Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

«Είμαστε όλοι με την Ελλάδα» φωνάζουν 300 διανοούμενοι!

Κάλεσμα στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να ξεκινήσουν με καλή πίστη τις διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση της Ελλάδας και να σεβαστούν την απόφαση του ελληνικού λαού απευθύνουν 300 διανοούμενοι διεθνώς, που συνυπογράφουν επιστολή την οποία δημοσιεύει ο γαλλικός ιστότοπος Mediapart.
«Και ζήτω η Ελλάδα…Είμαστε όλοι μαζί με την Ελλάδα και την Ευρώπη» αναφέρεται στην επιστολή, που υπογράφουν οικονομολόγοι και πανεπιστημιακοί από όλον τον κόσμο, μεταξύ των οποίων οι: …
….Τζέιμις Γκαλμπρέιθ, Στέφανι Γκρίφιθ Τζόουνς, Ζακ Σαπίρ, Ντομινίκ Μεντά κ.α.
Σύμφωνα με τους διανοούμενους, «δικαίως η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι είναι αναγκαίος ένας εκ βάθρων επαναπροσανατολισμός, διότι οι πολιτικές που εφαρμόσθηκαν έως τα τώρα αποδείχθηκαν ένα απόλυτο φιάσκο». 
«Δεν πρόσφεραν ούτε την οικονομική ανάκαμψη, ούτε τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, ούτε την απασχόληση, αλλά ούτε τις εξωτερικές επενδύσεις. Αντίθετα αποδείχθηκαν επιζήμιες για την ελληνική κοινωνία και αποδυνάμωσαν τους θεσμούς.
 Η προσέγγιση που ακολουθήθηκε αποδείχθηκε ξεκάθαρα καταστροφική και δεν επέτρεψε καμία πρόοδο, για την οποία προοριζόταν», αναφέρουν στην επιστολή.
Oι Ευρωπαίοι καλούνται να λάβουν υπ’ όψιν τους την πραγματικότητα «στην οποία άλλωστε οφείλεται και η εκλογή της νέας ελληνικής κυβέρνησης».
Μεταξύ άλλων σημειώνεται ότι «η Ελλάδα έχει ανάγκη από άμεσα ανθρωπιστικά μέτρα, έναν μεγαλύτερο κατώτατο μισθό, τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης, επενδύσεων και μέτρων για τη διόρθωση και καλυτέρευση των βασικών υπηρεσιών όπως αυτών της υγείας και της παιδείας».
Στη συνέχεια οι διανοούμενοι υποστηρίζουν ότι δικαίως η ελληνική κυβέρνηση ζητά διαγραφή χρέους, γιατί δεν είναι βιώσιμο και όπως και να έλθουν τα πράγματα δεν πρόκειται ποτέ να αποπληρωθεί. 
«Επομένως δεν υπάρχει οικονομική απώλεια για τις άλλες χώρες και τους φορολογούμενούς τους», συμπληρώνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου