Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Αυτοί είναι οι ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ που ψήφισαν "ΟΧΙ" - Δηλαδή να ΜΗΝ ΔΟΘΟΥΝ οι Γερμανικές αποζημιώσεις!!!!

ΣΥΡΙΖΑ (ΝΑΙ)
Μανώλης Γλέζος, Σοφία Σακοράφα, Δημήτρης Παπαδημούλης, Κωνσταντίνα Κούνεβα, Γιώργος Κατρούγκαλος, Κωνσταντίνος Χρυσόγονος

ΝΔ (ΟΧΙ) ...

Μανώλης Κεφαλογιάννης, Μαρία Σπυράκη, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Γιώργος Κύρτσος, Θοδωρής Ζαγοράκης

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ (ΝΑΙ)
Ελευθέριος Συναδινός, Λάμπρος Φουντούλης, Γιώργος Επιτήδειος

ΕΛΙΑ (ΟΧΙ)
Εύα Καϊλή, Νίκος Ανδρουλάκης

ΠΟΤΑΜΙ (ΟΧΙ)
Γιώργος Γραμματικάκης, Μιλτιάδης Κύρκος

ΚΚΕ (ΝΑΙ)
Κωνσταντίνος Παπαδάκης, Σωτήρης Ζαριανόπουλος

ΑΝΕΛ (ΝΑΙ)
Νότης Μαριάς

Τα “ΟΧΙ” αφορούν την βροντερή άρνηση “Ελλήνων” ευροβολεμένων στις Γερμανικές αποζημιώσεις εξαργυρώνοντας έτσι τη θεσούλα τους και τον μισθουλάκο τους…!!!

Δεν ακούσατε τίποτα στα media… ε….;;;

Τα “ΝΑΙ” είναι αυτοί που ψηφίσαν υπέρ της πρότασης να δοθούν οι Γερμανικές αποζημιώσεις…

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΕΛΙΚΑ ;;;… ε ψάξτε το!!! έτσι για να ξέρετε ποιους θα "σφάξετε" – όταν έρθει η ώρα – όπως έσφαξαν οι Γερμαναράδες τα Δίστομα τα Καλάβρυτα τα Κεράσοβα…

Να πως μπορούν να καταπέσουν προς όφελος της Ελλάδας όλες οι ΚΑΤΟΧΙΚΕΣ συμφωνίες - Εξέλιξη που δεν συνιστά πιστωτικό γεγονός!

Κι αυτό συμβαίνει, γιατί φοβικό είναι το ίδιο το πλέγμα πάνω στο οποίο φρόντισε να δομήσει συνολικά την πολιτική του τακτική στα πλαίσια μιας αμφιλεγόμενης στρατηγικής μπροστά στις εκλογές αλλά και σε κυοφορούμενες διεργασίες στην Ευρώπη…

Το πρακτικό...

Άρθρο φωτιά του John Ward: «Αχυράνθρωπος της Τρόικας ο «κομματάρχης» Παπανδρέου» !!!

Όταν πρόκειται για τα κίνητρα πίσω από το νέα Κόμμα του Παπανδρέου, τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί. 

Καθώς η νέα δημοσκόπηση της Metroanalysis στην Ελλάδα παρουσιάζει τον ΣΥΡΙΖΑ να αυξάνει το προβάδισμά του σε σχεδόν 7%, υπάρχουν μικτές αντιδράσεις στη χώρα για το σχηματισμό του κόμματος,«Αλλαγή***», από τον πρώην αρχηγό του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου.

Τρεις απόψεις κυκλοφορούν:


1. Είναι μια νευρική κίνηση από τον Παπανδρέου για να πάρει εκδίκηση κατά του Βενιζέλου, αλλά δεν θα απογειωθεί: η ασπόνδυλη απόδοση του GP (Γιώργου Παπανδρέου) το 2010 εξακολουθεί να τον κάνει -στην καλύτερη περίπτωση- έναν αμφιλεγόμενο πολιτικό των Ελλήνων, στη χειρότερη περίπτωση, είναι στιγματισμένος.

2. Είναι μια επικίνδυνη κίνηση καταδικασμένη σε αποτυχία ....

Ο Ντράγκι βάζει τέλος στα σενάρια Grexit και αψηφά γερμανικές απαιτήσεις.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι έκανε δηλώσεις που κόβουν τη φόρα στην εγχώρια προεκλογική καταστροφολογία και την επαναφορά του Grexit. 
Μιλώντας σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψει διάσπαση της ευρωζώνης.
«Διάσπαση της ευρωζώνης; Αυτό ……

«ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ»

shmaiafb1
Παναγιώτης Ήφαιστος https://www.facebook.com/groups/PolitPeacefulRevolution/
Όπως λένε ακόμη και οι BLOOMBERG, FINANCIALTIMES: ««Οι υφεσιακές πολιτικές είναι λανθασμένες για όλα τα κράτη». Μόνο για τους καρεκλοκένταυρους «σωτήρες μας» των τελευταίων δεκαετιών δεν είναι μιας και η μόνη τους δεξιότητα είναι η δουλική και αδιαμαρτύρητη υπογραφή διαταγμάτων αργής θανάτωσης της Ελλάδας. Δεν είναι ότι δεν το ξέραμε πολλοί το λέμε εδώ και χρόνια. Δεν χρειαζόμαστε γκάλοπ το ακούμε καθημερινά όπου κι’ πάμε από τα ελληνικά νοικοκυριά που ενώ επιβίωσαν ενάντια στο εξαρτημένο κράτος επί δύο αιώνες με κόπο και μόχθο αποκτώντας πλούτο και ευημερώντας τώρα τα ……

Στους ΑΝΕΛ ο αδιάφθορος εισαγγελέας Ιωάννης Σακκάς!

wpid-20150102112254
Ο πρώην εισαγγελέας κ. Ιωάννης Σακκάς εντάσσεται στη δύναμη των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και θα είναι υποψήφιος στην Β’ περιφέρεια Αθηνών.
Να σημειωθεί οτι η …

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ....ΘΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΤΕ ΤΙ ΦΙΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ....ΙΔΟΥ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ...

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΝΑΛΥΤΗ Κ.ΠΑΝΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΊΤΕ ΤΙ ΦΙΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ 
Ο οικονομολόγος κ. Πάνος Παναγιώτου εξηγεί το έγκλημα της «εξόδου μας» στις «αγορές» . Εκτός του ειδεχθούς εγκληματικού συνολικού νομικού πλαισίου, το έτσι κι αλλιώς δυσμενές Αγγλικό δίκαιο σημαίνει : ………..
- ο δανειζόμενος δεν μπορεί να δανειστεί τόσα όσα χρειάζεται για να καλύψει την ανάγκη του. Δανείζεται περισσότερα, δηλαδή όσα ο δανειστής θέλει, για να κερδίσει αυτός περισσότερα στο μέλλον, μέσω επιτοκίου.

– το επιτόκιο δεν ρυθμίζεται σύμφωνα με την τρέχουσα προσφορά στην αγορά, ούτε είναι διαπραγματεύσιμο, αλλά σύμφωνα με αυτό που επιβάλλει ο δανειστής τοκογλύφος.

– η δανειακή σύμβαση είναι γεμάτη με όρους υπέρ του δανειστή και κανένας υπέρ του οφειλέτη.

– το αγγλικό δίκαιο δεν δέχεται επαχθές χρέος σύμφωνα με διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο, επομένως η χώρα μας δεν μπορεί να βρει το δίκιο της στα διεθνή δικαστήρια.
Η ευρωπαϊκή ένωση μέσω Μέρκελ και Αγγλίας καταστρέφει τους λαούς πρωτίστως του Νότου και είμαι ....

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ…! Ποδαρικό με στρατιωτική κύκλωση του Καστελόριζου κάνει η Τουρκία στέλνοντας σαφές μήνυμα στην Ελλάδα.

Ποδαρικό με στρατιωτική κύκλωση του Καστελόριζου κυρίως από υποβρύχια κάνει το 2015 η Τουρκία στέλνοντας σαφές μήνυμα στην Ελλάδα για τις προθέσεις της στο Αιγαίο…
αλλά και στην κυπριακή ΑΟΖ, όπου φέρεται να εξέδωσε νέα NAVTEX για συνέχιση των παράνομων ερευνών του «Barbaros» πάνω από τα κυπριακά κοιτάσματα υδρογονανθράκων έως και τα μέσα Φεβρουαρίου.

Η Άγκυρα προχώρησε στην …

31 μήνες σε 25 ημέρες…..Μία σελίδα, ανασκόπησης του κυβερνητικού έργου Σαμαρα-Βενιζέλου.


Μία έξυπνη, και ενδιαφέρουσα σελίδα στο Facebook έκανε σήμερα την εμφάνιση της, με τίτλο 31 μήνες σε 25 ημέρες (κάντε Like στην σελίδα), που αποτελεί μία παρουσίαση του «κυβερνητικού έργου» ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Έτσι για τον Ιούνιο του 2012, τον πρώτο μήνα ανάληψης τη κυβέρνησης είχαμε:

Τα υφιστάμενα έσοδα του δημοσίου επαρκούν για την λειτουργία του ελληνικού κράτους;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΜΒΟΥΚΑΣ
Προχθές δέχτηκα ένα συγκινητικό τηλεφώνημα από τον κ. Βασίλη, τακτικό και πιστό αναγνώστη της Kontranews. 
Ο αγαπητός αναγνώστης με ρώτησε το εξής:
«Αν η χώρα μας οδηγηθεί σε πτώχευση, τα υφιστάμενα έσοδα του δημοσίου επαρκούν για την λειτουργία του ελληνικού κράτους;».
 Κατ’ αρχάς, ......

Μπροστά στην κάλπη πρέπει να θυμόμαστε ποιοι μας κατέστρεψαν, ποιοι μας ξεγέλασαν.

Λίγο πριν την κάλπη, αξίζει να αναλογιστούμε γιατί βρέθηκαν η Ελλάδα και οι Έλληνες σε αυτή την τραγική οικονομική κατάσταση. 

Αξίζει να θυμηθούμε ποιοι κυβέρνησαν την χώρα από την μεταπολίτευση έως και σήμερα, αξίζει να μην παραβλέψουμε, ποιοι ευνοήθηκαν και ποιοι ζημιώθηκαν τα χρόνια της κρίσης.

Από την μεταπολίτευση έως και σήμερα, την χώρα κυβέρνησαν τα κόμματα και οι πολιτικοί της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.


Ούτε το ΚΚΕ κυβέρνησε, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ο Λεβέντης.


Αυτός που οδηγεί ένα καράβι στα βράχια, είναι ο καπετάνιος με το πλήρωμα κι όχι οι επιβάτες.


Από το πλοίο που λέγεται «Ελλάδα» οι καπετάνιοι που πέρασαν κρατώντας το τιμόνι της, οδηγώντας την προς την καταστροφή ήταν συγκεκριμένοι, είχαν κι έχουν ονοματεπώνυμο, όπως και εκείνοι που κάθε φορά αποτελούσαν το πλήρωμα κατέχοντας είτε θέση αξιωματικού (υπουργοί), είτε τη θέση του ναύτη (βουλευτές).


Ήταν ανεπαρκείς όλοι αυτοί που κυβέρνησαν τη χώρα τόσα χρόνια; Δεν είχαν γνώσεις, ικανότητες, όραμα και γι’ αυτό άθελά τους κατέστρεψαν την Ελλάδα και τους Έλληνες;

Δεν ομολόγησαν κάτι τέτοιο όταν έριξαν το πλοίο «Ελλάδα» στον ύφαλο της Τρόικα. Απεναντίας ισχυρίστηκαν πως έσωσαν το πλοίο και τους επιβάτες. Μας έσωσαν, παραδίδοντας χώρα και πολίτες στους αδίστακτους τοκογλύφους – Τραπεζίτες, χωρίς να προβάλουν καμία αντίσταση. 


Οι τοκογλύφοι κι αποικιοκράτες «εταίροι» μας και «σύμμαχοί» μας, επιβραβεύοντας την δουλικότητά τους, απέκρυψαν......

Φιάσκο! 150 ρεμπεσκεδες αποθέωσαν τον ΓΑΠ στην παρουσιαση! (Φωτό).

Πιο πολλοί ηταν οι δημοσιογραφοι απο τις πράσινες μοσχαροκεφαλές που έσπευσαν να βαρέσουν παλαμάκια στον Καλιγούλα του μνημονιου!

Σε χαμηλό 5,5 ετών το πετρέλαιο - Δίχως τέλος η κατηφόρα για την τιμή του αργού.

Σε χαμηλό 5,5 ετών το πετρέλαιο - Δίχως τέλος η κατηφόρα για την τιμή του αργού
Το πετρέλαιο ξεκίνησε τη χρονιά με τις χειρότερες προϋποθέσεις, παρά το γεγονός ότι έκλεισε το 2014 με απώλειες 48%
(upd) Στα χαμηλότερα επίπεδα από τα μέσα του 2009 υποχώρησε το πετρέλαιο σήμερα, με αφορμή την αύξηση των αποθεμάτων από τη Ρωσία και το Ιράκ και τα σημάδια αποδυνάμωσης της αύξησης της μεταποίησης σε Ευρώπη και Κίνα. 

Ειδικότερα, τα συμβόλαια .....

Bloomberg: "Γιατί πρέπει να νοιαστούμε και πάλι για την Ελλάδα"

«Η Ελλάδα οδεύει προς μια νέα πολιτική κρίση. Την περασμένη Δευτέρα το ελληνικό Κοινοβούλιο δεν υπερψήφισε τον υποψήφιο του πρωθυπουργού για την προεδρία, αναγκάζοντας τη χώρα να οδηγηθεί σε πρόωρες εθνικές εκλογές στις 25 Ιανουαρίου.
 
Το αποτέλεσμα αυτού του νέου γύρου της αναταραχής θα είναι μια κρίσιμη ένδειξη για το εάν οι Ευρωπαίοι ηγέτες μπορούν να .....

Ξεκίνησε τα ανέκδοτα ο Παπανδρέου: "Η Ελλάδα είναι αιχμάλωτη του πολιτικού κατεστημένου, εγώ θα το αλλάξω"!


Σύμφωνα με τα λεγόμενά του στην Ελλάδα βρίσκεται σε εξέλιξη «η αιχμαλωσία των δημοκρατικών αξιών από ένα μιντιακό, οικονομικό και πολιτικό κατεστήμενο», κατάσταση που πρέπει να σταματήσει. 

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του εξαπέλυσε επίθεση σε παλαιότερες κυβερνήσεις, οι οποίες με τους χειρισμούς τους «μας κατέστησαν ευάλωτους στη διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση και έκπτωτους στις......

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ "ΤΡΙΖΕΙ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ" ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ Και δεύτερη δήλωση προειδοποίησης προς Αγκυρα: "Θα λάβουν άμεσα την κατάλληλη απάντηση αν κινηθούν"...

"Είμαστε εδώ και περιμένουμε. Αν κάποιος θέλει να κάνει τέτοιες κινήσεις θα λάβει και την κατάλληλη απάντηση. Και άμεσα". 
Με δεύτερη δήλωση μέσα σε λίγες ώρες  έτερος ανώτατος αξιωματικός περιέγραψε το τι θα συμβεί σε περίπτωση που η Τουρκία προχωρήσει σε.....