Σάββατο 11 Απριλίου 2015

Σχέδιο κυβερνητικής αποσταθεροποίησης από την διαπλοκή!

Ποιοι «βλέπουν» ανατροπή της λαϊκής εντολής και την εξουσία σε τεχνοκράτες;

Σχέδιο αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης, με τη συμμετοχή όλων των «προθύμων» που… δυσκολεύονται από τα νέα ήθη της πολιτικής ζωής, εξυφαίνεται από τη διαπλοκή. 

Στην αποφασιστικότητα του...
Αλέξη Τσίπρα και του κυβερνητικού επιτελείου να μπει ένα τέλος στην πολύχρονη αφαίμαξη του Ελληνικού λαού και να ορθοποδήσει επιτέλους η χώρα αντιτίθεται ένας συνασπισμός συμφερόντων, οι επιμέρους στόχοι των οποίων διαφέρουν, αλλά τους ενώνει ο κοινός σκοπός: να μην αλλάξει τίποτα, να συνεχίσουν να νέμονται την εξουσία, να μοιράζουν τον πλούτο, να....

..... απολαμβάνουν κάθε μορφής ασυλία και η Ελλάδα να παραμείνει δέσμια των ξένων δανειστών και των εγχώριων ολιγαρχών.

Το σύνθημα για την έναρξη του σχεδίου δόθηκε όταν η κυβέρνηση εξέφρασε την πρόθεση να ασχοληθεί με το τοπίο των ΜΜΕ και, συγκεκριμένα, όταν ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, ανακοίνωσε ότι θα απαιτηθούν από τους τηλεοπτικούς σταθμούς 41 εκατ. ευρώ για τη χρήση των δημόσιων συχνοτήτων. 

Είχε προηγηθεί η εξαγγελία του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, ότι θα ελεγχθούν όλες οι δανειακές συμβάσεις των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον χώρο της ενημέρωσης αλλά και η δημοσιοποίηση αναλυτικών στοιχείων για τα χρέη των τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας από το 2011 μέχρι σήμερα.

Στα επιτελεία των τηλεοπτικών σταθμών σήμανε συναγερμός, όταν μέχρι το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας επικρατούσε εφησυχασμός του τύπου «δεν θα τολμήσουν κάτι τέτοιο γιατί θα υπογράψουν την καταδίκη τους». 

Μόλις προ δύο εικοσιτετραώρων όμως ο Παναγιώτης Νικολούδης, ουπουργός Επικρατείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, διαβίβασε στη Βουλή το έγγραφο του εισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Αθανασίου προς τον αναπληρωτή εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, Γαληνό Μπρη, για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης έπειτα από καταγγελία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου των ΑΝΕΛ, Νίκου Νικολόπουλου, σχετικά με την παράνομη τραπεζική χρηματοδότηση της επιχειρηματικής δράσης ορισμένων ιδιοκτητών ΜΜΕ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου