Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Ναόμι Κλάιν: Βασανιστήρια, θεραπεία σοκ και λεηλασία.


Η Ναόμι Κλάιν μιλάει σήμερα, Σάββατο, στις 8 το βράδυ, στο B-Fest, το αντιεξουσιαστικό φεστιβάλ που οργανώνεται από το περιοδικό Βαβυλωνία, και άλλες συλλογικότητες στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου.

Θα συνιστούσαμε στους αναγνώστες μας να μην χάσουν αυτή την ομιλία.

Με την ευκαιρία παραθέτουμε το ενδιαφέρον κείμενο που υπογράφει ο Στέλιος Ελληνιάδης και δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα "Δρόμος της Αριστεράς".

Ναόμι Κλάιν: Βασανιστήρια, θεραπεία σοκ και λεηλασία

Με μισθούς Μπαγκλαντές, τιμές Λονδίνου και φόρους Σουηδίας…

ftwxeia
Ο Γιώργος Παπανδρέου τα κατάφερε τελικά να μας κάνει Σουηδία. Αν και με τους ρυθμούς ανάπτυξης που έχουμε, εκτιμώ ότι θα την ξεπεράσουμε πολύ σύντομα.
stratisΦυσικά εννοώ ρυθμούς ανάπτυξης της φορολογίας. Η μόνη διαφορά με τη Σουηδία είναι πως εκεί υπάρχει κράτος το οποίο παρέχει αρκετά στους πολίτες. Ενώ εδώ έχουμε κάτι που αρχίζει από δίφθογγο.
Ταυτόχρονα το κόστος ζωής θυμίζει κάτι σε Λονδίνο. Ήδη από τα χρόνια της ψευδοευρωφουσκοευημερίας πληρώναμε το γάλα για νέκταρ των θεών.

Αποκαλύψεις από τον Στρος Καν που «καίνε» ΔΝΤ και ΕΕ

undefined            Ο πρώην ισχυρός άντρας ρίχνει φως στο σκοτεινό παρασκήνιο που οδήγησε την Ελλάδα στην κρίση.

Με κριτική στάση απέναντι στο ΔΝΤ από το οποίο αποχώρησε στιγματισμένος λόγω της γνωστής υπόθεσης με την καμαριέρα και απολογητική διάθεση για την πολιτική που τόσο το Νομισματικό Ταμείο όσο και η ΕΕ εφάρμοσαν στην περίπτωση της Ελλάδας επανεμφανίστηκε έπειτα από μεγάλο διάστημα ο Ντομινίκ Στρος Καν.

Ο Γάλλος πήρε μέρος στο παγκόσμιο συνέδριο καταπολέμησης της κρίσης που πραγματοποιήθηκε στο Καζακστάν και άσκησε κριτική για την κατάσταση που έχει φτάσει σήμερα η χώρα μας, δίχως να διστάσει να καταλογίσει ευθύνες ακόμα και στον ίδιο του τον εαυτό. 

Πολ Κρούγκμαν: «Τελειώστε τώρα αυτήν την ύφεση»

   Ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν είναι περισσότερο πολέμιος των πολιτικών λιτότητας παρά ποτέ. Μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα «Γκάρντιαν» με την ευκαιρία της δεύτερης έκδοσης του βιβλίου του με τίτλο «Τελειώστε τώρα αυτήν την ύφεση» («End this depression now»), υποστηρίζει ότι η μάχη μεταξύ λιτότητας και ανάπτυξης θα συνεχίζεται μέχρι αυτοί που λαμβάνουν τις αποφάσεις στην Ευρώπη να καταλάβουν ότι η εμμονή στις μειώσεις των ελλειμμάτων αποτελούν «αυταπάτη» παρερμηνείας βασικών αρχών της οικονομίας.

Συγγνώμη του Λιάτσου στον Πάνο Καμμένο: Έγραφα ψέμματα προεκλογικά....Εξαργύρωσε ομως τις υπηρέσιες του στη Ν.Δ... και σήμερα είναι γενικός διευθυντής ενημέρωσης της ΕΡΤ.

ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΠΟ ΣΥΓΓΝΩΜΕΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ. 
Δικαίωση Καμμένου κατόπιν …εκλογών!
Πριν τις διπλές εκλογές του 2012, Μάιο και Ιούνιο, ο Αιμίλιος Λιάτσος εξέδιδε την εβδομαδιαία εφημερίδα «Παρασκευή & 13».


Κατά το κρίσιμο διάστημα της προεκλογικής μάχης η «Παρασκευή & 13» ξεκίνησε πρωτοσέλιδες επιθέσεις σε βάρος του Πάνου Καμμένου και της συζύγου του Ελένης Τζούλη.

Καθηγητής Γεώργιος Βάμβουκας: «Το χρέος είναι μη βιώσιμο, χαμένες οι τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού»


undefinedΜε αφορμή τα στοιχεία που δημοσίευσε το υπουργείο Οικονομικών ο υπεύθυνος Οικονομικών του Κόμματος «Νέα ΜΕΡΑ» καθηγητής κ. Γεώργιος Βάμβουκας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, την περίοδο Μάρτιος 2012 – Μάρτιος 2013 το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης από 280,3 αυξήθηκε σε 309,4 δις ευρώ. 

Χωρίς αισιοδοξία δεν υπάρχει ανάκαμψη. Είναι αναγκαία συνθήκη για την σταθεροποίηση. Σε καμία όμως περίπτωση δεν είναι ικανή συνθήκη – ιδίως όταν βασίζεται σε αέρα κοπανιστό.


Του Γιάννη Βαρουφάκη
«Η αισιοδοξία και η ελπίδα είναι το ήμισυ της σταθεροποίησης», λένε πολλοί. 
Πράγματι, χωρίς αισιοδοξία δεν υπάρχει ανάκαμψη. 
Είναι αναγκαία συνθήκη για την σταθεροποίηση. 
Σε καμία όμως περίπτωση δεν είναι ικανή συνθήκη – ιδίως όταν βασίζεται σε αέρα κοπανιστό.
Αυτόν το καιρό παρατηρώ ένα άκρως Οργουελινό φαινόμενο: την προπαγάνδα περί Greek Success Story. 

ΒΙΝΤΕΟ.Το κουμπί το κρατάτε στα χέρια σας Τολμήστε

Σας διαβάζω σχεδόν καθημερινά. 

Πολλές φορές νιώθω αμήχανα, νιώθω να φεύγει το χαλί κάτω από τα πόδια μου.

Νέοι άνθρωποι,οι περισσότεροι μορφωμένοι και σχεδόν όλοι καλλιεργημένοι, με το μικρό ή μεγάλο του δράμα ο καθένας. 

Με τα όνειρά του σε καταστολή και τη ζωή του ποδοπατημένη από τον οδοστρωτήρα των μνημονίων και τη σκουριά της ανεργίας.

Ερασιτέχνες, άσχετοι και επικίνδυνοι ..Δεν ξέρουν τι τους γίνεται...


Στην άρνηση της Κομισιόν σκοντάφτει η προώθηση προγράμματος για την αντιμετώπιση της ανεργίας, που είχαν καταρτίσει το υπουργείο Εργασίας και ο ΟΑΕΔ, και αφορά σε κοινωφελή εργασία στους δήμους.

Το πρόγραμμα, που έχει θεσμοθετηθεί με νόμο και έχει αποσπάσει τα θετικά σχόλια της τρόικα, σχεδιάστηκε με στόχο την εξασφάλιση....

ΣΕΙΣΜΟΣ – ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ! ΖΗΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ…

Ο “αριστερός” Στουρνάρας (καθ’ ομολογίαν του), παίζει σκοτεινά παιχνίδια με τα κληροδοτήματα που άφησαν οι ευεργέτες του Ελληνισμού. 


Τα έργα των ευεργετών, στα χέρια των εκποιητών του Ελληνισμού δηλαδή.

ΚΑΤΟΧΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ - Το ΔΝΤ ''δολοφονεί'' την Ελλάδα.


undefined
Εδώ και τρία χρόνια η πατρίδα μας βρίσκεται υπό το καθεστώς μιας ιδιότυπης ξένης κατοχής και το αποτέλεσμα με αυτές τις πολιτικές ακραίας λιτότητας είναι η Ελλάδα να επιστρέφει στα χρόνια της κατοχής, όπου η πείνα, η αύξηση της θνησιμότητας και η μείωση των γεννήσεων, συνθέτουν ένα
σκηνικό που δυστυχώς αν και έμοιζε μακρυνό, πλέον αποτελεί μια πραγματικότητα. 

Ανάπτυξη από τα θυμαράκια…


Μιχαλού

Τι κλίμα ευφορίας είναι πια αυτό που δίνει ο Σαμαράς!!!! Όπου σταθεί και όπου βρεθεί λέει ότι όλα βαίνουν καλώς… Πέρα από τα μέλη του, τους αυλικούς του κι εκείνους που έχουν συμφέροντα από

την συνέχιση παραμονής του στην εξουσία του τρίο Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη θέλει διακαώς να πείσει και εμάς ότι τέλειωσε η κρίση και έρχεται η ανάπτυξη…

ΜΑΣ ΣΥΓΧΑΙΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ! - Γερμανικός Τύπος: "Η λιτότητα έκαμψε τους Έλληνες και δεν διαμαρτύρονται πλέον"


Η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung σε δημοσίευμα της δίνει τα... συγχαρητήριά της στην ελληνική κυβέρνηση, ενώ ευλογεί και τα γένια των ευρωπαίων ηγετών που επέμειναν στο πρόγραμμα της Ελλάδας και υπογραμμίζουν με νόημα ότι οι Έλληνες «κουράστηκαν να διαμαρτύρονται».

Ρίχνει την κυβέρνηση και σώζεται... ή... οριστικά εκτός Βουλής !!!

Αρε συνταγματολόγε του κ... και της διαφθοράς, της ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ και της ρεμούλας, το τέλος των ΠΡΟΔΟΤΩΝ, είναι ΠΑΝΤΑ ΙΔΙΟ!

Με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις να τον φέρνουν οριακά στο 3%...

Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΗΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ.

undefined
Η ξαφνική προπαγάνδα αισιοδοξίας μπορεί να εξυπηρετεί πρόσκαιρα τον λαϊκισμό της τρικομματικής κυβέρνησης, αλλά καταστρέφει το λαό. Κυρίως υπονομεύει από πριν τα όποια πενιχρά αποτελέσματα θα μπορούσε να δώσει το σκληρό πρόγραμμα που εφαρμόζεται.

 Και αυτό γιατί καλλιεργεί ψευδαισθήσεις σωτηρίας, με αποτέλεσμα...

Σύμφωνα με δημοσκόπηση «Εχθρική» χώρα για τους Σκοπιανούς η Ελλάδα.

«Εχθρική» χώρα, θεωρεί την Ελλάδα η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων των Σκοπίων, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Dimitri Chupovski.

Συγκεκριμένα το 86% των ερωτηθέντων, θεωρεί «εχθρική» την Ελλάδα, που δεν είναι η μόνη στη «black list» των γειτόνων, αφού ακολουθούν το Κόσσοβο με 74,4%, η Αλβανία με 66,6% και η Βουλγαρία με 63,9%.

ΝΑ ΠΩΣ ΑΥΓΑΤΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΥΛΗ ...ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ...Ο Ρουπακιώτης κατέθεσε γραπτή πρόταση για την υποχρεωτική παρουσία δικηγόρου στις ρυθμίσεις των δανείων ... που σημαίνει 250 ευρώ για τους ενδιαφερόμενους !

Ένα νέο κομμάτι στο πάζλ των κυβερνητικών δυσλειτουργιών με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπο το Μέγαρο Μαξίμου είναι ο πρωθυπουργός μετά την μετωπική σύγκρουση του υπουργού Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη με τον υπουργό Δικαιοσύνης Αντ. Ρουπακιώτη για την υποχρεωτική παρουσία
δικηγόρου στη ρύθμιση των δανείων, η οποία συνεπάγεται ένα παράβολο 250 ευρώ. 

ΙΣΟΒΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ – 2,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΚΡΥΨΑΝ ΟΙ “ΔΙΕΓΡΑΜΜΕΝΕΣ”. ΕΚΘΕΤΟΙ ΟΣΟΙ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΓΙΑ “ΜΙΚΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ”.


Όπως σας είχαμε αποκαλύψει από τον Νοέμβριο του 2012, το σκάνδαλο της λίστας “Φαλσιανί” που έγινε γνωστή ως λίστα Λαγκάρντ, ενσωματωνει τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της μεταπολίτευσης. 

Γι’ αυτό έγινε προσπάθεια να αποσιωπηθεί, να συγκαλυφθεί, να κουκουλωθεί και τέλος, από κάποιους

επίορκους πολιτικάντηδες – υπηρέτες της διαφθοράς, να “υποτιμηθεί”. Το ότι οι συγγενείς του Παπακωνσταντίνου έκρυψαν ποσό – μαμούθ στους φορολογικούς παραδείσους της Ελβετίας, είναι απλώς η παρανυχίδα, που αρκεί βεβαίως να στείλει φυλακή με την εσχατη των ποινών τον επίορκο διορισμένο υπουργό. 

Μία σημαντική πρωτοβουλία πολιτών ενάντια στην ανέγερση Τεμένους.


undefined
Μία σημαντική πρωτοβουλία πολιτών έλαβε χώρα απόψε το βράδυ στην Αθήνα.!

Συνειδητοποιημένοι πολίτες ακομμάτιστα τάχθηκαν κατά της πολιτισμικότητας κατά της ισλαμοποίησης της χώρας μας!!!!

Σημαντική πρωτοβουλία κατά της ανέγερσης μουσουλμανικού τεμένους στον Ελαιώνα στήν έκταση που παραχώρησε το Ναυτικό προκειμένου να ανεγερθεί το περιβόητο τζαμί.

Εκλεκτός της Μπίλντερμπεργκ ο Στουρνάρας, όπως και ο φαύλος Παπακωνσταντίνου! Ποιοί Έλληνες θα είναι στην φετινή μάζωξη.


undefined
Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΜΑΣ
-Ο ΥΠΟΙΚ έχει προσκληθεί στη μυστική σύνοδο των ισχυρών
-Οι άλλες δύο φορές που παραβρέθηκε

-Ποιοι άλλοι Έλληνες θα είναι παρόντες
-6-9 Ιουνίου η συνάντηση στο Watford της Αγγλίας
-«Κυρίως πιάτο» η Ευρωπαϊκή κρίση και το μέλλον της Ευρωζώνης

Ο απόγονος του «Τρελλαντώνη» ... Μία καθηγήτρια των Γαλλικών τα λέει Ελληνικά στον Σαμαρά...


Απόγονε του «Τρελλαντώνη» και της Πηνελόπης Δέλτα, πολύ θα ήθελα να σας αποκαλέσω «Αξιότιμε Πρωθυπουργέ», αλλά οι τίτλοι κερδίζονται…

Η Πηνελόπη Δέλτα έδωσε η ίδια τέλος στη ζωή της στις 2 Μαΐου 1941, κατά την είσοδο των γερμανικών στρατευμάτων στην Ελλάδα.

Αναρωτιέμαι τι θα έκανε σήμερα αν ζούσε κι έβλεπε τον εγγονό του αδελφού της να φέρεται φασιστικότερα των φασιστών!

Ξεχνάμε. Ξεχνάμε και δεν πρέπει..


undefined
     Αντιγράφω από την ειδησεογραφία:

     ''..Το cd με τη λίστα Λαγκάρντ ήρθεεπισήμως στην Ελλάδα και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για φορολογικούς σκοπούς, όπως αποκαλύπτεται από την αλληλογραφία μεταξύ της ελληνικής πρεσβείας στο Παρίσι και του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών, που κατατέθηκε στην Προανακριτική...''

Η απελπισία και η πείνα δεν θα σας βγει σε καλό..ΛΑΜΟΓΙΑ !!!!


undefined
     Απευθύνομαι και πάλι στους ''χατζηαβάτες'' που μας κυβερνούν:

     Δεν μας νοιάζει ποιός ή ποιοί είσαστε. Πρωθυπουργός, υπουργοί, βουλευτές, αρχηγοί κομμάτων, διοικητές υπηρεσιών,καναλάρχες, δημοσιογράφοι-παπαγαλάκια του συστήματος, σύμβουλοι, ή οτιδήποτε άλλο.


     Ένα να ξέρετε: Δεν πάει άλλο..


     Με βασικούς μισθούς των 580 ευρώ, με συντάξεις των 360, και με έναν το πολύ εργαζόμενο ανά οικογένεια, το τέλος σας είναι κοντά.


     Πείτε μας τί στο διάολο έχετε κάνει για μας ώστε να ζητήσετε να σας δούμε με συμπάθεια όταν έρθει η ώρα;

Ρατσισμός της Διεθνούς Αμνηστίας εις βάρος των Ελλήνων!


Έκθεση με την οποία επιχειρείται η συκοφάντηση της Ελλάδος παρουσίασε η "Διεθνής Αμνηστία". 

Η έκθεση είναι ετήσια (αφορά το έτος 2012) και αναφέρεται στα ανθρώπινα δικαιώματα παγκοσμίως. 
Όπως ήταν αναμενόμενο.....

Υπάρχει, άραγε, plan C για το χρέος;


Της Ζέζας Ζήκου

Ο εκπρόσωποςτου Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις έσπευσε χθες να σβήσει την παραφιλολογία για νέα αναδιάρθρωση («κούρεμα») του Ελληνικού δημόσιου χρέους. 


Με την ωμή γλώσσα του ρεαλισμού, δήλωσε ότι...

Πολιτικοί απατεώνες μας δουλεύουν ΧΟΝΤΡΑ με το χαράτσι και τις απαλλαγές


Χαράς ή μάλλον ελπίδας ευαγγέλια αποτέλεσαν για πολλούς οι πρώτες ειδήσεις για απαλλαγή ορισμένων ομάδων από το χαράτσι που στην ουσία σε καθιστά ένοικο στο σπίτι σου. 

Τελικώς όμως ...

διαβάζοντας όλη τη σειρά των προαπαιτούμενων για να απαλλαγεί κανείς είτε ολικώς είτε μερικώς συμπεραίνω πως ελάχιστοι θα το κατορθώσουν. 

Η τουρκική περικύκλωση της Ελλάδας και από βορρά......

Από τον κατ' επίφαση κίνδυνο της ψυχροπολεμικής περιόδου στον πραγματικό κίνδυνο του νεο-οθωμανικού δόγματος Νταβούτογλου

Μέχρι πριν από 23 χρόνια, γινόταν λόγος για τον «από βορρά κίνδυνο», με την Ελλάδα να συνορεύει με κομμουνιστικά καθεστώτα. 

Στην πραγματικότητα όμως...
μόνον η Βουλγαρία ήταν ταυτισμένη με την Σοβιετική Ένωση δια του «Συμφώνου της Βαρσοβίας».

Η Αλβανία είχε μια στυγνή δικτατορία, με τον έλεγχό της να βρίσκεται στα χέρια της Ιταλίας, όπου από την εποχή του Μουσολίνι, στον ιταλικό προϋπολογισμό υπήρχε πάντα κονδύλι για τα αλβανικά δρώμενα. 

Οι γόρδιο δεσμοί δεν ωριμάζουν..Κόβονται!


Μετά την βρώμικη προπαγανδιστική επίθεση "αισιοδοξίας" που έχει εξαπολύσει η πιό βρώμικη κυβέρνηση όλων των εποχών, με τους πιό βρωμερούς πολιτικούς που γνώρισε ποτέ αυτός ο τόπος, και μετά την χλιαρή έως ανύπαρκτη αντίδραση της αντιμνημονιακής(!) αντιπολίτευσης, ο λαός πρέπει να συνειδητοποιήσει πιά ένα πράγμα:

Είναι μόνος του!
Μόνος και....

Εκλεκτός της Μπίλντερμπεργκ ο Στουρνάρας, όπως και ο φαύλος Παπακωνσταντίνου! Ποιοί Έλληνες θα είναι στην φετινή μαζωξη;

Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΜΑΣ!
  • Ο ΥΠΟΙΚ έχει προσκληθεί στη μυστική σύνοδο των ισχυρών
  • Οι άλλες δύο φορές που παραβρέθηκε
  • Ποιοι άλλοι Έλληνες θα είναι παρόντες
  • 6-9 Ιουνίου η συνάντηση στο Watford της Αγγλίας
  • «Κυρίως πιάτο» η Ευρωπαϊκή κρίση και το μέλλον της Ευρωζώνης
Στο πολυτελές ξενοδοχείο Grove Hotel, έξω από το Watford, στο Ηνωμένο Βασίλειο από τις 6 ως τις 9 Ιουνίου θα συναντηθούν τα μέλη της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ. 

Κατά κάποιους, είναι η λαϊκή φαντασίωση μιας συνομωσίας ισχυρών. 

Κατά τους περισσότερους, είναι μια κλειστή Σύνοδος, μιας λέσχης ισχυρών που αποφασίζουν τις τύχες τούτου του κόσμου, μια σκιώδης παγκόσμια κυβέρνηση…

Εκεί λοιπόν...