Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Ελλάδα, η Χώρα που… Καταστρέφει το «Κοινό Μέτωπο» του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε ....Εναντίον της Ρωσίας!

Η Ατλαντική Συμμαχία προφανώς ανησυχεί γιατί το δήθεν ενωμένο μέτωπο κατά της Ρωσίας, στην πραγματικότητα έχει καταρρεύσει, όπως αποδεικνύεται, μεταξύ άλλων, από την αυξημένη συνεργασία της Μόσχας με την Αθήνα, ένα μέλος του ΝΑΤΟ σε τομείς όπως η ενέργεια, ο τουρισμός και η άμυνα.

Ένα κοινό έργο με στόχο την παραγωγή τουφεκίων Καλάσνικοφ στην Ελλάδα φαίνεται να προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία στο ΝΑΤΟ. Η πρωτοβουλία, σύμφωνα ...

....με τον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, θα μπορούσε να πάρει το πράσινο φως, το συντομότερο, μόλις αρθούν οι κυρώσεις στην Ρωσία.

«Το γεγονός ότι μια στρατηγικά σημαντική χώρα του ΝΑΤΟ, όπως η Ελλάδα προσπαθεί να οικοδομήσει τις σχέσεις της με τη Μόσχα θα μπορούσε να υπονομεύσει σοβαρά την ικανότητα της Συμμαχίας να παρουσιάσει ένα ενιαίο μέτωπο για την αποτροπή περαιτέρω ενεργειών της ρωσικής επιθετικότητας», δήλωσε αξιωματούχος του ΝΑΤΟ στην Telegraph, κρατώντας την ανωνυμία του.

Ανώτεροι υπάλληλοι του μπλοκ και στρατιωτικοί διοικητές έχουν αναφέρει την ανύπαρκτη ρωσική απειλή και υποτίθεται «επιθετική» συμπεριφορά της χώρας, για να δικαιολογήσουν την πρωτοφανή στρατιωτική συγκέντρωση της συμμαχίας στην Ανατολική Ευρώπη, την περιοχή της Βαλτικής και πιο πρόσφατα στη Μαύρη Θάλασσα.

Το ΝΑΤΟ κατηγορεί τη Μόσχα για ανάμιξη στην απόφαση της Κριμαίας να προσαρτηθεί στη Ρωσία. Από την πλευρά της, η Μόσχα έχει δεσμευτεί για την επίλυση του εμφυλίου πολέμου στη γειτονική χώρα, αν και δεν είναι συμβαλλόμενο μέρος της σύγκρουσης.

Ωστόσο, η Ελλάδα δεν είναι ένα οποιοδήποτε μέλος του ΝΑΤΟ, όταν πρόκειται για τη Ρωσία. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας, Sergey Naryshkin ονόμαζε την Αθήνα ως «παλαιότερο φίλο της Ρωσίας» και δικαίως. Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών χρονολογούνται εδώ και μια χιλιετία.

«Η συνεργασία μας στηρίζεται σε ένα μια στέρεα βάση των κοινών πολιτισμικών αξιών, τον ορθόδοξο πολιτισμό και μια πραγματική αμοιβαία αγάπη», είχε τονίσει ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, πριν από την επίσκεψή του στην Ελλάδα το Μάιο.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου