Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Ακόμα και στην περίοδο της κατοχής, οι Γερμανοί δεν υφάρπαζαν τα σπίτια του κοσμάκι ...

Θα έρθει η ώρα που θα πληρωσουν για τις πράξεις τους οι δωσίλογοι του ευρωμνημονίου.

Την ώρα που η κυβέρνηση και τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια της τρομοκρατούν τον κόσμο για την επιστροφή στη δραχμή, χιλιάδες σπίτια βγαίνουν στο σφυρί. 


Τα στεγαστικά δάνεια όπως και κάθε τύπου έχουν χτυπήσει κόκκινο. 

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, το 23 
% των στεγαστικών δανείων (17 δις), το 42,3% των καταναλωτικών (12,3 δις) και το 27,5% (33,2 δις) των επιχειρηματικών είναι "κόκκινα", αδύνατο, δηλαδή, να πληρωθούν. Συνολικά πρόκειται για περίπου 320.000 "κόκκινα" δάνεια, ύψους 62,2 δις.

Σύμφωνα με τις νέες τροϊκανές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν από τις αρχές του 2014, προβλέπεται ακόμα και η άρση προστασίας της πρώτης κατοικίας, όπως και και του πλαφόν ασφαλείας των οφειλών μέχρι 100.000 ευρώ. 


Αυτό αφήνει εκτεθειμένα στον πλειστηριασμό περί τα 180.000 ακίνητα. Την ίδια ώρα 200.000 σπίτια μένουν κλειστά, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες ζουν χωρίς ρεύμα, αφού δεν έχουν να πληρώσουν τη ΔΕΗ. 

Αναρωτιέται κανείς...

Πολύ κοντά στο να εξωτερικευτεί. ΔΕΣ ΤΟ.ΒΙΝΤΕΟ....

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΥΝΑ ....
Όταν στην χώρα που ο καινούργιος Ενιαίος Φόρος Ακινήτων απειλεί με δήμευση της ακίνητης περιουσίας πριν από την κατάσχεση που θα επιχειρηθεί αργότερα..

Όταν εκεί που το πρωτοβάθμιο σύστημα υγείας ΕΟΠΥΥ, διαλύεται και ενδεχομένωςκαταργείται μέσα σε μιά νύχτα όπως η ΕΡΤ..

Όταν εδώ που τα νέα μέτρα βαφτίζονται, με την Πασοκικού τύπου συνηθισμένη τακτική, ως ''στοχευμένες παρεμβάσεις'' (!)..

Όταν στην χώρα που οι ορισμένοι, με απόλυτη ευθύνη του ''πρωθυπουργού'', ''υπουργοί'', θεωρούν ''δόξα'' την απόλυση εργαζομένων..

ΝΑ Αντισταθουμε στη κατοχη...ΒΙΝΤΕΟ.



Οι Κυρίες Όλγα και Τάνια Γεριτσίδου στην εκπομπή: "ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ",αποκαλύπτουν τον τρόπο με τον οποίο τα κόμματα δουλεύουν για τους Τραπεζίτες.

Πως τα κόμματα οδηγούν τους Έλληνες στη σκλαβιά μέσα από τα δάνεια..

Το ΣΥΡΙΖΑ και όλα τα υπόλοιπα κόμματα, προσπαθούν να καπελώσουν τις αντιδράσεις των Ελλήνων (και των Κινημάτων) προς όφελος ....

Μην εμπιστεύεστε τα e-mail για γρήγορα χρήματα και δάνεια.

Μια από τις πιο άθλιες εγκληματικές δραστηριότητες του οργανωμένου εγκλήματος, η τοκογλυφία, ανθεί τα τελευταία χρόνια. 


Παλαιότερα λόγω του ότι ο καταναλωτής και οι επιχειρήσεις είχαν άμεση πρόσβαση στα τραπεζικά προϊόντα και δεν αντιμετώπιζαν πρόβλημα ρευστότητας για να επιβιώσουν οι τοκογλύφοι ήταν μια ακραία τελευταία λύση.

Η περίοδος όμως αυτή που διανύουμε, με την οικονομική κρίση να έχει τσακίσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να υποφέρουν και να αδυνατούν να αντιμετωπίσουν οικονομικά την καθημερινότητα γιγάντωσαν τους άθλιους τοκογλύφους. 


Ολοένα και αυξάνονται οι τοκογλύφοι σαν σαλιγκάρια που βγαίνουν από την βούρκο και κανένας δεν μπορεί να υπολογίσει έστω και κατά προσέγγιση τον τζίρο που γίνεται ....

Τι θα γίνει αν η τράπεζα πουλήσει το δάνειό σας σε ξένο fund;

Δανειολήπτρια από την Πτολεμαΐδα Κοζάνης προτίθεται να «αγοράσει» τη δανειακή της σύμβαση
από την τράπεζα, στην περίπτωση που η τελευταία επιδιώξει να την «πουλήσει» σε ξένα funds που ειδικεύονται στην αγορά καθυστερούμενων και επισφαλών (κόκκινων) δανείων.

Ήταν 2008, όταν η δανειoλήπτρια μαζί με το σύζυγό της πήρε στεγαστικό δάνειο 140.000 ευρώ για την αγορά κατοικίας. 


Το διαμέρισμα υποθηκεύτηκε έναντι 168.000 ευρώ. 

Και ενώ οι δόσεις (800 ευρώ το μήνα) πληρώνονταν κανονικά, ήρθε η οικονομική κρίση και έφερε τα πάνω κάτω... Το ζευγάρι χώρισε.

Ο σύζυγος εργάζεται ως ασφαλιστής, αλλά όλες οι απολαβές του παρακρατούνται από την ασφαλιστική εταιρεία, λόγω χρέους του προς αυτήν. 

Η σύζυγος δουλεύει σε σούπερ μάρκετ με μισθό 500 ευρώ το μήνα.

Επομένως, ήταν .....

Φόβοι κοινωνικών αναταραχών..

Μία γενιά, η οποία ξεκινάει την επαγγελματική της ζωή με μηδενικές μελλοντικές προοπτικές και ελπίδες, θα ακολουθήσει κυρίως τους πολιτικούς που δημαγωγούν και λαϊκίζουν – προκαλώντας συγκρουσιακές εντάσεις, με καταστροφικές συνέπειες
.Η ελίτ του πλανήτη, με κριτήριο την έρευνα μεταξύ 1.500 συμμετεχόντων στην παγκόσμια οικονομική διάσκεψη (Davos), φοβάται ότι θα υπάρξουν κοινωνικές εντάσεις  σε πολλές περιοχές της υφηλίου – σαν αποτέλεσμα της υψηλής δομικής ανεργίας πολλών οικονομιών, της φτώχειας, της εξαθλίωσης, καθώς επίσης των συνεχώς αυξανομένων εισοδηματικών ....

ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟΣ....ΜΗΠΩΣ ΤΟΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ;

Γράφει η Δήμητρα Ν. Ρετσινά - Φωτεινίδου

    Ορθολογισμός και ευαισθησία, επιστήμη και ρομαντισμός, θεωρία και πράξη ήταν τα ιδεολογικά δίπολα του Νεοελληνικού Διαφωτισμού του 18ου αιώνα, την περίοδο δηλαδή της τουρκοκρατίας στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια γενικότερα. 
Το ρεύμα αφύπνισης εμφανίστηκε σε μια περίοδο που ο σκοταδισμός και η καταπίεση δεν μπορούσαν πλέον να γίνουν ανεκτά από μια μεγάλη μερίδα ατόμων που είχαν ταξιδέψει,  είχαν ασχοληθεί με το εμπόριο και τις σπουδές και είχαν δημιουργήσει αξιόλογες ελληνικές παροικίες στις Παραδουνάβιες Ηγεμονίες (Μολδοβλαχία), το Βουκουρέστι, τη Βιέννη, την Οδησσό, το Παρίσι και αλλού.
    Στις μέρες μας βιώνουμε παρόμοιες καταστάσεις καταπίεσης και πνευματικής γήρανσης.

Άγνωστοι Έλληνες: Από την Γαλλία στον Βόρειο Πόλο.

«Η Μασσαλία δεν έπαψε ποτέ να δείχνει και να έχει το Ελληνικό χρωμόσωμα, μια πραγματικότητα, απτή σε όλο τον Νότο της Γαλλίας.
Εκτός από τις ομογενειακές οργανώσεις υπάρχουν και πολλοί Φιλέλληνες που τρέφουν μια άδολη αγάπη για την Ελλάδα την οποία θεωρούν κοιτίδα του Δυτικού πολιτισμού αλλά και ως μια μακρινή πατρίδα».
Στην προηγούμενη μελέτη μας κλείσαμε το ταξίδι μας στην Αφρική με την χώρα της Αιγύπτου. Το ταξίδι όμως των Ελλήνων φυσικά δεν σταματά εκεί αλλά πολύ περισσότερο δεν σταματάει ποτέ…

Ντοκουμέντα: Η πραγματική καταγωγή των Αλβανών.

Περί Ἀλβανῶν ὁμιλοῦν τά γραπτά κείμενα, καί λέγουν ὁτι δέν εἶναι Εὐρωπαϊκός λαός.
Ο Πλούταρχος (βίοι παράλληλοι) γράφει:
"Καταλιπών δέ φρουρόν Αρμενίας Αφράνιον αυτός εβάδιζε δια τών περιοικούντων τον Καύκασον εθνών άναγκαίως έπί Μιθριδάτην. Μέγιστα δε αυτών εστίν έθνη, Αλβανοί και Ίβηρες"
Στράβωνος Γεωγραφία.
Εν αυτή δέ τη Αρμενία πολλά μέν όρη, πολλά δέ οροπέδια, έν οις ουδ αμπελος φύεται ραδίως. 
Πολλοί δε αύλωνες οί μέν μέαως, οι δέ και σφόδρα εύδαίμονες.. Καθάπερ τό Άραξηνόν πεδίον, δι ού ο Άράξης ποταμός ρέων εις τά άκρα της Αλβανίας και την Κασπίαν εκπίπτει θάλασσαν.
Άλλες αναφορές για την Αλβανία της Κασπίας γίνονται από τον ....

"ΞΕΠΟΥΛΗΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙΤΕ" IIF: "Ξεχάστε το κούρεμα του χρέους"

Απορρίπτει για ακόμη μια φορά και ο IIF το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους και καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει στις ιδιωτικοποιήσεις δημοσιών επιχειρήσεων προκειμένου να αυξηθούν τα έσοδα και να υπάρξει κλίμα… ανάπτυξης στην Ελλάδα. 

Θέλει δηλαδή το ξεπούλημα της χώρας  στο οποίο έχουν επενδύσει τα «κοράκια» της διεθνούς οικονομικής τάξης.

Με συνέντευξη του στην «Καθημερινή» ο επικεφαλής για την Ευρώπη του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού ινστιτούτου (IIF), Τζεφ Άντερσον περιγράφει τις ιδιωτικοποιήσεις ως την πλέον καθοριστική εξέλιξη όχι μόνο για την αύξηση των εσόδων αλλά κυρίως ....

Η κεντρική εξουσία της χώρας μας κοιμάται τον ύπνο του δικαίου στην πρώτη περίπτωση και στην δεύτερη “σπρώχνει” κυριολεκτικά τους ακρίτες στην αγκαλιά της Τουρκίας.

Έγραφα χτές στις σελίδες αυτής εδώ της φιλόξενης εφημερίδας, σχετικά με τις τουρκικές “τορπίλες” στο Κυπριακό ζήτημα: “Μετά από αυτό λοιπόν το σερί “αποτυχιών” της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής καθίσταται η Τουρκία πιο “αδύναμη”; Πιο “ακίνδυνη” για την χώρα μας. 
Κατά πάσα πιθανότητα όχι.

Εδώ και αρκετά χρόνια η χώρα μας και η Κύπρος αποτελούν προνομιακά σημεία δράσης για την Τουρκία.


 Ποιος δεν θυμάται τα Ίμια, για να μην πάμε λίγο πιο πίσω στον Αττίλα! Η δε ένταξη της χώρας μας και της Κύπρου στην ΕΕ είναι ένας σημαντικός παράγοντας μεν, αλλά αυτό δεν φαίνεται να αποθαρρύνει ιδιαίτερα την Τουρκία από το να προχωρά σε κάθε λογής προκλήσεις.”

Και ήλθε δυστυχώς η επικαιρότητα να με επιβεβαιώσει. 


Όπως αναφέρουν εξειδικευμένες ιστοσελίδες, χθες το απόγευμα η τουρκική φρεγάτα ....

Οι λεκέδες της Ιστορίας..

Σε βάθος χρόνου η Ιστορία έχει δείξει ότι περίοδοι 30, 40, 50 ετών, ακόμα και περισσότερο, μπορούν να θεωρηθούν ''παρενθέσεις'' στην φυσική ροή της ζωής ενός τόπου ή ενός λαού. 

Πόσο μάλλον περίοδοι τεσσάρων-πέντε (όπως αυτή που ζούμε σήμερα), ή και είκοσι-εικοσιπέντε χρόνων (σαν κι αυτή που μεσουράνησε η εγκληματική πολιτική οργάνωση ΠαΣοΚ, με την ευγενική χορηγία της αντιπολίτευσης)..

Χαρακτηριστικό των πολύ σύντομων αυτών ιστορικά περιόδων, υπήρξε η βίαιη εξόντωση πληθυσμών, η εξαφάνιση κάποιων γενιών σαν να μην υπήρξαν ποτέ, η απόλυτη έλλειψη ....

Χαράμι οι θυσίες όλων των Ελλήνων, μας έπνιξαν τα χρέη. Ποια ανάπτυξη; Εφιαλτική θα είναι η επόμενη τριετία!

Γιατί ισχυριζόμαστε κάτι τέτοιο; Μα για τον τραγικά απλό λόγο ότι το 2014, το 2015 και το 2016 πρέπει να πληρώσει η Ελλάδα στο ΔΝΤ το αστρονομικό ποσό των... σχεδόν 19 δισεκατομμυρίων ευρώ!

Όχι, δεν πρόκειται για τυπογραφικό λάθος, μιλάμε για 19 δισεκατομμύρια ευρώ: 7,32 δισεκατομμύρια το 2014 και 8,51 δισεκατομμύρια το 2015, ακολουθούμενα από 3,04 δις, ευρώ το 2016 - σύνολο 18,87 δισεκατομμύρια ευρώ, για να είμαστε ακριβείς.

Είναι απολύτως αδύνατον να βρεθούν αυτά τα λεφτά την επόμενη τριετία, αν δεν γίνει αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. 

Τον μάντη δεν παριστάνουμε, αλλά μπορούμε με μαθηματική βεβαιότητα να αναγγείλουμε από τώρα ότι την τριετία 2022, 2023 και 2024 η Ελλάδα θα συγκλονίζεται από μια τερατώδη οικονομική κρίση!

Πλειστηριασμός α΄ κατοικίας... Σώστε ό,τι μπορείτε ή κινηθείτε "έξυπνα"!

Του Νίκου Σιαμάκη

Ο πλειστηριασμός είναι η διαδικασία που συνήθως ακολουθεί τη κατάσχεση και την κινεί πάντοτε ο δανειστής του υποχρέου που καλείται στην νομική ορολογία επισπεύδων την εκτέλεση.


Σε μια φυσιολογική κατάσταση του real estate μιας οικονομίας, θεωρείται βέβαιο και δεδομένο ότι ο πλειστηριασμός θα βρει ανταπόκριση στη σωστή τιμή της αγοράς διότι υπάρχει η ισορροπία μεταξύ της προσφοράς και της ζήτησης σε ακίνητα.

Στην τρέχουσα οικονομική συγκυρία που οι αντικειμενικές αξίες είναι υψηλότερες από τις εμπορικές και η απουσία ζήτησης σε μια τεράστια προσφορά ακινήτων είναι εμφανής, παρουσιάζεται το φαινόμενο της καθίζησης στις τιμές των προς διάθεση ακινήτων ακόμη και σε περιοχές που κάποτε οι τιμές ήταν ....

Ο Άγνωστος Πόλεμος...

...με τα πασίγνωστα θύματα.
Τι σχέση έχει το λιμάνι του Πειραιά με τον εμφύλιο πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία και την ανατροπή του Μουμπάρακ;
Γιατί οδηγούν την Αίγυπτο σε σίγουρο εμφύλιο πόλεμο;
Ποια είναι τα σχέδιά τους για την Ελλάδα;
Στην παγκοσμιοποιημένη οικονομία που ζούμε, βλέπουμε να συμβαίνουν μερικά πράγματα, τα οποία είναι ανεξήγητα. Θα περίμενε κανείς στην Ευρώπη —η οποία εξακολουθεί ακόμα και τώρα, στην εποχή της κρίσης, να είναι μακράν η πλουσιότερη αγορά του κόσμου— να επωφελούνται του παγκόσμιου εμπορίου οι τυχεροί, οι οποίοι βρίσκονται πάνω στον "δρόμο" των δικτύων της ... Οι τυχεροί, οι οποίοι στην εποχή της ακμής της Κίνας βρέθηκαν να "κάθονται" πάνω στον νέο "δρόμο του μεταξιού" της Ανατολής ...Αυτοί, οι οποίοι ελέγχουν τα φυσικά "περάσματά" αυτού του "δρόμου" μεταξύ Κίνας και Ευρώπης και έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν πάνω του τα διαμετακομιστικά του κέντρα ...Τα κέντρα εκείνα, τα οποία αποτελούν μικρές "καρδιές" που "αιματώνουν" την ευρωπαϊκή αγορά απ’ άκρη σ' άκρη.

Μια τέτοια ανάγκη συνεχούς "αιμάτωσης" της αγοράς με εμπορεύματα είναι μόνιμη, γιατί στα τελευταία τριάντα χρόνια έχουν συμβεί τεράστιες εξελίξεις στον τομέα της παραγωγής. 
Η Ευρώπη έπαψε να είναι ένας από τους μεγάλους παραγωγούς αυτού του κόσμου και περιορίστηκε στον ρόλο του μεγαλύτερου καταναλωτή. 
Χρειάζεται μόνιμα την "αιμάτωση" των εισαγόμενων εμπορευμάτων, γιατί έχει σε μεγάλο βαθμό αποβιομηχανιστεί.

Παγκόσμιος “πόλεμος”: Ο φασίστας Νταβούτογλου στον Κέρι, οι Σύριοι στην Μόσχα.

Παγκόσμιος “πόλεμος”: Ο φασίστας Νταβούτογλου στον Κέρι, οι Σύριοι στην Μόσχα.
Ο σφαγέας Νταβουτογλου συναντάται σήμερα με τον Κέρι στις ΗΠΑ. 
Το μενού; Η γενοκτονία στην Συρία, οι εξελίξεις με το Ιρακινό Κουρδιστάν και η Κύπρος που ακόμα βρίσκεται υπό ναζιστική κατοχή.
Την ίδια στιγμή, Σύριοι κάνουν ....

Οι Πολυνήσιοι έκλεισαν τζαμί μία μέρα μετά το άνοιγμα του. Οι Έλληνες αραχτοί..

Οι Πολυνήσιοι έκλεισαν τζαμί μία μέρα μετά το άνοιγμα του. Οι Έλληνες αραχτοί..

Πολυνήσιοι διαδηλώνουν κατά των εγκαινίων του πρώτου τζαμιού στην Papeete … ενώ οι έλληνες νομίζουν ότι οι Ταϊτινοί τους συμπαραστέκονται διαδηλώνοντας αντί για αυτούς για το τζαμί στον Βοτανικό !!!

DON WILLIAMS, ανοίγεις μάτια και αφυπνίζεις με τις αποκαλύψεις σου, αλλά και ο... σχολίαστής σου, δίνει τα..ρέστα του! 

Το ξέρατε αυτό για το ΝουΝου που πίνουμε τόσα χρόνια;

Το θυμάστε το γάλα ΝΟΥΝΟΥ με σήμα την Ολλανδέζα, με το οποίο μεγάλωσαν γενιές και γενιές Ελλήνων; 

Στη μέση και λίγο προς τα κάτω υπήρχε μία εικόνα με μία...
Oλλανδέζα η οποία θήλαζε ένα μωρό. 

Τώρα η εικόνα έχει αλλάξει και η Ολλανδέζα δεν θηλάζει πια ένα μωρό αλλά κρατάει στην αγκαλιά της μία ανθοδέσμη από τουλίπες.

Ναι, καλά διαβάσατε - αν δεν το έχετε δει ήδη.

Aυτή την Δημοκρατία να χαιρόμαστε;

Περικλής Δαβάκης

Με ανείπωτο φαρισαϊσμό όλα τα ΜΜΕ εχθές αναφέρθηκαν με την ευκαιρία τού εορτασμού τής 17ης Νοεμβρίου, την επέτειο τού Πολυτεχνείου, στόν εορτασμό τής μεταπολίτευσης...

Είναι όμως σταθμός η μεταπολίτευση τού 1974; Ποια μεταπολίτευση; Των 2.000.000 ανέργων, των 3.000.000 Ελλήνων οι οποίοι βιώνουν την άκρατη φτώχεια;


Των 5.000 συμπατριωτών μας οι οποίοι

ΠΩΣ ΟΙ ΗΠΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ Το πόρισμα Τσεβά που διέλυσε τον μύθο για τους "νεκρούς του Πολυτεχνείου"

 Το "πόρισμα Τσεβά" είναι ίσως ότι γνησιότερο έχει συνταχθεί, για τα τραγικά γεγονότα του Πολυτεχνείου, μέχρι σήμερα και είναι αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας του νεαρού, τότε, εισαγγελέα για την υπόθεση του Πολυτεχνείου.


Δεν είναι απαλλαγμένο από τις προσωπικές κρίσεις που σαφώς είχαν επηρεαστεί από το πολιτικό κλίμα της εποχής, αλλά δεν υποκύπτει στην μυθοπλασία περί "νεκρών του Πολυτεχνείου".
Είναι το πρώτο επιστημονικό πόρισμα το οποίο εν συνεχεία αποδέχθηκαν όλοι οι ιστορικοί ερευνητές και που αναφέρει με σαφήνεια ότι μέσα στο Πολυτεχνείο κατά την διάρκεια της επιχείρησης εκκένωσής του δεν σκοτώθηκε ούτε ένας άνθρωπος.
Αντίιθετα περιγράφει με εξαιρετική ακρίβεια τους φόνους που έγιναν σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από το Πολυτεχνείο, κυρίως από τους φρουρούς του υπουργείου Δημόσιας Ταξης και από τις στρατιωτικές περιπόλους, με αποτέλεσμα συνολικά 12 νεκρούς.
Εν συνεχεία η ....