Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

ΝΕΟ "ΧΑΣΤΟΥΚΙ" ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΟΥΜΑΝΙΑ Β.Πόντα: "Η χώρα δεν είναι αποικία κανενός".

Ακόμη ένα "χαστούκι" δέχτηκαν οι ΗΠΑ, αυτή τη φορά από τη Ρουμανία! Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας, Βίκτορ Πόντα αρνήθηκε να συναντηθεί με την ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ, αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Βικτόρια Νούλαντ λέγοντας ότι είχε "βαρύ πρόγραμμα"..
Ο σύμβουλος της κυβέρνησης σε νομικά θέματα με αρμοδιότητα στις μειονότητες και τις διεθνείς σχέσεις, Γκιόργκι Φρούντα δήλωσε ότι ανησυχεί για τη ‘στάση’ των ΗΠΑ και άφησε σαφείς αιχμές λέγοντας ότι η "χώρα δεν είναι αποικία κανενός", ενώ ο Ράντου Πόπα, αρμόδιος για πολιτικά θέματα, δήλωσε ότι .....
...«σε γενικές γραμμές συμφωνεί με τις δηλώσεις του κ. Φρούντα.
«Η επίσκεψη της υφυπουργού των ΗΠΑ δεν αντανακλά μια επίσκεψη όπως θα έπρεπε να είναι, αλλά έρχεται για να μας ελέγξει, αν έχουμε βρωμιά κάτω από τα νύχια μας, συμφωνώ ότι δεν είμαστε μια αποικία ώστε να έρθει για να μας τραβήξει το αυτί», είπε.
Ο ίδιος σύμβουλος τόνισε ότι δεν είχε καμία πληροφόρηση ότι η Νούλαντ, θα συζητούσε  με το Βουκουρέστι για την αποδυνάμωση του κράτους δικαίου, αναφερόμενος στη διατύπωση που περιέχεται στην ανακοίνωση της επίσκεψής της.
Τελικά η Victoria Nuland συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών Titus Corlăţean και τον πρόεδρο της χώρας Τραϊάν Μπασέσκου,
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου