Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Οι πρώτες κατοικίες των Ελλήνων βγαίνουν στο "σφυρί" και οι "γύπες" των πειρατικών funds θα είναι εκεί να τις αρπάξουν

Τα αποκαλούμενα distressed ή vulture (πειρατικά) funds αγόρασαν σε εξευτελιστικές τιμές στεγαστικά και επιχειρηματικά δάνεια χρεοκοπημένων τραπεζών σε χώρες όπως η Ισπανία, προσδοκώντας υπερκέρδη ακόμα και με την έξωση από τα σπίτια τους ανθρώπων που βρέθηκαν σε αδυναμία πληρωμής, και όπως φαίνεται σύντομα θα δούμε ....

Αυτοί είναι όργανα της ίδιας κατάστασης εδώ και χρόνια......

Η Ελληνική κοινωνία για μια ακόμη φορά παρακολουθεί εμβρόντητη τα τεκταινόμενα που αφορούν την ζωή εκατομμυρίων ψυχών για το παρόν αλλά και για το μέλλον. Τούτη την φορά το ύψος των συντάξεων που θα καθορίζει την ζωή των απόμαχων και όχι μόνο είναι στην επικαιρότητα. Υπάρχει επιτροπή σοφών και μάλιστα φερόντων ελληνικό ονοματεπώνυμο που πρότεινε μέτρα τα οποία είναι γκιλοτίνα για την επιβίωση.

Όπως πάντα τα Μέσα Μαζικής Εξαθλίωσης έκαναν σημαία και πρωτοσέλιδα αυτά τα δελτία τύπου των υποχείριων της Γερμανικής κατοχής προσθέτοντας ένα ακόμη βάσανο στην καθημερινότητα των ανθρώπων.

Κατ' αρχάς όταν λέμε επιτροπή στην Ελλάδα μιλάμε για μια ανακάλυψη της πολιτικής εξουσίας προκειμένου να κρύψει, να αλλάξει, να εξαφανίσει κλπ, εγκλήματα εις βάρος του λαού. 

Στις επιτροπές πάντα τοποθετούνται εξυπηρετητές του συστήματος που δίνουν πάντοτε το αποτέλεσμα (πόρισμα) το οποίο θα ....

Περίεργα... μηνύματα από το περιβάλλον της Λαγκάρντ.

Τελεσίγραφο προς την Αθήνα στέλνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για άμεση εφαρμογή σκληρότατων μέτρων, υπό την απειλή ότι το 2016 θα βρει κουρεμένες τις καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες και μάλιστα υπό δυσμενέστερους όρους από εκείνους που επιβλήθηκαν στην Κύπρο.

Όπως αποκαλύπτει ο ανταποκριτής της «Εφ.Συν.» στην Ουάσινγκτον, Θάνος Δημάδης, σε εκτενές ρεπορτάζ της «Εφ.Συν.-Σαββατοκύριακο», που κυκλοφορεί, εντείνονται οι πιέσεις προς την ελληνική πλευρά από το περιβάλλον της Κριστίν Λαγκάρντ, που υπενθυμίζει ότι το 2013 το ΔΝΤ ήταν υπέρμαχος της απόφασης που προκρίθηκε στην Κύπρο ως «λύση» για τη συρρίκνωση του τραπεζικού της τομέα.

Χαρακτηριστικά είναι όσα.....

Μετά το ψαλίδι στις συντάξεις, ως άλλο ένα δώρο του "πάση θυσία στο ευρώ" έρχεται το κούρεμα καταθέσεων,,,

Του Χρίστου Ασπιώτη
Μετά το τσουνάμι στις συντάξεις, ως άλλο ένα δώρο του "πάση θυσία στο ευρώ", έρχεται το κούρεμα των καταθέσεων σύμφωνα με την κοινοτική οδηγία για τις τράπεζες, που έχει ψηφιστεί απο τη Βουλή από το καλοκαίρι και παραμένει ανενεργή για να ενεργοποιηθεί την κατάλληλη στιγή. 

Πρόκειται για την κοινοτική οδηγία Bank Recovery and Resolution Directive, γνωστή ως BRRD, η οποία έχει ήδη τεθεί σε ισχύ σε όλα τα κράτη μέλη από την 1η Ιανουαρίου 2015 και προβλέπει τη .....