Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

«Γκρίζα ζώνη» κάνουν οι Τούρκοι και τον εναέριο χώρο του Αιγαίου.

Αποκαλυπτικό έγγραφο του ΓΕΕΘΑ αποδεικνύει την προκλητική απαίτησή τους να απαγορεύσουν πτήσεις νατοϊκών αεροσκαφών.

Μπλόκο επιβάλουν οι Τούρκοι στις πτήσεις των ιπτάμενων ραντάρ (AWACS) από την Ελλάδα και την Ιταλία προς την Τουρκία!

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα "Παραπολιτικά", η Άγκυρα έχει επιβάλλει ένα νέο status quo στον εναέριο χώρο του Αιγαίου, καθώς δε επιτρέπει την χρήση των ελληνικών στρατιωτικών αεροδρομίων στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα καθώς και ........των Κυπριακών εκτός από την Βρετανική βάση στο Ακρω

Regling: Δεν ήταν οι τράπεζες η αιτία της ελληνικής κρίσης.

Δεν ήταν οι τράπεζες η αιτία της ελληνικής κρίσης, δήλωσε σε συνέντευξή του στο "The Banker" ο επικεφαλής του ESM, Klaus Regling.

Όπως τόνισε, τα προβλήματα στην Ελλάδα προκλήθηκαν ξεκάθαρα από το χρέος και την απώλεια της ανταγωνιστικότητας. Αλλά οι τράπεζες επλήγησαν καθώς επιδεινώθηκε η αξιοπιστία της χώρας, ενώ πλήγμα υπέστησαν και από το PSI.

Επομένως, ισχυρίζεται ο Regling, η σύνδεση έγινε από το δημόσιο προς τις τράπεζες, και όχι το αντίστροφο, όπως έγινε ..........σε άλλες χώρες.

Το Βερολίνο απορρίπτει τη γαλλική πρόταση για λύση στο Eurogroup της Πέμπτης.



Την αισιοδοξία του για εξεύρεση λύσης στο Eurogroup της 15 Ιουνίου, εξέφρασε Γερμανός κυβερνητικός αξιωματούχος, ωστόσο αναφερόμενος στη γαλλική πρόταση για συμβιβασμό με το ΔΝΤ, υποστήριξε ότι δεν πρόκειται να γίνει δεκτή γιατί ισοδυναμεί ....

Το Σύνταγμα θεωρεί το λαό "ανίκανο" να αποφασίζει για δημοσιονομικά θέματα.

Άρθρο 44 παρ. 1 εδ. β΄ του Συντάγματος: "Δημοψήφισμα προκηρύσσεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με διάταγμα και για ψηφισμένα νομοσχέδια που ρυθμίζουν σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΑ, εφόσον αυτό αποφασιστεί από τα τρία πέμπτα του συνόλου των βουλευτών, ύστερα από πρόταση των δύο πέμπτων του συνόλου...".

Δηλαδή το ίδιο το Σύνταγμα θεωρεί μόνο το πολιτικό προσωπικό ικανό ....