Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Bloomberg: Απαισιόδοξοι οι επενδυτές για την Ευρωζώνη! Μα πως; Δεν υποτίθεται πως η οικονομική πολιτική που ασκείται σώζει την κατάσταση;

Απαισιόδοξοι εμφανίζονται οι αναλυτές και οι επενδυτές για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, σύμφωνα με την τελευταία τριμηνιαία δημοσκόπηση του πρακτορείου Bloomberg, με τη μεγαλύτερη ανησυχία να εστιάζεται στην Ευρωζώνη.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του πρακτορείου...μεταξύ 510 επενδυτών, χρηματιστών και αναλυτών, ο κίνδυνος του αποπληθωρισμού αυξάνεται, η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται στη χειρότερη κατάσταση της τελευταίας διετίας και οι αναδυόμενες οικονομίες βρίσκονται σε συνθήκες περιορισμού των αναπτυξιακών ρυθμών.

Ειδικότερα, σχεδόν .....

.....τα δύο τρίτων των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι η οικονομία της Ευρωζώνης εξασθενεί, ενώ το 89% βλέπει ως μεγαλύτερο κίνδυνο για το επόμενο έτος τον αποπληθωρισμό.

Επίσης, το 43% χαρακτηρίζει τη νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) ως πολύ περιοριστική έναντι 31% της δημοσκόπησης του Ιουλίου.

Αναφορικά με τα πρόσωπα που πρωταγωνιστούν στην Ευρωζώνη, οι ερωτηθέντες έχουν κατά 59% θετικές γνώμες για τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, από 74% τον Ιούλιο. 

Επίσης, οι πολιτικές της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ θεωρούνται ευνοϊκές για το 45% εξ αυτών, έναντι 72% τον Ιούλιο.

Στον αντίποδα, θετικοί για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας είναι τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων, ενώ πάνω από το 50% εξ αυτών εκτιμούν ότι οι αμερικανικές αγορές θα είναι μεταξύ εκείνων που θα προσφέρουν τις καλύτερες αποδόσεις το επόμενο έτος.

Τέλος, το 36% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι οι συνθήκες επιδεινώνονται στις οικονομίες της Βραζιλίας, της Ρωσίας, της Ινδίας και της Κίνας, έναντι αντίστοιχου ποσοστού 36% τον Ιούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου