Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Παρουσίασαν αύξηση αντί για μείωση τα «κόκκινα» δάνεια - Πλέον οι Έλληνες δεν μπορούν να αποπληρώσουν ούτε τα ρυθμισμένα.

Οι δανειολήπτες δεν μπορούν πια να εξυπηρετούν ούτε καν να ρυθμίζουν τα δάνειά τους, φέρνοντας σε κατάσταση συναγερμού το τραπεζικό σύστημα, που παρά τις δεσμεύσεις για μειώσεις του όγκου τους δεν πιάνει τους στόχους καθιστώντας έτσι αδύνατη την διοχέτευση χρηματοδότησης στην πραγματική οικονομία Τα 110 δισ. προβληματικών δανείων το 2017 πρέπει να έχουν γίνει 70 δισ. στο τέλος του 2019. 

Και επειδή ο χρόνος εκπνέει οι τράπεζες με καρότο τις γενναίες ρυθμίσεις και μαστίγιο τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς έχουν εντολή να κάνουν τα πάντα για να φέρουν ....

Οι κατά συρροή εκβιασμοί.

419
Ασφαλώς οι ευθύνες μας είναι πολύ μεγάλες, αλλά μόνο για την εποχή προ των μνημονίων, αφού από εκεί και μετά ανέλαβαν τη διακυβέρνηση της χώρας οι δανειστές της, εκβιάζοντας τους πάντες, μεταξύ άλλων με τη δραχμή  – κάτι που, εάν δεν το καταλάβουμε, θα οδηγηθούμε στο χάος.
«Αυτό που πράττουν οι ξένοι με την Ελλάδα είναι σαφές. Αποφάσισαν να τη βάλουν σε ίδρυμα! Όπως κάνουν οι περισσότεροι όταν ένα ανήμπορο, συγγενικό τους πρόσωπο χρειάζεται τη στήριξή τους και δεν βρίσκεται κανείς να το φιλοξενήσει ή να το περιθάλψει. Όλοι λίγο πολύ έχουμε ....

Δεν υπάρχει έστω ένας Έλληνας δικηγόρος; Ένας;

407
Κατηγορούν συνεχώς τις κυβερνήσεις μας για αναξιοπιστία – χειραγωγώντας ακόμη και εμάς τους ίδιους, οι οποίοι κατανοούμε πως εάν υποχρεωθεί κάποιος να υπογράψει μία συμφωνία «με το πιστόλι στον κρόταφο», η οποία είναι εκ των πραγμάτων ανέφικτο να τηρηθεί(όπως τα περιοριστικά μνημόνια σε εποχές αποπληθωρισμού ή οι μεταρρυθμίσεις   σε περιόδους ύφεσης), δεν είναι δυνατόν να την τηρήσει.
Καταδικάζεται επομένως «de facto» ως αναξιόπιστος κανείς, ακόμη και αν οι συνομιλητές του δεν τηρούν εμφανέστατα τις υποσχέσεις τους – όπως η Ευρωζώνη το 2012, όπου δεσμεύθηκε για διαγραφή του χρέους, εάν η τότε κυβέρνηση μας επιτύγχανε πλεονάσματα, χωρίς....

Γαία πυρί μιχθήτω.

423
Είναι πλέον φανερό πως το ποσοστό των Ελλήνων που τάσσεται υπέρ της μονομερούς, εκούσιας επιστροφής της χώρας στο εθνικό της νόμισμα, αυξάνεται καθημερινά – ενώ είναι εξαιρετικά πιθανόν να γίνει πλειοψηφικό εντός του έτους.

«Υπάρχουν λύσεις για την Ελλάδα; Ασφαλώς υπάρχουν – ακόμη, αλλά όχι για πάντα. Εντός ή εκτός της Ευρωζώνης; Και στις δύο περιπτώσεις, αλλά με σκληρή δουλειά – είναι θέμα επιλογής, σε συνδυασμό με το ρίσκο που είναι πρόθυμος ο λαός να αναλάβει.
Τι είναι απολύτως απαραίτητο, για να έχει επιτυχία η όποια λύση επιλεγεί; Η ενότητα ολόκληρου του λαού, η στήριξη της απόφασης από όλους μαζί, κόμματα και Πολίτες. 
Μπορεί να επιτευχθεί μία τέτοια ενότητα; Πολύ δύσκολο για έναν ....

Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ....

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Κάνοντας σύνθεση των δύο άρθρων που ακολουθούν και είναι του ιδίου αρθρογράφου συμπεραίνουμε αβίαστα ότι το σημερινό απολυταρχικό καθεστώς που στην παρούσα φάση υπηρετείται από την ψευδοαριστερά, πρέπει να ανατραπεί. 

Δύο βασικοί πυλώνες της προπαγάνδας που προωθείται από τους εκάστοτε δωσίλογους κυβερνήτες αλλά και τους επίδοξους τοιούτους της αντιπολίτευσης, προκειμένου να πείσουν τους Έλληνες να γίνουν νεοραγιάδες και να υπομένουν αγόγγυστα τα εξωφρενικά και εξοντωτικά μέτρα οικονομικής δολοφονίας της χώρας που .....