Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ Η ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ;;;;

Όσο δεν μπορούμε να το συλλάβουμε αυτό, τόσο θα κυνηγάμε χίμαιρες. 

Όσο εστιάζουμε την προσοχή μας πάνω στα πρόσωπα (φύγε εσύ, έλα εσύ), τόσο θα διαιωνίζεται η ίδια κατάσταση, αν δεν χειροτερεύει μάλιστα. 

Το πρόβλημα είναι στη ρίζα.

Όσο "τσιμπάμε" στην προπαγάνδα του καθεστώτος ότι δήθεν
«δεν φταίει το σύνταγμα, δεν φταίνε οι νόμοι, αλλά φταίνε αυτοί που δεν τα εφαρμόζουν», τόσο θα συνεχίζουμε να αφήνουμε ανέγγιχτο το ολιγαρχικό καθεστώς που έχει κάτσει στο σβέρκο μας, ενώ εμείς θα τρέχουμε σαν τα φοβισμένα ποντίκια να τα φέρουμε βόλτα.

Οι άνθρωποι του καθεστώτος προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν φταίνε οι θεσμοί και «προς Θεού δεν πρέπει να τους αγγίξουμε». 

Προσπαθούν να εστιάσουν την ...

Έρχεται «καυτός» Σεπτέμβρης για φορολογούμενους και συνταξιούχους.

Αντιμέτωποι με την σκληρή πραγματικότητα αναμένεται να έρθουν από τον Σεπτέμβριο μισθωτοί και συνταξιούχοι καθώς οι περικοπές στις επικουρικές συντάξεις και τα μερίσματα που ξεκίνησαν τον Ιούλιο –Αύγουστο αναμένεται να κορυφωθούν ενώ παράλληλα, περικοπές προβλέπονται και στο μισθολογικό του Δημοσίου.

Έτσι λοιπόν, από τις αρχές του φθινοπώρου τουλάχιστον 100.000 μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα που
απασχολήθηκαν περιστασιακά κατά τους θερινούς μήνες στον τουριστικό τομέα αναμένεται να βρεθούν και πάλι χωρίς δουλειά. 

Για παράδειγμα, σύμφωνα ..

Paul Craig Roberts: Είναι η Ευρώπη καταδικασμένη στην υποτέλεια για χάρη της Ουάσιγκτον;

Ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος είχε ως αποτέλεσμα να κατακτηθεί η Ευρώπη, όχι από το Βερολίνο, αλλά από την Ουάσιγκτον.

Η κατάκτηση ήταν βέβαιη αλλά όχι “μια κι έξω”. Η κατάκτηση της Ευρώπης εκ μέρους της Ουάσιγκτον προέκυψε 1) από
το Σχέδιο Μάρσαλ, 2) από τον φόβο για τον Κόκκινο Στρατό του Στάλιν που έκανε την Ευρώπη να εξαρτάται από την προστασία της Ουάσιγκτον, υποτάσσοντας τους στρατιωτικούς της Ευρώπης στην Ουάσιγκτον και στο ΝΑΤΟ, 3) από την αντικατάσταση της βρετανικής λίρας ως παγκόσμιου αποθεματικού νομίσματος με το δολάριο ΗΠΑ, και 4) από την ..

Ειδικά Μισθολόγια: Πόσο μειώνονται οι αποδοχές με το σχέδιο του ΥΠΟΙΚ (αναλυτικοί πινακες)

misthologio
Τις τελευταίες μέρες είδαν το φως της δημοσιότητας διάφορα έγγραφα του υπουργείου Οικονομικών που αφορούν το νέο ειδικό μισθολόγιο στελεχών των ΕΔ και ΣΑ. Με βάση αυτά, ο Λγος ε.α Οικονομολόγος της ΣΣΑΣ Ηλίας Νατσιούλας υπολόγισε ποιες θα είναι οι νέες μεικτές αποδοχές και τις δημοσίευσε στο διαδίκτυο.
Όπως σημειώνει ο κ. Νατσιούλας για την εξαγωγή των νέων μεικτών αποδοχών υπολογίστηκε, ο βασικός μισθός με βάση τον βαθμό και τα χρόνια υπηρεσίας, το επίδομα ειδικών συνθηκών και το επίδομα Διοίκησης Ευθύνης για τους Συνταγματάρχες. 

Επιπλέον επισημαίνεται ότι όσοι ..

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΕΥΧΕΛΛΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-Δείτε από drone τα Λιχαδονήσια!! ΒΙΝΤΕΟ

Οι «Σεϋχέλλες» της Ελλάδας, τα Λιχαδονήσια, βρίσκονται σε απόσταση 1,5 ώρας από την Αθήνα και διαθέτουν παραλίες με καταγάλανα νερά και λευκές αμμουδιές, παραπέμποντας σε κάτι εξωτικό.

Τα Λιχαδονήσια βρίσκονται ανάμεσα στην Εύβοια (απέναντι από τη Λιχάδα) και στα Καμένα Βούρλα και...

ΦΩΤΙΑ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΜΑΣ-Αναδρομικές αυξήσεις και στο ρεύμα!

Φωτιά στις τσέπες μας.Σε ενα καυτό Αύγουστο δεν ξέρεις τι να πρωτοπληρώσεις.

Να πας ολιγοήμερες διακοπές;;

Ας το ξεχάσεις.Κατρούγκαλος-Αλεξιάδης ''ασελγούν'' σε βάρος, έχουμε ξαναγράψει της Ελληνικής οικογένειας.

Αύξηση στα τιμολόγια ρεύματος αναμένεται το επόμενο διάστημα μέσω ...

ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΟΙ ΧΑΜΗΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ-Μετά το ΕΚΑΣ, τους κόβουν και το «Κατ΄Οίκον Βοήθεια»

Για την υπαγωγή τους στο πρόγραμμα το συνολικό ετήσιο ατομικό εισόδημά τους δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό 
των 7.216 ευρώ ή το οικογενειακό το ποσό των ένδεκα χιλιάδων 11.000 ευρώ

Αφού είδαν το ΕΚΑΣ να... πετσοκόβεται, τώρα οι χαμηλοσυνταξιούχοι ενδέχεται να δεχθούν νέο πλήγμα αφού κινδυνεύουν να χάσουν ένα από σημαντικότερα προγράμματα στήριξης και μάλιστα στο πεδίο της υγείας τους, δηλαδή το πρόγραμμα «Κατ' οίκον βοήθεια».

Συγκεκριμένα, η εγκύκλιος του ΙΚΑ αναφέρει ....

Σκάνδαλο η μεταφορά στη Γερμανία των αποθεματικών της Αγροτικής Ασφαλιστικής.

Αποτελεί σκάνδαλο το γεγονός ότι η Αγροτική Ασφαλιστική πουλήθηκε από την Τράπεζα Πειραιώς στον γερμανικό όμιλο Ergo, με τον τελευταίο να αποσπά γι' αυτήν τη μεταβίβαση ειδικές χαριστικές και παράνομες ρυθμίσεις...
---000_ergo-800x445
Συγκεκριμένα και προκειμένου να υλοποιηθεί η πώληση, ο όμιλος Ergo απαίτησε να υπάρξει κατ' εξαίρεση άρση των capital controls, προκειμένου να μεταφερθούν στη Γερμανία αποθεματικά της Αγροτικής Ασφαλιστικής ύψους 430 εκατ. ευρώ, απαίτηση την...οποία η κυβέρνηση έσπευσε σκανδαλωδώς και παρανόμως να ικανοποιήσει.
Καλούμε την κυβέρνηση να ανακαλέσει άμεσα την επιλεκτική και σκανδαλώδη μεταχείριση της γερμανικής Ergo, η οποία μεταχείριση πέραν ...

Νέα Απάτη... Και το όνομα αυτής "Στρες Τεστ"

Ο νομπελίστας οικονομολόγος Ρόναλντ Κόουζ, σχολιάζοντας τη διεθνή οικονομία, είχε πει ότι στα νιάτα του, ό,τι ήταν πολύ ανόητο να ειπωθεί, γινόταν τραγούδι - ενώ στη σύγχρονη οικονομολογία, ό,τι είναι πολύ ανόητο να ειπωθεί, εκφράζεται με μαθηματικά... 
του ΜΙΧΑΛΗ ΓΙΑΝΝΕΣΚΗ

Αυτό επιβεβαιώνει έκθεση του Adam Smith Institute, η οποία χαρακτηρίζει τα πρόσφατα στρες τεστ των τραπεζών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ως...«χειρότερα από άχρηστα». 
Ποιος πιστεύει τα εν λόγω στρες τεστ 51 τραπεζών από την  ΕΚΤ; Σίγουρα όχι τα χρηματιστήρια, καθότι οι μετοχές πολλών τραπεζών σημείωσαν κάθετη πτώση αμέσως μετά τη δημοσίευση των τεστ.  
Η δυσπιστία των επενδυτών είναι δικαιολογημένη, ιδιαίτερα όταν τα τεστ υποτίθεται ότι πρέπει να λειτουργούν ως ένα ραντάρ που στοχεύει ...

H Ρωσία απειλεί τους τρομοκράτες με ολοκαύτωμα αν δεν παραδοθούν οι σοροί των 5 στρατιωτικών του ελικοπτέρου.

تحذير روسي شديد اللهجة.. ومحرقة في حال الرفض!Οι Ρώσοι απειλούν με ολοκαύτωμα σε περίπτωση που δεν τους επιστραφούν οι σοροί των 5 ρώσων στρατιωτικών του ελικοπτέρου που καταρρίφθηκε Σύμφωνα με την Russia Today 4.8.16 οι ρώσοι απευθύνουν αυστηρή προειδοποίηση και απειλούν με ....