Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Ντανιέλ Κον Μπεντίτ: Μηδενίστε τις αμυντικές δαπάνες για να σωθείτε . ΘΟΥ ΚΥΡΙΕ ΦΥΛΑΚΗ ΤΩ ΣΤΟΜΑΤΙ ΜΟΥ...

Την πρόταση να μηδενιστούν οι αμυντικές δαπάνες της Ελλάδας, ώστε τα χρήματα να δοθούν για ..
την ανακούφιση για την οικονομική υποστήριξη του πληθυσμού έκανε ο συνπρόεδρος της Ομάδας των «Πρασίνων» Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου που παρεχώρησε η ομάδα του στο περιθώριο της Συνόδου της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο. 


Τις εγγυήσεις, για την ασφάλεια της Ελλάδος έναντι μιας ενδεχόμενης επίθεσης από την Τουρκία, θα πρέπει να τις παράσχει η ΕΕ, τόνισε, χαρακτηρίζοντας, ωστόσο ένα τέτοιο ενδεχόμενο απίθανο.

Συγκεκριμένα είπε ο προϋπολογισμός της Ελλάδος για την άμυνα φθάνει το 4% του εγχώριου ΑΕΠ και θα 'πρεπε να μηδενιστεί σε καιρό κρίσης.

Όσον αφορά τον έλεγχο που ασκεί η Τρόικα στην Ελλάδα, ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ χαρακτήρισε την κατάσταση «σουρεαλιστική», αφού όπως παρατήρησε, «η τρόικα δεν υπόκειται σε κανέναν δημοκρατικό έλεγχο. 


Υφίστανται οι προτάσεις της, τις οποίες προφανώς η Βουλή των Ελλήνων δεν μπορεί να συζητήσει».

Ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ χαρακτήρισε την κατάσταση «σουρεαλιστική», αναφορικά με τον έλεγχο που ασκεί η Τρόικα, αφού όπως παρατήρησε, «η τρόικα δεν υπόκειται σε κανέναν δημοκρατικό έλεγχο. 


Υφίστανται οι προτάσεις της, τις οποίες προφανώς....
... η Βουλή των Ελλήνων δεν μπορεί να συζητήσει».

Ενώ για τη νομιμότητα των ενεργειών της τριμερούς στις χώρες υπό δημοσιονομική εποπτεία, ο συμπρόεδρος της Ομάδας των «Πρασίνων» τόνισε :

«Την τρόικα -που είναι το ΔΝΤ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η ΕΚΤ- ποιος την ελέγχει; Η Επιτροπή εγκρίνει τις προτάσεις της τρόικας, αλλά οι αποφάσεις της τρόικας που τις υιοθετεί το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν υπόκεινται σε κανένα κοινοβουλευτικό διάλογο και δεν υπάρχει καμία πλειοψηφία που να μπορεί να απορρίψει τις προτάσεις της τρόικας. 


Θα πρέπει να βρούμε δημοκρατικούς θεσμούς για να ελέγχουμε την τρόικα που είναι ένα είδος εκτελεστικής εξουσίας, και να υπάρχει το κοινοβουλευτικό αντίβαρο. 

Αυτό είναι απόλυτα σωστό, όμως από την άλλη πλευρά, για να είμαστε ειλικρινείς, υπάρχουν περιφερειακά ταμεία και κονδύλια που θα είναι στον προϋπολογισμό και χώρες όπως η Ελλάδα, η Ιταλία και η Ισπανία, ποντάρουν σε αυτόν τον προϋπολογισμό για την ανάπτυξη, γιατί είναι η μόνη τους δυνατότητα. 

Γι αυτό στο Συμβούλιο υποστήριξαν αυτόν τον προϋπολογισμό, ακόμη κι αν είναι ανεπαρκής. Πάντα τέτοιοι εκβιασμοί γίνονται εκεί».

Εμείς, πάντως, νιώθουμε ιδιαίτερη συγκίνηση όταν ακούμε 'φιλέλληνες' να δείχνουν τόσο ενδιαφέρον για το ποιος θα είναι το αφεντικό στην Ελλάδα. 


Κι επειδή η 'ειρηνική' ΕΕ έχει δώσει τα καλύτερα ever δείγματα στήριξης και συμπόνιας προς τον Ελληνικό λαό, θα συμφωνούσαμε 100% να της παραδώσουμε και την τύχη της άμυνας και των συνόρων μας!

Το άλλο με τον Τοτό; Ε, μάλλον είναι τόσο παλιό, θα το ξέρετε πια... 

Γελάσαμε και πάλι! Τα πιο κουφά από τους 'πράσινους΄ τ' ακούς. 

Μήπως από κει βγαίνει και το 'πράσινα άλογα;'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου