Σάββατο 22 Απριλίου 2017

Πως λειτουργεί ο παραδειγματισμός της συνήθειας και του μιμητισμού BINTEO.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΙΘΗΚΟΙ ΣΤΗΝ ΣΚΑΛΑ
Όταν ένας πίθηκος επιχειρούσε να ανεβεί την σκάλα για να πιάσει την μπανάνα, τότε όλοι οι πίθηκοι καταβρέχονταν με παγωμένο νερό,προσπαθούσαν να ανεβούν την σκάλα και να πάρουν την μπανάνα, αλλά η νέα ψυχρολουσία που ακολουθούσε, τους έκανε να σταματούν την προσπάθειά τους. 
Αφού επαναλήφθηκε η ίδια διαδικασία για μερικές φορές ακόμα, στο τέλος οι πίθηκοι εγκατέλειψαν τελείως την προσπάθεια τους να πάρουν την μπανάνα, συνδέοντας και συσχετίζοντας την τιμωρία τους με το παγωμένο νερό μ’ αυτήν ακριβώς την προσπάθεια.

Στην επόμενη φάση του πειράματος, ο ....

Eurobank: To Brexit θα επηρεάσει τουρισμό και ναυτιλία.





















Τις ενδεχόμενες μακροοικονομικές επιπτώσεις του Brexit για το Ηνωμένο Βασίλειο (Η.Β.), την παγκόσμια οικονομία και την Ελλάδα παρουσιάζει η μελέτη της η Eurobank, με τίτλο «Brexit: 

Μακροοικονομικές επιπτώσεις για το Ηνωμένο Βασίλειο, την παγκόσμια οικονομία και την Ελλάδα», μία πρώτη προσέγγιση ενός πολύπλοκου θέματος που περιβάλλεται από υψηλό βαθμό αβεβαιότητας όσον αφορά την πορεία των διαπραγματεύσεων, το περιεχόμενο της νέας συμφωνίας μεταξύ του Η.Β. και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και των διμερών συμφωνιών που ....

Υπάρχουν δικηγορικοί σύλλογοι ;;; Δικαιοσύνη υπάρχει ;;;

Φωτογραφία του χρήστη Λόγιος Ερμής.

Λάλησε ο κ. 35.000 ευρώπουλα το μήνα...


Όταν δεν ντρέπονται οι ψεύτες, ντρέπονται τα ίδια τα ψέματα...

Οι Γερμανοί θα πληρώσουν πολύ ακριβά...

Η Ευρωπαϊκή Ένωση διαλύεται και η Γερμανία φαίνεται να το απολαμβάνει.

Είναι η Γερμανία που προκαλεί την διάλυση της Ευρώπης -για μια ακόμα φορά-, αφού η Ιστορία, προφανώς, δεν διδάσκει τίποτα σε κανέναν.
Η Γερμανία γίνεται διαρκώς όλο και πιο πλούσια -απομυζώντας τις άλλες χώρες- και οι άλλες χώρες γίνονται όλο και πιο φτωχές, αφού δεν υπάρχει κάποιος μηχανισμός αναδιανομής, ώστε .....

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΚΑΛΑ ΜΑΣ Ή ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΘΕΙ ΟΜΑΔΙΚΗ ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΗ;

Επειδή η προπαγάνδα του συστήματος πετάει πολλούς αριθμούς πάνω σε οικονομικά μοντέλα που ο κόσμος δεν καταλαβαίνει ας δούμε τι ακριβώς υπογράφει η κυβέρνηση.

Υπογράφει λοιπόν πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ για
κάθε χρόνο και για πολλά χρόνια.

Αλήθεια, έχουμε συνειδητοποιήσει τι σημαίνει αυτό;

Το ΑΕΠ της χώρας αυτή τη στιγμή είναι περί τα 176 δις ευρώ. 

Επομένως, 3,5% επί του ΑΕΠ πρωτογενές πλεόνασμα, σημαίνει....

Αναδρομικό χαράτσι για τις αγορές ακινήτων!

Αντιμέτωποι με αναδρομικό χαράτσι θα τεθούν όσοι αγόρασαν ακίνητα την περίοδο 2001-2011 και δήλωσαν στην Εφορία την χαμηλότερη αντικειμενική αξία, αντί της εμπορικής-πραγματικής αξίας, με απώτερο σκοπό να πληρώσουν μικρότερο φόρο. 

Επρόκειτο για μια συνήθη πρακτική που εφαρμόζονταν εκείνο την «αμαρτωλή» περίοδο, προς χάριν των εργολάβων, που είχε τη έμμεση «συναίνεση» των τραπεζών και του κράτους. 

Σε κάθε περίπτωση όμως αυτοί που....

Δεν ήταν μνημονιακή δέσμευση, ούτε απαιτεί ισοδύναμα η χορήγηση Συντάξεων Χηρείας.


Επειδή πολλά ακούγονται το τελευταίο διάστημα, μερικές φορές και από «ειδικούς» για το θέμα των Συντάξεων Χηρείας, όπως διαμορφώθηκε μετά την ψήφιση του άρθρου 12 του ν.4387/2016 (νόμος Κατρούγκαλου), κρίνεται σκόπιμο να παρατεθούν οι παρακάτω διευκρινήσεις:

Α. Δεν έχει αναδρομικό χαρακτήρα. Οι κυρίες που έχασαν το σύζυγό τους πριν .....

Μας παίρνετε ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ και μας δίνετε πίσω σημαίες...

Κόρη Θανόντος Στρατιωτικού συγκινεί...

"Άγγελε μου, σ' αγαπώ" γράφει στη φωτογραφία του πατέρα της 

Ο μπαμπάς μου ήταν στρατιωτικός. Έλειπε πολλές ώρες από το σπίτι, κάποιες φορές ακόμα και ολόκληρες εβδομάδες λόγω ασκήσεων, κάποιες φορές ακόμα κι ολόκληρους μήνες σε ειρηνευτικές αποστολές για να έχω εγώ ένα καλύτερο μέλλον. 

Λόγω της δουλειάς του μείναμε σε ...

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΛΠΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΗΤΩΝ .


Το έγγραφο εργασίας του ΔΝΤ που συντάχθηκε με το "πείραμα" των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή του νέου μεγάλου πειράματος για την εξάλειψη των μετρητών. Η «πρώτη φορά αριστερά» έχει εμπλέξει την Ελλάδα σε ένα πρωτοφανές πείραμα των διεθνών κέντρων για την ταχεία και χωρίς αντιδράσεις εξάλειψη των μετρητών ανά τον κόσμο.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) στην Ουάσιγκτον δημοσίευσε ένα έγγραφο εργασίας για τις συνέπειες στις οικονομίες από την «εξάλειψη των μετρητών». Το έγγραφο αυτό καταδεικνύει σαφώς ό,τι ακριβώς αυτή είναι η κεντρική τους κατεύθυνση. Παρέχει συμβουλές σε κυβερνήσεις που θέλουν.....

Φιλώ το χώμα που τους σκεπάζει.

Ο Ιωάννης. Ο Δημοσθένης. Ο Κωνσταντίνος. Ο Θωμάς. Αλλά και η Βασιλική. Ολοι με τα μικρά τους ονόματα. Ολοι δικοί μας άνθρωποι. Ολοι μέρος της καρδιάς μας. Κομμάτι της ψυχής μας. Μεγάλο μερίδιο του ακατάβλητου πατριωτισμού μας!

Ατελείωτη η συγκίνηση που προκάλεσε ο χαμός τους. Ατελείωτη και ασυγκράτητη. Επειδή ήταν το ρίσκο της αποστολής τους. Επειδή «έπαιζαν» με τον θάνατο. Επειδή ήταν .....

Η αυτάρκεια στη χώρα μας και πως χάθηκε. Ας δούμε το παράδειγμα της Θεσσαλίας και θα καταλάβουμε ...

Του Γιώργου Κολέμπα & Γιάννη Μπίλλα

Στα Τρίκαλα της Θεσσαλίας, στη λεκάνη απορροής των νερών του όρους Κόζιακα και ανάμεσα στις αγροτικές κοινότητες Κόκκινου Πύργου, Αγίων Αποστόλων, Ρογγίων, Διπόταμου και Πυργετού βρίσκονται οι φλέβες (κανάλια) με τρεχούμενο νερό ήπιας ροής.

Οι φλέβες δημιουργήθηκαν κύρια από φυσικές πηγές (ανάβρες) που με τον καιρό διανοίχθηκαν από τους αγρότες, διοχετεύοντας σ’αυτές το νερό της βροχής και των αρτεσιανών. 


Ο μικρός αυτός υγροβιότοπος αποστραγγίζει το νερό της περιοχής, κάνοντας τη γη καλλιεργήσιμη, επικοινωνώντας με τον Κουμέρκη και τον Αγιαμονιώτη ποταμό, οι οποίοι με τη σειρά τους συνδέονται με.....