Τρίτη 26 Απριλίου 2016

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ! Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΖΗΤΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗ!!

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…. ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΠΟΔΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ…
ΟΠΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΟΥΝ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΜΜΕ…
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ γερμανικών Μέσων, της εφημερίδας Bild και του ....

«Πώς φόρτωσαν το χρέος της τραπεζοκρατίας στο λαό.»

Μια συνοπτική επισκόπηση της οικονομικής ιστορίας των 40 τελευταίων χρόνων που όμως δεν αποδίδει τις ευθύνες που αποκλειστικά έχουν οι ελληνικές κυβερνήσεις ούτε και αυτές των ψηφοφόρων που εκχώρησαν ανεύθυνα την Πολιτική σε αυτούς τους διαπλεκόμενους δημαγωγούς.(Ν.Κ.)
Απίστευτα παιχνίδια από τις «ύαινες» των τραπεζών που έβαλαν την Ελλάδα στον δοκιμαστικό σωλήνα των μνημονίων και έφαγαν με χρυσά κουτάλια.

Τον τίτλο του «πειραματόζωου της διεθνούς οικονομίας» κερδίζει επάξια η Ελλάδα, ιδίως αν....

«ΠΟΥ ΠΑΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ»


«Τα κανάλια, η διαπλοκή και ο λαός, στο συνήθη ρόλο του ηλιθίου.»

 
«Υποθετικά ένας μεγάλος τηλεοπτικός σταθμός χρωστάει σε μία τράπεζα 100 εκ. € – τα οποία δεν εξυπηρετεί, οπότε πρόκειται για κόκκινο δάνειο. Το κόκκινο αυτό δάνειο το πουλάει η τράπεζα σε ένα ξένο κερδοσκοπικό κεφάλαιο (distress fund), στο 20% της αξίας του – άρα στα 20 εκ. €.  
Το κερδοσκοπικό κεφάλαιο πουλάει αμέσως μετά το δάνειο που αγόρασε έναντι 20 εκ. € πίσω στον τηλεοπτικό σταθμό, για 30 εκ. € – με 50% κέρδος δηλαδή, το οποίο είναι μάλλον αρκετό για μία διαδικασία μερικών ωρών ή ημερών. Έτσι ο σταθμός κερδίζει 100 εκ. – 30 εκ. = 70 εκ. €.
Στη συνέχεια το δημόσιο πουλάει τη μία από τις τέσσερις τηλεοπτικές συχνότητες στον ίδιο σταθμό, έναντι 10 εκ. €. Το κανάλι πληρώνει με....

Για οσιομάρτυρες ψάχνουμε; Τόσο πια πολιτικά αφελείς είμαστε;

Κάποιος φίλος μας έγραψε ότι οι πολιτικοί μας «πρόδωσαν» και μας «πούλησαν» πολιτικά. 

Ναι, αλλά εκείνο που δεν μπορεί με τίποτα, μα με τίποτα, να αντιληφθεί ο κόσμος είναι ότι δεν φταίνε αποκλειστικά τα πολιτικά πρόσωπα, αλλά κυρίως το πολίτευμα που δίνει στα πολιτικά πρόσωπα τη δυνατότητα να κάνουν ό,τι κάνουν ατιμώρητα και ταυτόχρονα να παραμένουν στις θέσεις τους.

Θα πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε κι εμείς ότι....

ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – Ξεμένουν από χρήματα τα κρατικά ταμεία – Μέχρι τα μέσα Μαΐου επαρκούν τα διαθέσιμα.

Ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος είναι η πορεία των φορολογικών εσόδων, αφού η τελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ ήταν στο τέλος Φεβρουαρίου. Στερεύουν σταδιακά τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους, γεγονός που πιέζει το οικονομικό επιτελείο για το κλείσιμο της αξιολόγησης. 

Σύμφωνα με την Realnews, τα διαθέσιμα μειώνονται μεν, επαρκούν οριακά όμως έως τα μέσα Μαΐου.

Στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους βρίσκονται σε επιφυλακή καθώς
οι υποχρεώσεις της χώρας στο ......

ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΟΠΛΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΔΥΝΑΜΩΝ.

Σχεδόν όλοι μας, έχουμε την εντύπωση ότι η δημοκρατία είναι απλά μια πανηγυρική συμμετοχική διαδικασία, που ικανοποιεί σε ορισμένους την αίσθηση συμμετοχής στην εξουσία. Όμως η δημοκρατία δεν είναι αυτό ακριβώς.

Εν αρχή ην το χρήμα. Η ζωή μας ολόκληρη είναι μια σύγκρουση 
οικονομικών συμφερόντων των οικονομικά ισχυρών με εκείνα των οικονομικά αδύναμων. Βλέπετε ακριβώς τι παθαίνουμε σήμερα. 

Η δημοκρατία λοιπόν είναι το απόλυτο όπλο προστασίας των οικονομικά αδύναμων εναντίον...

Προς την ΤτΕ οδεύουν σταδιακά τα αποθεματικά.

Σε σαφάρι για να μαζέψει χρήματα από όποιον φορέα μπορεί προκειμένου να διασφαλίσει ότι θα μπορέσει να καλύψει τις τρέχουσες ανάγκες του κράτους, έχει επιδοθεί η κυβέρνηση.

Μετά τη μεταφορά 100 εκατ. ευρώ από τον ΟΑΕΔ, τώρα τα νοσοκομεία αλλά και ο ΕΟΠΥΥ ετοιμάζονται να
μεταφέρουν τα αποθεματικά τους στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Παράλληλα πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να μεταφερθούν και κονδύλια από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων όπως είχε γίνει και το 2015.

Αν και στην κυβέρνηση εκτιμούσαν ότι ....

Ετοιμαστείτε! Οι Αμερικάνοι παίρνουν τον έλεγχο του διεθνούς τραπεζικού συστήματος!

Του Κωνσταντίνου Βέργου*
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι μόνο η πιο ανεπτυγμένη χώρα του κόσμου, με στρατιωτική μάλιστα υπεροχή. 

Υπάρχουν ενδείξεις ότι θα καταφέρουν να υπερισχύσουν και στο διεθνές τραπεζικό σύστημα, που αποτελεί τη βαριά βιομηχανία των επιχειρήσεων παγκοσμίως. 

Πρόκειται για μια ακόμη «θεωρία συνωμοσίας» ή κάτι βαθύτερο;

Κατά την προηγούμενη περίοδο, αποδείχτηκε ότι σε πολλές από τις κυριότερες ευρωπαϊκές τράπεζες υπήρξε έντονη η τάση κακοδιαχείρισης και εμπλοκής σε τρομακτικά σκάνδαλα. Από το ξέπλυμα χρήματος, ως τη χειραγώγηση, πρώτες οι γερμανικές και στη συνέχεια, με....

Εκθεση - σοκ του Γενικού Λογιστηρίου για το φορολογικό - ασφαλιστικό.

Ένα εφιαλτικό δωδεκάμηνο κατά τη διάρκεια του οποίου θα έχει ξεδιπλωθεί σχεδόν το σύνολο των μέτρων που φέρνει το νέο πολυνομοσχέδιο αποτυπώνει η Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους η οποία και συνοδεύει το τελικό κείμενο με όλες τις διατάξεις στη Βουλή.

Μέχρι και το καλοκαίρι του 2017, θα έχει
εφαρμοστεί το σύνολο των μέτρων στη φορολογία εισοδήματος, θα έχει χαθεί περίπου το 70% του ΕΚΑΣ, οι ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών θα έχουν αυξηθεί δύο φορές, εργοδότες και εργαζόμενοι θα επιβαρυνθούν από την αύξηση των εισφορών για τις επικουρικές, οι επαγγελματίες θα κληθούν να πληρώσουν ασφαλιστικές εισφορές με βάση το εισόδημά τους, θα...