Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Αυστηρό μήνυμα Σόιμπλε προς την Ελλάδα.

O υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανκ Σόιμπλε έδωσε τον τόνο σχετικά με το πώς αντιμετωπίζουν οι ευρωπαίοι τις ελληνικές καθυστερήσεις στην υλοποίηση των προαπαιτούμενων.

«Πρώτα η υλοποίηση των συμφωνηθέντων και μετά
η πληρωμή προς την Ελλάδα», είπε ο ο κ.Σόιμπλε αναφερόμενος στην καταβολής της επόμενης δόσης, ενώ στο ίδιο αυστηρό ύφος ήταν και ..

Γιατί αντέχουν στη κρίση οι οικογενειακές επιχειρήσεις.

Επιτυχημένες και ανθεκτικές στην κρίση αποδεικνύονται, για άλλη μια φορά, οι οικογενειακές επιχειρήσεις. Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει η 5η έκδοση του Βαρόμετρου Ευρωπαϊκών Οικογενειακών Επιχειρήσεων που διεξήγαγε το European Family Businesses (EFB) και η KPMG Enterprise.

Αυτή η σημαντική αγορά (η Ευρώπη, σύμφωνα με στοιχεία του EFB, έχει περίπου 14 εκατομμύρια οικογενειακές επιχειρήσεις που παρέχουν πάνω από 60 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα) συνεχίζει να επιδεικνύει υψηλά επίπεδα αυτοπεποίθησης και βιώσιμης....

Χουντής κατά ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: Η Ελλάδα έχασε 6 δισ. στο Eurogroup.

Σύμφωνα με τον κ. Χουντή, ο γάλλος επίτροπος του απάντησε ότι οι ευρωπαίοι εταίροι δεν έχουν αναλάβει καμία δέσμευση να καταβάλουν στη χώρα μας χρήματα που ισοδυναμούν με τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων τα οποία βρίσκονται στα χαρτοφυλάκιά των κεντρικών τραπεζών της ευρωζώνης.

Τα εν λόγω κέρδη επιστρέφονταν στην Ελλάδα με βάση παλαιότερη συμφωνία, που είχε γίνει στο Eurogroup του Νοεμβρίου 2012, όμως η ρύθμιση κανονικά εξέπνευσε με τη λήξη του δεύτερου Μνημονίου, το καλοκαίρι του 2015.


Όπως υποστηρίζει ο κ. Χουντής, η απάντηση του κ. Μοσκοβισί καταδεικνύει ότι οι Ευρωπαίοι δεν αναλαμβάνουν καμία δέσμευση για επιστροφή των....

Έτσι έσωσε ο Σκλαβενίτης τον Μαρινόπουλο.

Αποτέλεσμα εικόνας για σκλαβενιτησ μαρινοπουλοσ deal
Το μνημόνιο συμφωνίας που υπέγραψαν τις πρώτες πρωινές ώρες του περασμένου Σαββάτου 3 Σεπτεμβρίου - στις 2.30 το πρωί - η οικογένεια Σπύρου Σκλαβενίτη, η οικογένεια Μαρινόπουλου και οι εκπρόσωποι των...

 τεσσάρων συστημικών τραπεζών (Alpha Bank, Eurobank, Τράπεζα Πειραιώς και Εθνική Τράπεζα), συνιστά τη μεγαλύτερη διάσωση επιχείρησης που έχει γίνει στην Ελλάδα, στη διάρκεια τουλάχιστον των τελευταίων δεκαετιών.


Μάλιστα, ορισμένες πηγές της αγοράς θεωρούν ότι η επιτυχής έκβαση του εγχειρήματος μπορεί να αποτελέσει τον "οδηγό" για την εξυγίανση και άλλων....