Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

BNP Paribas: Η Ελλάδα δεν πληροί ούτε τα στοιχειώδη για να προσελκύσει ξένες επενδύσεις – Αποκρουστικές οι συνθήκες.

Η Ελλάδα δεν πληροί ούτε τα στοιχειώδη για να προσελκύσει ξένες επενδύσεις και έτσι εξηγείται γιατί στον κρίσιμο αυτό τομέα….οι επιδόσεις της Ελλάδος θυμίζουν την υποσαχάρια Αφρική αναφέρει στέλεχος του investment banking της Γαλλικής τράπεζας BNP Paribas που μίλησε στο bankingnews.

Με μια σκληρή γλώσσα αναφέρει τα εξής:

«Οι συνθήκες στην Ελλάδα για ...

Μισθοί πείνας και μερική απασχόληση «κυριαρχούν» στην Ελλάδα.

To θετικό ισοζύγιο προσλήψεων-απολύσεων των πρώτο επτάμηνο του 2016 αποτελεί την μία όψη του νομίσματος για την πορεία της απασχόλησης στη χώρα μας. 

Το άλλο που αφορά κυρίως τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των προσλήψεων και όσων έχουν το «προνόμιο» της εργασίας, καταδεικνύει ότι επικρατούν οι  μισθοί….

Βουτιά της κατανάλωσης σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης από τα νοικοκυριά.

Με δραματική μείωση της κατανάλωσης σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης έκλεισε το πρώτο εξάμηνο του 2016, αποκαλύπτοντας ότι επικρατεί βαθιά ύφεση στην καθημερινότητα των ελληνικών νοικοκυριών.

Τα στοιχεία της εταιρείας ερευνών αγοράς IRI δείχνουν
υποχώρηση του τζίρου στα σούπερ μάρκετ κατά 8,8% το διάστημα Ιανουαρίου - Ιουνίου 2016 σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015, ενώ ακόμη μεγαλύτερη, της τάξης του 12,6%, είναι η κάμψη του όγκου πωλήσεων.

Τα στοιχεία από την αγορά, όπως μεταδίδει η Καθημερινή, κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικά είναι, καθώς οι έως τώρα εκτιμήσεις δείχνουν σημαντική υποχώρηση των πωλήσεων τόσο τον Ιούλιο όσο και κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, ακόμη και σε τουριστικές...

Ακόμα και την τσίχλα που θα αγοράζουμε, θα πρέπει να αιτιολογούμε που βρήκαμε τα χρήματα και την αγοράσαμε.

Λίγοι έχουν αντιληφθεί τι θα γίνει με το περιουσιολόγιο και την αναγκαστική δήλωση μετρητών μέχρι και του ενός ευρώ που θεσπίζουν οι αριστεροί.

Με το περιουσιολόγιο, εκτός όλων των άλλων, θα ακυρωθούν όλα τα 
φορολογηθέντα εισοδήματα του παρελθόντος και φυσικά η δυνατότητα που έχουν οι φορολογούμενοι να τα δηλώνουν στη φορολογική δήλωση (Ε1) ως ανάλωση κεφαλαίου που έχει ήδη φορολογηθεί, προκειμένου να αιτιολογούν το πόθεν έσχες για οποιαδήποτε αγορά ή για να ισοφαρίζουν τα παρανοϊκά ...

ΜΩΡΕ, ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΕΙΠΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ;

Το πολιτικό μας σύστημα έχει ανάγκη από μια πλήρη επανεκκίνηση. Χρειαζόμαστε ένα νέο Σύνταγμα των πολιτών και όχι των επαγγελματιών πολιτικών, ένα Σύνταγμα που δεν θα προβλέπει απλώς θεσμούς άμεσης δημοκρατίας, αλλά το ίδιο θα αποτελεί εφαρμοσμένη άσκησή της. 

Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να έρθει παρά μόνον από μια νέα κοινοβουλευτική πλειοψηφία.....