Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

ΧΡΩΣΤΑΜΕ..!!!

«Χρωστάμε σε όσους 

ήρθαν, πέρασαν, θα 

'ρθούνε, θα περάσουν.



Κριτές θα μας δικάσουν 

οι αγέννητοι, οι 

νεκροί.» 
ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ.



Υ.Γ  ΑΣ ΜΗΝ ΞΑΧΝΑΜΕ ΤΑ ΣΟΦΑ 

ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΟΙΗΤΗ ΜΑΣ ,ΑΔΕΛΦΙΑ!!


Ο Άγνωστος Πόλεμος...



...με τα πασίγνωστα θύματα.
Τι σχέση έχει το λιμάνι του Πειραιά με τον εμφύλιο πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία και την ανατροπή του Μουμπάρακ;
Γιατί οδηγούν την Αίγυπτο σε σίγουρο εμφύλιο πόλεμο;
Ποια είναι τα σχέδιά τους για την Ελλάδα;
Στην παγκοσμιοποιημένη οικονομία που ζούμε, βλέπουμε να συμβαίνουν μερικά πράγματα, τα οποία είναι ανεξήγητα. Θα περίμενε κανείς στην Ευρώπη —η οποία εξακολουθεί ακόμα και τώρα, στην εποχή της κρίσης, να είναι μακράν η πλουσιότερη αγορά του κόσμου— να επωφελούνται του παγκόσμιου εμπορίου οι τυχεροί, οι οποίοι βρίσκονται πάνω στον "δρόμο" των δικτύων της ... Οι τυχεροί, οι οποίοι στην εποχή της ακμής της Κίνας βρέθηκαν να "κάθονται" πάνω στον νέο "δρόμο του μεταξιού" της Ανατολής ...Αυτοί, οι οποίοι ελέγχουν τα φυσικά "περάσματά" αυτού του "δρόμου" μεταξύ Κίνας και Ευρώπης και έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν πάνω του τα διαμετακομιστικά του κέντρα ...Τα κέντρα εκείνα, τα οποία αποτελούν μικρές "καρδιές" που "αιματώνουν" την ευρωπαϊκή αγορά απ’ άκρη σ' άκρη.
Μια τέτοια ανάγκη συνεχούς "αιμάτωσης" της αγοράς με εμπορεύματα είναι μόνιμη, γιατί στα τελευταία τριάντα χρόνια έχουν συμβεί τεράστιες εξελίξεις στον τομέα της παραγωγής. Η Ευρώπη έπαψε να είναι ένας από τους μεγάλους παραγωγούς αυτού του κόσμου και περιορίστηκε στον ρόλο του μεγαλύτερου καταναλωτή. Χρειάζεται μόνιμα την "αιμάτωση" των εισαγόμενων εμπορευμάτων, γιατί έχει σε μεγάλο βαθμό αποβιομηχανιστεί.

Ορισμός και τιμωρία της βίας..

Η αστική κυνοβουλευτική δικτατορία τις τελευταίες εβδομάδες διεξάγει μία προπαγανδιστική επιχείρηση "κατά της βίας και των άκρων".

Οι αδαείς στην πολιτική, χρυσαυγίτες και αριστεροί, πέφτουν στην παγίδα της κατοχικής ληστοσυμμορίας. Φθάνουν στο σημείο είτε να καταδικάζουν την βία γενικώς, είτε να καταδικάζουν την βία του πολιτικού τους αντιπάλου, πχ η αριστερά την βία των χρυσαυγιτών.

Οι Έλληνες δεν πρέπει να εξαπατώνται από φθηνά προπαγανδιστικά τεχνάσματα των κατακτητών. 

Η αστική κυνοβουλευτική δικτατορία έχει εξαιρέσει τον εαυτό της, την κατοχική κυβέρνηση, και το μισελληνικό κράτος από τον ορισμό της βίας, από τον ορισμό της τρομοκρατίας, και από τον ορισμό της εγκληματικής οργανώσεως.

Το φυσικό αέριο και τα πετρέλαια πίσω απο την οικονομική κρίση στην Ευρωζώνη.


Ξέρω ότι λόγω του τίτλου του άρθρου, το μυαλό σας θα πάει μόνο στον τεράστιο ορυκτό πλούτο της Ελλάδας και κυρίως στους υδρογονάνθρακες. 

Ήδη έχει γίνει φανερό ότι στόχος των δανειστών και του διεθνούς κεφαλαίου είναι η υφαρπαγή του ορυκτού πλούτου της Ελλάδα μέσα απο το ΤΑΙΠΕΔ, απο το σχηματισμό ΕΟΖ (Ειδικές Οικονομικές Ζώνες), απο περιοχές Natura στις οποίες θα επιτρέπεται εξόρυξη και κατασκευή λιμένων κλπ. 

Αυτό που δεν έχει γίνει φανερό είναι ότι το “σχέδιο” αυτό δεν έχει στόχο μόνο τα κοιτάσματα των υδρογονανθράκων σε Ελλάδα (ΙόνιοΒόρειο Αιγαίο και κεντρική ΜακεδονίαΚρήτη και Καστελόριζο) και Κύπρο (βλέπετε εδώ) αλλά και τα κοιτάσματα άλλων χωρών που είναι σε οικονομική κρίση, όπως της Ιταλίας και της Ιρλανδίας! 

Αυτό θα γίνει κατανοητό στη συνέχεια.

Γιατί η Τρόικα ενδιαφέρεται για τη γη και τα ακίνητα;

Τα Mνημόνια και η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που μας έχουν επιβληθεί κρατούν ψηλά στην επικαιρότητα το ξεπούλημα της δημόσιας γης και των ακινήτων, ως λύση στο δημόσιο χρέος. 
Σύμφωνα με τους αναλυτές της Τρόικας, στην Ελλάδα υπάρχει «καθυστερημένη κινητικότητα» των αξιών γης σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη και απαιτείται «ομαλοποίηση» της «ελληνικής εξαίρεσης». 
Να ακολουθήσει δηλαδή η γη και τα ακίνητα αυτό που έχει γίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη: συγκεντροποίηση της γης και περιορισμός της μικροϊδιοκτησίας, ένας «αναγκαστικός καπιταλιστικός εκσυγχρονισμός», κατά τους μνημονιακούς.
Είμαστε λοιπόν μάρτυρες μιας πρωτοφανούς επίθεσης σε πολλά επίπεδα, επίδικο της οποίας είναι μια από τις κατεξοχήν εκφάνσεις των κοινών, η γη και, σε ένα άλλο επίπεδο, το κτιριακό απόθεμα, κυρίως δημόσια κτίρια, εμπορικά ακίνητα και κατοικίες. 
Κατακτήσεις γενεών, υλικές, θεσμικές αλλά και συμβολικές, χάνονται σε λίγο χρόνο, μέσω της υφαρπαγής της γης, της δημόσιας περιουσίας και της μικροϊδιοκτησίας.

Αντιμνημονιακό και εθνικοαπελευθερωτικό μέτωπο ....

Ψηλώνουν οι φράχτες της αποικίας χρέους, πρέπει να βελτιωθούν κι οι άλτες
Των Γιώργου Καραμπελια & Γιώργου Ρακκά από τη Ρήξη φ. 97

Μέσα στο Σεπτέμβριο που μας πέρασε, το ινστιτούτο της ΓΣΕΕ (ΙΝΕ-ΓΣΕΕ) δημοσιοποίησε την ετήσια έκθεσή του για την ελληνική οικονομία και την απασχόληση. 

Σε αυτήν, υπολογίζεται ότι το σωρευτικό κόστος της κρίσης για τους μισθωτούς και τους αυτοαπασχολούμενους αγγίζει τα 40+δισ. €, με το 1/3 των βαρών να κατευθύνεται προς τους αυτοαπασχολούμενους και τα υπόλοιπα 2/3 στους μισθωτούς. 

Τούτο αντιστοιχεί σε μέση μείωση των εισοδημάτων κατά 30%, πράγμα που σημαίνει, βέβαια, ότι για κάποιους ήταν από 0%-5% και για κάποιους άλλους από 55% μέχρι… 60%!

Τα στατιστικά αυτά καταδεικνύουν το σαφές: Τέσσερα χρόνια μνημονίου τείνουν να μεταβάλουν ριζικά το κοινωνικό τοπίο της χώρας, ακυρώνοντας την ιστορική μεσοστρωματική του υφή: Η νίκη του μνημονίου ισοδυναμεί με το τέλος της Ελλάδας των μικρομεσαίων.
Προχωράμε, δηλαδή, σε λατινοαμερικανοποίηση της χώρας, με την έννοια ότι

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΙΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΚΡΙΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ Η ΧΩΡΑ ΚΑΙ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ... 

ΠΩΣ Η ΑΓΑΠΗ ΤΗΣ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

ΕΞΕΠΛΗΞΑΝ, ΑΠΟΣΤΟΜΩΣΑΝ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΑΝ ΕΝΑΝ ΕΥΡΩΠΑΙΟ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΗ ΝΑ ΥΠΟΚΛΙΘΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΓΝΩΣΤΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΠΡΕΣΒΕΙΡΑ !!!


ΚΑΘ. ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΔΙΑΚΡΙΝΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΝΟΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΣΤΡΟΦΙΑ, ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΑΝ ΣΚΙΑ ΜΙΑ ΣΤΑΜΠΑ ...

ΕΧΕΤΕ ΤΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΕΜΠΕΛΗ, ΤΩΝ ΑΝΕΜΕΛΩΝ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΜΟΝΟ Η ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΙ Ο ΥΠΝΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ...

ΖΗΤΑΤΕ ΤΟ ΕΤΟΙΜΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΖΕΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΕ ...

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΚΕΣ , ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ !!! Η Σοφία Σταματάκη δεν εκλέχτηκε Πρόεδρος της ΑΔΕΥ γιά τον εντοπισμό και την εκμετάλευση των Στρατηγικών κοιτασμάτων Υδρογονανθράκων στην Ελληνική ΑΟΖ, αλλά γιά το κουκούλωμα τους.


Οι δηλώσεις Σταματάκη έχουν προκαλέσει σάλο στην επιστημονική κοινότητα και ήδη ο καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Αβραάμ Ζελελίδης ζητά την άμεση παραίτηση της κ. Σταματάκη και από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και από τη θέση της στην ομάδα του υπουργείου Ενέργειας, που παρακολουθούσε τις έρευνες των Νορβηγών στο Ιόνιο, τη δυτική Ελλάδα και την Κρήτη.  

Έμαθα χθές ότι η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής απεφάσισε τον διορισμό της Σοφίας Σταματάκη στην θέση του Προέδρου της κρατικής Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρίας Υδρογονανθράκων Α.Ε. (ΕΔΕΥ Α.Ε.) με αντικείμενο τον εντοπισμό Υδρογονανθράκων στον Ελληνικό χώρο.

Έψαξα να βρώ ποιά είναι αυτή η Κυρία. Είναι προϊστάμενος του τμήματος της ΣΧΟΛΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΩΝ ΕΜΠ.
Το τμήμα αυτό δεν έχει καμμία σχέση με Γεωλογία, Γεωφυσική, Υδρογονάνθρακες.

Έμμεσες υποδείξεις STRATFOR στην Τουρκία: «Πάρτο αλλιώς, θα βρεις»…

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει ανάλυση που δημοσίευσε το γνωστό αμερικανικό think tank για το μέλλον της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής, αφού όσα αναφέρονται θα μπορούσαν, μέσω «διασταλτικής» ερμηνείας έστω, ότι αποτελούν έμμεσες υποδείξεις σε μια χώρα με την οποία στο παρελθόν οι σχέσεις φαινόντουσαν να είναι ιδιαιτέρως θερμές.

Του Μιχαήλ Βασιλείου 

Τα νέα κριτήρια για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης - Αρχίζει σήμερα Τρίτη η διανομή Οι τελικές αποφάσεις του υπουργείου Οικονομικών.

Η Κυβέρνηση, σε σχέση με τη χορήγηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης για την περίοδο 2013-2014, με στόχο την ελάφρυνση των χαμηλότερων εισοδηματικά στρωμάτων και την αύξηση της κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης, αποφάσισε,  τα παρακάτω κριτήρια.
1.       Τη διεύρυνση των κριτηρίων για τη χορήγηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, προκειμένου να δικαιούνται περισσότεροι συμπολίτες μας το επίδομα, ως εξής:
Εισοδηματικά κριτήρια:

Ο Α΄ εμφύλιος πόλεμος κατά την Ελληνική επανάσταση (1823-1824).

undefined
Νικήτας Σταματελόπουλος
Η Β’ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΑΣΤΡΟΣ (ΜΑΡΤΙΟΣ 1823) – ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΟΞΥΝΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΑΘΩΝ
Μετά την συντριβή του Δράμαλη στα τέλη του 1822, το γόητρο της Κυβέρνησης που είχε σχηματιστεί από την Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου και ελεγχόταν από τους Πελοποννήσιους προκρίτους που δεν συμμετείχαν στην Πελοποννησιακά Γερουσία, καταβαραθρώθηκε επειδή κατέφυγε πανικόβλητη στα πλοία όταν φάνηκε ο κίνδυνος του πολυάριθμου προελαύνοντα εχθρού, χωρίς να κάνει τίποτε για να αντιμετωπίσει την κρισιμότητα της κατάστασης. 

Σε εκείνη την ιστορική συγκυρία οι οπλαρχηγοί (Κολοκοτρωνης, Πλαπούτας, Νικήτας Σταματελόπουλος, Τσόκρης κτλ) μαζί με τον Υψηλάντη και την Πελοποννησιακή Γερουσία[1], επειδή είχαν πρωτοστατήσει στην συντριβή του μεγάλου Τουρκικού Σώματος και στην σωτηρία των Ελλήνων και της Επανάστασης είχαν αποσπάσει την εμπιστοσύνη όλων των χωρικών και του απλού λαού και είχαν εξελιχθεί σε δυναμικό πόλο διεκδίκησης της εξουσίας.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, η Κυβέρνηση, καθώς πλησίαζε ....

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΠΑΛΙ ;;; Ο Φούχτελ είναι θαυμαστής του Μπουτάρη!

Ο Χαν Γιοάχιμ Φούχτελ, «κάνει ό,τι μπορεί και ελπίζει ότι όλα κάποτε και με κάποιο τρόπο θα ταιριάξουν μεταξύ τους, θα αποδώσουν και έτσι θα πειστούν οι άνθρωποι ότι η εκδίωξη των Ελλήνων από την Ευρωζώνη δεν αποτελεί εναλλακτική επιλογή», αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Die Welt. 
Εγκωμιαστικά είναι και τα σχόλια για τον δήμαρχο Θεσ/νίκης, Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος φέρεται να δήλωσε ότι «πρέπει πρώτα να αποβάλουμε τη νοοτροπία της Σοβιετικής Ένωσης».
Ο γερμανός υφυπουργός Εργασίας και εντεταλμένος της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ ....

Η αποδόμηση της Ελλάδας από ντόπιους και ξένους....

Γράφει ο Βασίλειος Μαρκεζίνης

Μετά την διάλυση του στρατεύματος, την επίθεση κατά της δημοτικής αστυνομίας, τις εκδιώξεις δασκάλων, ήλθε -φαίνεται- τώρα και η σειρά των θρησκευτικών διωγμών ώστε να συμβεί το κατά τας γραφάς προβλεφθέν ότι δηλαδή όση αποδόμηση του κράτους έχει ήδη γίνει δεν αρκεί αλλά πρέπει να διαλυθούν όλοι οι παραδοσιακοί πυλώνες του πολιτισμού μας γιατί το ζητεί ο κ. Τόμσεν και, ως συνήθως, δεν βλέπει κανένα πρόβλημα ο Υπουργός μας Οικονομικών!

Γιατί όλα αυτά; 

Μα γιατί λεφτά δεν υπάρχουν ή έτσι τουλάχιστο μας λένε. Πιο ακριβές θα ήταν να λεχθεί ότι δεν υπάρχουν λεφτά για μερικούς αλλά υπάρχουν για άλλους πιο… χρήσιμους στην χώρα μας.

Π.χ. δανεικά λεφτά για τους τραπεζίτες πάντα βρίσκονται.

Ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΝΔΟΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ - Σε ποιούς υποθηκεύουν τον ελληνικό πλούτο;

Σ.Α: Δημοσιεύουμε με κάθε επιφύλαξη το παρακάτω άρθρο που περιέχει συγκλονιστικά στοιχεία για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας. 

Εμείς πιστεύουμε οτι πρέπει οι Ελληνες να γνωρίζουν όλη την αλήθεια για τον πλούτο της χώρας μας και ποιοί τον επιβουλεύονται.
Εχουμε μια ένσταση όμως στο άρθρο.


Αναφέρεται το εξής στο άρθρο:


"Κλείνοντας το θέμα των πετρελαίων στο Αιγαίο, παραθέτω τον καταμερισμό των χώρων ευθύνης των πετρελαϊκών καρτέλ ανά την Ελλάδα, όπως έχουν συμφωνηθεί από το 1975:

α') Ανατολικά της Θάσου (OXYDENTAL, του τεξανού Α. Χάμμερ),


β') Κρητικό Πέλαγος, μεταξύ Κάσου και Κρήτης (CHEVRON, συμφερόντων Ροκφέλλερ),


γ') Κατάκωλλο Ζακύνθου (ESSO, επίσης του Ροκφέλλερ),


δ') Επανομή - Σιθωνία - Θερμαϊκός (αμερικανική TEXACO και αγγλοολλανδική SHELL)."Η αλήθεια είναι ότι:

... Ανεύθυνος, Αμέτοχος, Απραγος.


Ανθρωποι στο στόχαστρο. 
Ζωές υπό αμφισβήτηση.
 Καθημερινότητα επιβίωσης.
Επιβίωση στην Εξαθλίωση.


Νισάφι πια.

Υπό διωγμό το εισόδημα. Μικρό ή μεσαίο.
500 ευρώ το μήνα κι είσαι...πλουτοκράτης.

Κεραμίδι;; Κατάσχεται.

Για να έχεις ψωμί και φάρμακο

Ένας Λαός υποθηκευμένης Πατρίδας.

Ένας Λαός στο έλεος του Νεοφιλελευθερισμού.
Χωρίς ανάσες. Χωρίς Δημοκρατία.


Ένας Λαός υποθηκευμένης Πατρίδας.
 Με ξένους Κατακτητές και ντόπιους Συνεργάτες.

Ένας Λαός διαμελισμένος από τους ενόχους,
 συνενόχους, κοπρίτες και λαμόγια.

Ισλανδία: Οι εθνικιστές σάρωσαν εκλογές και ... δανειστές! Το ένστικτο της αυτοσυντήρησης των λαών ..έχει ξεκινήσει...

Ισλανδία διαδήλωση
"Κάντο όπως η Ισλανδία": 
Η νησιωτική χώρα επλήγη πρώτη και επλήγη συντριπτικά από την οικονομική κρίση του 2008. 
Και απ'ότι φαίνεται είναι η πρώτη που θα εξέλθει από αυτή εφαρμόζοντας πρακτικές υπερήφανου εθνικισμού σε όλα τα επίπεδα, αλλά πάνω απ'όλα στο οικονομικό επίπεδο.
Πέντε χρόνια αφότου οι ασύδοτοι τραπεζίτες (ίδιοι παντού...) προκάλεσαν την κατάρρευση της οικονομίας της χώρας την εξουσία ανέλαβε ένας δεξιός εθνικιστικός συνασπισμός με έναν 38χρονο ηγέτη τον πρωθυπουργό Σιγκμούντουρ Γκουνλάουγκσον που εξελέγη τον Απρίλιο με ένα κεντρικό σύνθημα:Υποσχέθηκε ....

Ξεπετάγονται σιγά σιγά διάφοροι ναυαγοί και φτιάχνουν σχεδίες για την επιστροφή στη πατρίδα.


Αυτό το ερώτημα έχει γίνει η αγαπημένη καραμέλα σε συζητήσεις εντός κι εκτός συνόρων. 

Οι εύκολες απαντήσεις είναι πολλές. 


Ο καθένας μπορεί να βρει ένα σάκο του μποξ και να εκτοξεύσει πάνω τη οργή του. 

Όλοι μπορούμε να βγάλουμε την ουρά μας απέξω και να υποδείξουμε κάποιον άλλον που φταίει ή αντίθετα να φορτωθούμε όλες τις ενοχές και ν΄αρχίσουμε να αυτομαστιγωνόμαστε. 
Όμως η ουσιαστική απάντηση στο ερώτημα, δεν μπορεί να είναι παρά μία. 

Ποιοί Έλληνες? Οι Έλληνες σαν ένας λαός που κατοικεί σ΄ενα συγκεκριμένο χώρο ή μια κοινή συνισταμένη που ενώνει ανθρώπους διαφορετικούς μεταξύ τους αλλά που έχουν μια συγγενή αντίληψη των όσων συμβαίνουν?

''Αποφασίστε γρήγορα: Γιγαντιαίο κούρεμα χρέους ή επιστροφή στη δραχμή''.


''Για να επιστρέψει η Ελλάδα στην ανάπτυξη θα πρέπει είτε να εγκαταλείψει το ευρώ είτε η Ευρώπη να αποφασίσει πως θα την επιδοτεί για πάντα, αλλιώς λόγω χρέους μην περιμένετε επενδυτές'' δηλώνει ξεκάθαρα ο Ελ Αριάν, πρόεδρος της μεγαλύτερης παγκοσμίως εταιρείας επενδύσεων σε ομόλογα Pimco.

«Ελλάδα και Κύπρος χρειάζονται μια άφεση χρέους. Οριστικά» δηλώνει χαρακτηριστικά στην Süddeutsche Zeitung του Μονάχου ο Μοχάμεντ ελ Εριάν, προσθέτοντας ότι...
«ίσως να χρειάζεται και η Πορτογαλία απομείωση του χρέους της, ωστόσο, η κατάσταση στην χώρα αυτή δεν είναι τόσο σαφής».


«Για να μπορέσει μια χώρα σαν την Ελλάδα να αντεπεξέλθει με τις δικές της δυνάμεις, χρειάζεται ένα ποσοστό χρέους της τάξεως του 60-70% του ΑΕΠ»

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Pimco, «όσο οι χώρες έχουν τόσο υψηλό χρέος και απειλείται μία αναδιάρθρωση, οι ιδιώτες επενδυτές, τους οποίους αυτές οι χώρες χρειάζονται επειγόντως, δεν επιστρέφουν. Έτσι η κατάσταση δεν βελτιώνεται».

ΔημοσιογραΒΙΑ.....

Εκτός από την οικονομική και ψυχολογική βία που ασκεί η οιονεί φασιστική κυβέρνηση..
     ..υπάρχει και η προπαγανδιστική βία, η βία της πλύσης εγκεφάλου που ασκείται συνεχώς και ολοένα πιό εντατικά, με ψέματα και διαστρεβλώσεις ιστορικών στοιχείων και φιλοσοφικών εννοιών!

     Στην προσπάθειά της να παραμείνει στην εξουσία η μειοψηφική στον λαό αυτή κυβέρνηση, (με το ζόρι αντιπροσωπεύει ένα 25-27% των πολιτών), επιχειρεί με τα τάνκς της κατευθυνόμενης ενημέρωσης να παρουσιάσει σαν υπόλογους απέναντι στην δικαιοσύνη όλους όσους αντιτίθενται στην...

Η ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ TASK FORCE ...με αμοιβή 4.500.000 ευρώ......

Της ανατίθεται το σχέδιο αναμόρφωσης Πρωτοβάθμιας και ΕΟΠΥΥ!• ΥΠΕΡΟΓΚΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΜΕΤΑ ΤΟ... ΔΩΡΕΑΝ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
• Υπήρχε αντίστοιχη ελληνική μελέτη δωρεάν 
• Ανατρέπονται οι σχέσεις εργασίας για χιλιάδες όλων των κλάδων
• Ενα εκατ. ευρώ μόνο για φέτος, 4,5 εκατ. για την «τεχνική υποστήριξη»

Χρυσές για την Task Force οι αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ

Σε μια κοροϊδία άνευ προηγουμένου υποβάλλει τους ιατρικούς συλλόγους, τις Ενώσεις Γιατρών και τα σωματεία των εργαζομένων ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης στο θέμα της ανασυγκρότησης του νέου ΕΟΠΥΥ και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ: Κέντρα Υγείας, πολυϊατρεία, περιφερειακά ιατρεία).

Ενώ έχει συμφωνήσει και έχει αποφασίσει διά του γενικού γραμματέα ποιος θα αναλάβει το έργο και ποιος θα το υλοποιήσει, εκείνος κοροϊδεύει κάνοντας προσχηματικό διάλογο, αν και στην πράξη...

Απεταξάμην τη βία... από όπου κι αν προέρχεται!!!

......Βίαιος τρομοκράτης και ρατσιστής της εποχής!!!


Καταδικάζω την βία του Παύλου Μελά στο Μακεδονικό Αγώνα....

τη βία των τρομοκρατών του 1821...

τη βία των αγροίκων στο Κιλελέρ κατά των επενδυτών...

στην Γαλλική επανάσταση...

του ΕΛΑΣ και του ΕΔΕΣ το '40.....

της ΕΟΚΑ στην Κύπρο.....

του ΙRA στην Β. Ιρλανδία/Αγγλία.....

του ΡΚΚ στο Κουρδιστάν.....

και τη βία του Χριστού απέναντι στους εμπόρους......

Απεταξάμην τη βία...

από όπου κι αν προέρχεται!!!

Δαμανάκη: Το αλαλάζων κύμβαλο του 4ου Ράιχ..


Πριν από κάθε μεγάλη συμφορά επιστρατεύονται και οι εφεδρείες της «αριστερής ελονοσίας»: Οι «αριστεροί ήρωες»- «λαγοί» για να προλειάνουν το έδαφος της ΦΡΙΚΗΣ δίχως ΤΕΛΟΣ. 


Βγήκε, λοιπόν, ξανά από την «τρύπα» της, όπως κάθε αρουραίος, η Μαρία Δαμανάκη για να μιλήσει για τις «αξίες, τα πρότυπα και τα δικαιώματα» που παρέχει η ΕΕ: Η κακουργία της χρηματιστηριακής μαφίας και ο φασισμός του 4ου Ράιχ.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ μάς είπε ότι χωρίς την ΕΕ θα είμαστε αγροίκοι! 


Αυτή, λοιπόν, η «αριστερή πολυτελείας», που δεν έχει....

Τι είναι η πατρίδα Σάββα; - Η μητέρα τού λοχία, κυρ λοχαγέ ...!!!

του Χρήστου Κυργιάκη

Ο διάλογος που ακολουθεί αποτελεί απόσπασμα πραγματικής μαρτυρίας ενός πρόσφυγα από τη Μικρά Ασία που υπηρέτησε στον τούρκικο στρατό. 

Ο λοχαγός του τούρκικου στρατού απευθύνεται στους νεοσύλλεκτους κάνοντας ερωτήσεις διαγνωστικού χαρακτήρα. Ανάμεσά τους βρίσκονται και αρκετοί φαντάροι ελληνικής καταγωγής. 

- Τι είναι η πατρίδα Βαγγέλη; Το βλέμμα του Βαγγέλη γυρνάει αμήχανα αναζητώντας μάταια την απάντηση. 

- Τι είναι η πατρίδα Μουράτ; Ούτε τώρα υπήρξε απάντηση. 

- Τι είναι η πατρίδα Οκάν;
 

- Δεν ξέρω κύριε λοχαγέ. 

Ο λοχαγός απευθύνεται στο λοχία για να σώσει την κατάσταση.

ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΙ ΛΑΟΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΥΝΤΑΙ....Βουλγαρία: «Θα χαθούμε σε 60 χρόνια!» Η Ελλάδα θα γλυτώσει ;;; Νομίζουμε !!!

Τίτλος δημοσιεύματος:  «Φρίκη- μόνο το 40 % της πρώτης δημοτικού είναι Βούλγαροι»

Σύμφωνα με έκθεση της CIA,το 2050 στη Βουλγαρία θα ζουν 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι και οι Βούλγαροι θα είναι λιγότεροι από τους μισούς.

 Η Βουλγαρία διέρχεται μια δημογραφική  κρίση και βρίσκεται μέσα σε μια παγίδα. Αυτή η γνώμη διατυπώθηκε από το κόμμα VMRO και ΜΚΟ σε φόρουμ, όπου συζητήθηκε η ανευθυνότητα των κυβερνήσεων αλλά και ο προϋπολογισμός για το 2014 που δεν λαμβάνει καμία μέριμνα για το μέλλον της Βουλγαρίας και την εξαφάνιση του έθνους.

Τα συμπεράσματα του Φόρουμ θα σταλούν....