Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Χαράτσι 90% για κρυφά εισοδήματα - καταθέσεις.

Πακέτο κινήτρων για τη νομιμοποίηση, όπως απαλλαγή από ποινικές διώξεις, αλλά και υψηλή φορολογία άνω του 45% φαίνεται να υιοθετεί η κυβέρνηση για όσους έχουν αδήλωτα κεφάλαια σε Ελλάδα και εξωτερικό. Την επόμενη εβδομάδα θα είναι έτοιμο το νομοσχέδιο.

Οι ρυθμίσεις που έρχονται θα είναι ιδιαίτερα σκληρές και πάντα θα υπάρχει η απειλή των ποινικών διώξεων για όσους θελήσουν να κρατήσουν κρυφά τα εισοδήματά τους. 

Με τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις η φορολογία μπορεί να φτάσει έως και το 90%. 

Φαίνεται ότι ο νόμος θα είναι....

157.000 οικογένειες έχασαν την κατοικία τους μέσα στην κρίση.

Η πραγματικότητα των ελληνικών νοικοκυριών που αντανακλά απολύτως την καθημερινότητα απεικονίζεται απολύτως στην κτηματαγορά τα τελευταία χρόνια μέσα από στοιχεία που δείχνουν ότι 157.000 σπίτια «χάθηκαν» μέσα στην κρίση.

Πουλήθηκαν για την αντιμετώπιση
φορολογικών και δανειακών υποχρεώσεων ενώ σημαντική υποχώρηση της ιδιοκατοίκησης καταγράφουν δύο μελέτες καθώς και απίστευτη βουτιά 80% στις γονικές παροχές.

Οι Ελληνες εκποιούν τα ακίνητα που έχουν στην κατοχή τους για να ζήσουν, να πληρώσουν την Εφορία, αλλά και για να απαλλαγούν από βάρη.

 157.000 σπίτια χάθηκαν μέσα στην κρίση

Είναι χαρακτηριστικό ότι το ποσοστό ιδιοκατοίκησης στην Ελλάδα έχει υποχωρήσει σήμερα στο 74%, από 77,2% που ήταν το 2010, όπως δείχνουν τα τελευταία στοιχεία. Αυτό σημαίνει ότι 157 χιλιάδες νοικοκυριά πούλησαν ακόμα και το σπίτι τους για να τα βγάλουν πέρα.

Εντυπωσιακό, συμφωνα με στοιχεία ...

ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΗ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΜΕΣΑ ...! Πιο κοντά στην αναδιάρθρωση του χρέους η χώρα - Πιέζουν οι ΗΠΑ να τελειώσουν όλα σε 100 ημέρες

Ακόμα δεν έχει «κοπάσει» ο θόρυβος από την έκθεση-κόλαφο του ΔΝΤ και ήδη δρομολογούνται εξελίξεις ως προς το ζήτημα του ελληνικού χρέους καθώς οι Αμερικανοί (οι οποίοι άλλωστε βρίσκονται πίσω από το ΔΝΤ) θέλουν το άμεσο «κούρεμά» του μέχρι τον φετινό Νοέμβριο πριν την λήξη της προεδρικής θητείας Μ.Ομπάμα, όπως άλλωστε δήλωσε τρεις φορές μέσα σε μια ημέρα ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ Τ.Λιού.

Άλλωστε πολλοί θεωρούν ότι η έκθεση του ανεξάρτητου Γραφείου Αξιολόγησης (Independent Evaluation Office – ΙEO) για τις εγκληματικές και ανθελληνικές ενέργειες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δεν βγήκε τυχαία αυτή την στιγμή καθώς πλέον το ΔΝΤ βάση του καταστατικού του δεν μπορεί να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα αν δεν αναδιαρθρωθεί πρώτα το ελληνικό χρέος.

Συνεπώς είναι μια αμερικανική πιεστική ενέργεια που διεξάγεται παρασκηνιακά καθώς οι Αμερικανοί λόγω Ρ.Τ.Ερντογάν θέλουν ...

Μειώνεται στο μισό ο αριθμός των ειδικών μισθολογίων - Τί προβλέπει το νέο σχέδιο

Τη μείωση του αριθμού των ειδικών μισθολογίων σχεδόν στο μισό, αλλά και αλλαγές στη δομή τους, προβλέπει το σχέδιο  για όσους αμείβονται με ειδικό καθεστώς στο Δημόσιο.

Ο στόχος είναι η εξίσωση των αποδοχών για όσους έχουν τα ίδια εργασιακά χαρακτηριστικά, αλλά όπου οι συνθήκες εργασίας το στοιχειοθετούν (ειδικά καθήκοντα, κίνδυνος κ.λπ.) θα παραμείνουν κάποια επιδόματα, ενώ τα περισσότερα θα ....

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΓΙΑ ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ - "ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟ BAIL IN"

ΝΕΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ Γ.Γ. ΤΟΥ ΕΠΑΜ
Διαβάστε την ανάρτηση που ανέβασε στο μπλογκ του ο γνωστός οικονομολόγος Δ. Καζάκης.

Γράφει :

Το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΔΕΚ), αποφάσισε στις 19 Ιουλίου ότι η Σλοβενία ενήργησε στο πλαίσιο της νομοθεσίας της ΕΕ όταν επέβαλε ένα κούρεμα περίπου 600 εκατομμύρια ευρώ για τους πιστωτές του ιδιωτικού τομέα ως μέρος του πακέτου διάσωσης των τραπεζών της το 2013. 


Η απόφαση αυτή ....

Ποια είναι τα σχέδια του υποψήφιου πλανητάρχη Τραμπ για ΔΝΤ και Ελλάδα

Την πρόθεσή του αν γίνει Πρόεδρος να μπλοκάρει περαιτέρω χρηματοδότηση χρεοκοπημένων ευρωπαϊκών κρατών μέσω του ΔΝΤ, έχει εκφράσει ουκ ολίγες φορές σε αλλεπάλληλες συσκέψεις που έχει τακτικά με στελέχη της οικονομικής του πολιτικής ο Ντόνανλτ Τραμπ.

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο Τραμπ παρομοιάζει συχνά την Ελλάδα με «βαρέλι χωρίς πάτο», κατηγορώντας την...

Το ΑΠΟΛΥΤΟ "ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ" για τον ΒΡΩΜΙΚΟ ρόλο των Ευρωπαίων και των Ελλήνων εθνοπροδοτων πολιτικών !! ΕΚΘΕΣΗ ΚΟΛΑΦΟΣ του ΔΝΤ: Η Ελλάδα θα μπορούσε να σωθεί...ΧΩΡΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑ!!

Κυνική παραδοχή και από την Λαγκάρντ! Αυτό και εάν είναι ΕΙΔΗΣΗ ΒΟΜΒΑ - Περίπου ένα 24ωρο μετά την αποκάλυψη ότι ο Σόιμπλε παρενέβη...επιλεκτικά για να μην επιβληθούν πρόστιμα σε Ισπανία και Πορτογαλία για το έλλειμμα στον προυπολογισμό τους, κάτι που δεν έχει κάνει ποτέ για την Ελλάδα, έκθεση του ΔΝΤ αποκαλύπτει τα ύπουλα παιχνίδια των Ευρωπαίων και του ΔΝΤ, σε βάρος της Ελλάδας.

Σοβαρότατα λάθη και «παρανομίες» που οδήγησαν στην ένταξη της Ελλάδας στον σκληρό μηχανισμό του Ταμείου και των Ευρωπαίων διαπιστώνει έκθεση ανεξάρτητων αξιολογητών 

- Θα μπορούσαν να ενεργοποιηθούν άλλες διεργασίες που θα έσωζαν την οικονομία

Οι αξιωματούχοι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου απέτυχαν να προβλέψουν την ..

Η Γερμανία αποφάσισε να κηρύξει τη Ρωσία ως εχθρό της.

Οι Γερμανοί πολίτες θα ανακαλύψουν την τελευταία στιγμή ότι οδηγούνται στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο που ηδη έχει ξεσπάσει αλλα θα ειναι πολυ αργά για τις συνέπειες που θα υποστεί η χώρα τους.

Ενώ η κρατική τρομοκρατία εχει σκορπίσει τον τρόμο σε Γερμανία και Γαλλία….τις δυο ομάδες ποδοσφαιρου της στιγμής της απάτης του Παρισιού στις 13/11 με όλες οι πλευρές να βρισκονται σε πλήρη υπνωτισμό, και την Γερμανία να κηρύσει τη Ρωσία ως εχθρό της. 


Μια ακόμη χρονική επανάληψη του σενάριου πριν τον ΒΠΠ.

Η κόρη του ιεροκήρυκα της Γερμανίας, η Άνγκελα Μέρκελ, έχει κάνει πολλά «καλά» για την χώρα της. 


Δεν είναι μόνο υπεύθυνη για ...

Το φθινόπωρο η ώρα της αλήθειας για την Ελλάδα.

Το φθινόπωρο η ώρα της αλήθειας για την Ελλάδα - Κεντρική Εικόνα/Video
Μόνο ήσυχο δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το φετινό καλοκαίρι το οποίο φθάνοντας στο τέλος του βρίσκει την κυβέρνηση αντιμέτωπη με την αγωνία της νέας κρίσιμης διαπραγμάτευσης με τους δανειστές.
Tην Παρασκευή έληξε η προθεσμία για την πληρωμή της πρώτης από τις τρεις δόσεις του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, αλλά και για την απόδοση του ΦΠΑ από επιχειρήσεις και μικρομεσαίους.
 Αυτά τα δύο αποτελούν τις βασικές υποχρεώσεις, από τις εισπράξεις των οποίων θα κριθεί η πορεία των κρατικών εσόδων και εάν...

Οι εξελίξεις κλιμακώνονται επικίνδυνα - Σε λίγο τίποτε δε θα είναι αναστρέψιμο.

https://3.bp.blogspot.com/-b9f6qIEG4pk/V5u6linqI8I/AAAAAAAAAJA/Z2cOeEosfXIXskF2X7NFA8A6wkJO_fWNACLcB/s640/%25CE%2595%25CE%25BB%25CE%25BB%25CE%25AC%25CE%25B4%25CE%25B1-%25CE%25B1%25CF%2580%25CF%258C-%25CE%25B4%25CE%25BF%25CF%2581%25CF%2585%25CF%2586%25CF%258C%25CF%2581%25CE%25BF.jpg
Οι εξελίξεις στην Τουρκία έχουν ανοίξει τον ασκό του Αιόλου. Η νέα κατάσταση που διαμορφώνεται είναι πολυσύνθετη… Οι απλουστευτικές ερμηνείες που επιχειρείται να δοθούν, απευθύνονται τουλάχιστον σε αφελείς…

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Και το χειρότερο για τη χώρα μας, είναι πως η πολιτική της ηγεσία,δέσμια από τη μια του ραγιαδισμού, και από την άλλη των αδιέξοδων ιδεολογημάτων της…


Δε δείχνει μόνο απρόθυμη να τις κατανοήσει…


Δεν αποδεικνύεται μονάχα ανίκανη στο να τις διαχειριστεί αποτελεσματικά…


Αλλά καθίσταται αντικειμενικά επικίνδυνη για τη χώρα, αφού με τις ανερμάτιστες εμμονές της, και με την παντελή έλλειψη στρατηγικής στόχευσης, εμπλέκει τον τόπο στο επικίνδυνο αλεστήρι της τουρκικής γεωστρατηγικής, κι αυτό συνιστά έναν επικίνδυνο μονόδρομο που .....

Η ΕΚΘΕΣΗ-ΣΟΚ ΤΗΣ CITIGROUP

O Τέλειος Αρμαγεδδώνας με απόλυτη φτώχια και έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ...

Η κυβέρνηση Τσίπρα βρίσκεται μπροστά στον Τέλειο Αρμαγεδδώνα. Κι αυτός δεν είναι άλλος από το στέγνωμα του κόσμου, την απόλυτη φτώχια. Οχι ο Τσίπρας δεν έχει αντίπαλο το μπουλούκι του Μητσοτάκη. Εχει αντίπαλο την απόλυτη φτώχια.
Κι αυτή είναι που θα πληρώσει πανάκριβα όσο αναβάλει την προσφυγή στις κάλπες. Εχει επίσης αντίπαλο το γεγονός ότι.....

Θες να γίνει πρωθυπουργός ή θες να μείνεις υπάλληλος;

Δείπνο για οκτώ με «ειδικό» καλεσμένο τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα αποκαλύπτει η εφημερίδα «Τα Νέα», με αφορμή την επίθεση που δέχθηκε ο κεντρικός τραπεζίτης από υπουργούς της κυβέρνησης την περασμένη Τρίτη στη Βουλή.
Σύμφωνα λοιπόν με την εφημερίδα, πριν από ενάμιση μήνα (στις 13 Ιουνίου) έγινε ....

Ποιος θα πίστευε ότι οι Έλληνες θα κόβανε το φαγητό;

Σοκαριστική πτώση κατέγραψε ο τζίρος του λιανεμπορίου τον περασμένο Μάιο, υποχωρώντας κατά 8% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα το 2015.

Από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, που δημοσιεύει η «Καθημερινή», προκύπτει ότι ο Μάιος του 2016 ήταν ο χειρότερος τουλάχιστον από το 2010. Ενδεικτικό του κλίματος είναι ότι η μεγαλύτερη ....

Ας είμαστε έτοιμοι για την αντιμετώπιση των χειρότερων σεναρίων με την Τουρκία.

http://i1.wp.com/mignatiou.com/wp-content/uploads/2016/07/putin-erdogan.jpg?resize=777%2C437
Του Σωτήρη Δημόπουλου

Το αποτυχημένο πραξικόπημα στη Τουρκία προκάλεσε σειρά τεκτονικών μετατοπίσεων, στις γεωπολιτικές πλάκες της Ευρασίας και της Μέσης Ανατολής, που ακόμα βρίσκονται σε εξέλιξη. Η σημαντικότερη εξ αυτών είναι η ανοιχτή εχθρότητα του «πληγωμένου σουλτάνου» προς τις ΗΠΑ και η πρόθεσή του να πλεύσει προς την αγκαλιά της Μόσχας.

Αν η συγκεκριμένη τουρκική στροφή αποκτήσει διάρκεια τότε βρισκόμαστε στην αρχή μιας κομβικής αλλαγής στις ευρύτερες ισορροπίες της Δύσης με την Ανατολή. 


Το ερώτημα, όμως, είναι αν η Δύση, δηλαδή οι ΗΠΑ και τα ισχυρά παγκόσμια κέντρα χρηματοπιστωτικής ισχύος, επιτρέψει αυτόν τον αναπροσανατολισμό της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής προς την ρωσική άρκτο. Πριν απαντήσουμε, οφείλουμε προηγουμένως να ....