Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Μεγάλη Προσοχή στις Τράπεζες...

89-2-744x391.jpg
Πολύ δύσκολα ο Άτλαντας θα σηκώσει το βάρος του τραπεζικού ουρανού της Ιταλίας που καταρρέει. 

Μήπως αντίστοιχοι προβληματισμοί εμποδίζουν το κλείσιμο της αξιολόγησης της Ελλάδας από την Τρόικα ή πρόκειται απλά για υποθέσεις;

Το μεγάλο πρόβλημα της Ευρώπης είναι οι τράπεζες, ενώ δεν πρόκειται να λυθεί, εάν δεν επιστρέψει η πραγματική οικονομία σε πορεία ανάπτυξης.

Απλουστευμένα, η αιτία είναι το ότι, πριν από την κρίση οι τράπεζες παρήγαγαν για κάθε 1 € δικά τους χρήματα 99 € από το πουθενά.

Επομένως, κέρδιζαν τεράστια ποσά ....

Reuters: Οι Έλληνες φοβούνται ότι οι νέες μεταρρυθμίσεις θα οδηγήσουν τη χώρα στον γκρεμό.

Πληγμένοι από χρόνια λιτότητας, οι Έλληνες πολίτες φοβούνται ότι οι νέες μεταρρυθμίσεις θα οδηγήσουν τη χώρα περαιτέρω στον γκρεμό, επισημαίνει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο του Reuters για τις απεργιακές κινητοποιήσεις στην Ελλάδα.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι Έλληνες ξεκίνησαν 48ωρη πανελλαδική απεργία, αντιδρώντας στις μεταρρυθμίσεις του φορολογικού και συνταξιοδοτικού συστήματος που προωθεί η κυβέρνηση προκειμένου να πληροί τις προϋποθέσεις για περισσότερα κεφάλαια από το πρόγραμμα διάσωσης που υπεγράφη πέρυσι.

Το μεγαλύτερο εργατικό συνδικάτο στη χώρα, η ΓΣΕΕ, υπογράμμισε ότι οι μεταρρυθμίσεις, που αναμένεται να εγκριθούν από το κοινοβούλιο, αποτελούν «το τελευταίο καρφί στο φέρετρο» για εργαζομένους και συνταξιούχους, οι οποίοι έχουν....

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.

Του Πέτρου Χασάπη

Αυτό που δεν έχουμε καταλάβει και που το συσκοτίζει με μαεστρία η προπαγάνδα της συστημικής ολιγαρχίας, είναι ότι η δημοκρατία δεν είναι απλά ένα πολιτικό σύστημα, αλλά είναι ένα ολόκληρο οικονομικοκοινωνικό σύστημα, το οποίο βασίζεται πάνω στην ελεύθερη οικονομική δραστηριότητα, αλλά κάτω από αυστηρούς κανόνες που θέτει δημοκρατικά η ίδια η κοινωνία και κάτω από αυστηρό κοινωνικό έλεγχο.

Για παράδειγμα, η μοναρχία είναι ένα ολοκληρωτικό οικονομικοκοινωνικό σύστημα. 

Ο δε καπιταλιστικός κοινοβουλευτισμός
είναι επίσης ένα .....

ΑΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΤΗΝ ΧΑΡΗ..

13162189_1781054115458871_1813630101_n

ΑΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΤΗΝ ΧΑΡΗ..ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΡΩΣΣΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Β.ΠΟΥΤΙΝ Ο ΕΠΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΚΡΙΜΑΙΑΣ [ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ] Σ.ΑΞΙΟΝΩΦ [ΦΩΤΟ] ΘΑ ΠΡΟΣΘΕΣΕΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΑΘΜΙΔΕΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥ,ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ...

240.000 Πολωνοί στους δρόμους, λόγω της φασιστικής Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Περίπου 240.000 διαδηλωτές μαζεύτηκαν στην Πολωνία σήμερα Σάββατο για να διαδηλώσουν κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την έξοδο τους από την Ευρώπη.

Υποστηρικτές της συντηρητικής δεξιάς κυβέρνησης βρίσκουν ότι οι Βρυξέλλες παρεμβαίνουν στην πολωνική πολιτική και αυτό δεν σημαίνει δημοκρατία αλλά ξένη εμπλοκή στην χώρα. 


Η αντιπολίτευση ....

Ἡ Κίνα μὲ τὸ χρυσὸ γουὰν λέει «Ὄχι» στὸ δολλάριο.

Κίνδυνος καταρρεύσεως τῆς FED…

Σὲ μιὰ συγκλονιστικὴ κίνηση προχωρᾶ ἡ Κίνα, ποὺ ἐνδέχεται νὰ «συντρίψῃ» τὴν οἰκονομία τῶν ΗΠΑ καὶ νὰ προκαλέσῃ «πανικό» στὶς παγκόσμιες ἀγορές, ἀφοῦ ὅλα θὰ ἀλλάξουν στὸ παγκόσμιο ἐμπόριο.

Ἡ Κίνα ἐπρόκειτο νὰ ἀνακοινώσῃ στὶς 19 Ἀπριλίου, τὸ νέο γουάν, ποὺ θὰ συνδέεται μὲ τὸν χρυσό, ἐγκαταλείποντας τὸ δολλάριο ὡς συναλλαγματικὸ νόμισμα.

Τὸ νέο νόμισμα, δὲν θὰ εἶναι μετατρέψιμο σὲ «χαρτοδόλλαρα» τῆς FED, δότι οὐδεὶς θὰ ἀντήλλαζε χρυσὸ μὲ ἀέρα…..

Τὸ γεγονὸς ἔχει σημάνει .....

ΗΠΑ: “Get Trump!” Ο απίστευτος πόλεμος κατά του Ντόναλντ Τραμπ.

του Richard Wolstencroft (AltRight) / ΚΟ

Πρέπει να ομολογήσω ότι ποτέ στη ζωή μου δεν έχω δει να διεξάγεται από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης μια τόσο αρνητική εκστρατεία, όπως αυτή που παρακολουθούμε τους τελευταίους μήνες κατά του Donald Trump.

Ούτε τον Σαντάμ Χουσεΐν, ούτε ακόμη και τονΟσάμα Μπιν Λάντεν δεν παρουσίαζε με τόσο μελανά χρώματα ο Τύπος όσο τον Trump. Είναι τόσο μεγάλη η φρενίτιδα των mediaκαι τόσο έντονος ο πανικός της ελίτ της Ουάσιγκτον που γίνεται πλέον σαφές ότι ο Trump, είτε είναι ο καλύτερος προεδρικός υποψήφιος μετά από τονJFK,είτε είναι η Δευτέρα Παρουσία του Ιησού Χριστού! 


Η μεγάλη οργανωμένη επίθεση εναντίον του είναι μια σαφής απόδειξη ότι δεν είναι «δικός τους» υποψήφιος, αλλά ένας κατεξοχήν αουτσάιντερ – και όχι μόνο αυτό, αλλά ένας υποψήφιος αουτσάιντερ που μπορεί να κερδίσει, σε αντίθεση με τον Δημοκρατικό υποψήφιο BernieSanders, ο οποίος φαίνεται να μένει πίσω από το γεράκι του συστήματος Χίλαρι. Έτσι, ας ρίξουμε μια ματιά στο «τι παίζεται».

ΤτΕ: Κράτος εν κράτει...

Τα οικονομικά εγκλήματα της εγχώριας τραπεζοκρατίας δεν έχουν τελειωμό! Σύμφωνα με τον ισολογισμό που δημοσίευσε η ΤτΕ για τον μήνα Μάρτιο η εν λόγω τράπεζα μέσω του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ έχει αγοράσει ομόλογα χωρών κρατών της Ε.Ε. ύψους 17,5 δις ευρώ!

Εύλογα ο καθένας αναρωτιέται, που βρήκε ο κύριος Στουρνάρας και η ΤτΕ αυτό το ποσό για να ...

Ούτε μια γουλιά! Μπορείς!

Το διαρκές οικονομικό έγκλημα της εγχώριας τραπεζοκρατίας...

Η επικείμενη τροπολογία της κυβέρνησης για τα κόκκινα δάνεια, τιμωρεί για ακόμη μια φορά τα θύματα των μνημονιακών πολιτικών και χαρίζει νέα δωράκια στους θύτες, δηλαδή τους τραπεζίτες και τα συνεργαζόμενα με αυτούς μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα που περιμένουν να αρπάξουν κοψοχρονιά την περιουσία του ελληνικού λαού.

Ο ελληνικός λαός που στήριξε τις τράπεζες με πάνω απο 250 δισ. ευρώ που έδωσαν την περίοδο 2008-2015 οι κυβερνήσεις Καραμανλή, Παπανδρέου, Παπαδήμου, Σαμαρά και Τσίπρα με την βοήθεια πάντα του Βενιζέλου, αυτές πάλι, θα επιλέγουν ποιον θα στηρίζουν και ποιον θα στέλνουν στα αζήτητα, αφού:


  • Θα διατηρήσουν το δικαίωμα να πετάνε ....
  • Τί εἶναι ἡ TTIP;

    Αποτέλεσμα εικόνας για ttip
    Ἡ TTIP (Διατλαντικὴ Συνεργασία Ἐμπορίου καὶ Ἐπενδύσεων) εἶναι μία συμφωνία ποὺ φέρει ὅλα τὰ σημάδια τοῦ ὁλοκληρωτισμοῦ, ἀφοῦ διαμορφώνεται μυστικὰ ἀπὸ τοὺς ἐκπροσώπους καὶ τὰ λόμπυ τῶν πολυεθνικῶν, χωρὶς τὴν ἐκπροσώπηση τῶν λαῶν τῆς Εὐρώπης, στοὺς ὁποίους θὰ ἀφορᾶ, ἐὰν τελικὰ.....

    Τι είχαμε, τι χάσαμε



    Την 1η Απριλίου 1955 άρχισε ο απελευθερωτικός αγώνας των Κυπρίων κατά των Άγγλων αποικιοκρατών με πρωτοστάτη την Ε.Ο.Κ.Α. (Εθνική Οργάνωση Κυπρίων Αγωνιστών). 

    Η παραπαίουσα, κραταιά άλλοτε, αυτοκρατορία, αφού προετοίμασε το έδαφος για το ξέσπασμα του εμφυλίου πολέμου στη χώρα μας, ώστε να μην είμαστε σε θέση να διεκδικήσουμε την Κύπρο, επιχείρησε να καταστήσει σαφές στον ελληνικό λαό της Κύπρου ότι δεν είχε διάθεση να απολέσει την τόσο σημαντική αυτή αποικιακή βάση παραχωρώντας αυτοδιάθεση. 

    Φρόντισε μάλιστα να προσεταιριστεί τους μουσουλμάνους της Κύπρου, απογόνους, ως επί το πλείστον, Ελλήνων που είχαν εξισλαμισθεί, ώστε να τους στρέψει, αν χρειαζόταν εναντίον των ....

    Η Ορθοδοξία αγκαλιά με τον Ελληνισμό - Ποιοί είναι οι τρεις δόλιοι στόχοι των αποδομητών..

    Η Ιστορία του Ελληνισμού αποδομείται συστηματικά από ιδρύματα, ΜΜΕ, καθηγητές ΑΕΙ και άλλους, οι οποίοι επιχειρούν να αλλοιώσουν την ελληνική και ορθόδοξη χριστιανική ταυτότητά μας... 

    του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΧΟΛΕΒΑ

    Το Υπουργείο Παιδείας υπό τη σημερινή πολιτική ηγεσία του και οι υπεύθυνοι του Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία εκφράζουν θέσεις ανιστόρητες, ατεκμηρίωτες και υποσκάπτουν την ελληνορθόδοξη παράδοση του λαού μας. 

    Μαζί με το μάθημα των Θρησκευτικών αναμένεται να δεχθεί σφοδρή επίθεση και η σχολική διδασκαλία της Ιστορίας.

    Επιδίωξη των αποδομητών είναι στα Θρησκευτικά να υποβαθμισθεί η Ορθοδοξία και να διδαχθεί η Πανθρησκεία υπό τη μορφή ενός πολυθρησκειακού συνονθυλεύματος, στη δε Ιστορία να αμφισβητηθεί η διαχρονική συνέχεια του Ελληνισμού και να προβληθεί το ελληνικό έθνος ως δυτικό δημιούργημα του 1789.

    Η Τουρκία σε βαθιά κρίση, η Ελλάδα σε αμηχανία..

    Η Τουρκία σε βαθιά κρίση, η Ελλάδα σε αμηχανία....
    των Βασίλη Κοψαχείλη, Κωνσταντίνου Λουκόπουλου

    Το αξιοσημείωτο είναι ότι οι πρώτες φήμες δεν ήρθαν από την Τουρκία, αλλά από τις ΗΠΑ και αυτό το γεγονός έχει ιδιαίτερη σημασία.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ahmet Davutoğlu, έψαχνε την αφορμή για να αποστασιοποιηθεί από την πολιτική και τις πρακτικές του Προέδρου, Recep Tayyip Erdoğan, καθόσον δεν είχε σκοπό να παίξει τον ρόλο του… «Dmitry Medvedev» σε μία τουρκική εκδοχή του ρωσικού δίδυμου εξουσίας! 

    Η αφορμή βρέθηκε και δικαιολογήθηκε η αποχώρησή του με το αιτιολογικό ότι...

    Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα δεν κινδυνεύει πια με χρεοκοπία...

    «Στα τέλη Ιουλίου θα υπάρξει πραγματική ανάγκη για ρευστότητα για την αποπληρωμή του χρέους. Όσο πιο γρήγορα επιτευχθεί η συμφωνία, τόσο το καλύτερο», υπογραμμίζει ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ) Κλάους Ρέγκλινγκ 
    Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ) δήλωσε σε συνέντευξή του .....

    Ο Ερντογάν γυρίζει την πλάτη στην Ευρώπη και τσαλακώνει τις ελπίδες των αφελών για το λαθρομεταναστευτικό.

    Ο Ερντογάν βάζει φωτιές με το μεταναστευτικό στην ΕΕ… Πριν κλείσουν 24 ώρες από την καρατόμηση Νταβούτογλου ο Ταγίπ Ερντογάν επιβεβαιώνει τις ανησυχίες που υπήρχαν στις Βρυξέλλες, καταφέρνοντας το πρώτο πλήγμα στην Συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας για το μεταναστευτικό…  
    Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Φωτογραφία ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΗΣ
    «Εμείς θα προχωρήσουμε τον δρόμο μας, εσείς τον δικό σας» είπε, αναφερόμενος στην Ε.Ε. ο κ. Ερντογάν μιλώντας σε συγκέντρωση στην Κωνσταντινούπολη, προσθέτοντας: « Η Ε.Ε. μας ζητά να αλλάξουμε τον...αντιτρομοκρατικό νόμο μας. 

    Αυτοί που επιτρέπουν σε τρομοκράτες να στήνουν σκηνές, έρχονται μετά με απαιτήσεις…».

     Ο κ. Ερντογάν αναφερόταν στις σκηνές που είχαν στήσει οπαδοί ....

    Γερμανική «τορπίλη»! «Θα συζητήσουμε την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους το… 2020»

    «Βόμβα» στα θεμέλια της συζήτησης για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους αποτελεί η δήλωση από ανώτερο αξιωματούχο του γερμανικού ΥΠΟΙΚ,
    που ανέφερε ότι «το ζήτημα θα τεθεί επί τάπητος το 2020».

    Η δήλωση αυτή έρχεται μετά την «απειλή» του ΔΝΤ πως θα αποχωρήσει από το ελληνικό πρόγραμμα αν ....