/2013) ανακοινώνει ότι ο ESM (Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας) θα ενεργοποιείται ως δανειστής τελευταίας καταφυγής για τη διάσωση των τραπεζών, αφού πρώτα έχουν κουρευτεί διαδοχικά οι ομολογιούχοι μειωμένης εξασφάλισης, οι μέτοχοι και οι καταθέτες. 
Πρόκειται για την απάντηση -στην πράξη- του πλεονασματικού Βορά στην παράκληση του ελλειμματικού Νότου να ανακεφαλαιοποιούνται οι τράπεζες από τον ESM.
Το σοκαριστικό κούρεμα των καταθέσεων στην περίπτωση της Κύπρου, το ίδιο κούρεμα που οι αξιωματούχοι της ΕΕ επαναλάμβαναν ότι δεν επαναλαμβάνεται, σήμερα η Ευρωζώνη το υιοθετεί ρητά και κατηγορηματικά. 
Οι τράπεζες της ευρωπαϊκής περιφέρειας, παρά τις διαδοχικές ανακεφαλαιοποιήσεις, αποτελούν βαρέλι χωρίς πάτο, μαύρη τρύπα που καταπίνει δανεικά τα οποία με τη σειρά τους χρεώνουν τα κράτη και χρεοκοπούν τους λαούς.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ....ΟΙ ΛΙΣΤΕΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ, ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΪΝ, ΛΟΝΔΙΝΟΥ , ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ ΚΑΙ ΕΜΒΑΣΜΑΤΩΝ ΑΦΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΔΟΕ ΚΑΙ ΘΑΒΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΔΟΥ....ΑΚΟΥΕΙ Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ, Η ΜΗΠΩΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ???

Τέλος στους ελέγχους στις πολυδιαφημισμένες λίστες Λαγκάρντ, Λουξεμβούργου, Λίχτενσταϊν, ακινήτων Λονδίνου, εμβασμάτων προς το εξωτερικό και άλλες, βάζει το υπουργείο Οικονομικών, καθώς παραδέχεται ότι σταματά την έρευνα η οποία αφορά υποθέσεις φοροδιαφυγής των ατόμων που εμφανίζονται σε αυτές.

Μόνο 15 υπαλλήλους διαθέτει το υπουργείο Οικονομικών για τον φορολογικό έλεγχο χιλιάδων φορολογούμενων που διακινούν μαύρο χρήμα στο εξωτερικό! 

Μόνο έξι υπάλληλοι στο ΣΔΟΕ ασχολούνται με τους λογαριασμούς και τα εισοδήματα όσων περιλαμβάνονται στην περίφημη «λίστα Λαγκάρντ» και μόνο εννέα εφοριακοί ελέγχουν τα εμβάσματα με τα οποία διακινήθηκε μαύρο χρήμα στο εξωτερικό την περίοδο 2009-2011! 

Τα στοιχεία αυτά αποκαλύπτει στο βιντεο...

Όλοι χρωστούν στους… ανύπαρκτους. Λες να είναι οι Ρότσιλντς..???

Δέκα ερωτήματα που καλό είναι να μας προβληματίσουν,σχετικά με τις
σκοπιμότητες της παγκόσμιας οικονομίας και των κέντρων που την ελέγχουν… 


Διαβάστε τα ερωτήματα και πιθανόν να σας απαντηθούν αυτόματα πολλές απορίες, άσχετα αν αυτές δεν απαντώνται από τους “αρμόδιους”…. 


Ερωτήσεις που δεν απαντώνται:

ΝΟΡΒΗΓΙΑ: Το κρατικό κανάλι απέλυσε γνωστή παρουσιάστρια ειδήσεων γιατί φορούσε σταυρουδάκι!

Μπορεί μια αλυσίδα με έναν μικρό σταυρό να είναι λόγος να χάσει κάποιος την δουλειά του; 
Προφανώς είναι, αν ζείτε στη ‘πολυπολιτισμική’ Νορβηγία και είστε μέλος του προσωπικού του κρατικού καναλιού NRK, όπως αναφέρει η ‘La Republica’. 
Η Siv Kristin Sællmann - μια δημοφιλής παρουσιάστρια τηλεοπτικών δελτίων ειδήσεων στη Νορβηγία, απολύθηκε από τη δουλειά της επειδή έβγαινε «ζωντανά» στα δελτία .....

"Παίζουν" με τις ζωές ασθενών σε νοσοκομεία της Θράκης ειδικευόμενοι γιατροί! Έγγραφο.

Η προσπάθεια “άλωσης” της Θράκης από τη Τουρκία εκδηλώνεται
σ΄ όλα τα επίπεδα,ακόμη και στα νοσοκομεία, όπου οι φανατικοί δεν διστάζουν να παίξουν με ανθρώπινες ζωές.


Ειδικευόμενοι μουσουλμάνοι γιατροί φαίνεται ότι ...

Ντανιέλ Κον Μπεντίτ: Μηδενίστε τις αμυντικές δαπάνες για να σωθείτε . ΘΟΥ ΚΥΡΙΕ ΦΥΛΑΚΗ ΤΩ ΣΤΟΜΑΤΙ ΜΟΥ...

Την πρόταση να μηδενιστούν οι αμυντικές δαπάνες της Ελλάδας, ώστε τα χρήματα να δοθούν για ..
την ανακούφιση για την οικονομική υποστήριξη του πληθυσμού έκανε ο συνπρόεδρος της Ομάδας των «Πρασίνων» Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου που παρεχώρησε η ομάδα του στο περιθώριο της Συνόδου της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο. 


Τις εγγυήσεις, για την ασφάλεια της Ελλάδος έναντι μιας ενδεχόμενης επίθεσης από την Τουρκία, θα πρέπει να τις παράσχει η ΕΕ, τόνισε, χαρακτηρίζοντας, ωστόσο ένα τέτοιο ενδεχόμενο απίθανο.

Συγκεκριμένα είπε ο προϋπολογισμός της Ελλάδος για την άμυνα φθάνει το 4% του εγχώριου ΑΕΠ και θα 'πρεπε να μηδενιστεί σε καιρό κρίσης.

Όσον αφορά τον έλεγχο που ασκεί η Τρόικα στην Ελλάδα, ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ χαρακτήρισε την κατάσταση «σουρεαλιστική», αφού όπως παρατήρησε, «η τρόικα δεν υπόκειται σε κανέναν δημοκρατικό έλεγχο. 


Υφίστανται οι προτάσεις της, τις οποίες προφανώς η Βουλή των Ελλήνων δεν μπορεί να συζητήσει».

Ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ χαρακτήρισε την κατάσταση «σουρεαλιστική», αναφορικά με τον έλεγχο που ασκεί η Τρόικα, αφού όπως παρατήρησε, «η τρόικα δεν υπόκειται σε κανέναν δημοκρατικό έλεγχο. 


Υφίστανται οι προτάσεις της, τις οποίες προφανώς....

Γιατί οι στρατιωτικοί κινδυνεύουν να υποστούν κι άλλες περικοπές.....

Παρά τις επαναλαμβανόμενες πρωθυπουργικές και κυβερνητικές διαβεβαιώσεις ότι οι περικοπές για τους στρατιωτικούς εν ενεργεία και απόστρατους “αναστέλλονται” για το 2014 η καχυποψία ότι “κάτι θα πάει στραβά” δεν έπαψε ούτε στιγμη να κυριαρχεί ως αίσθηση. 

Ακόμη και οι “θεσμικοί” απόστρατοι που είχαν βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου και τον άκουσαν να τους μιλά επί εικοσάλεπτο, είχαν ανησυχίες που εκφράζονταν μέσα από τις γραμμές των ανακοινώσεων “θριαμβολογίας”.

Τώρα βρισκόμαστε σε μία ακόμη “διαπραγμάτευση θρίλερ” με την τρόϊκα και με το ενδεχόμενο να μην υπάρξει συμφωνία να λένε πως είναι πιθανό. 


Επειδή το έργο έχει ξαναπαιχτεί με καθόλου happy end για τους στρατιωτικούς η ανησυχία που ...

Αποδομείται το Εθνος ,αποδομούνται τα πάντα ..Το ελληνικό κράτος διαλύει την Αρχαιολογική Υπηρεσία μας τη στιγμή που οι Αυστραλοί χρηματοδοτούν αδρά αποστολές για ανασκαφές στην Άνδρο [εικόνες+βίντεο]

Συγκεκριμένα, η κατάσταση κρίνεται κρισιμότερη από ποτέ άλλοτε, όπως τη σκιαγράφησαν σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου η Δέσποινα Κουτσούμπα, πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων και ο Δημήτρης Αθανασούλης, προϊστάμενος της 25ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων (Αργολίδα- Αρκαδία- Κόρινθος).
Για το 2013 δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ για τα λειτουργικά έξοδα των μουσείων, το εξειδικευμένο προσωπικό μειώνεται επικίνδυνα λόγω απολύσεων και διαθεσιμότητας, ενώ οι σωστικές ανασκαφές ανατίθενται σε ιδιώτες.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της ....

Η Αλβανία δεν εντάσσει στο διμερή διάλογο με Ελλάδα την ΑΟΖ.

amyntika.gr : aoz22 600x269 Η Αλβανία δεν εντάσσει στο διμερή διάλογο με Ελλάδα την ΑΟΖ
Σε νέα βάση θέτει τη συμφωνία για την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης με την Ελλάδα η Αλβανία, διαχωρίζοντας πλήρως τα χρονίζοντα και άλυτα ζητήματα των ελληνοαλβανικών σχέσεων από την υπόθεση των θαλάσσιων συνόρων.
Και τούτο την ώρα που ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος συναντήθηκε χθες στην Αθήνα με τον αντιπρόεδρο της αλβανικής κυβέρνησης, Νίκο Πελέσι, έκανε λόγο για «αξιοποίηση στο μέγιστο δυνατό βαθμό του momentum που έχει δημιουργηθεί στις ελληνοαλβανικές σχέσεις»....

Ποιοι και γιατί διαλύουν την εφεδρεία στην Ελλάδα – Ποιοι ωφελούνται;

amyntika.gr : special forces 630x415 600x395 Ποιοι και γιατί διαλύουν την εφεδρεία στην Ελλάδα   Ποιοι ωφελούνται;
Όσοι γνωρίζουν τα θέματα της εφεδρείας στην Ελλάδα δεν έχουν κανένα δισταγμό να μιλήσουν για “πλήρη διάλυση” και να προσθέσουν το ερώτημα: “Ποιοι ωφελούνται απ΄ αυτή την απαξίωση”; 
Ο χώρος της εφεδρείας αντιμετωπιζόταν πάντα με καχυποψία αλλά και αδιαφορία. Η πρώτη οδήγησε σταδιακά στην εγκατάλειψή της και η δεύτερη επέτρεψε σε όποιον ήθελε να ιδρύει “λέσχες” ,”ενώσεις” και ότι άλλο μπορούσε να φανταστεί κανείς.
Σε μια χώρα με τις ανάγκες της Ελλάδας ακούγεται ....

Φράσεις της αρχαίας Ελληνικής που λέμε και σήμερα!

amyntika.gr : 1 Φράσεις της αρχαίας Ελληνικής που λέμε και σήμερα!
Παρ’ όλες τις επιρροές που έχει δεχθεί η γλώσσα μας, εντούτοις χρησιμοποιούμε στον καθημερινό λόγο, εκφράσεις αυτούσιες, προερχόμενες από την αρχαία Ελληνική. 
Αυτές αποτελούν την απόδειξη ότι η γλώσσα είναι το μοναδικό πολιτισμικό κληροδότημα, το οποίο παραμένει ανεπηρέαστο από το χρόνο.
Είναι λοιπόν χρήσιμο να μάθουμε ή να θυμηθούμε, από που προέρχονται και από ποιούς ελέχθησαν για πρώτη φορά.
- Αιδώς Αργείοι: όταν θέλουμε να καταδείξουμε αισθήματα ντροπής αναφερόμενοι σε κάποιον άλλο.
Ειπώθηκε από τον ....

Πώς πληρώνονταν οι στρατιώτες του Μεγάλου Αλεξάνδρου;

Μπορεί ο Μέγας Αλέξανδρος να έγινε παγκοσμίως γνωστός με την ιδιότητα του ικανού στρατηλάτη, αλλά ήταν εξίσου δεινός οικονομολόγος, με …μάστερ στα οικονομικά του πολέμου, τα οποία δεν προσφέρονταν για αδύναμους «λύτες». 

Στρατιωτικό μισθολόγιο πολλών ταχυτήτων

Μέχρι το 331 π.Χ., οι κυριότερες δαπάνες του Αλέξανδρου αφορούσαν -μεταξύ άλλων- τα εξής: .....