Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

«Η παραμονή στη λιτότητα καταδικάζει την Ευρώπη σε έκρηξη».


Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση France 2, διεμήνυσε ότι η παραμονή στη λιτότητα καταδικάζει την Ευρώπη σε έκρηξη και ενθαρρύνει την άνοδο των λαϊκιστικών κινημάτων.

  «Σήμερα η παράταση της λιτότητας δημιουργεί τον κίνδυνο να μην
επιτυγχάνεται η μείωση των ελλειμμάτων και τη βεβαιότητα ότι θα έχουμε αντιδημοφιλείς κυβερνήσεις τις οποίες οι λαϊκιστές θα καταπιούν την κατάλληλη στιγμή», τόνισε ο Ολάντ.

  Συνεχίζοντας είπε ότι κατανοεί το ότι οι ευρωπαϊκές χώρες οφείλουν να είναι αυστηρές, ωστόσο σημείωσε πως το να παραμένουν στη λιτότητα είναι σαν να καταδικάζουμε την Ευρώπη σε έκρηξη.
 

  Ο ίδιος υποσχέθηκε ότι δεν θα ακολουθήσει μια πολιτική που οδηγεί την Ευρώπη στη λιτότητα. «Δεν θέλω η Ευρώπη να είναι ένα αναμορφωτήριο», υπογράμμισε.

  Ερωτηθείς σχετικά με τις γαλλογερμανικές σχέσεις, έκανε λόγο για «μια φιλική ένταση», πρόσθεσε όμως ότι το Παρίσι και το Βερολίνο έχουν «μια υποχρέωση και οι δυο για να προχωρήσει μπροστά η Ευρώπη».

  Επίσης επιβεβαίωσε ότι η Γαλλία δεν θα επιτύχει το στόχο της μείωσης του δημοσιονομικού της ελλείμματος στο 3% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος το 2013, όπως είχε δεσμευτεί στους ευρωπαίους εταίρους της.

  «Δεν θα πετύχουμε το 3%, καθώς αν πιέσουμε τους ρυθμούς θα αναιρέσουμε την ελπίδα μιας επιστροφής στην ανάπτυξη», εξήγησε.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου