Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Η χώρα της Lidl.

Το ξεπούλημα της Πορτογαλίας άφησε πίσω του Πολίτες ερείπια, καθώς επίσης μία χώρα υπό την κατοχή των βιομηχανικών και λοιπών γερμανικών επιχειρήσεων – η κατάργηση των λαών και η αντικατάσταση τους, από τη δικτατορία των εκλεκτών

«Ο νεοφιλελευθερισμός καθορίζει σταδιακά όλες τις δυτικές κοινωνίες – ενώ είναι κάτι περισσότερο από μία απλή οικονομική πολιτική. Πρόκειται ουσιαστικά για μία ιδεολογία, η οποία ρυθμίζει εκ νέου τις σχέσεις του κράτους και της οικονομίας – με στόχο τον επανακαθορισμό της συνολικής σκέψης, η οποία αλλάζει ριζικά όλους τους τομείς της ζωής, καθώς επίσης τους ανθρώπους, με μοιραίες συνέπειες για τη Δημοκρατία. 

Όλες οι σφαίρες και οι πτυχές της ανθρώπινης ύπαρξης, εξετάζονται από την πλευρά της νεοφιλελεύθερης οικονομικής άποψης, μετρούμενες από αυτήν: η πολιτική, το Δίκαιο, η κουλτούρα, η παιδεία, η οικογένεια και οι ρόλοι των δύο φύλων. 

Στα πλαίσια αυτά, το παλαιό ευρωπαϊκό ιδεώδες του πολιτικού ανθρώπου (homo politicus), αντικαθίσταται από τον οικονομικό άνθρωπο (homo economicus) – ο οποίος γίνεται κατανοητός ως ανθρώπινος πόρος, σαν «ανθρώπινο κεφάλαιο» καλύτερα, το οποίο πρέπει συνεχώς να .....

Στα 170 δις ευρώ το κόστος της "φυγής εγκεφάλων"

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

Δεν παραπαίει μόνον ο ελληνικός παραγωγικός ιστός και, κυρίως, το μεταποιητικό του σκέλος.

 Η χώρα, από το 2009 και μετά, υφίσταται και μία χωρίς προηγούμενο διαρροή «διανοητικού κεφαλαίου», η οποία αποτιμάται με χρηματικούς όρους σε περίπου 200 δισεκατ. ευρώ.

Πρόκειται για μία φανταστική απώλεια, για την οποία ουδείς κάνει λόγο. Ίσως δε κάποιοι να εύχονται την διαρροή αυτή.

Διότι, μία χώρα χωρίς επιστημονική, επιχειρηματική και διοικητική ελίτ, γίνεται εύκολη λεία στις ορέξεις της αδυσώπητης και ολοκληρωτικής μετριοκρατίας, ύπατο όραμα της οποίας είναι να ασκεί την γελοία αλλά βίαιη εξουσία της σε πιθήκους.

Κατά συνέπεια, το όλο πρόβλημα είναι πολυσύνθετο, πλην όμως είναι και αυτό μέρος για την ώρα της εθνικής καταστροφής που βιώνει η Ελλάδα.

Είναι δε πολυσύνθετο διότι, όπως πολύ σωστά τονίζει ο δρ. Ευάγγελος Μαρκόπουλος, πέρα από το brain drain (διαρροή μυαλών), υπάρχει και το entrepreneur drain (διαρροή νέων επιχειρηματιών), το business drain (διαρροή επιχειρήσεων), το managers drain (διαρροή στελεχών), το students drain (διαρροή φοιτητών) και άλλες σχετικές διαρροές, που .....

Οι «επενδυτές» έφτασαν στην Ισπανία.....Προσεχώς και εδω !!

Η αρχή με τις ξένες επενδύσεις που θα «αναπτύξουν» τις χώρες του Νότου έγινε στην Ισπανία. Περίμεναν την αλλαγή του πτωχευτικού νόμου που υπερψήφισε η κυβέρνηση Ραχόι με τον οποίο οι ισπανικές εταιρίες που διαχειριζόνταν τα «κόκκινα δάνεια» των Ισπανών πετώντας τους στον δρόμο, αναδιαρθρώνονται και ξεπουλάνε τα «κλοπιμαία» τους σε τρίτο επενδυτή.
Ξεκάθαρα οι υπεύθυνοι της πρώτης εταιρείας που εισέρχεται σε ευρωπαϊκό έδαφος για τα «κόκκινα δάνεια» δηλώνουν ότι άρχισαν να γίνονται τα πρώτα βήματα και σε άλλα κράτη εκτός της Ισπανίας στα οποία οι επενδυτές θα βρουν τεράστιες ευκαιρίες.
H Capstone Equities Management, ένα αμερικανικό επενδυτικό ταμείο που…

Και τα σύνορα έγιναν… προαπαιτούμενο!

Και τα σύνορα έγιναν… προαπαιτούμενο!Επιτήρηση και στο Προσφυγικό επέβαλαν οι δανειστές – Λάστιχο το χρονοδιάγραμμα της πρώτης αξιολόγησης – Η ΤτΕ επιμένει στα σενάρια οικουμενικής κυβέρνησης που ξορκίζει η κυβέρνηση.
Ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο; Μη βιαστείτε να απαντήσετε «η τρόικα» -ή κουαρτέτο πλέον-, γιατί υπάρχουν κι άλλοι συγκυβερνήτες του προτεκτοράτου. Όπως η Frontex. Το χοντρό παιχνίδι που παίχτηκε με το ενδεχόμενο αποβολής ……

Το μυστικό παρασκήνιο πίσω από την κόντρα Τσίπρα-Σόιμπλε – “Σφαγή” για τον διαχειριστή της περιουσίας όλης της Ελλάδας – Ο ρόλος του Τόμσεν

Το μυστικό παρασκήνιο πίσω από την κόντρα Τσίπρα-Σόιμπλε – “Σφαγή” για τον διαχειριστή της περιουσίας όλης της Ελλάδας – Ο ρόλος του Τόμσεν– Η κόντρα για τη συμμετοχή του ΔΝΤ είναι το… δέντρο.
– Η ελληνική περιουσία και τα μελλοντικά έσοδα από τους υδρογονάνθρακες είναι το… δάσος.
– Οι δανειστές έκαναν πίσω στην έδρα του νέου ταμείου, αλλά θέλουν να ελέγχουν τον επικεφαλής!

– Η ελληνική πλευρά θέλει να αναλάβει υπεύθυνος ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιρτσιόλας.
– Αντιδρά ο Σόιμπλε, προτιμά ένα πρόσωπο τύπου.......

Αναβίωση της σκλαβιάς στην Ευρωδικτατορία - Οι Φιλανδοί θέλουν πρόσφυγες αμισθί!

Στόχος της Ευρωπαϊκής δικτατορίας η αναβίωση της σκλαβιάς και των "Άουσβιτς".

Η Ευρώπη χρειάζεται σκλάβους για να ανταγωνιστεί την Κίνα και η διάλυση/οικονομική υποτίμηση της μεσαίας τάξης δεν είναι αρκετή. 

Οι πρόσφυγες θα......

Τη μάχη των μαχών...

Ο αγώνας είναι πια όρος επιβίωσης για τον Ελληνισμό.
Ολα τα χάνουμε, τίποτε άλλο δε μας μένει από το να σπάσουμε τις αλυσίδες ,που μας δέσανε-χρέος κι ευρώ τις ονομάτισαν- μα τις ψυχές και τη συλλογική μας συνείδηση και μνήμη «δέσανε», απαξιώνοντάς μας ως Έλληνες κι εκβαρβαρίζοντάς μας ως ανθρώπους!
Τώρα που όλοι και όλα αποκαλύπτονται, είναι πια βέβαιο πως οι αληθινοί βάρβαροι θα συντριβούν από εμάς, το «πειραματόζωο» που στενάζει και πεθαίνει κάτω από το ζυγό των ......

ΜΝΗΜΕΣ ΠΟΥ ΣΒΗΝΟΥΝ : «Θησαυροί» από βινύλιο για συλλέκτες με χοντρό πορτοφόλι ...

Του ΜΠ. ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΗ

ΜΕΡΙΚΟΥΣ «μικρούς θησαυρούς» κρύβουν -ενίοτε εν αγνοία τους- χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά σε ντουλάπια, υπόγεια και αποθήκες: οι δίσκοι βινυλίου αποτελούν διεθνώς το νέο trend για μανιώδεις συλλέκτες.

Και για να το κάνουμε πιο λιανάτο «White Album» των Beatles από την έκδοση του 1968 έχει πουληθεί στο e-bay έναντι 19.200 λιρών, ενώ ένα single του «God Save The Queen» των Sex Pistols πουλήθηκε μόλις τον περασμένο Απρίλιο για 14.600 λίρες! Τι να πούμε δε για το άλμπουμ των Velvet Underground του 1966 που πωλήθηκε 25.000 δολάρια από τον ιδιοκτήτη του, ο οποίος το απέκτησε τυχαία με μόλις... 75 σεντς! Ακόμη και δίσκοι ελλήνων καλλιτεχνών, που κυκλοφόρησαν τις.....