Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

WikiLeaks: Πώς οι "Μερκοζί" (Σαρκοζι-Μέρκελ) πίεζαν τον Μπερλουσκόνι να ακολουθήσει το Ελληνικό μονοπάτι της κόλασης !!

Νέες αποκαλύψεις των WikiLeaks περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, υποκλοπές συνομιλιών του Βαλεντίνο Βαλεντίνι, προσωπικού συμβούλου του πρώην Ιταλού πρωθυπουργού, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σε θέματα διεθνών σχέσεων. 

Οι υποκλοπές έγιναν από την Αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA). Οι συνομιλίες περιγράφουν τις ανησυχίες του πρώην Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί και της Άγκελα Μέρκελ για την Ιταλική οικονομική κρίση και δείχνουν ότι πίεζαν τον Μπερλουσκόνι να "αναλάβει δράση".

Μια συνάντηση της 22ης Οκτ. 2011, στην οποία παρέστησαν η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και ο Ιταλός Πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, περιγράφηκε από...
.... τον προσωπικό σύμβουλο του Ιταλού πρωθυπουργού, Βαλεντίνο Βαλεντίνι, ως τεταμένη και πολύ σκληρή απέναντι στην κυβέρνηση της Ρώμης.

Μέρκελ και Σαρκοζί, εμφανώς δεν έδειχναν καμία ανοχή σε δικαιολογίες για την κατάσταση της Ιταλίας, και πίεζαν τον Μπερλουσκόνι να ανακοινώσει σκληρά μέτρα και στη συνέχεια να τα εφαρμόσει, προκειμένου να αποδείξει ότι η κυβέρνησή του είναι σοβαρή απέναντι στο πρόβλημα του χρέους της.

Ο Σαρκοζί φέρεται να είπε στον Μπερλουσκόνι ότι ενώ οι ισχυρισμοί του τελευταίου για τη σταθερότητα του Ιταλικού τραπεζικού συστήματος μπορεί θεωρητικά να ήταν αληθείς, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα μπορούσαν να εκτιναχθούν όπως ο φελλός σε ένα μπουκάλι σαμπάνιας. Είπε επίσης ότι τα λόγια δεν είναι αρκετά και ότι ο Μπερλουσκόνι θα έπρεπε να πάρει αποφάσεις άμεσα.

Επίσης, στις 24 του μηνός, ο Βαλεντίνι ανέφερε ότι ο πρόεδρος του συμβουλίου της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρομπέι, είχε προτρέψει την Ιταλία να εφαρμόσει πολιτικές που θα είχαν ως στόχο να ελαχιστοποιήσουν τις εντυπώσεις μέσα στην ΕΕ ότι η χώρα βρισκόταν υπό το βάρος ενός δυσβάσταχτου χρέους, όταν την ίδια στιγμή ήταν αντιμέτωπη με μια χαμηλή παραγωγικότητα. Ο Ρομπέι ισχυρίζονταν ότι η Ιταλία έπρεπε να ακολουθήσει το Ισπανικό μοντέλο.

Πηγή:


Η νέα αποκάλυψη αποτελεί την οριστική απόδειξη για το λόγο που ο Μπερλουσκόνι έπρεπε να αντικατασταθεί από την τεχνοκρατική μαριονέτα*των μεγάλων εταιριών και τραπεζών, Μάριο Μόντι. Αποτελεί επίσης άλλο ένα στοιχείο υπέρ της εκτίμησης που υποστηρίζει το blog από την αρχή της Ελληνικής κρίσης, ότι το Ελληνικό "μοντέλο" είναι το επιθυμητό προκειμένου να επιβληθεί σε όλη την ευρωζώνη από τους γραφειοφασίστες των Βρυξελλών και το διευθυντήριο του Βερολίνου.

Όπως έχει αναφερθεί πρόσφατα:

Είναι φανερό ότι οι Γερμανικές πολιτικές μαριονέτες βρίσκονται για άλλη μια φορά υπό την ομηρία της τραπεζικής ολιγαρχίας και του μεγάλου κεφαλαίου. Περιμένουν από στιγμή σε στιγμή να σκάσει η βόμβα της Deutsche Bank και προετοιμάζουν τη Γερμανική κοινή γνώμη για σαρωτικά μέτρα παρόμοια με αυτά που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα. Προκειμένου να σωθούν οι Γαλλο-Γερμανικές τράπεζες και να διεξάγουν το νεοφιλελεύθερο πείραμα που περιλαμβάνει τις νέες συνθήκες, επέβαλλαν στην Ελλάδα μια καταστροφική συνταγή. Την ίδια συνταγή ετοιμάζονται τώρα να την εφαρμόσουν και στην ίδια τη Γερμανία.


και

Θέλουν το μνημόνιο και η τρόικα να πάνε και στο Παρίσι, τόνισε ο Γιάννης Βαρουφάκης, πρώην υπουργός Οικονομικών, ακαδημαϊκός και ιδρυτικός μέλος του κινήματος Democracy in Europe Movement 2025 (DiEΜ25), μιλώντας στην εκπομπή ΕΝΤΟΣ / ΕΚΤΟΣ.

* Ο Μόντι είναι μέλος του Προεδρείου των Φίλων της Ευρώπης, ενός κορυφαίου ευρωπαϊκού think tank, ενώ ήταν ο πρώτος πρόεδρος του Bruegel, ενός ευρωπαϊκού think tank που ιδρύθηκε το 2005. Επίσης είναι ο Ευρωπαίος Πρόεδρος της Τριμερούς Επιτροπής, ενός think tank που ιδρύθηκε το 1973 από τον Ντέιβιντ Ροκφέλλερ. Τέλος, ο Μόντι είναι ηγετικό στέλεχος της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ. Ο Μόντι αποτελεί διεθνή σύμβουλο των πολυεθνικών Goldman Sachs και The Coca-Cola Company. [https://el.wikipedia.org/]
 http://failedevolution.blogspot.gr/2016/02/wikileaks.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου