Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Ο «ΚΡΥΦΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ» ΤΩΝ Ε.Δ.! Το σχέδιο Καμμένου για έσοδα 1,5 δισ. ευρώ ετησίως.

xartes
Από το "crashonline
Περιουσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Αξία; Όχι απλά ανεκτίμητη, αλλά κάτι παραπάνω.
Σύμφωνα με όσα έχει πει ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος μ’ έναν πρώτο υπολογισμό που έχει κάνει το Ταμείο Εθνικής Άμυνας σε χρήμα η “στρατιωτική” περιουσία ξεπερνά τα...

"Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗ ΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ" O Χανς-Βέρνερ Ζιν αποθεώνει τη στρατηγική Βαρουφάκη: "Οι Ευρωπαίοι δεν έχουν καταλάβει το πανούργο σχέδιο του"

Το εγκώμιο της στρατηγικής Γ.Βαρουφάκη "πλέκει"  ο διάσημος Γερμανός οικονομολόγος Χανς-Βέρνερ Ζιν, αλλά και στο σύνολο της πολιτικής που ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση, αφού έχουν καταφέρει να φέρουν σε μειονεκτική θέση τους δανειστές, στηριζόμενοι σε δύο άψογες τακτικές κινήσεις:
Σύμφωνα με τον οικονομολόγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είναι ο καλός που δουλεύει καλόπιστα για τη συμφωνία και ο Γ. Βαρουφάκης υποδύεται.....

Η νέα "μοιρασιά" της Ευρώπης, σε περίπτωση Grexit και Brexit....


Άρπαξε ότι μπορείς και τρέξε: ΗΠΑ και Ρωσία περιμένουν με νευρικότητα το Ευρωπαϊκό "μερίδιό" τους στον Ψυχρό Πόλεμο.

Grexit, Brexit και η καινούρια "μοιρασιά"


Αν η ιστορία πράγματι επαναλαμβάνεται, έστω και "σαν φάρσα", θα μπορούσαμε να γίνουμε μάρτυρες μιας εναλλακτικής έκδοσης αυτού που αποφάσισαν οι νικητές μετά το τέλος του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου και λίγο πριν από την έναρξη του Ψυχρού Πολέμου.

Στην Διάσκεψη της Γιάλτας, οι Φραγκλίνος Ρούζβελτ, Ιωσήφ Στάλιν και Ουίνστον Τσώρτσιλ, ουσιαστικά αποφάσισαν, μεταξύ άλλων, πως θα διανέμουν τις σφαίρες επιρροής τους στην Ευρώπη. Συμφώνησαν, για παράδειγμα, ότι η Ελλάδα θα εισέρχονταν στην Δυτική σφαίρα επιρροής, ενώ η Βουλγαρία, στην αντίστοιχη Σοβιετική.

Σήμερα, ίσως δούμε ένα παρόμοιο σενάριο μέσα στον συνεχιζόμενο παγκόσμιο οικονομικό πόλεμο. Πολλοί από τους ρόλους έχουν αλλάξει. Στον σημερινό πολυπολικό κόσμο, η Ρωσία δεν ....αντιπροσωπεύει την Κομμουνιστική ιδεολογία, οι ΗΠΑ δεν είναι η υπερδύναμη με την ισχύ που γνωρίζαμε και η Βρετανία θα είναι σε θέση απλά ...

Η Ελλάδα μπαίνει στους ΒRΙCS? - Τι ανακοινώθηκε...

Oι ΗΠΑ, αντιλαμβανόμενοι τις δυσμενέστατες γι αυτούς εξελίξεις που κατέφταναν από τη Ρωσία, προσπάθησαν με παρέμβαση τους μέχρι και χτες αργά το βράδυ να μεσολαβήσουν για την ακύρωση της απόφασης μας για ένταξη στους BRICS μέσω της επίτευξης συμφωνίας με ΔΝΤ-ΕΕ την ίδια στιγμή που το ανακοίνωνε ο υπουργός ΠΑΠΕΝ, Παναγιώτης Λαφαζάνης από τη Μόσχα.
Συγκεκριμένα, με ανακοίνωση του ο Λευκός Οίκος δια στόματος του εκπροσώπου του Τζος Έρνεστ "ζήτησε ευελιξία" απευθυνόμενος προς τη Γερμανία ώστε να υπογραφεί η συμφωνία και να αποφύγουν τη  μεγαλύτερη γεωπολιτική ήττα τους τονίζοντας ότι η συμφωνία θα είναι προς το συμφέρον όλων!(σσ και το γεωπολιτικό των ΗΠΑ!)
Ερωτηθείς για το τι ακριβώς εννοούσε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου, μιλώντας από τη Δρέσδη για μεγαλύτερη ευελιξία, ο Τζος Ερνεστ,   τόνισε πως «αυτό που εννοούσε είναι ότι είναι ......