Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Ο ΠΟΡΦΥΡΟΦΕΝΝΗΤΟΣ...ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ

Βρες εσύ τις διαφορές ,
και ποιος από τους δύο είναι πολιτικός κρατούμενος.

Γιατί όπως πάμε θα τρελαθούμε εντελώς.

ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΑΙΓΥΠΤΟΥ ;;;

8962Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 
Νέες «φωτιές» πυροδοτούν οι συνέπειες του αποτυχόντος τουρκικού πραξικοπήματος, καθώς όπως αναφέρεται, βαθαίνει σε επικίνδυνο βαθμό η ένταση μεταξύ Τουρκίας και Αιγύπτου ενώ στην Αίγυπτο συγκεντρώνονται αντιδρώντες στην αυταρχική πολιτική του Ερντογάν.


Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι διαφυγόντες Τούρκοι στρατιωτικοί αναμένεται να ....

ΜΕΓΑΛΗ ΟΡΓΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΤΟΝ JACK LEW ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

lew214
Με μεγάλη οργή υποδέχτηκαν στην Τουρκία τις δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών, Jack Lew, ο οποίος ευρισκόμενος στην Αθηνά προεξόφλησε σύμφωνα με τους Τούρκους ότι η Τουρκία από εδώ και πέρα θα είναι ένα ασταθές και εκρηκτικό κράτος και γι’ αυτό θα πρέπει να βοηθηθεί η Ελλάδα να ....

Η πραγματική διαφορά μεταξύ δημοκρατίας και ολιγαρχίας.

Η εύκολη απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα είναι ότι στη μεν δημοκρατία την εξουσία την ασκούν οι πολλοί, στη δε ολιγαρχία οι λίγοι. Στην πραγματικότητα όμως δεν είναι αυτό το κύριο κριτήριο. Αν ήταν αυτό, τότε οι πολλοί λογικά θα επέβαλαν την εξουσία τους.

Το κυριότερο κριτήριο είναι ότιη δημοκρατία ΜΕΤΡΑΕΙ, ενώ η ολιγαρχία ΖΥΓΙΖΕΙ.

Η δημοκρατία μετράει απλά ισότιμες ψήφους. Δεν εξετάζει τι είδους άνθρωποι είναι αυτοί που ψηφίζουν (έξυπνοι - βλάκες, γνώστες – αδαείς, μορφωμένοι – αμόρφωτοι, ικανοί – ανίκανοι, πλούσιοι – φτωχοί κ.λ.π.). 

Στη δημοκρατία, όλοι έχουν ίση ψήφο. Ίσης δύναμης ψήφο έχει στην κάλπη ο έξυπνος και γνώστης με εκείνη του εντελώς βλάκα και αδαούς.

Αντίθετα, η ολιγαρχία ξεκίνησε από ..

Μικτό μηνιαίο «μισθό» 100 ευρώ παίρνουν 127.000 εργαζόμενοι.

Δραματικά είναι τα στοιχεία για την αγορά εργασίας, όπως αυτά αποτυπώνονται στο κείμενο θέσεων για τις εργασιακές σχέσεις που απέστειλε το υπουργείο Εργασίας στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων.

Μία νέα γενιά νεόπτωχων εργαζόμενων εργάζεται με
πενιχρά χρήματα σε θέσεις πλήρους και μερικής απασχόλησης, με ελαστικές σχέσεις εργασίας ή με συμβάσεις εκ περιτροπής εργασίας 2, 3 ημερών ή ακόμη και μερικών ωρών την εβδομάδα την εβδομάδα.

Μισθοί πείνας

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ναυτεμπορικής, ο αριθμός των νεόπτωχων εργαζομένων που αμείβεται με ...

Liberation: Μόνο το πραξικόπημα του Ερντογάν πέτυχε.

Αυξάνονται στην Ευρώπη και ΗΠΑ οι φωνές κατά της νέας αυταρχικής στροφής Ερντογάν που έχει ξεκινήσει πογκρόμ και ανελέητο κυνηγητό όλων αδιακρίτως των αντιπάλων του.

Η Liberation στάθηκε απέναντί του επικριτική από την πρώτη στιγμή και γράφει, χαρακτηριστικά,σε νέο της άρθρο με τίτλο «Το ένα πραξικόπημα έκρυβε ένα άλλο»:

«Ομάδες ισλαμιστών χτυπούν ή αποκεφαλίζουν στρατιώτες ενώ οι Γκρίζοι Λύκοι προστρέχουν στο πλευρό της εξουσίας. 

Πογκρόμ έχει εξαπολυθεί όχι μόνο εναντίον του στρατού -που θα μπορούσε να φανεί φυσιολογικό-, αλλά επίσης εναντίον της δικαιοσύνης, της αστυνομίας, των πανεπιστημίων.

Απαγορεύεται στους δημοσίους υπαλλήλους να βγουν από το έδαφος της Τουρκίας. 

Υπονοούμενα ότι μπορεί να επανέλθει η θανατική ποινή. 

Ολα αυτά δείχνουν ότι ...

Τι είναι ο «ηλεκτρονικός Τειρεσίας» χρέους - περιουσίας.

Σαν ένας «Τειρεσίας» χρέους περιουσίας θα λειτουργεί το «credit bureau», μία πλατφόρμα στην οποία θα γίνεται αναλυτική χαρτογράφηση του συνολικού χρέους σε δάνεια, φόρους και ασφαλιστικές εισφορές και ταυτόχρονα της περιουσιακής κατάστασης των δανειοληπτών -ιδιωτών και επιχειρηματιών- την οποία ετοιμάζουν οι τράπεζες σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών.

Η ηλεκτρονική αυτή πλατφόρμα θα αξιολογεί και θα
βαθμολογεί τον κάθε δανειολήπτη, στο αν μπορεί να δανειοδοτηθεί, να ρυθμίσει ή να αποπληρώσει την οφειλή του.

Το υπουργείο Οικονομικών και οι τράπεζες εκτιμούν ότι το σύστημα αυτό θα βοηθήσει σημαντικά στην αποτελεσματικότερη.....

Για να σωθεί η Ελλάδα στους καιρούς τους ύστατους.

Δημήτρης Νατσιός, δάσκαλος – Κιλκίς.
Υπάρχει στ’ αλήθεια έστω κι ένας Έλληνας ή Ελληνίδα (πλην των παρωπιδοφόρων κομματανθρώπων, αν και αυτοί εμφανίζονται πτοημένοι), που να πιστεύει ότι θα τιμωρηθούν, θα φυλακιστούν οι υπεύθυνοι για την οικονομική διάλυση της πατρίδας μας, για την κοινωνική αποδιοργάνωση και για τον «πλανητικό» διασυρμό; Σίγουρα κανείς.
Όλοι μας έχουμε κατά νου την λαϊκή σοφία, η οποία συνόψισε ευθύβολα, με αποφθεγματικό τρόπο, την νυν περιρρέουσα ατμόσφαιρα: «Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει». 
Όλοι τους διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους και διατείνονται ότι οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν (το τελευταίο ανέκδοτο: σύσταση εξεταστικής επιτροπής για καταλογισμό ευθυνών), όπως τιμωρήθηκαν για την, μέσω του χρηματιστηρίου, εξαπάτηση του λαού. 
Τίποτε δεν θα συμβεί, ο χρόνος θα ....

Ομιλία ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του ΥΠΕΘΑ

«Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο σύντομος μπορώ. Ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους για την εξαιρετική συζήτηση που έγινε στην Ολομέλεια, όπως έγινε και στην Επιτροπή. Όπως είδατε, δεν μίλησα πιο πριν. Ήθελα να ακούσω όλους τους εισηγητές, τους συναδέλφους βουλευτές.

Πράγματι, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια, αποκομίσαμε τις απόψεις του Κοινοβουλίου και διορθώσαμε αρκετά από τα σημεία, όπου πολύ σωστά παρενέβησαν οι συνάδελφοι. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι από το Υπουργείο Άμυνας έτσι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε, διότι θεωρούμε ότι τα θέματα της άμυνας θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με διαφορετικό τρόπο. 

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την αντιπολίτευση για τη στάση που κράτησε και μας τιμά ιδιαιτέρως το ότι αρκετοί συνάδελφοι και κόμματα της αντιπολίτευσης, θα ψηφίσουν κατ’ αρχήν ή κάποια άρθρα από το σχέδιο νόμου. Θεωρώ ότι αυτό είναι....

Εντός του Ιουλίου τα εκκαθαριστικά σημειώματα με τα ποσά του ΕΝΦΙΑ.

enfig












Εντός του Ιουλίου θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο, στους λογαριασμούς που τηρούν στο σύστημα TAXISnet 6.000.000 φυσικά πρόσωπα και περίπου 250.000 εταιρείες και λοιπά νομικά πρόσωπα τα εκκαθαριστικά σημειώματα με τα ποσά του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) που πρέπει να καταβληθούν για το 2016.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης σε συνέντευξή του στο κανάλι της Βουλής, τα εκκαθαριστικά του φετινού ΕΝΦΙΑ θα εκδοθούν κατά 99,9% εντός του τρέχοντος μηνός, δηλαδή το αργότερο μέχρι τις 31 Ιουλίου.
Συνεπώς, ο ΕΝΦΙΑ του 2016 θα μπορεί να εξοφληθεί σε 5 μηνιαίες δόσεις, καθεμιά από τις οποίες θα λήγει την τελευταία εργάσιμη μέρα των ....

Χαλαρώνουν τα capital controls: Στα 840 ευρώ κάθε δύο εβδομάδες το όριο ανάληψης - Οι 7 αλλαγές

capitl
Το «πράσινο φως» για τη χαλάρωση των capital controls έδωσε και τυπικά το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ). Λίγα μόλις 24ωρα μετά τη συμφωνία του υπουργείου Οικονομικών και των θεσμών για την άρση συγκεκριμένων περιορισμών, στη βάση σχετικού αιτήματος της Τράπεζας της Ελλάδος.
To βράδυ της Παρασκευής το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε το ΦΕΚ που οριστικοποιεί τις αλλαγές στα capital controls.
Συγκεκριμένα, τονίζεται ότι υπεγράφη από τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και δημοσιεύθηκε σήμερα στο ΦΕΚ με αριθμό 2282, τεύχος Β', η υπουργική απόφαση με θέμα....

Η Επανάσταση της Ευρωπαϊκής «Πλέμπας»

Κάτι συμβαίνει στην Δύση. Όποιος δεν έχει αντιληφθεί ότι ζούμε σε ενδιαφέροντες καιρούς είναι το λιγότερο μύωψ. Η τρομοκρατία ανθεί και ουδείς μπορεί να την αναχαιτίσει. Κανείς δεν μπορεί να αναχαιτίσει κάποιον ο οποίος είναι αποφασισμένος να χάσει την ζωή του για έναν «ιερό» σκοπό, μία «ιερή» ιδέα. Κάποιον ο οποίος είναι έτοιμος να θυσιάσει την ατομικότητά του διότι ο Αλλάχ του προσδίδει νόημα στην «συνηθισμένη» ζωή που διαβιεί.

Δεν είναι τόσο το γεγονός ότι η Δύση και οι ελίτ της φοράνε παρωπίδες.


 Αυτό θα ήταν μία εύκολη εξήγηση. 

Στην Δύση «ο Θεός πέθανε» αλλά κανείς δεν αντιπρότεινε κάποιον ή κάτι για να τον αντικαταστήσει. 

Έχει άραγε ο μέσος Δυτικός άνθρωπος ένα ...

Το πείσμα της Γερμανίας θα διαλύσει την ΕΕ;

Tου Joschka Fischer

Η απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει απο την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αποτελεί μέρος του black χιούμορ τους, αλλά μια καταστροφική πραγματικότητα του πολιτικού τους κόσμου.

Λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική, πολιτική, και στρατιωτική σημασία του Ηνωμένου Βασιλείου, το Brexit αφήνει ένα τεράστιο κενό στην ΕΕ. 


Αυτή τη στιγμή, δεν μπορεί να ειπωθεί το ίδιο και για το Ηνωμένο Βασίλειο. 

Θα παραμείνει η χώρα .....

Ράπισμα από τη Ζωή στα πολυτελή golden boys της πολιτικής και της δημοσιογραφίας.

Αρνείται να εορτάσει με τον παίδαρο τον Πάκη επειδή δεν έχει αποκατασταθεί η Δημοκρατία

Aπάντηση-μούτζα της Ζωής Κωνσταντοπούλου στα πολυτελή ραμολιμέντα και λοιπά golden boys της πολιτικής και της δημοσιογραφίας τα οποία κάθε χρόνο σπαταλάνε ένα σκασμό λεφτά για να γιορτάσουν με δεξίωση του Κήπους του Προεδρικού Μεγάρου την αποκατάσταση της Δημοκρατίας η οποία δεν λέει να αποκατασταθεί.

Ο κ. Παυλόπουλος προσκάλεσε .....

Σφουγγοκωλάριοι....

Χαρακτηρισμός αστών πολιτικών —οι οποίοι κάνουν μεγάλες καριέρες ανεξαρτήτως ιδεολογικής τοποθέτησης—, που έχει σχέση με τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά.

Οι σφουγγοκωλάριοι διακρίνονται, στηριζόμενοι στην τέχνη του "σκουπίζειν" τα οπίσθια των ισχυρών.


Αυτή είναι μια πρακτική, η οποία στηρίζεται καθαρά στη λογική. 


Επιλέγεις έναν ισχυρό και .....

Άσαντ: Ο Eρντογάν εκμεταλλεύεται το πραξικόπημα για να εφαρμόσει την ισλαμιστική ατζέντα.

Δριμεία επίθεση κατά του προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, εξαπέλυσε ο Σύρος ομόλογός του, Μπασάρ Αλ Άσαντ, κατηγορώντας τον ότι εκμεταλλεύεται το αποτυχημένο πραξικόπημα για να εφαρμόσει την «ισλαμιστική ατζέντα και την ατζέντα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας». 

O Άσαντ έδωσε συνέντευξη στο επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο «Presna Latina» της Κούβας και επισημαίνει ότι, η ισλαμιστική ατζέντα του Ταγίπ Ερντογάν είναι πολύ επικίνδυνη για την Τουρκία και την ευρύτερη περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της χώρας του.

«Ο Ερντογάν χρησιμοποίησε το πραξικόπημα για να θέσει σε εφαρμογή ...