Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

«Βόμβα» από FAZ: Το ΔΝΤ τορπίλισε τον συμβιβασμό Αθήνας - δανειστών.

Παρασκηνιακές διαβουλεύσεις μεταξύ των Ευρωπαίων και του ΔΝΤ αποκαλύπτει σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine, κατηγορώντας ευθέως το Ταμείο ότι «τορπίλισε» συμβιβασμό μεταξύ Ελλάδας και δανειστών.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,
Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ήταν έτοιμος να κάνει πρόταση στην Αθήνα που θα απέκλειε τις περικοπές συντάξεων.

«Η Αθήνα θα μπορούσε να αναβάλει τις μειώσεις στους χαμηλοσυνταξιούχους εάν ως αντάλλαγμα μείωνε αντίστοιχα τα εξοπλιστικά. 

Πρόκειται για ....

Είστε ακόμα υπέρ των Μνημονίων ???Δείτε

Στα χρόνια των μνημονίων οι μισθοί μειώθηκαν έως 45%, οι συντάξεις έπεσαν κατά 40%, οι φόροι αυξήθηκαν 72 φορές, καθιερώθηκαν εννέα «έκτακτες» εισφορές, αλλά το χρέος εκτινάχθηκε. 

Από το 129,7% του ΑΕΠ που ήταν το 2009, «σκαρφάλωσε» στο 174,5% του ΑΕΠ το 2014.

Ο πίνακας που ακολουθεί με την πορεία του χρέους, είναι άκρως αποκαλυπτικός....

Λεγκρέν... "Tο πρόγραμμα που επιβλήθηκε στην Ελλάδα «βάρβαρο» και με «λάθος παραδοχές» που οδήγησαν «σε απάνθρωπες συνθήκες τον ελληνικό λαό»".

«Απολύτως απαραίτητη είναι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, αλλιώς οι πιθανότητες ανάκαμψης του ελληνικού λαού είναι πάρα πολύ ισχνές» ανέφερε ο οικονομολόγος Φιλίπ Λεγκρέν , πρώην σύμβουλος του πρώην Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. 

Μάλιστα εκτίμησε πως ο κυρίαρχος λόγος, για τον οποίο δεν επελέγη ως λύση στο ελληνικό πρόβλημα, ήταν η «επιθυμία να αποφευχθούν ζημιές για τις γαλλικές και τις ..γερμανικές τράπεζες»

Στο πλαίσιο των δημόσιων ακροάσεων, που εγκαινίασε η Επιτροπή Αλήθειας Δημόσιου Χρέους - υπό την πρόεδρό της και πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου - ο κ. Λεγκρέν, χαρακτήρισε το πρόγραμμα που επιβλήθηκε στην Ελλάδα «βάρβαρο» και με «λάθος παραδοχές» που οδήγησαν «σε απάνθρωπες συνθήκες τον ελληνικό λαό»

Εξήγησε δε, πως ...

Εξηγήσεις για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη SIEMENS καλείται να δώσει ο Στουρνάρας

Ο Γιάννης Στουρνάρας καλείται να εξηγήσει πώς και γιατί υπέγραψε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη Siemens, ενώ πρόταση και για την κλήτευση του  Βαγγέλη Βενιζέλου υπέβαλαν μέλη της  Εξεταστικής Επιτροπής που εξετάζει το σκάνδαλο διακίνησης μαύρου χρήματος από την γερμανική εταιρεία.
Με συντριπτική πλειοψηφία (14 υπέρ, 2 κατά και 1 παρών)  η εξεταστική Επιτροπή  καλέσει σε μία από τις επόμενες συνεδριάσεις της τον διοιηκητή της Τράπεζας της Ελλάδας κ.  Γιάννη Στουρνάρα, ενώ την ίδια ώρα απέλπιδα προσπάθεια να κλείσει ποινικά και αστικά η υπόθεση του σκανδάλου Siemens έκανε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Μπάμπης Αθανασίου, αρνούμενος να δεχθεί την κλήτευση του Γιάννη Στουρνάρα και υποστηρίζοντας πως αν...

Άρθρο-φωτιά από τον Στίγκλιτς για τους δανειστές

Οι ηγέτες της ΕΕ συνεχίζουν να παίζουν ένα παιγνίδι ακραίας πολιτικής με την ελληνική κυβέρνηση, ενώ η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τις αξιώσεις των πιστωτών της καλύπτοντας πολύ περισσότερο από το μισό δρόμο, επισημαίνει ο Αμερικανός νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς σε άρθρο του Project Syndicate.
«Ωστόσο η Γερμανία και οι λοιποί πιστωτές της Ελλάδας συνεχίζουν να αξιώνουν να ενταχθεί σε ένα πρόγραμμα το οποίο έχει αποδειχθεί ότι είναι ....

''Ο αλυσοδεμένος ελέφαντας'' ΒΙΝΤΕΟ

Αξίζει να δείτε το υπέροχο αυτό βίντεο που με πολύ καλή αισθητική αναδεικνύει το σοφό κείμενο του Χόρχε Μπουκάι

Αξίζει να το δείτε για να προβληματιστείτε πάνω στο αντικειμενικό γεγονός της μικρότητας του πασσάλου και της θηριωδίας του “δαμασμού”!


Το προτείνουμε σαν ερέθισμα για σκέψη και σοβαρό προβληματισμό πάνω στο τί είναι ικανός να κάνει ο καθένας από.....

Δε θέλεις να γίνεις αετός, ανθρωπάκο. Γι’αυτό παραμένεις κότα…

«Ξέρεις, Ανθρωπάκο, πως θα ένιωθε ένας αητός άμα έκλωθε αυγά μιας κότας;

Αρχικά ο αητός νομίζει ότι θα κλωσσήσει μικρά αετόπουλα που θα μεγαλώσουν. Μα εκείνο που βγαίνει από τα αυγά δεν είναι παρά μικρά κοτόπουλα.

Απελπισμένος ο αητός εξακολουθεί να ελπίζει πως τα κοτόπουλα θα γίνουν αητοί.


Μα που τέτοιο πράμμα! Τελικά δε βγαίνουν παρά κότες που κακαρίζουν.

Όταν ο αητός διαπιστώνει κάτι τέτοιο βρίσκεται στο δίλημμα αν πρέπει να καταβροχθίσει όλα τα κοτόπουλα και τις κότες που κακαρίζουν. Μα συγκρατείται. Κι” ό,τι τον κάνει να συγκρατηθεί είναι μια μικρή ελπίδα· πως ...

Η εξέγερση των Κρητικών κατά των φόρων για τα δάνεια που φορτώθηκαν στο λαό το 1928.


Η εποχή του 1928 έμοιαζε πολύ με τη σημερινή. Οι κυβερνήσεις άδειαζαν τα δημόσια ταμεία, φόρτωναν με σπατάλες και ρουσφέτια το φτωχό ελληνικό κράτος κι έπαιρναν δάνεια για να λειτουργήσει η χώρα και να πληρώνουν τους δανειστές. Δάνεια τα οποία καλούσαν το λαό να πληρώσει, χωρίς να φταίει. Και τότε έγινε κάτι που δεν το υπολόγιζαν. 

Η άγρια και απάνθρωπη φορολογία οδήγησε σε εξέγερση τους Κρήτες. 
Μια εξέγερση που ξεκίνησε τον Ιανουάριο εκείνης της χρονιάς και κράτησε μέχρι το καλοκαίρι, ανατρέποντας δύο συμμαχικές, πολυκομματικές κυβερνήσεις. 

Ξεκίνησε με την πυρπόληση του φορολογικού γραφείου στις Μοίρες, και ακολούθησαν άλλες καταστροφές δημόσιων κτιρίων, αλλά και συνεχείς συγκεντρώσεις στις πόλεις και τα κεφαλοχώρια, αποκορύφωμα των οποίων ήταν .....

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΔΟΥΝ Εθνική τραγωδία: 80.000 αμβλώσεις το χρόνο και 10.000 αυτοκτονίες είναι τα αποτελέσματα των μνημονίων

Σε εθνική τραγωδία έχει μετατραπεί το ζήτημα της εφαρμογής των μνημονίων στην Ελλάδα τα τελεύταία χρόνια. 80.000 αμβλώσεις το χρόνο και 10.000 αυτοκτονίες σε μια χώρα των 11εκατ. όπως είναι η Ελλάδα είναι ο απολογισμός του άτυπου αυτού πολέμου της ελληνική κοινωνίας με τα μνημόνια που από το 2010 έχουν καταλάβει τις ζωές μας.
 
Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά και έρχονται να δείξουν αυτό που ολόκληρη η κοινωνία καταλαβαίνει. Δεν γίνεται να συνεχιστεί άλλο. Και στα θλιβερά αυτά στοιχεία έρχονται κάποιοι "πολιτικοί" να δηλώσουν, Ντάισελμπλουμ κράτα γρά, ΔΝΤ μην υποχωρήσεις, τα μνημόνια ήταν ευλογία,μαζί τα φάγαμε και άλλα πολλά που δείχνουν ότι κάποιοι για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι η πολιτική και οικονομική τους επιβίωση και όχι η ανάπτυξη και η ευημερία της ελληνική κοινωνίας.
 
Τουλάχιστον ...