Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Μοιράζουν το πλεόνασμα πριν ανακοινωθεί! «Λαγοί με πετραχήλια» εν όψει εκλογών..

Με στόχο την ανατροπή του κλίματος στην κοινωνία, το κυβερνητικό επιτελείο βάζει μπροστά την παροχολογία προς τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού υποσχόμενο την αναδιανομή του πρωτογενούς πλεονάσματος. 
Πόσα από αυτά που υπόσχεται η κυβέρνηση θα γίνουν πραγματικότητα;

Εκλογικός πυρετός επικρατεί στην κυβέρνηση προκειμένου να αλλάξει το κλίμα ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου και των Ευρωεκλογών.

Πριν καλά καλά μάθουμε πόσο είναι το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος, έχει ήδη αρχίσει η μοιρασιά του. Το σπουδαίο δεν είναι μόνο το γεγονός ότι τάζουν οι υπουργοί, αλλά ακόμα και οι υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες βγαίνουν με τη σημαία του πρωτογενούς πλεονάσματος και τάζουν «λαγούς με πετραχήλια».

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός ποντάρει πολλά .......στις «καλές ειδήσεις» που θα ανακοινωθούν τον Απρίλιο και ελπίζει να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί για την κυβέρνηση.

Είναι σίγουρο πως οι παροχές που σχεδιάζει η κυβέρνηση θα δώσουν ανάσα στην κοινωνία, αλλά το ερώτημα είναι για πόσο...

Μια πιο προσεχτική ματιά στις παροχές που σχεδιάζει η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι πρόκειται για μέτρα εξαιρετικά περιορισμένου βεληνεκούς, περιορισμένης διάρκειας χρηματοδοτούμενα από κοινοτικά κονδύλια και ανεφάρμοστα στην πράξη (βλέπε φθηνό ρεύμα τις ημέρες με αιθαλομίχλη).

Με πρωτογενές πλεόνασμα περίπου 1 εκατ. ευρώ, η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να διαθέσει 700 εκατομμύρια σε αυτούς που, όπως λέει, χτύπησε περισσότερο η κρίση.

Από τα 700 εκατομμύρια λοιπόν, τα 500 θα πάνε στους ένστολους. Δεν πρόκειται για παροχή, όπως τονίζει η κυβέρνηση, αλλά για συμμόρφωση στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Άρα απομένουν 200 εκατομμύρια για να μοιραστούν οι υπόλοιποι πολίτες, τα οποία όπως είναι φυσικό δεν φτάνουν ούτε για... ζήτω!

Αυτό όμως δεν απαγορεύει στην κυβέρνηση να τάζει και να υπόσχεται καλύτερες μέρες για τον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό.

Τάζουν θέσεις εργασίας

Από το υπουργείο Εργασίας την περασμένη εβδομάδα ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε 440.000 νέες θέσεις εργασίας. Αυτές οι ευκαιρίες απασχόλησης θα χρηματοδοτηθούν με 1,5 δισεκατ. ευρώ, πόσο το οποίο θα προέλθει από κοινοτικά κονδύλια, το τωρινό και το επόμενο ΕΣΠΑ.

Οι «ευκαιρίες απασχόλησης» λοιπόν βαπτίστηκαν «θέσεις εργασίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου