Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Αφού το Γερμανικό διευθυντήριο σήκωσε τα χέρια ψηλά ......Έβαλαν μπροστά τους πραγματικούς νταβατζήδες να μας νουθετήσουν.... Λευκός Οίκος: Η Ελλάδα να βρει συντεταγμένη λύση στα οικονομικά της.

Τις πιέσεις προς την Αθήνα για επίτευξη συμφωνίας με τους πιστωτές φαίνεται να εντείνει ο Λευκός Οίκος.

 Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι «είναι προς το συμφέρον της διεθνούς και της αμερικανικής οικονομίας η Ελλάδα να βρει μια συντεταγμένη λύση στα οικονομικά της ζητήματα.» Είναι χαρακτηριστικό ότι στη δήλωση δεν γίνεται νύξη για τους εταίρους παρά μόνον για τη χώρα μας. 

«Η διεθνής οικονομία και σίγουρα η αμερικανική οικονομία θα επωφεληθούν από.....

Τι θα συμβεί αν δεν υποκύψουμε;

Όταν κάποιοι ομιλούν για Παγκοσμιοποίηση και για Διεθνή Οικονομική Ολιγαρχία που ηγείται της Παγκοσμιοποίησης, κάποιοι άλλοι κάνουν λόγο για συνωμοσιολογία και για σενάρια επιστημονικής φαντασίας. 

Να όμως που την αλήθεια την βιώνουμε εμείς οι ίδιοι.

Αυτή τη στιγμή, όλα τα διεθνή και εγχώρια ΜΜΕ, οικονομικοί παράγοντες,
οικονομικοί κ.λ.π. αναλυτές, οίκοι αξιολόγησης και πολιτικοί απ' όλο τον κόσμο ....

Νέο σοκ: H Ελλάδα θα πληρώσει τους δημοσίους υπαλλήλους με... υποσχετικές.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει αναλύσει ένα σενάριο με βάση το οποίο η Ελλάδα θα ξεμείνει από μετρητά και θα αρχίσει να πληρώνει τους δημοσίους υπαλλήλους με υποσχετικές, τα λεγόμενα IOU, δημιουργώντας ένα δεύτερο εικονικό νόμισμα εντός της ευρωζώνης.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, αξιωματούχοι στην ΕΚΤ φέρονται να ανησυχούν καθώς η Ελλάδα θα....

Πρώτη νίκη: Το ΔΝΤ παραδέχθηκε ότι "Το Μνημόνιο πέθανε"!

Στην πρώτη επίσημη παραδοχή ότι το Μνημόνιο έχει "πεθάνει" και το περιεχόμενό του θα αλλάξει προχώρησε το ΔΝΤ βασικό μέλος της πρώην τρόικας, αλλά κρίσιμος παράγων στην διαπραγμάτευση που γίνεται αυτή την στιγμή: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ισχυρή θέληση να αλλάξει το πρόγραμμα. Είμαστε σε συνομιλίες μαζί της για να αποφασίσουμε το πώς θα γίνει αυτό. Eίμαστε σε διαπραγματεύσεις για.....

Βαρουφάκης...Αν δεν κάνουν πίσω οι εταίροι, η Ελλάδα δεν θα πληρώσει τις δόσεις.

Ο Βαρουφάκης πήρε το όπλο του: Αν δεν κάνουν πίσω οι εταίροι, η Ελλάδα δεν θα πληρώσει τις δόσεις - Δεν γίνεται να πληρώνουμε και να είμαστε έξω από τις αγορές
Ξεκάθαρος ήταν ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στηνHuffington Postγια την στάση που θα κρατήσει η Ελλάδα αν δεν υποχωρήσει σε κάποια πράγματα και η άλλη πλευρά.

«Εάν οι υποστηρικτές της σκληρής γραμμής λιτότητας στην Ευρώπη δεν υποκύψουν, η Ελλάδα δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να αθετήσει τις επικείμενες πληρωμές της για το χρέος», είπε χαρακτηριστικά ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών.

Ο κ.Βαρουφάκης είπε ακόμα ότι δεν μπορεί η Ελλάδα να ...

Η σύλληψη Rato στην Ισπανία αποδεικνύει ότι ειδικά μέσα στην ΕΕ μας κυβερνά η cosa nostra...

Δημήτρης Καζάκης 
Η σύλληψη Rato στην Ισπανία αποδεικνύει ότι ειδικά μέσα στην ΕΕ μας κυβερνά η cosa nostra.
Ο Rodrigo Rato, πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ (2004-07) και υπουργός οικονομικών της Ισπανίας (1996-2004), συνελήφθη την Πέμπτη με την κατηγορία της απάτης, του ξεπλύματος χρήματος και την...
απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων. Πρόκειται για μια διακεκριμένη προσωπικότητα στο χώρο της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής μαφίας, με εμβέλεια ανάλογη του Στρος Καν και της Λαγκάρντ.
Η διάσωση της τραπεζικής μαφίας
Ο Rato, καθόλου τυχαία, ήταν .....

Μπομπολιστάν!


Η Αθήνα, όπως τη θέλει το αντισυνταγματικό τόξο: Βγήκαν παγανιά σπαθοφόροι Σιχ!

Στα πλαίσια της προπαγάνδας προς καλλιέργεια στον Ελληνικό Λαό αισθήματος ενοχής για όσα βιώνουν οι λαθρομετανάστες, ούτως ώστε να διαμορφωθεί το έδαφος για την απορρόφηση εκατομμυρίων εξ αυτών στην ελληνική κοινωνία, τηλεοπτικοί σταθμοί και φυλλάδες πλημμύρισαν από ρεπορτάζ σχετικά ......

Μουσουλμάνοι ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ Έριξαν στο νερό 12 ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ άτυχους ανθρώπους για να τους πνίξουν - Αυτούς μας στέλνουν στην Ελλάδα .

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΤΙ "ΛΙΑΖΟΝΤΑΙ" Ή ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ
Μουσουλμάνοι "λάθρο" έριξαν συνεπιβάτες τους Χριστιανούς στη θάλασσα να τους πνίξουν - Αυτούς μας στέλνουν στην Ελλάδα
Τη στιγμή που η αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου ισχυρίζεται πώς οι λαθρομετανάστες «λιάζονται στις πλατείες» ,μία απίστευτη ιστορία έρχεται στο φως της δημοσιότητας από τη γειτονική Ιταλία για να καταδείξει πόσο σοβαρό για την εθνική ασφάλεια είναι το πρόβλημα των κάθε λογής λαθρομεταναστών τους οποίους διακινούν κυρίως Τούρκοι δουλέμποροι. 

Σύμφωνα λοιπόν .....

Β. Σόιμπλε: Ένας πολύ επικίνδυνος για τη διεθνή ασφάλεια πολιτικός…

Όταν στο τιμόνι της Γερμανίας βρίσκονται πολιτικοί σαν τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που έχουν θεοποιήσει την οικονομική ισχύ, αρνούμενοι να αντιληφθούν τον ρόλο που έχει παίξει στην Ιστορία της ανθρωπότητας η στρατιωτικής ισχύς, τότε δυστυχώς τα πράγματα είναι δύσκολα και το ενδεχόμενο να κληθεί η Γηραιά Ήπειρος να αντιμετωπίσει καταστάσεις τις οποίες είχε αφήσει πίσω, τους περασμένους αιώνες, αυξάνεται…

Του ΜΙΧΑΗΛ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

 Τι είπε όμως ο απίθανος αυτός τύπος με το τόσο προκλητικό ύφος που τον κάνει να χάνει το δίκιο του, όπου το έχει, με βάση έστω την οικονομική λογική; Ο ευγενής – τι άλλο; – αυτός κύριος, που όποτε ανοίγει το στόμα του στάζει…...

Ελλάς, Ρωσσία και Γεωπολιτική - Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου.

Ελλάς, Ρωσσία και Γεωπολιτική - Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου
Με αφορμή την επίσκεψη του Α. Τσίπρα στην Μόσχα

“…Με τα ρούχα αιματωμένα
ξέρω ότι έβγαινες κρυφά
να γυρεύεις εις τα ξένα
άλλα χέρια δυνατά.
Μοναχή το δρόμο επήρες,
εξανάλθες μοναχή.
Δεν είν’ εύκολες οι θύρες
εάν η χρεία τες κουρταλεί.”

Διονύσιος Σολωμός - Από τον Ύμνον εις την Ελευθερίαν

Οι δύο παραπάνω στίχοι του εθνικού ποιητού έχουν γραφεί πριν από δύο ολόκληρους αιώνες, αλλά παραμένουν επίκαιροι και όχι μόνον στις ημέρες μας. 

Στην διάρκεια της νεωτέρας Ελληνικής ιστορίας δεν ήταν λίγες οι φορές, κατά τις οποίες η Πατρίδα μας ευρισκόμενη σε “χρεία” κτύπησε τις θύρες των ξένων, αλλά χωρίς ανταπόκριση. 

Βεβαίως, ο ποιητής αναφέρεται και στους αιώνες της πικρής σκλαβιάς, αλλά και πριν απ’ αυτές όταν ο Ελληνισμός αναζητούσε την λύτρωση από ξένα χέρια, τα οποία αλίμονο, έστεκαν άπραγα για να μας βοηθήσουν και μας βοηθούσαν μόνον και μόνον τότε όταν τα συμφέροντά τους εξυπηρετούντο. 

Αλλά και πριν ......

Νομοσχέδιο που τινάζει την τραπεζική πίστη στον αέρα τίθεται σε ισχύ από τον Ιούλιο.

Η Αυστρία ανοίγει την πύλη του φρενοκομείου:

 Καμμία εγγύηση στις καταθέσεις των τραπεζών!

Νομοσχέδιο που τινάζει την τραπεζική πίστη στον αέρα τίθεται σε ισχύ από τον Ιούλιο. 

Σύμφωνα με αυτο, το κράτος παύει να εγγυάται τις καταθεσεις των πολιτών σε περίπτωση χρεοκοπίας τράπεζας!

 Μεχρι σημερα ίσχυε το πλαφόν των 100,000 ευρώ με το κράτος....