Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

ΣΟΚ! για τη Γερμανία η μελέτη έγκριτων Ισπανών οικονομολόγων για το χρέος της ναζιστικής Γερμανίας προς την Ελλάδα.

Η Γερμανία χρωστά χρήματα στην Ελλάδα και, σύμφωνα με αρκετούς υπολογισμούς, το ποσόν αυτό ανέρχεται σχεδόν στα διπλά χρήματα από αυτά που έχει λάβει η Αθήνα από τους Ευρωπαίους εταίρους της, αποφαίνεται σε σημερινό της δημοσίευμα η ισπανική ηλεκτρονική εφημερίδα El Publico.

Επικαλούμενη στοιχεία από μελέτες γνωστών και καθ” όλα έγκριτων Ισπανών ιστορικών κι οικονομολόγων, η αριστερών αποκλίσεων εφημερίδα δημοσιεύει, υπό τον τίτλο «Το χρέος της ναζιστικής Γερμανίας ξεπερνά όσα ζητούν οι Μέρκελ και ΕΕ από την Αθήνα» έναν εκτενή απολογισμό των γεγονότων από την .....

Καθημερινά 12.000 ηλεκτρονικά κατασχετήρια στις τράπεζες.


Το «όπλο» των κατασχέσεων τραπεζικών καταθέσεων, μισθών, ενοικίων, ακινήτων και κινητών περιουσιακών στοιχείων επιστρατεύει και πάλι το υπουργείο Οικονομικών που βλέπει τα ληξιπρόθεσμα χρέη να έχουν εκτοξευθεί στα 88,5 δισ. ευρώ, τα φορολογικά έσοδα να εμφανίζουν «τρύπα», ενώ εκφράζονται ήδη φόβοι για νέα έκρηξη των απλήρωτων φόρων τους επόμενους μήνες όταν οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν τα νέα εκκαθαριστικά των δηλώσεων, τον αυξημένο ΕΝΦΙΑ, τα νέα τέλη κυκλοφορίας.

Σε καθημερινή βάση τα δικαστικά τμήματα των εφοριών στέλνουν στις τράπεζες τουλάχιστον 1.200 ηλεκτρονικά κατασχετήρια τραπεζικών λογαριασμών ακόμη και σε όσους χρωστούν στην εφορία μικροποσά.

Οι τράπεζες με το που ....

Γκουρία: Επιτακτική ανάγκη η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Για να ανακάμψει η ελληνική οικονομία και να εισέλθει σε τροχιά ανάπτυξης η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις στην αγορά προϊόντων μετά από αυτές που υλοποιεί στις εργασιακές σχέσεις και τις συντάξεις, τονίζει σε συνέντευξή του στην Καθημερινή ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, Χοσέ Άνχελ Γκουρία.

Χαρακτηρίζει επιτακτική ανάγκη την ελάφρυνση του χρέους καθώς θα ...

Νέα φρίκη ISIS: Έκαψαν ζωντανές 19 γυναίκες γιατί αρνήθηκαν να γίνουν σκλάβες του έρωτα.

Ακόμα μια φρικτή εκτέλεση των τζιχαντιστών του ISIS έφερε στη δημοσιότητα το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ARA.

Αυτή τη φορά θύματα των τζιχαντιστών ήταν 19 γυναίκες από
την κουρδική μειονότητα των Γιεζιντί και το περιστατικό έλαβε χώρα κοντά στη Μοσούλη του Ιράκ.  

Όπως μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης, ο ISIS ..

Υπηρετούν την παρανομία και αυτό είναι τουλάχιστον αχαρακτήριστο.

Κάποιο παπαγαλάκι σε ένα ΜΜΕ έλεγε ότι οι δικαστές θα πρέπει να έχουν αξιοπρέπεια, ότι θα πρέπει να αμείβονται καλά για να αποδίδουν δικαιοσύνη και ότι το τελευταίο καταφύγιο του πολίτη είναι η δικαιοσύνη.

Ποια δικαιοσύνη όμως; Αυτή που εφαρμόζει τα
εξοντωτικά και αντισυνταγματικά μνημόνια των τοκογλύφων εναντίον του ελληνικού λαού;

Και κάτι άλλο. Όποιος θεωρεί ότι δεν μπορεί να υπηρετήσει τη δικαιοσύνη με περικοπές στο μισθό του, μπορεί να παραιτηθεί. 

Υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι νομικοί, οι οποίοι θα το θεωρούσαν τιμή να κάνουν το έργο του δικαστή, με πολύ λιγότερα χρήματα και ίσως με....

(FT): Προ των πυλών μία νέα χρηματοπιστωτική κρίση – Προβληματικές οι πολιτικές των τραπεζών.

Η παγκόσμια οικονομία θα βρεθεί άμεσα αντιμέτωπη με μία νέα, μεγάλη κρίση, προειδοποιεί ένας από τους αρχισυντάκτες των Financial Times και επικεφαλής της εφημερίδας για τα οικονομικά θέματα, Martin Wolf, επικαλούμενος την αστάθεια που επικρατεί στον χρηματοπιστωτικό τομέα. 

Ειδικότερα, στο σχετικό του άρθρο στους Financial Times, ο κ. Wolf εξέφρασε 
την ανησυχία του για τις αποσμασματικές πολιτικές που εφαρμόζονται ανά τον κόσμο, σχετικά με τη διακράτηση των υποχρεωτικών αποθεματικών για τα τραπεζικά ιδρύματα.

Θέτοντας την ερώτηση του «πότε ακριβώς θα ξεκινήσει η νέα μεγάλη κρίση», ο ίδιος απαντά....