Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Αποκάλυψη Μουζακίτη: 18 μεγαλοοφειλέτες χρωστάνε 58 δισ. ευρώ.

Σε μια πολύ σημαντική αποκάλυψη προέβη ο πρώην Οικονομικός Εισαγγελέας Σπύρος Μουζακίτης. 

Μιλώντας στην εκπομπή Fair Play της ΝΕΡΙΤ,
ο κ. Μουζακίτης είπε ότι....

Die Welt: Υπάρχουν 800 δισ. ευρώ καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία και κανείς δεν τα φορολογεί.

Die Welt: Υπάρχουν 800 δισ. ευρώ καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία και κανείς δεν τα φορολογεί
Με αρκετές δόσεις ειρωνείας και επικριτική ματιά σχολιάζει η Die Welt τις δηλώσεις της κυβέρνησης για πάταξη της φοροδιαφυγής, καθώς ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν «αγγίζει» τις ελληνικές καταθέσεις στην Ελβετία.
Η γερμανική εφημερίδα, σε ένα ακόμη άρθρο στο διεθνή Τύπο που ασκεί αυστηρή κριτική στις κινήσεις του Ελληνα υπουργού Οικονομικών, κάνει λόγο για ύψους 800 δισεκατομμυρίων ευρώ καταθέσεις Ελλήνων στις ελβετικές τράπεζες, τις οποίες κανείς δεν ενδιαφέρεται να φορολογήσει.
Πριν από 13 μήνες.....

Το Grexit θα επιφέρει μέγιστη γεωπολιτική ζημιά…

Του Μιχάλη Ιγνατίου
Μπορεί από οικονομικής απόψεως να θεωρούν την Ευρωζώνη «θωρακισμένη», οι εξελίξεις όμως δεν καθορίζονται μόνο από τον τομέα της οικονομίας, κάτι που φαίνεται πως αντιλαμβάνονται τόσο η Άγκελα Μέρκελ, όσο και ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όπως αναφέρει η ειδησεογραφική ιστοσελίδα του
γερμανικού Χρηματιστηρίου «Euroinsight»…

Η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ θεωρεί ότι η Ευρωζώνη θα μπορούσε να αντέξει πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ανησυχεί ωστόσο για τις γεωπολιτικές συνέπειες και είναι διατεθειμένη, αν χρειαστεί, να επιτρέψει και την έκδοση ομολόγων μικρής διάρκειας (T-Bills) ή την πρώιμη εκταμίευση της δανειακής βοήθειας.

«Φοβούμενη αστάθεια στα Βαλκάνια, η Μέρκελ είναι αποφασισμένη να αποτρέψει μια ......

Δημιουργούν Bank Run...Spiegel: Κούρεμα των ελληνικών καταθέσεων όπως στην Κύπρο μελετά ο W.Schaeuble.

Κούρεμα των ελληνικών καταθέσεων στα πλαίσια του κυπριακού μοντέλου φαίνεται ότι έχει μελετήσει ο γερμανός υπουργός οικονομικών W. Schaeuble όπως αποκαλύπτει το γερμανικό Spiegel.

Το δημοσίευμα ήρθε ώρες μετά την
δημοσίευση στην ιστοσελίδα του γερμανικού Χρηματιστηρίου «Euroinsight» περί ανορθόδοξων λύσεων, ορισμένες από τις οποίες ακραίες, για την επίλυση του ελληνικού ζητήματος. 

Σύγκεκριμένα, το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι η A.Merkel και W. Schaeuble μεταξύ των λύσεων που σκέφτονται για την Ελλάδα ώστε να μη βγει από το ευρώ, είναι και αυτή .....

Ο Σούλτς χαρακτηρίζει λάθος τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου επεμβαίνει για ακόμα μία φορά στην εσωτερική πολιτική σκηνή  της Ελλάδας, χαρακτηρίζοντας «λάθος» την συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. 

Ο Μάρτιν Σούλτς καταφέρεται μάλιστα και προσωπικά κατά του Πάνου Καμμένου, αφήνοντας αιχμές για τις διπλωματικές του ικανότητες ως υπουργού Εθνικής Άμυνας. 

Αιχμές αφήνει από την πλευρά του και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

«Θεωρώ τον σημερινό συνασπισμό του αριστερού κόμματος με αυτούς τους δεξιούς λαϊκιστές ως λάθος», δηλώνει...

Οι Γερμανοί ζητάνε το «κεφάλι» του Καμμένου που «ενοχλεί» τις εταιρείες τους!

Image
Το “κυνηγητό” που έχουν αρχίσει να υφίστανται οι “καλομαθημένες” γερμανικές εταιρείες εξοπλισμών από την Αθήνα και την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ έχει αρχίσει να προκαλεί νευρικότητα . 
Με απαράδεκτες εκφράσεις και κρίσεις για την θεσμική θέση που κατέχει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς επιτέθηκε στον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο μέσω συνέντευξής του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeinen Zeitung.
Ο Καμμένος έχει στείλει ήδη το μήνυμα σε γερμανικές εταιρείες όπως η Ραϊμένταλ που έχουν καταδικαστεί για δωροδοκίες ότι θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμα στην Ελλάδα.
Ο Σουλτς είπε πως ....

Η κωλοτούμπα.

Ο Σύριζα μπορεί να έχει αφήσει την κωλοτούμπα ανολοκλήρωτη, έχει βάλει όμως τις υπογραφές στις προϋποθέσεις ολοκλήρωσής της σύντομα. 
Φοβάμαι ότι σε λίγο καιρό θα δούμε την πολυπόθητη κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας και θα εισέλθουμε στην μετεμφυλιακή εποχή της Ελλάδας, η οποία θα εκφράζεται κοινοβουλευτικά από την περίοδο του “220 άνω”. 
Ήδη ο Σύριζα έχει υιοθετήσει κυβερνητικές τακτικές παρελθοντικών αναξιόπιστων και αναξιοπρεπών κυβερνήσεων, ήτοι καθημερινές εμφανίσεις και χαριεντισμούς στα άνευ νόμιμης άδειας εκπομπής κανάλια των ολιγαρχών, διαρροές μουρούτιας έμπνευσης “δημοσκοπήσεων”, χαρακτηρισμό νίκης σε κάθε υποχώρηση στο γιούρογκρουπ λες και απευθύνεται πολίτες αμοιβάδες, εξαγγελίες φοροκυνηγητού μικροεπιχειρηματιών και μάλιστα με έμμισθους ρουφιάνους, …

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΔΩΡΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΛΟΙΟ-ΦΥΛΑΚΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΣΤΑΡΑΪ ΝΟΒΟΣΤΙ, ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΩΡΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΛΟΙΟ ΦΥΛΑΚΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΣΤΕΓΑΣΕΙ 27.000 ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ. 
Ο ΠΟΥΤΙΝ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ, ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΥΣ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟ ΟΤΙ ΑΝ, ΣΥΝΤΟΜΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥΣ, ΔΕΝ ΦΥΛΑΚΙΣΟΥΝ ΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΝΔ, ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΥΠΟΚΟΣΜΟΥ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ.....

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΧΡΕΟΥΣ.

-----------11111111tttttτων ERIC TOUSSAINT ΚΑΙ DAMIEN MILLET*

Το ελληνικό δημόσιο χρέος ήρθε στην επικαιρότητα τη στιγμή που οι ιθύνοντες της χώρας αποδέχτηκαν τη θεραπεία λιτότητας που απαίτησαν το ΔΝΤ και η Ευρωπαϊκή Ένωση, πράγμα που πυροδότησε σημαντικούς κοινωνικούς αγώνες καθ’ όλη τη διάρκεια του 2010. 

Από πού προέκυψε όμως αυτό το ελληνικό χρέος; 

Όσον αφορά το χρέος που επιβαρύνει τον ιδιωτικό τομέα, η αύξησή του είναι πρόσφατη: μια πρώτη αύξηση ακολουθεί την είσοδο της Ελλάδας στην Ευρωζώνη το 2001, μια δεύτερη έκρηξη του χρέους εκδηλώνεται μετά το 2007, όταν η οικονομική βοήθεια που δόθηκε στις τράπεζες από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα Αποθεμάτων των Η.Π.Α., από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (Ε.Κ.Τ.) χρησιμοποιήθηκε μερικώς από τους τραπεζίτες για χρηματοδότηση προς την Ελλάδα και άλλες χώρες, όπως η Ισπανία ή η Πορτογαλία. 

Όσο για το δημόσιο χρέος, η ανάπτυξή του .....

ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ ΕΝΑ ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ;


Του ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΣΚΑΠΕΡΔΑ*  
«[Το πρώτο μνημόνιο] έγινε για να προστατευθούν οι γερμανικές τράπεζες και κυρίως οι γαλλικές τράπεζες από τη διαγραφή των δανείων.» Karl Otto Pöhl (πρώην πρόεδρος της Bundesbank, της Γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας) Spiegel, 05/18/2010.

Οι πιέσεις που δέχεται η χώρα από τους «θεσμούς» είναι το λογικό αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολούθησαν οι τρεις προηγούμενες κυβερνήσεις. 

Το τι ακολούθησε και το πρώτο και το δεύτερο μνημόνιο ήταν άκρως προβλέψιμα και προβλέφθηκαν από πολλούς που όμως λίγο ακούσθηκαν στην Ελλάδα. 

Πέρα από την τεράστια ύφεση που είναι συγκρίσιμη με τις χειρότερες οικονομικές επιδόσεις της δεκαετίας του 1930, το δεύτερο μνημόνιο έδεσε την χώρα χειροπόδαρα.

Το δημόσιο χρέος που ....

Ν. Φίλης: Σκάνδαλο να φορολογούνται οι βουλευτές, μόνο για το 25% της αποζημίωσης τους (Video)

Ν. Φίλης: Σκάνδαλο να φορολογούνται οι βουλευτές, μόνο για το 25% της αποζημίωσης τους (Video)
Σκάνδαλο να πληρώνουν φόρους οι βουλευτές μόνο για το 25% της αποζημίωσης τους κατήγγειλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης και δεσμεύτηκε στο νέο φορολογικό να υπάρχει διάταξη που θα αποκαθιστά τη φορολογική ισοπολιτεία.
Περιέγραψε το ......

Διαβάζοντας τα «αρχεία του Μέριλαντ» για τη δράση των Γερμανών στην κατοχή.

Μόνο “εθιμοτυπική” δεν ήταν η επίσκεψη του ΑΝΥΕΘΑ Κώστα Ήσυχου στην Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού. Ο κ.Ήσυχος πήγε στην ΔΙΣ κυρίως για τα “αρχεία του Μέριλαντ”. Τα αρχεία που οι αμερικανοί βρήκαν με την είσοδό τους στο Βερολίνο το 1945 και μας πούλησαν το 2006.
Ο ΑΝΥΕΘΑ Κώστας Ήσυχος είχε λεπτομερή ενημέρωση από τον διευθυντή της ΔΙΣ ταξίαρχο Νίκο Δελατόλα.
Ο κ.Ήσυχος αφού επισκέφθηκε το χώρο που φυλάσσονται τα μικροφίλμ δήλωσε:
“Είδα αυτά τα σπάνια και ανεκτίμητα μικροφίλμ τα οποία ήρθαν στην κατοχή των Ενόπλων Δυνάμεων και της Διεύθυνσης Ιστορίας Στρατού και αριθμούν πάνω από 400 χιλιάδες έγγραφα τα οποία έχουν περάσει στο στάδιο της ψηφιοποίησης στο μεγαλύτερο ποσοστό τους και σε λίγες βδομάδες ολοκληρώνεται η διαδικασία αυτή. 
Αυτά τα έγγραφα δεν τεκμηριώνουν μόνο μια ιστορική αλήθεια αλλά είναι έγγραφα της ίδιας της Βερμαχτ, των δυνάμεων κατοχής. Είναι σημειώματα ημερολόγια, εκθέσεις και αναφορές αξιωματικών προς τους ανωτέρους τους σε περίοδο πολέμου, όπου .....