Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Προς Θεού, στάση πληρωμών και έξοδο από το ευρώ τώρα…

Τώρα πια μπορούμε να δούμε τα γεγονότα από μια χρονική απόσταση και χωρίς την καταστροφολογία με την οποία μας βομβάρδιζαν στις αρχές του 2010 τα μνημονιακά ΜΜΕ, τρομοκρατώντας μας ότι δήθεν θα χάσουμε τη βολή μας. 

Ας δούμε λοιπόν τι θα γινόταν αν η ελληνική κυβέρνηση έκανε στάση πληρωμών την Άνοιξη του 2010 και γυρίζαμε τότε στη δραχμή και ας δούμε που φτάσαμε σήμερα.

Πρώτον, θα κατέρρεαν μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες που κατείχαν ελληνικά ομόλογα. Αυτό θα οδηγούσε σε...εξέγερση των ευρωπαϊκών λαών που θα έχαναν τις καταθέσεις τους και σε κατάρρευση κυβερνήσεων, κομμάτων και πολιτικών συστημάτων. 


Θα ακολουθούσε γενικότερος αναβρασμός και πιθανότατα κατάρρευση της ευρωζώνης.

Δεύτερον, θα ήταν υποχρεωμένες οι ξένες τράπεζες και άλλοι ιδιώτες που κατείχαν ελληνικά ομόλογα, να έλθουν στα ελληνικά δικαστήρια και να κριθούν με το ελληνικό δίκαιο, κάτω όμως από τις έκτακτες συνθήκες διάσωσης του ελληνικού κράτους. 

Αντί γι’ αυτό μετατράπηκαν τα ιδιωτικά χρέη σε διακρατικά, υπήχθησαν κάτω από το αγγλικό δίκαιο και θα κριθούν, αν δεν πληρώσουμε τώρα, από τα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Λεηλατούν, ρημάζουν, εκδικούνται τον λαό…

Ο Αντώνης Σαμαράς χειροκροτεί τον Ευάγγελο Βενιζέλο
 “Η «υπογραφή» της «προγραμματικής συμφωνίας» 43 σημείων μεταξύ Σαμαρά – Βενιζέλου, αποτελεί το κύκνειο άσμα της χειρότερης και πλέον λαομίσητης κυβέρνησης που γνώρισε ποτέ τούτος ο τόπος. Ελάχιστοι πια βουλευτές των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ τολμούν να υποστηρίξουν αυτή την εθελόδουλη κυβέρνηση.”

  Η τραγική και συνάμα καταστροφική για τα ελληνικά συμφέροντα συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, επέλεξε τον πιο «βρώμικο» ρόλο που θα μπορούσε κάποιος να φανταστεί, προκειμένου να επιβιώσει λίγο ακόμα καιρό, άγνωστο πόσο, στην εξουσία. 

Μοιάζει σαν κάτι να την ανησυχεί. Σα να θέλει να «κανονίσει» κάποιες εκκρεμότητες πριν κατακρημνιστεί από την εξουσία.

 Για αυτό άλλωστε και... 
αποφάσισε να κινηθεί …

Έρχονται πλειστηριασμοί για 62.000 ακίνητα! Οι τραπεζίτες έχουν στο τσεπάκι τους τα γερμανοτσογλάνια της κυβέρνησης Μερκελιστών και τη λεγόμενη δικαιοσύνη... αλλά μολών λαβέ!


Έρχονται πλειστηριασμοί για 62.000 ακίνητα!!

50.000 δανειολήπτες, των οποίων τα δάνεια βρίσκονται στο «κόκκινο» και περίπου 62.000 ακίνητα αναμένεται να βγουν στο «σφυρί», εφόσον ψηφιστεί η λήξη της απαγόρευσης για διενέργεια πλειστηριασμών, σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος»....


ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ....



• Τι λέει σε επιστολή του στον Δ. Αβραμόπουλο για το Β' Σώμα Στρατού, και τα... κινήματα • Ο πρώην υπουργός Άμυνας κάνει λόγο για «άσχετους», «στρατηγούς της πολυθρόνας» και συρρίκνωση του Στρατού 

Ο κ. Φραγκούλης Φράγκος, πρώην υπηρεσιακός υπουργός Εθνικής Άμυνας, πήρε το όπλο του και με «non paper» που απέστειλε στον Δημήτρη Αβραμόπουλο εξαπολύει πυρά για τη δρομολογούμενη κατάργηση του Β' Σώματος Στρατού, που...
 εδρεύει στη Βέροια και στο οποίο υπάγεται όλη η «αφρόκρεμα» των Ειδικών Δυνάμεων, καταδρομείς, αλεξιπτωτιστές και πεζοναύτες.

Ο πρώην αρχηγός του ΓΕΣ κάνει λόγο για «άσχετους» και «στρατηγούς της πολυθρόνας», ενώ βάζει στο στόχαστρο του και τη σημερινή στρατιωτική ηγεσία, «φωτογραφίζοντας» μάλιστα τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Μιχαήλ Κωσταράκο, επιλογή του Πάνου Μπεγλίτη, που αποδέχεται τώρα αδιαμαρτύρητα τη διάλυση του κρίσιμου Β' Σ.Σ., το οποίο δημιουργήθηκε επιτακτικά μετά την ταπεινωτική ήττα των Ιμίων.

Ο ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΣ ΖΟΖΕΦ ΜΙΛΗΣΕ ...ΜΠΑΡΟΖΟ ΣΕ ΣΑΜΑΡΑ : "ΚΑΤΣΕ ΚΑΛΑ... ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ (ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΕΙΣ)" ΤΟΥΤΕΣΤΙΝ.....Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ..!!!

E


Μια προσεκτική κριτική αλλά με σαφή επικριτική διάθεση προς την κυβέρνηση έκανε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο οποίος υποστηρίζει πως αν και οι Ελληνε πολίτες έχουν κάνει τεράστιες θυσίες η κυβέρνηση είναι αναποτελεσματική και δεν έχει πράξει όσα έπρεπε.

Σε δηλώσεις του στην γερμανική εφημερίδα Bild, ο Μπαρόζο σε ερώτηση που του έγινε για το εάν χάνει την εμπιστοσύνη του προς την κυβέρνηση λόγω των διαρκών καθυστερήσεων στο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, απάντησε πως «τα προηγούμενα χρόνια οι Έλληνες έκαναν απίστευτα πολλά. 

Οι τρεις πληγές του πλανήτη...

Ο αποκλεισμός μεγάλων μερίδων του πληθυσμού, αδύναμων χωρών και μικρών επιχειρήσεων, η αρπαγή γης, καθώς επίσης τα υπό ολοκληρωτική επιτήρηση, αστυνομικά κράτη, αποτελούν τα μεγαλύτερα σύγχρονα προβλήματα.
.
«Όλο και περισσότεροι άνθρωποι δεν είναι πλέον απαραίτητοι στο οικονομικό μας σύστημα, με αποτέλεσμα να αποκλείονται από την κοινωνία – να «απελαύνονται», οριστικά κατά κάποιον τρόπο, από το ίδιο το σύστημα. Αυτό συμβαίνει σε ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού της Ελλάδας ή της Ισπανίας, λόγω της χρηματοπιστωτικής κρίσης, αλλά και σε άλλες χώρες, όπως στις Η.Π.Α. – με τους πάνω από 2 εκ. κρατουμένους στις φυλακές να έχουν εντελώς ξεχαστεί, με τους μακροχρόνια ανέργους να παύουν πλέον να καταγράφονται στις επίσημες στατιστικές, να έχουν γίνει «αόρατοι» δηλαδή, καθώς επίσης με 30 εκ. πολίτες να έχουν εκδιωχθεί δικαστικά από τα σπίτια τους.
Μία άλλη μορφή κοινωνικού αποκλεισμού είναι η αγορά τεραστίων εκτάσεων γης παγκοσμίως από τις πολυεθνικές, με στόχο την εκμετάλλευση του υπεδάφους, καθώς επίσης την παραγωγή «γεωργικής ενέργειας» – γεγονός που σημαίνει ότι, εκατομμύρια άνθρωποι στις χώρες του «τρίτου κόσμου» αδυνατούν πλέον να τραφούν και πεθαίνουν.
Η τρίτη σύγχρονη πληγή είναι η συνεχής επέκταση του αστυνομικού κράτους, με αφορμή την τρομοκρατία, όπου χιλιάδες άνθρωποι στερούνται τα βασικά ατομικά τους δικαιώματα και την ελευθερία τους – έχοντας μετατραπεί σε «αντικείμενα παρακολούθησης», έτσι ώστε να κερδοσκοπεί η «Βιομηχανία Ασφαλείας», με έναν τζίρο δισεκατομμυρίων στις Η.Π.Α.: σε μία χώρα που βαδίζει ολοταχώς προς τον τέλειο φασισμό» (Sassen)
 .Ανάλυση
Παλαιότεροι οικονομικοί όροι όπως, για παράδειγμα, αυξανόμενες εισοδηματικές ανισότητες εντός του πληθυσμού, «κλιμακούμενη ανεργία», πλεονασματικά και ελλειμματικά κράτη κοκ., δεν φαίνεται να είναι ....

Μετά τον γάμο έρχεται η κηδεία Φον ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ : Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΕΓΓΥΗΣΗ.....

Απόσπασμα από την Προεκλογική του Ομιλία στο Αιγάλεω 7/4/2012 

«Το λέω ρητά και κατηγορηματικά: 


-Αποκλείω κάθε συγκυβέρνηση με το ΠΑ.ΣΟ.Κ.. 


Συγκυβέρνηση θέλουν τριών ειδών συμφέροντα: 


-Την θέλει το ίδιο το ΠΑ.ΣΟ.Κ., για να πέσει στα «μαλακά» και για να μην ψάξουμε τις τεράστιες ευθύνες του που μας έφεραν στο μνημόνιο. 


Νομίζουν ότι θα γλιτώσουν, αλλά δεν θα γλιτώσουν... 

Εϊ γκιουλέ ολσούν! (Σε καλό να βγει) Ο Τουρκορθόδοξος Αρχοντώνης προσεύχεται για τον Κεμάλ

Ο επικεφαλής της Τουρκορθόδοξης Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης, επισκέφθηκε το δήθεν σπίτι του Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη, όπου λειτουργεί το τουρκικό προξενείο της Θεσσαλονίκης και το Μουσειο Κεμάλ Ατατούρκ με το κέρινο ομοίωμα του ντονμέ σφαγέα του Μικρασιατικού και Ποντιακού Ελληνισμού. 

Ο Τουρκορθόδοξος Αρχοντώνης, ο συνεχιστής του έργου του παπα-Ευθύμ Καραχισαρλίογλου, έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών σύμφωνα με το ρεπορτάζ του www.romfea.gr :

 «Νοιώθουμε χαρά που επισκεπτόμαστε την ανακαινισμένη οικία στη Θεσσαλονίκη του ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας, Ατατούρκ. 


Ευχόμενοι, ο Θεός( o Aλλάχ) να αναπαύει την ψυχή του, ικετεύουμε

Κατά τα άλλα δεν θα υπάρξουν "νέα μέτρα". Προφανώς εάν μας ζητήσουν "μέτρα" θα εννοούν δημόσιους αποκεφαλισμούς μέρους του πληθυσμού, για να μην είναι βάρος στο κράτος.

Νέα μέτρα απαιτεί η Τρόικα, που θα περιλαμβάνουν, μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις αστυνομικών,κλείσιμο ΕΑΣ και ΕΛΒΟ,κόψιμο στις παροχές υγείας (ουσιαστιά αντί για νοσοκομείο θα έχουμε αναρρωτήριο), κλέισιμο νοσοκομείων, κλείσιμο δομών του Δημοσίου ακόμα και υπουργείου!
 
Εάν αυτά τα μέτρα περάσουν τότε στη χώρα δεν θα έχει μείνει τίποτα πλέον όρθιο, και οποιαδήποτε συζήτηση περί ανάκαμψης θα είναι παντελώς αστεία.

Η τρόικα επιμένει για μέτρα ύψους 2 δισ.ευρώ, και τα εγχώρια ΜΜΕ προσπαθούν να αλλάξουν την ονομασία τους και να τα "βαφτίσουν" "στοχευμένες παρεμβάσεις". 

Στοχευμένες θα είναι, απλά όλοι μας θα είμαστε μέσα στο "στόχο".

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ Στρατηγική περικύκλωση: Αεροπορική βάση στη νότια Αλβανία παραχωρεί η Αλβανία στη ...Τουρκία! ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΠΑΛΙ ;;;;

Η αλβανική κυβέρνηση ενέκρινε την Παρασκευή, στρατιωτική-οικονομική συμφωνία συνεργασίας μεταξύ της Αλβανίας και της Τουρκίας στην οποία περιλαμβάνεται ο εκσυγχρονισμός από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας του στρατιωτικού αεροδρομίου της Κούτσοβας, ενός από τα τρία στρατιωτικά αεροδρόμια που διαθέτει η Αλβανία στην κεντρική-νότια περιοχή της χώρας.
Το αεροδρόμιο βρίσκεται στην περιοχή του Μπεράτ, νοτιο-ανατολικά του Ελβασάν (40.7719°N 19.9019°E) με κωδικό κλήσης LAKV, Έχει μήκος διαδρόμου 2.853 μέτρα και η συμφωνία αφορά την επέκτασή του μέχρι τα 3.500 μέτρα και την αναβάθμιση του συνόλου των ραδιοβοηθημάτων, ραντάρ τροσέγγισης κλπ.
Το κρίσιμο στοιχείο είναι πως απόλυτα έγκυρες πληροφορίες των ελληνικών υπηρεσιών αναφέρουν ότι σε πρωτόκολλο που δεν κοινοποιήθηκε στην αλβανική Βουλή, προβλέπεται η χρήση του αεροδρομίου και από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις!
Πρακτικά και από την στιγμή που ...

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ;;;ΥΦΑΡΠΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΛΟΥΤΟ, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ “ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ” ΤΙΣ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ!

ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΥΦΑΡΠΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΛΟΥΤΟ, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ “ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ” ΤΙΣ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ!

Ως πρόεδρος του Eurogroup, ο Ολλανδός αξιωματούχος είχε τη Δευτέρα την ευκαιρία να εξετάσει την πορεία της σλοβενικής οικονομίας, στις επίσημες επαφές του με τον πρόεδρο, τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Οικονομικών και τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας. 


Οπως γράφει το επίσημο πόρταλ της Ευρωζώνης, στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε μετά τη συνάντησή του με τον Σλοβένο ομόλογό του στη Λιουμπλιάνα, ο κ. Ντάισελμπλουμ «υπογράμμισε την ανάγκη για διαρθρωτικές αλλαγές και συνέχιση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων».

Δεν είχαν περάσει ούτε τρεις μέρες από το τελευταίο υπουργικό συμβούλιο της ολλανδικής κυβέρνησης στη Χάγη, όπου ο Γερούν Ντάισελμπλουμ είπε όχι στις ιδιωτικοποιήσεις για τη δική του χώρα......

Να πεινάσετε ... κωλοέλληνες ! Μα πόσο Ανθέλληνας είσαι ;;;;;

Πού ακούστηκε οι γονατισμένοι στα τέσσερα να σηκώνονται για λίγο να το παίξουν ελεύθεροι;Είναι ΝΤΡΟΠΗ οι δούλοι να κάνουν παρέλαση στο όνομα της ελευθερίας και της αντίστασης.

Τα τεθωρακισμένα θα βγουν στους δρόμους, τα αεροπλάνα της Π.Α. θα πετάξουν και πάλι μετά από τρία χρόνια και οι Ενοπλες Δυνάμεις θα παρελάσουν στη Θεσσαλονίκη με τη συνήθη "λαμπρότητα" και "μεγαλοπρέπεια".

του Στρατή Μαζίδη

Αν εξαιρέσεις κανείς τα τανκς που φαντάζουν πολύ λογικά να κυκλοφορούν στους δρόμους με όλα όσα γίνονται, δεν μπορώ να καταλάβω για τι στην ευχή θα γίνει η παρέλαση.

Μα ναι, ξέχασα, για να τιμηθούν οι ήρωες του αλβανικού έπους αλλά όλοι όσοι αγωνίστηκαν κατά την αντίσταση ενάντια στους γερμανούς.

Τιμάμε λοιπόν την αντίσταση και τον αγώνα για τη διατήρηση της ελευθερίας.

Ποιοι; Οι σύγχρονοι έλληνες, τα παιδιά και τα εγγόνια εκείνων που πολέμησαν, των οποίων οι απόγονοι δίχως να ανοίξει μύτη παρέδωσαν τη χώρα στη Γερμανία.

Άσμουσεν: Το μέλλον της Ευρώπης εξαρτάται από την Ιταλία....

Η τύχη της ευρωζώνης εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την Ιταλία, ωστόσο η χώρα αυτή θα πρέπει να φροντίσει να κάνει μόνη της μια στροφή προς την ανάκαμψη γιατί τα οικονομικά μεγέθη της είναι πολύ μεγάλα ώστε να ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα διάσωσης, υποστήριξε σήμερα το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Γεργκ Άσμουσεν.
Σε ομιλία του στο Μιλάνο ο Άσμουσεν τόνισε ότι η ευημερία της ευρωζώνης δεν μπορεί να επιτευχθεί εάν η Ιταλία, η τρίτη ....

Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ ΕΓΡΑΨΕ ΙΣΤΟΡΙΑ Ένα ΟΧΙ που αναζητείται και σήμερα...

Το ΟΧΙ του κατά τεκμήριο μεγαλύτερου Έλληνα ηγέτη του 20ου αιώνα μαζί με τον Ε.Βενιζέλο, του πρωθυπουργού Ι.Μεταξά, το ξημέρωμα της 28ης Οκτωβρίου 1940 αν και εκφράζει όλο το νόημα και τη διάθεση του Ιωάννη Μεταξά, είναι περιγραφικό αυτού που πραγματικά ειπώθηκε:
«Alors, c'est la guerre» είπε ο Ιωάννης Μεταξάς στα γαλλικά, δηλαδή «αυτό σημαίνει πόλεμος!».
Στην συνάντηση αυτή, κατά την θυγατέρα του Μεταξά, ακολούθησε και η εξής στιχομυθία που ο Γκράτσι δεν την αναφέρει:
-Γκράτσι: «Pas nécessaire, mon excellence» (όχι απαραίτητα εξοχότατε)
-Μεταξάς: «Non, c'est nécessaire» (όχι, είναι απαραίτητο)
Τις πρώτες πρωινές ώρες της 28ης Οκτωβρίου και περίπου την 3η ώρα πρωινή, ο Ιταλός ....

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ..ΕΝΑ ΕΒΡΑΙΚΟ ΤΕΧΝΑΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ(ΤΟ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ).

Πως μεθοδεύεται ο επερχόμενος πόλεμος, η παραπλάνησις και εξαπάτησις των λαών της γης, διά την προώθησιν των παγκοσμίων σχεδίων της Νέας Εποχής. - Εβραϊκός Ανθελληνισμός
Ο Σαμουήλ Χάντιγκτον 
Ο Εβραίος Σαμουήλ Χάντιγκτον είναι καθηγητής εις το αμερικανικόν Πανεπιστήμιον Άλμπερτ Γουώτερχεντ και διευθυντής του Ινστιτούτου Στρατηγικών Σπουδών «Όλου» του Κέντρου Διεθνών Υποθέσεων του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ. 


Για δύο χρόνια (1977-1978) εργάσθηκε εις τον Λευκόν Οίκον ως Συντονιστής του Σχεδιασμού Εθνικής Ασφαλείας για το Συμβούλιον Εθνικής Ασφαλείας (N.S.A.). 

Οι ανωτέρω «θέσεις» του δεν αφήνουν περιθώρια αμφιβολίας για το πόσο «σοβαρός» θεωρείται από την Νέα Εποχή ο Εβραίος αυτός..

Σχέδιο «Σοφοκλής»: Το άθλιο σχέδιο υποδουλώσεως του Έθνους μας.

Σχέδιο «Σοφοκλής»: Το άθλιο σχέδιο υποδουλώσεως του Έθνους μας
Το σχέδιο «ΣΟΦΟΚΛΗΣ» ήτο προσχεδιασμένο. Εμείς ως Μέτοχοι αμφότεροι της Εμπορικής Τραπέζης της Ελλάδος Α.Ε. (Emporiki Bank), μέλους του Credit Agricole Group αλλά και ως ερευνητής ο Οδυσσέας Τηλιγάδας και ως Treasurer (Διευθυντής Διαχείρισης Επενδυτικών Κεφαλαίων) ο Στέφανος Στ. Τσίπας, ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ τα κατωτέρω συμβάντα, προκειμένου να αποκαλυφθεί το εξυφανθέν, εκ μέρους οικονομικών παραγόντων του εξωτερικού και επίορκων «ταγών» του εσωτερικού, από το 1998 σχέδιο «Σοφοκλής» εις βάρος της Εθνικής μας Οικονομίας με σκοπό την υποδούλωση του Έθνους μας!!!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η κατωτέρω καταγγελία είναι εις χείρας του Νομικού Τμήματος της ....

Ἅγιος Δημήτριος ὁ Μυροβλύτης ἀρματωμένος τὴν ἀρματωσιὰ τοῦ Θεοῦ.

Άγιος Δημήτριος έργο του Εμμανουήλ Τζάνε 1646 
Αὔριο εἶναι ἡ γιορτὴ τοῦ ἁγίου Δημητρίου, μεγάλη γιορτὴ γιὰ ὅλη τὴν Ἑλλάδα, πλὴν ἰδιαίτερα γιὰ τὴ Θεσσαλονίκη, ποὺ εἶναι κ᾿ ἡ πατρίδα του. 


Ἡ πρώτη ἐκκλησιὰ του ἤτανε ἕνα χτίριο ἀπὸ τὰ πιὸ ἀρχαῖα της χριστιανοσύνης, χτισμένη ἑκατὸ χρόνια ὕστερα ἀπὸ τὰ 303 μ.X., ποὺ μαρτύρησε ὁ ἅγιος Δημήτριος. 


Ἀλλὰ κάηκε ὕστερα ἀπὸ 300 χρόνια καὶ ξαναχτίσθηκε τὸν καιρὸ ποὺ βασίλευε ὁ Λέοντας ὁ Σοφός. 

Αὐτὰ τὰ ἱστορικὰ καὶ κάθε ἄλλη πληροφορία γιὰ τὸ χτίριο, γιὰ τὰ ψηφιδωτὰ ποὺ στολίζουνε τοὺς τοίχους, γιὰ τὶς τοιχογραφίες, μπορεῖ κανένας νὰ τὰ μελετήσει καταλεπτῶς σ᾿ ἕνα χρήσιμο βιβλίο ποὺ ἔγραψε τελευταῖα στὴν ἁπλὴ γλώσσα ὁ ξεχωριστὸς βυζαντινολόγος Ἀνδρέας Ξυγγόπουλος, καθηγητὴς στὸ Πανεπιστήμιο τῆς Θεσσαλονίκης.

26 Οκτωβρίου 1912: Η Απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.

Από τις αρχές Οκτωβρίου του 1912 η Ελλάδα βρισκόταν σε πόλεμο με την παραπαίουσα Οθωμανική Αυτοκρατορία, έχοντας ως συμμάχους τη Βουλγαρία και τη Σερβία (Α' Βαλκανικός Πόλεμος). Θέατρο των επιχειρήσεων, η περιοχή της Μακεδονίας. 


Ο ελληνικός στρατός βάδιζε από νίκη σε νίκη στη Δυτική Μακεδονία. 

Όμως, από την αρχή των εχθροπραξιών σοβούσε σοβαρή διαφωνία μεταξύ του αρχιστράτηγου Κωνσταντίνου και του πρωθυπουργού Ελευθέριου Βενιζέλου.

Ο διάδοχος επιθυμούσε πρώτα την κατάληψη του Μοναστηρίου προς Βορρά, ενώ ο Βενιζέλος, βλέποντας την πιθανότητα να καταληφθεί η Θεσσαλονίκη από το βουλγαρικό στρατό, πίεζε τον Κωνσταντίνο να κατευθυνθεί προς τη φυσική πρωτεύουσα της Μακεδονίας, μια περιοχή με στρατηγική σημασία, η απελευθέρωση της οποίας αποτελούσε διακαή πόθο του ελληνισμού. «Καθιστώ υμάς υπευθύνους διά πάσαν αναβολήν έστω και στιγμής» του...