Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

“Ευχαριστώ την Ελλάδα, έχω σπίτι εκεί, αλλά από τη Συρία…θα φύγω μόνο νεκρός”

http://www.protothema.gr/Images/ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC4yMDEuMTAuMjMwL3Byd2ViZGF0YS9maWxlcy8xLzIwMTYvMDMvMDUvYWx6YWhlci5qcGc%3D&t=0&w=820&h=457&a=CenterΟ Καλέντ Αλ-Τζάχερ μαθεύτηκε στην Ελλάδα, ως… «ο Σύρος επιθετικός της Προοδευτικής» και πλέον ζει στην χιλιοβομβαρδισμένη πατρίδα του, το Χαλέπι, από όπου διατρανώνει ότι θα φύγει μόνο νεκρός. 

Mας συστήθηκε το 1998 με τη βυσσινί φανέλα της Προοδευτικής. Εμεινε στην ομάδα του Κορυδαλλού μέχρι το 2002 και μετά μετακόμισε στην Χαλκηδόνα. 

Η τελευταία του ομάδα στην Ελλαδα ήταν ο Θρασύβουλος, από τον οποίο έφυγε το 2006 για να επιστρέψει στην πατρίδα του, τη Συρία. 

Από τότε μέχρι σήμερα πολλά έχουν αλλάξει. Η ειρηνική Συρία έχει μετετραπεί σε βομβαρδισμένο τοπίο. Οι εικόνες που βλέπουμε, δεν μας .....

Μην αμελείτε. Η θύελλα έρχεται...

Γιά τον σχηματισμό ομάδων λαϊκής αυτοάμυνας
Είναι πλέον φανερό ακόμη καί στον πλέον ηλίθιο, πως πλησιάζει με ταχύτητα αστραπής η στιγμή της αιματηρής συμπλοκής μας με τους λάθρο. Έτσι, δεν είναι καθόλου παράξενο, που έχει γεμίσει το Διαδίκτυο με σχετικά άρθρα. (Γιά σχηματισμό ομάδων λαϊκής αυτοάμυνας, δηλαδή.) Σήμερα -κι εκτός κανονικής σειράς δημοσιεύσεων- ήθελα να προσθέσω κι εγώ τις δικές μου παρατηρήσεις επ’ αυτού.
Γιατί;
Διότι όλοι τα λένε όμορφα, αλλά παραλείπουν τα πλέον σημαντικά.
Καί ποιά είναι τα πλέον σημαντικά;
Το εξής ένα: ότι ΔΕΝ μπορούμε να βασιζόμαστε στην καλή προαίρεση κανενός. Εάν αφεθούμε να πιστεύουμε πως εντάξει, μέσα στην ανάγκη (που θα τους σφίξει) όλοι (οι γεννηθέντες με ταυτότητα Έλληνες) θα θυμηθούν το έθνος καί την πατρίδα, τότε έχουμε στρώσει το έδαφος γιά εστίες ήττας καί ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ.
Όπως καταλαβαίνετε, σήμερα δεν είναι 1453, ή 1821, ή 1940. Όπου, τέλος πάντων, είχαμε κι ένα μικρό περιθώριο διαφυγής. (Που το χρησιμοποιήσαμε.) Σήμερα όλοι, παγκοσμίως, παίζουν τα ρέστα τους. Σήμερα έχουμε φτάσει σε φάση «όλα ή τίποτα». Χωρίς επιστροφή. Τώρα, ή γενοκτονούμαστε, ή χαράσσουμε πορεία ως έθνος γιά τα επόμενα 2150 χρόνια.
Γιά ν’ αποφύγουμε, λοιπόν, την εξ ορισμού συντριπτική ήττα, προσέχουμε γιά να έχουμε.
 Τί να κάνουμε, τότε;
  • Ξεκινάμε με διαμόρφωση ....

Κωνσταντοπούλου, Χουντής, Σακοράφα, Κασιμάτης σε… Δημιουργική Σαφήνεια (video)

7 μύθοι για τη Σένγκεν … Του Νότη Μαριά

123-3-744x456

Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΓΚΕΝ ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΑ ΑΠΕΙΛΗ ΑΛΛΑ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Κόντρα στην καθεστηκυία αντίληψη για την ανάγκη παραμονής μας στον χώρο Σένγκεν, από τον Δεκέμβρη του 2015 οπότε και η προσφυγική κρίση βρισκόταν σε έξαρση, πρότεινα να αποχωρήσουμε από τη Συνθήκη Σένγκεν καθώς η Ελλάδα, ως χώρα Σένγκεν έγινε χώρα μαγνήτης για τους χιλιάδες πρόσφυγες, επειδή ερχόμενοι εδώ καταγράφονται και αποκτούν ταξιδιωτικά έγραφα τύπου Σένγκεν και μπορούν έτσι να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην καρδιά της Ευρώπης.
Κατέστησα λοιπόν σαφές, ότι η μείωση των προσφυγικών ροών περνά μέσα από την αποχώρησή μας από τη Συνθήκη Σένγκεν.
Κάλεσα την Ελληνική κυβέρνηση να απορρίψει ιδεοληψίες και να κινηθεί με βάση το εθνικό συμφέρον. Και τεκμηρίωσα την άποψη ότι τα οφέλη από την αποχώρησή μας από τη Σένγκεν είναι τεράστια. Κάποιοι όμως επιμένουν να μοιράζουν «καθρεφτάκια για ιθαγενείς» και συνεχίζουν...... να καλλιεργούν μύθους.

ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ ΑΣΑΝΤ ΚΑΙ ΕΠΙΚΡΙΝΕΙ ΤΗ ΜΟΣΧΑ ΓΙΑΤΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΕΙΣ.

syria-nato
Ή με τον Άσαντ ή με το ΝΑΤΟ ή με το Θεό ή με το διάβολο.
Eπιταχύνεται η σύγκρουση η γενίκευση η κορύφωση του δράματος,πόλωση, oι μάσκες έπεσαν το ΝΑΤΟ τάσεται πλέον ανοιχτά και διακηρυγμένα στο πλευρό των ισλαμιστών « ανταρτών » που αιματοκύλισαν τη Συρία .
Ο αναπληρωτής ΓΓ του ΝΑΤΟ ο αμερικανός πρέσβης Alexander Vershbow (το ότι αναλαμβάνει αμερικανός να κάνει αυτή τη δήλωση έχει κι αυτό από άποψη σημειολογίας την αξία του) κατηγόρησε την Παρασκευή τη Ρωσία ότι περιέπλεξε την αναζήτηση διακανονισμού στη Συρία βομβαρδίζοντας τις δυνάμεις της μετριοπαθούς αντιπολίτευσης.
« Καθώς η Ρωσία πρόσφερε σ΄ένα ....

Πληρωμένα! Ενοίκιο, κοινόχρηστα, περίθαλψη, φαγητό και 400 ευρώ επίδομα στους μετανάστες.

ddd
Πληρωμένα! Ενοίκιο, κοινόχρηστα, περίθαλψη, φάγητο και 400 ευρώ επίδομα στους μετανάστες.

ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΑ.

Του Πέτρου Χασάπη

Από τις πρώτες μέρες που ξέσπασε η κρίση στη χώρα μας, χιλιάδες άνθρωποι έχουν ασχοληθεί με τη δημιουργία νέων κινήσεων, κινημάτων και κομμάτων. Όμως, μέχρι στιγμής δεν έχουν καταφέρει τίποτα.

Τα μόνα αξιοσημείωτα γεγονότα που έφερε η κρίση στο πολιτικό σύστημα ήταν αφενός η μείωση των δυνάμεων του δικομματισμού, αφετέρου η αλλαγή ρόλων μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ. Εμφανίστηκαν φυσικά και εξαφανίστηκαν ή θα εξαφανιστούν κάποιες μικροκομματικές συστημικές παραφυάδες, εκτός του παραδοσιακού ΚΚΕ, αλλά πέραν αυτού τίποτα το αξιόλογο.

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Γιατί ακόμα και τώρα που έχουμε μπει για τα καλά στην κρίση, που σχεδόν όλοι, σε ποσοστά που αγγίζουν το 90%, απαξιώνουν τα υπάρχοντα κόμματα, εντούτοις δεν μπορεί να εμφανιστεί και να καθιερωθεί μια καινούργια πολιτική δύναμη;

Η απάντηση μπορεί να δοθεί μόνο αν κάποιος μελετήσει σοβαρά την πολιτική ανθρωπογεωγραφία του ελληνικού λαού και τον τρόπο με τον οποίο την χειρίζεται και την εκμεταλλεύεται η.....

Η κοινοβουλευτική χρεοκοπία.

Το κεντρικό πρόβλημα της Ελλάδας σήμερα είναι η πλήρης απώλεια της εμπιστοσύνης των Πολιτών προς την Πολιτεία – ενώ η αντιπροσωπευτική δημοκρατία πέθανε, όταν η κυβέρνηση δολοφόνησε εν ψυχρώ την ελπίδα των Ελλήνων.

«Είμαστε απολύτως πεπεισμένοι ότι, η μοναδική δυνατότητα προστασίας μας απέναντι στη συνεχώς πιο ισχυρή οικονομική εξουσία
είναι η πολιτική. Ταυτόχρονα, είμαστε επίσης απολύτως βέβαιοι πως η μοναδική μας δυνατότητα προστασίας απέναντι στη σχεδόν νομοτελειακή πολιτική διαφθορά και διαπλοκή, είναι η άμεση δημοκρατία – η απ’ ευθείας συμμετοχή των Πολιτών δηλαδή στην ψήφιση των βασικών νόμων, καθώς επίσης στον έλεγχο των εκάστοτε κυβερνώντων.

Είμαστε λοιπόν σίγουροι ότι, ...

Η Ελλάδα γερνά, οι συντάξεις συρρικνώνονται.



«Η όποια λύση, όσο επώδυνη κι αν είναι, δοθεί στο ασφαλιστικό σύστημα το επόμενο διάστημα θα είναι καλή ώς την επόμενη που σίγουρα θα απαιτηθεί ξανά σε λίγα χρόνια». 

Αυτή είναι η εδραιωμένη άποψη ειδικών επιστημόνων και των οικονομετρών, οι οποίοι -πίσω από την πολιτική αντιπαράθεση για τα μέτρα αντιμετώπισης του οξυμένου προβλήματος των ελλειμμάτων των ασφαλιστικών ταμείων και την αδυναμία του προϋπολογισμού να τα αντιμετωπίσει- προβάλλουν το μέλλον και βλέπουν ότι: Το πιο σοβαρό πρόβλημα της χώρας είναι η δημογραφική της γήρανση. Πρόβλημα μακροχρόνιο και σύνθετο που δημιουργείται με αργούς ρυθμούς κατά τη διάρκεια πολλών δεκαετιών και επιλύεται με επίσης πολύ αργούς ρυθμούς.

Και αυτό πέρα από την αδήριτη ανάγκη να επιστρέψει η οικονομία σε 
αναπτυξιακή τροχιά ώστε να μειωθεί σταδιακά το ποσοστό ανεργίας, που βρίσκεται στο 24%, μετά την πιο μακρά περίοδο ύφεσης που έχει ζήσει η χώρα μετά τον πόλεμο.

Τα ζητήματα αυτά ετέθησαν....