Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Στον αγύριστο και μην μας γράφεις..κύριε Τόμσεν...


Η καθυστέρηση της άφιξης του κ. Τόμσεν πυροδότησε σενάρια αντικατάστασης του, όπως μας βεβαιώνουν κυβερνητικές πηγές-προς μεγάλη απογοήτευση- θα έρθει στην Ελλάδα αλλά κάποια στιγμή θα αντικατασταθεί…

Ο «σταρ» της τρόικας, ο Δανός κ. Τόμσεν. Που στη χώρα του δεν τον ξέρει ούτε ο θυρωρός του, αλλά στην Ελλάδα κατάφερε να γίνει το πιο μισητό πρόσωπο αλλά και να κάνει μεγάλη καριέρα για το «πώς μπορείς να καταστρέψεις μια χώρα». Τον έχουν πάρει χαμπάρι και στο ΔΝΤ και τον ετοιμάζουν για ηρωική έξοδο… 

Ο κ. Τόμσεν και η παρέα του απέτυχαν παταγωδώς στην Ελλάδα. Το πρόγραμμά τους ήταν για τα σκουπίδια. Κανονικά θα έπρεπε να είχε απολυθεί από τον πρώτο χρόνο. 

Όχι ο κ. Τόμσεν δεν θα αποχωρήσει γιατί προτάθηκε για το Νόμπελ Οικονομίας… 
Ούτε γιατί ετοιμάζεται για Πρόεδρος της Δημοκρατίας, άλλωστε πρωθυπουργός της χώρας διετέλεσε… 

Του δίνουν κλωτσιά προς τα πάνω …ε να πάρει και τη σύνταξη του, χωρίς καμία τύψη για τις συντάξεις χιλιάδων Ελλήνων που πετσόκοψε! 

Ένας τεχνοκράτης φαίνεται να έτοιμος να αναλάβει επικεφαλής της τρόικας στην Ελλάδα και να καταλάβει τη θέση του ανεκδιήγητου Πολ Τόμσεν, όταν θα αποχωρήσει. Πρόκειται για τον Ιρλανδό Μαρκ Φλάναγκαν, ο οποίος ήδη εργάζεται στην Ευρωπαϊκή Διεύθυνση του ΔΝΤ. 

Βέβαια σύμφωνα με το παρασκήνιο ο Φλάναγκαν ήταν να έρθει αρχικά αυτός στην Ελλάδα αλλά ο Τόμσεν είχε «δόντι» και πήρε τη θέση.

Δηλαδή μας στέρησαν τη χαρά να του πούμε από τώρα: 

Mr. Blue Eyes, Mr. Blue Eyes….στον αγύριστο! 

Πάντως και μια προκαταβολή δεν πάει χαμένη… 

Ν.Π 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου