Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Όχι, η Αριστερά δεν κάνει λάθος..... Ποτέ...!!!

Στην Γαλλία παίζεται αυτές τις ημέρες για μια ακόμα φορά το πανευρωπαϊκό έργο «ψηφίστε τους νεοφιλελεύθερους φασίστες, για να μην έρθουν στην εξουσία οι αυθεντικοί φασίστες».

Έχει κουράσει αυτό το έργο και δεν θα έχει καλή κατάληξη.
Αρχικά, μεγάλα κομμάτια των πληθυσμών των ευρωπαϊκών χωρών οδηγούνται στην ανεργία, στο περιθώριο, στην απελπισία.
Στη συνέχεια, αφού αυτά τα κομμάτια αντιληφθούν πως οι διάφοροι «σοσιαλιστές» -τύπου Ολάντ- είναι κι αυτοί νεοφιλελεύθεροι, στρέφονται ....

Σοκ! Υπογράφονται δύο μνημόνια σε λιγότερο από 10 ημέρες.

Όχι ένα αλλά δύο μνημόνια (ένα με την ΕΕ και ένα με το ΔΝΤ) θα πρέπει να κλείσει το οικονομικό επιτελείο μέσα στις συναντήσεις που θα ξεκινήσουν πάλι στην Αθήνα με στόχο να εξασφαλίσει την τεχνική συμφωνία σε επίπεδο θεσμών πριν το Eurogroup της 22ης Μαΐου.

Ο οδικός χάρτης που συμφωνήθηκε στις συναντήσεις που 
έγιναν τις αμέσως προηγούμενες μέρες στην Ουάσινγκτον έχουν την πορεία μέχρι και την επόμενη σύνοδο υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης εκτός από την δεύτερη αναθεώρηση του μνημονίου με την ΕΕ και το κείμενο που θα αποτελέσει το νέο μνημόνιο με το ΔΝΤ ( ΜΕFP- Memorandum of Economic & Financial Policies).

Τα δυο διαφορετικά κείμενα, θα σταλούν στην Αθήνα πριν από την ....

Αν θέλεις να διαλυθεί η ΕΕ θα πρέπει να απαιτήσεις περισσότερη δημοκρατία.



Αν θέλουμε να διαλυθούν τα μορφώματα της ΕΕ και της Ευρωζώνης, θα πρέπει να απαιτήσουμε περισσότερη δημοκρατία στο εσωτερικό τους. 

Οι αλαζονικές ελίτ (και ειδικά η γερμανική) που...

Ο Τραμπ αρνείται τον όρο γενοκτονία για τους Αρμένιους.

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί στις Αρμενικές ομογενειακές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ η απόφαση του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να μην κατονομάσει τα δραματικά γεγονότα του 1915 ως γενοκτονία, προτιμώντας να χρησιμοποιήσει τον Τουρκικά προσφιλή όρο «Μεγάλη Καταστροφή» στην δήλωση που έκανε για την «Αρμενική Ημέρα Μνήμης 2017».

«Σήμερα θυμόμαστε και τιμάμε τη μνήμη αυτών που υπέφεραν στη διάρκεια μιας από τις χειρότερες...