Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Επίθεση εναντίον του δολαρίου.

Η πρόθεση της Ρωσίας να εκδώσει ομόλογα στο κινεζικό νόμισμα, αποτελεί αιτία πολέμου για τις Η.Π.Α. – ενώ οι φήμες περί προετοιμασίας του χρυσού ρουβλίου συνεχίζονται, αυξάνοντας την επιθετικότητα της υπερδύναμης.

Όταν κάποιος Έλληνας αναφέρεται στη Ρωσία θετικά συνήθως κατηγορείται, επειδή θεωρείται πως το κάνει λόγω της αδυναμίας της χώρας του – ελπίζοντας πως κάπως θα βοηθηθεί από τη δεύτερη ισχυρότερη στρατιωτική δύναμη του πλανήτη που νομίζει αυθαίρετα πως είναι φιλικά διακείμενη απέναντι στην Ελλάδα. 

Δυστυχώς λοιπόν δεν δίνεται η απαιτούμενη σημασία στο γεγονός ότι, η Ρωσία είναι η μοναδική χώρα που αρνείται να υποταχθεί στις Η.Π.Α., ενώ προσπαθεί να απελευθερωθεί από το σύστημα του χρέους – μέσω του οποίου μία πολύ μικρή ελίτ απομυζεί τους πάντες στον πλανήτη.

Ως εκ τούτου οι ....

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ;;

Αποτέλεσμα εικόνας για εκδοση χρηματος
Σε ένα κράτος με εθνική κυριαρχία, το οποίο έχει το δικό του εθνικό ανεξάρτητο νόμισμα, η φορολογία δεν γίνεται για να βρει το κράτος χρήματα να ξοδέψει, αφού το κράτος εκδίδει το χρήμα και μπορεί να εκδώσει όσο θέλει.

Γίνεται για να αφαιρέσει το κράτος χρήμα από την αγορά ώστε να
διατηρήσει την αξία του χρήματος και να συγκρατήσει τον πληθωρισμό. 

Αντίθετα όταν υπάρχει ύφεση, το κράτος μειώνει τη φορολογία και αυξάνει τις δαπάνες του (δηλαδή κρυφά εκδίδει χρήμα και το ρίχνει στην αγορά) ώστε...

"Θέμα χρόνου η έξοδος της Ιταλίας από την Ευρωζώνη"

H κατάσταση της οικονομίας τη Ιταλίας είναι τόσο απελπιστική, ώστε η έξοδός της από την Ευρωζώνη είναι θέμα χρόνου, κατά τον γνωστότερο οικονομολόγο της Γερμανίας, Χανς-Βέρνερ Ζιν. Ο λόγος για την κρίση της οικονομίας της είναι ότι εξακολουθεί να παράγει εξίσου ακριβά όσο και πριν την οικονομική κρίση.

«Η πιθανότητα να παραμείνει η Ιταλία στο ευρώ μειώνεται από
χρόνο σε χρόνο» είπε ο Χανς-Βέρνερ Ζιν σε συνέντευξή του στη Welt. «Η χώρα δεν τα βγάζει πέρα με το ευρώ. Η ιταλική οικονομία δεν είναι ανταγωνιστική και δεν έκανε τα περασμένα χρόνια καμιά σοβαρή προσπάθεια να ξαναγίνει ανταγωνιστική».

«Η οικονομική κατάσταση της χώρας είναι τόσο απελπιστική, ώστε .....

Πώς μπορείς να κάνεις το σπίτι σου ξενοδοχείο.

Πώς μπορείς να κάνεις το σπίτι σου ξενοδοχείο
Είκοσι οκτώ λέξεις στη σελίδα 935 στο ΦΕΚ 94Α/2015 που περιγράφει το τρίτο μνημόνιο έχουν βάλει φωτιά στην ξενοδοχειακή αγορά. Ο λόγος είναι η κατάργηση από την 1η Νοεμβρίου 2015 της παραγράφου 1 του άρθρου 2 του ν. 4276/2014 (Α΄155) και της παραγράφου 7 του άρθρου 2 του ν. 2160/1993 (Α΄118), που σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι όποιος επιθυμεί να ενοικιάσει το σπίτι του σε ξένους τουρίστες, είτε για μία μέρα, είτε για μία εβδομάδα, είτε για ένα 20ήμερο, μπορεί να το πράξει και κυρίως χωρίς να θεωρηθεί (το ακίνητο) τουριστικό κατάλυμα.
Συγκεκριμένα, όπως....

ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΑΓΑΘΟΚΛΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ...!! ΒΙΝΤΕΟ.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΟΛΑ
Ένα απίθανο σατιρικό βίντεο - κολάζ από ατάκες και δηλώσεις, που τα "σπάει"...!!!

Αξέχαστοι ηθοποιοί από τον Ελληνικό κινηματογράφο, πολιτικοί από τα κόμματα που κυβέρνησαν και κυβερνούν, παρουσιαστές εκπομπής αθλητικού σχολιασμού, και ο ευφυής καραγκιόζης, όλοι μαζί συνθέτουν την εικόνα της κρίσης στην Ελλάδα των μνημονιακών χρόνων ...!!!


Εκτός όμως από την σάτιρα, στο "ΞΥΠΝΑ ΑΓΑΘΟΚΛΗ" αναδεικνύονται και σημαντικά μηνύματα, μνήμες, προβληματισμοί, αλήθειες...


Γιατί τα.....

ΝΔ – ΠΑΣΟΚ απαιτούν διαγραφή των χρεών τους - Στη δική τους περίπτωση, το «μνημόνιο» δεν είναι αρεστή λύση!!! Μόκο τα κανάλια

Ένα βήμα μακριά από την πτώχευση μοιάζουν να βρίσκονται Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, που βαρύνονται με χρέη εκατομμυριών ευρώ, τα οποία δεν μπορούν να αποπληρώσουν. 
Τα δύο από τα τρία κόμματα που ανέλαβαν τη «σωτηρία» της χώρας, αδυνατούν εδώ και χρόνια να βρουν μία λύση στα εσωτερικά τους οικονομικά προβλήματα. 
Φαίνεται ότι στη δική τους περίπτωση, το «μνημόνιο» δεν είναι αρεστή λύση
Η διαφορά αντιμετώπισης των οικονομικών προβλημάτων της χώρας και των κομματικών χρεών, συνοψίζεται στην άποψη του ....