Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Άσαντ: Ο Eρντογάν εκμεταλλεύεται το πραξικόπημα για να εφαρμόσει την ισλαμιστική ατζέντα.

Δριμεία επίθεση κατά του προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, εξαπέλυσε ο Σύρος ομόλογός του, Μπασάρ Αλ Άσαντ, κατηγορώντας τον ότι εκμεταλλεύεται το αποτυχημένο πραξικόπημα για να εφαρμόσει την «ισλαμιστική ατζέντα και την ατζέντα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας». 

O Άσαντ έδωσε συνέντευξη στο επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο «Presna Latina» της Κούβας και επισημαίνει ότι, η ισλαμιστική ατζέντα του Ταγίπ Ερντογάν είναι πολύ επικίνδυνη για την Τουρκία και την ευρύτερη περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της χώρας του.

«Ο Ερντογάν χρησιμοποίησε το πραξικόπημα για να θέσει σε εφαρμογή ...
....ένα εξτρεμιστικό πρόγραμμα, το πρόγραμμα των Αδελφών Μουσουλμάνων εντός της Τουρκίας», δήλωσε ο Άσαντ στο κουβανικό πρακτορείο ειδήσεων. «Αυτό είναι επικίνδυνο για την Τουρκία και για τις γειτονικές χώρες, όπως η Συρία», πρόσθεσε.

Αναφορικά με τις εκκαθαρίσεις που συνεχίζει απτόητος ο Ερντογάν, ο Άσαντ τονίζει ότι αυτές οι κινήσεις αντανακλούν τις κακές προθέσεις του Τούρκου προέδρου. 

Την ίδια ώρα, σχετικά με τις προθέσεις των δυτικών που τον θέλουν μακρά από την εξουσία, ο Άσαντ υποστηρίζει ότι η επιθυμία αυτή των Αμερικανών διαρκεί τα τελευταία πέντε χρόνια, κι ότι το πρόσωπο που βρίσκεται στην ηγεσία της χώρας είναι θέμα του λαού της Συρίας και όχι της διεθνούς κοινότητας. 

Για τον ΟΗΕ, ο Άσαντ είπε ότι είναι ένας αμερικανικός βραχίονας και πως αν δεν ήταν η Ρωσία και η Κίνα, τα Ηνωμένα Έθνη θα ήταν ένας αμιγώς αμερικανικός θεσμός. 

Για τις αμερικανικές εκλογές, ο πρόεδρος της Συρίας προτίμησε να μην στηρίξει ούτε τη Χίλαρι αλλά ούτε και τον Ντόναλντ Τραμπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου