Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Η Ιστορία διδάσκει… πως νικούν πάντα οι τολμηροί!!!

Αποτέλεσμα εικόνας για οι ελληνες δεν πολεμουν σαν ηρωες αλλα οι ηρωες πολεμουν σαν ελληνες
Η Ιστορία έχει δείξει πως ο Έλληνας είναι γεννημένος για τα δύσκολα. Είναι γεννημένος για ν’ ανατρέπει την Ιστορία και την ροή αυτής. 

Ανά τους καιρούς η εκαστοτε υπερδύναμη , η εκαστοτε Νέα Τάξη Πραγμάτων φτάνει σε ένα σημείο οπου πρέπει να αναμετρηθεί με τους Έλληνες. Περσες, Ενετοι, Οθωμανοί, Ιταλοί, Γερμανοί ηρθαν και στο παρα πέντε κυριολεκτικά έδειξαν πως τελικά ο Θεός δεν ξερω αν είναι Έλληνας αλλά ειμαι σίγουρος πως είναι Φιλέλληνας….

Μάλλον τωρα η Ιστορία ….
... καλεί πάλι την τελευταία της αλλά πιο ουσιαστική εφεδρεία… Αν διάβασε κανείς με προσοχή το σκεπτικό των αξιότιμων δικαστών του ανωτάτου δικαστηρίου της χωρας θα πρέπει να ανατριχιάσει… : « Οι άνθρωποι αυτοί κινδυνεύουν, είναι ικέτες. Ακόμη και αν είναι εχθροί της Ελλάδας. 

Δεν μπορώ να φανταστώ οτι θα είμαι μέρος του προβλήματος που θα υπάρξει εφόσον εκδοθούν». Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου έδωσε μια απάντηση καλύτερη από την πολιτική και την διπλωματία. 

Έδειξε πως στην χώρα αυτή ανεδείχθη ο πολιτισμός και ο νομικός πολιτισμός!!! Χρειάζεται μεγαλείο ψυχής για να αντιδράσεις όπως θα έκανε στην θέση σου ο αρχαίος Έλληνας νομοθέτης ή λειτουργός της δικαιοσύνης.

Πολλές φορές το τέλος όσο πιο ηρωικό είναι τόσο μεγαλύτερο θα είναι και το όνομα σου στην λίστα της ενδοκοσμικής αθανασίας… Τι αξία θα είχε να μιλούσαμε για Σωκράτη εάν δεν έπινε το κώνειο; Τι ουσία θα είχε ο λόγος του Χριστού εάν δεν ειχε κάτσει να σταυρωθεί; Τι ιστορική αξία θα είχε εάν ο Φειδιππίδης πήγαινε με άλογο και έλεγε : « τους τσακίσαμ娻;

Τώρα Αλέξη ξέρεις… Στο σταυροδρόμι που βρέθηκες έχεις δυο επιλογές. Το μονοπάτι του Ποσειδώνα και το μονοπάτι του Κρόνου…. Ξέρεις … υπάρχουν και άλλα παιδάκια που δεν θα εχουν τα προνόμια να μορφωθουνε σαν τα δικά σου τα παιδιά. 

Και καλά κάνεις αρκει να μην διαταράξεις την ισορροπία Nash. Εμείς είμαστε ο ασταθμητος παραγοντας Αλέξη… Κάνε αυτό που πρέπει και ας γινει …οτιδήποτε…. 

Κάνε την μαγκιά σου όπως τότε που δεν ηξερες τι εστι Σόιμπλε…. Γιατί ο Σόιμπλε θα μας αφησει χρόνους και εμεις θα αφησουμε γενιές που δεν αξίζει να είναι δυστυχισμένες…

Να θυμάσαι πως οι Μεσολογγίτες δεν εμειναν στην Ιστορία γιατί λιμοκτόνησαν αλλά γιατί… έκαναν ηρωική έξοδο. 

Τουλάχιστόν αφου πρέπει να θυσιαστούμε να μην πάμε ντροπιασμένοι σαν… ατιμασμένες παλλακίδες εν αποσταρτεία αλλά σαν τον γεροντα Σαμουηλ στο Κουγκι….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου