Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Σύνταγμα και θρησκευτικά θέματα – Η απάντηση στους άθεους Ευρωπαϊστές.


Σύνταγμα και θρησκευτικά θέματα – Η απάντηση στους άθεους Ευρωπαϊστές
Πολύς λόγος γίνεται τελευταία, με αφορμή το Άγιο Φως, για την ορθόδοξη χριστιανική θρησκεία, τη θρησκεία της Ελλάδας. 
Αρκετοί, στον βωμό της Ευρώπης (αυτής που θέλει να διαλύσει τα έθνη και να δημιουργήσει αποικίες), στρέφονται κατά της Πίστης μας, η οποία είναι κατοχυρωμένη συνταγματικά.
Θα μου πεις εδώ έχουν καταντήσει το Σύνταγμα κουρελόχαρτο στη θρησκεία θα σταματήσουν. 
Στην Ορθόδοξη Θρησκεία, την οποία η Νέα Τάξη Πραγμάτων, πολεμά σε όλο τον κόσμο με τον πιο άγριο τρόπο. Εδώ, όπως και με τα μνημόνια, θέλουν να το κάνουν με πιο.....
.. ήρεμο τρόπο. Με το γνωστό όπλο της προπαγάνδας και τη διάλυση της Παιδίας (με πλάγιους φυσικά τρόπους). Γι” αυτό και χρειάζεται μεγάλη προσοχή.
Ας δούμε τι αναφέρεται το Σύνταγμα, το οποίο αποτελεί και την καλύτερη απάντηση σε όσους θέλουν να καταστρέψουν ότι έχει απομείνει σε αυτό τον τόπο
Στην Ελλάδα κατοχυρώνεται συνταγματικά το δικαίωμα της θρησκευτικής ανοχής και ελευθερίας στο Άρθρο 13 του Συντάγματος.
Παρόλα αυτά, στην επικεφαλίδα του Συντάγματος γίνεται επίκληση «εις το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος», και η θρησκεία της «Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού» αναγνωρίζεται ως «επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα» στο Άρθρο 3 του Συντάγματος. 
Στην 1η παράγραφο του ίδιου άρθρου, το Σύνταγμα ρυθμίζει τις εκκλησιαστικές σχέσεις μεταξύ της «Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδας, που γνωρίζει κεφαλή της τον Κύριο ημών Ιησού Xριστό» και της «Μεγάλης Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης», ενώ η 3η παράγραφος του ίδιου άρθρου απαγορεύει την μετάφραση της Αγίας Γραφής χωρίς την έγκριση της Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Το Άρθρο 14 που αφορά στην ελευθερία του λόγου, αναφέρει πως μεταξύ των εξαιρέσεων στις οποίες επιτρέπεται η άμεση κατάσχεση εντύπων ύστερα από παραγγελία εισαγγελέα, ανήκει η «προσβολή της χριστιανικής θρησκείας ή κάποιας άλλης γνωστής θρησκείας». 
Πρέπει να σημειωθεί πως ο χαρακτηρισμός «γνωστή θρησκεία» γίνεται και σε άλλα σημεία του Συντάγματος χωρίς να καθίσταται πουθενά σαφές τι αποτελεί μία «γνωστή θρησκεία».
Επίσης, στο Άρθρο 16 αναφέρεται πως η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους και μεταξύ άλλων έχει σκοπό «την ανάπτυξη της θρησκευτικής συνείδησης των Ελλήνων». 
Τέλος, το Σύνταγμα ορίζει «ειδικό καθεστώς» για την περιοχή του Αγίου Όρους, και όποιος μονάσει εκεί αποκτάει αυτόματα την ελληνική ιθαγένεια.
Οι διάφοροι κύριοι που μιλούν απαξιωτικά για τη θρησκεία μας, παράλληλα μιλούν απαξιωτικά και για το Σύνταγμα της χώρας. Έτσι απλά…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου