Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Η ΥΠΕΡΑΞΙΑ ΕΝΟΣ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΜΗΔΕΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ.

Χατζηαναγνώστου Γιώργος
Ακούμε καθημερινά για την μεθοδολογία που προτείνουν οι κυβερνώντες απέναντι στους πολίτες σε ότι αφορά την ανάπτυξη της χώρας και την υπεραξία την οποία τα καινοτόμα προϊόντα οφείλουν να αποδώσουν για να βγη η χώρα έξω από την κρίση .

Το ερωτηματικό που προκύπτει είναι εν μπορείς να έχεις καινοτόμο παραγωγή σε όποιο επίπεδο πρωτογενές ή δευτερογενές χωρίς να έχεις πρωτίστως καλύψει τις ανάγκες σου σε βασικά προιόντα παραγωγής.


Δηλαδή μπορεί να έχεις πυρηνικά προϊόντα χωρίς να έχεις λύσει το πρόβλημα σίτισης στο βασικό αγαθό όπως το ψωμί :;

Μπορείς να ασχολείσαι με έρευνα για την μεγιστοποίηση της απόδοσης υδρογονανθράκων χωρίς να έχεις στέγη ;;


Μπορείς να έχεις βιομηχανία αυτοκινήτων χωρίς πρωτίστως να έχεις τμήμα συναρμολόγησης ;;

Αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα ότι ....

Οι παπάρες του Παπούλια...

 Σαν τη Πόντια πουτάνα, που δεν γνώριζε ότι οι άλλες πληρώνονταν για τις υπηρεσίες που πρόσφεραν, εμφανίστηκε πάλι ο Παπούλιας. 

Δήλωσε ότι είναι αισιόδοξος για το 2014. Χαρακτήρισε μαχόμενο τον Στουρνάρα, ο οποίος μάχεται συνεχώς να εξαθλιώνει περισσότερο τους ανθρώπους με τα μέτρα που παίρνει.

Στους μαχόμενους κατέταξε και τον εαυτό του ο Παπούλιας. Πρώτη μεγάλη μάχη που έδωσε, ήταν τα δανεικά στον Ανδρέα Παπανδρέου για το σπίτι της Εκάλης. 

Δεύτερη και διαρκής μάχη ήταν το τουμπεκί που...

Αντεπίθεση στη χούντα του ευρώ!

Οι πατριώτες της δραχμής, πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα, να οργανωθούν πολιτικά, ενωτικά και αποτελεσματικά. 

Να αποφύγουν να ενημερώνονται από τα κανάλια της διαπλοκής και του ψέματος. Να μη δέχονται τα απέραντα ψέματα, τις στρεβλώσεις, την παραπληροφόρηση, την τρομοκρατία των ευρωραγιάδων.

Να μην παρασύρονται από τη διαπλεκόμενη μιντιαρχία. Να μην επιτρέψουν τη διαχείριση της μετάβασης στο εθνικό νόμισμα από φαύλους πολιτικούς που μέχρι χθες εξέφραζαν την υποταγή τους στο ευρώ και έχουν μολυνθεί με τις υπογραφές τους στο Μνημόνιο.

Καιρός είναι, αντί να είμαστε συνεχώς σε άμυνα και να απαντάμε σε τρομολαγνικές απαντήσεις για υποθετικές καταστροφές αν ....

To ΔΝΤ προέβλεψε ανάπτυξη στα τέλη του 2010, στα τέλη του 2011 και στις αρχές του 2012. Το 2013 προέβλεψε και πάλι ανάπτυξη, αλλά αυτήν τη φορά με υψηλή ανεργία. Επιβεβαιώθηκε. Ως προς την ανεργία. Όσο για το 2014; Δεν θα το πιστέψετε. Προβλέπει ανάπτυξη......

 To ΔΝΤ προέβλεψε ανάπτυξη στα τέλη του 2010, στα τέλη του 2011 και στις αρχές του 2012. 

Το 2013 προέβλεψε και πάλι ανάπτυξη, αλλά αυτήν τη φορά με υψηλή ανεργία. Επιβεβαιώθηκε. 

Ως προς την ανεργία. 

Όσο για το 2014; Δεν θα το πιστέψετε. 

Προβλέπει ανάπτυξη. 

Ο ΟΑΣΑ προέβλεψε ανάπτυξη το 2012 και ξανά το 2013, ενώ το 2014 θα έχουμε ύφεση 0,4% 
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63921365 και ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας το 2015 με ρυθμό 1,8%, με έκθεση για τις οικονομικές προοπτικές των χωρών μελών του, που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα.

Η Κομισιόν προέβλεψε ανάπτυξη το ....

Ποια γυναίκα ακούγεται για την προεδρία της Δημοκρατίας;

Μια ΕΒΡΑΙΑ στην κορυφή της εξουσίας.... ΟΙ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ, ξεπληρώνονται με ... θέσεις εξουσίας...

Εχουμε τις συζητήσεις για τις εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση, έχουμε τώρα και τις συζητήσεις για τις προεδρικές εκλογές....


Αν και οι προεδρικές είναι προγραμματισμένες να γίνουν την άνοιξη του 2015, ήδη έχουν πέσει στο τραπέζι ...

KAMMIA ENHMEΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Αυτά είναι τα 10 ξένα fund που θα πέσουν σαν «γύπες» να αγοράσουν και τα «κόκκινα» Ελληνικά δάνεια.

«Μετακομίζουν» στην Ευρώπη μεγάλα επενδυτικά ταμεία 
(hedge funds και private equity funds) που ειδικεύονται στην εξαγορά μη εξυπηρετούμενων εταιρικών δανείων, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

Τα εν λόγω ξένα ταμεία σχεδιάζουν να δραστηριοποιηθούν έντονα στην Ευρώπη funds. 


Πρόκειται για τα Blackstone, KKR, Apollo Management, Strategic Value Partners, Cerberus, Angelo Gordon, Avenue Capital, Fortress, Lone Star και Oaktree Capital.

Τα funds εξαγοράζουν τα δάνεια από τις τράπεζες με σημαντική έκπτωση (50%-70%) και στη συνέχεια επιδιώκουν ...

Το νερό δεν μπορεί να γίνει εμπόρευμα...

Από την ιστοσελίδα right2water.eu 

συγκεντρώθηκαν 1.840.000 υπογραφές, για να προβεί η Ε.Ε. σε υιοθέτηση νομοθεσίας η οποία θα εγγυάται το δικαίωμα στην πρόσβαση όλων στο πόσιμο νερό

Κάποια στιγμή πρέπει να γίνει συνείδηση, πως δεν μπορεί να συνεχίσει να ζει η κοινωνία υπό τον πλήρη έλεγχο, που της έχει υποβληθεί. 

Τράπεζες, ενέργεια, φάρμακα, όπλα, επικοινωνίες, τρόφιμα και άλλα αγαθά βρίσκονται ή τείνουν να βρεθούν στην κυριαρχία μικρού αριθμού πολυεθνικών, μικρού επίσης αριθμού ιδιοκτητών.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με το θέμα του νερού, όχι επειδή έχει λόγο να υποστηρίξω τις δημόσιες εταιρίες ύδατος -που ως δημόσιες, κάποτε πρέπει να εξυγιανθούν, για να μη πληρώνω εγώ τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών των υπαλλήλων τους, και πλείστα άλλα- αλλά επειδή θέλω τα αγαθά της φύσης, στα οποία δεν υπεισέρχεται ακόμη η ιδιωτική επιχειρηματικότητα, να παραμείνουν ελεύθερης χρήσης.

Δεν πρόκειται τόσο για το νερό που μεταφέρεται....

Μεγάλες προσδοκίες της Μόσχας από την Ελληνική Προεδρία.

Του Θ. Αυγερινού

Η ρωσική διπλωματία υπολογίζει ότι κατά τη διάρκεια της ελληνικής Προεδρίας στην ΕΕ θα δοθεί ώθηση στη χαλάρωση του καθεστώτος των θεωρήσεων εισόδου στην ΕΕ για τους Ρώσους πολίτες, δεν θα υπάρξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την «Ανατολική Εταιρική Σχέση» και θα διευκολυνθεί η διοργάνωση της διεθνούς διάσκεψης «Γενεύη-2» στα μέσα Ιανουαρίου.
Αυτά αναφέρουν σε ανταποκρίσεις τους από την Αθήνα και τις Βρυξέλλες τα δύο κρατικά ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων ΡΙΑ-Νόβοστι και ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ, που αναφέρονται στην έναρξη της ...

Πως να φτιάξεις πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης. Επειδή τις «δύσκολες μέρες» θα είναι άκρως απαραίτητο…


Από χρησιμοποιημένο φυτικό τηγανόλαδο!

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΕ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ

Η απλή μέθοδος για τους θερμούς μήνες..
Κι όμως μπορούμε να κινούμε τα οχήματά μας με καύσιμο που παρασκευάζουμε οι ίδιοι, από τα χρησιμοποιημένα τηγανόλαδα μας, πάμφθηνα και μάλιστα χωρίς να επιβαρύνουμε και την ατμόσφαιρα…δηλαδή οικολογικά!!
Το “σπιτικό” πετρέλαιο (biodiesel B100) μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πετρελαιοκίνητα οχήματα χωρίς καμία μετατροπή, καθώς δεν διαφέρει σε τίποτε από το συμβατικό ντίζελ, παρά μόνο στην τιμή:.
1,51 ευρώ το λίτρο στο βενζινάδικο, 0,20 ευρώ στο σπίτι! Το βιοντίζελ που παράγεται δεν είναι τοξικό, δεν αναφλέγεται εύκολα (στους 125 βαθμούς Κελσίου έναντι 50 βαθμών για το συμβατικό) και άρα είναι ασφαλέστερο. Παράγει δε εξαιρετικά ....

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΜΕ ΥΓΕΙΑ, ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ !


4 χρόνια μνημονιακή απάτη: Το βίντεο που θα στείλει στα ειδικά δικαστήρια τους απατεώνες.video.

Κάθε χρόνο, η ανάπτυξη προβλέπεται... του χρόνου !





ΣΙΓΟΥΡΑ "ΔΕΝ ΜΑΣΑΕΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ" Μύδροι Ρ.Τ.Ερντογάν κατά ΝΑΤΟ και ΗΠΑ για την "συνωμοσία κατά της Τουρκίας".

Σφοδρή επίθεση κατά των ΗΠΑ εξαπέλυσε, χωρίς να τις κατονομάσει, πάντως, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καλώντας τους Τούρκους να συσπειρωθούν γύρω του στον αγώνα εναντίον της «συνωμοσίας», όπως είπε, στοιχείων υποστηριζόμενων από το εξωτερικό τα οποία έχουν στοχοθετήσει «το ψωμί στο τραπέζι σας, τα χρήματα στην τσέπη σας, τον ιδρώτα του προσώπου σας».
«Κύκλοι που νοιώθουν άβολα για τις επιτυχίες της Τουρκίας, την αναπτυσσόμενη οικονομία της, την ενεργή εξωτερική πολιτική της, τα παγκόσμιας κλίμακας σχέδιά της, έστησαν μια νέα παγίδα ...

Ο Σόρος,ο Αβάπτιστος και τα ψεύτικα χρέη...…

Το 2014 θα πρέπει να είναι η χρονιά της Ελλάδας.Η χρονιά όλων των υγιών δυνάμεων της χώρας,που θέλουν να ζήσουν αξιοπρεπώς στην χώρα τους.

Μια αξιοπρέπεια την οποία στέρησαν διεφθαρμένοι πολιτικοί,πρόθυμοι συνεργάτες του Δ οικονομικού Ραιχ,τραπεζίτες-τοκογλύφοι του ΔΝΤ,και της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας,και φυσικά τα Μ.Μ.Ε  τα οποία 4 χρόνια τώρα προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τον ελληνικό λαό με μια ασύστολη προπαγάνδα,εκβιασμούς κτλ.

Αν το 2010 αποχωρούσε η Ελλάδα από την Ευρωζώνη, θα ακολουθούσαν κι άλλες χώρες δήλωσε η Α.Μέρκελ.


Παραδέχονται δηλαδή ακόμα και οι ίδιοι αυτό που φωνάζαμε τότε,όχι πολλοί δυστυχώς,και τονίζαμε το δόλο και την σκοπιμότητα της κυβέρνησης Γ.Παπανδρέου που οδήγησε την Ελλάδα στην απόλυτη ....

Η ΕΕ σε μετάβαση και η Ελληνική Προεδρία.


1.    Η κρίση της Ελλάδας και της Ευρώπης και τα αίτιά της
Η κρίση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) είναι εγγενής εάν όχι, πλέον, υπαρξιακή. Είναι κρίση πολιτική, οικονομική, στρατηγική και θεσμική. Η κρίση στην Ελλάδα και σε πολλά κράτη του Ευρωπαϊκού νότου οφείλεται, πρωτίστως, στις παθολογίες του εγχειρήματος της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, ιδιαίτερα αυτές που δημιουργήθηκαν μετά το 1992.
Στις γραμμές που ακολουθούν, ελληνική και ευρωπαϊκή κρίση θα συνδεθούν. Θα υπογραμμίσουμε τον ρόλο που θα μπορούσε να διαδραματίσει η Ελλάδα ως προεδρεύουσα χώρα το πρώτο εξάμηνο του 2014 αλλά που δυστυχώς, ολοφάνερα μέχρι αυτή την στιγμή, δεν φαίνεται να μπορεί να σηκώσει την σημαία είτε της υποστήριξης των δικών της εθνικών συμφερόντων είτε της ανάληψης πρωτοβουλιών για μια ριζική μεταρρύθμιση της ΕΕ. Όπως ελλείπει εθνική στρατηγική σε όλα τα άλλα ζητήματα, το ίδιο ισχύει και για την ευρωπαϊκή πολιτική.
Συντομογραφικά, θα τονιστούν κάποια....

Με τα σπίτια των Ελλήνων θα πληρωθούν οι υποχρεώσεις των Τραπεζιτών που μεταχρονολογήθηκαν (επιτόκια 14%).

Οι μαλάκες της Συγκυβέρνησης που δεν μπορούσαν να παρατείνουν τους πλειστηριασμούς για ένα χρόνο και να επεκτείνουν την προστασία των σπιτιών των Ελλήνων για υποχρεώσεις προς την εφορεία και τα ασφαλιστικά ταμεία μπόρεσαν εύκολα να παρατείνουν τις υποχρεώσεις των τραπεζιτών για ένα ακόμα χρόνο...

Bild: Στην ΕΕ σιωπούν για την Ελλάδα μέχρι τις ευρωεκλογές..

«Η Ελλάδα δεν χρειάζεται κούρεμα του χρέους αλλά στέρεη δημοσιονομική πολιτική», δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του την Τρίτη στην εφημερίδα Bild, σχολιάζοντας την πρόταση του πρώην καγκελάριου Χέλμουτ Σμιντ για διεξαγωγή
διάσκεψης για το χρέος. 


Σε σχόλιο της εφημερίδας, υποστηρίζεται ότι οι Έλληνες είναι καλοί μόνο στο να αναβάλλουν και ότι ο μόνος λόγος που οι«ευρωδιασώστες» σιωπούν με την οικονομική κατάσταση στη χώρα είναι ο φόβος της επικράτησης των ευρωσκεπτικιστών στις επερχόμενες ευρωεκλογές.

Αποσπάσματα της συνέντευξης του Β. Σοίμπλε είχαν δοθεί στη δημοσιότητα από τη Δευτέρα.

«Εφόσον η χώρα παραμένει....

ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ Η “ΒΡΩΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ” ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ; ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΑΝΟΠΛΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ “BATTLES GROUPS” ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΠΛΗΘΟΥΣ ΥΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΝΑΤΑΡΑΧΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ “ΝΑΙ” ΑΠΟ ΣΑΜΑΡΑ ;
-«Στοχοποιούν» και τον ΣΥΡΙΖΑ

Η επίθεση στην οικία του Γερμανού πρέσβη στην Αθήνα στις 03.30 το ξημέρωμα της Δευτέρας, έχει όλα τα συστατικά καταδρομικής επιχείρησης από άγνωστους επιδρομείς «ειδικών δυνάμεων» οι οποίοι γνώριζαν ότι μάλλον δεν πρόκειται να συλληφθούν ποτέ. 


Τέσσερα άτομα με δύο καλάσνικοφ και 60 σφαίρες(δύο γεμιστήρες των 30 σφαιρών 7.62 χιλιοστών)γάζωσαν το σπίτι του αλλοδαπού διπλωμάτη χωρίς να στρέψουν τις κάνες πάνω στον αστυνομικό φρουρό τον οποίο δεν ήθελαν να σκοτώσουν, αν και μπορούσαν.

Το «θέατρο» της επιχείρησης ήταν ίδιο με το χτύπημα της «17Ν», τον Μάιο του 1999, όταν αντί για πυροβολισμούς έριξαν ρουκέτα η οποία δεν εξερράγη στην οροφή της πρεσβευτικής κατοικίας. Ο βαθύτερος σκοπός όμως και το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα της χθεσινής επίθεσης πιθανόν άλλα υποκρύπτει.

Όπως σχολιάζουν  έγκυρες στρατιωτικές πηγές, η καταδρομή είχε όλα τα στοιχεία καλοστημένης προβοκάτσιας για την δημιουργία εντυπώσεων μιας αθωράκιστης χώρας στην....

Βαρουφάκης: "Έρχεται κι άλλο μνημόνιο" ΒΙΝΤΕΟ 2 ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ..ΑΞΙΖΕΙ !!

Σίγουρος οτι θα υπάρξει κι άλλο μνημόνιο, είτε με αυτό το όνομα, είτε με άλλο, δήλωσε ο καθηγητής οικονομικής θεωρίας Γιάννης Βαρουφάκης.

«Οι κυβερνήσεις σε περίοδο κρίσης έχουν ιερή υποχρέωση να προσέχουν τι λένε και να εκφέρουν αισιόδοξο λόγο και αισιόδοξες προβλέψεις μόνο, αν υπάρχει βάση γι' αυτά», είπε στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1.

Ο κ. Βαρουφάκης διερωτήθηκε: 


«Πιστεύει κανείς στα σοβαρά ότι η τρόικα από μόνη της θα προβεί είτε σε νέο δάνειο είτε σε κούρεμα των υπαρχόντων δανείων -αναδιάρθρωση, κούρεμα, το ίδιο πράγμα είναι- χωρίς νέο μνημόνιο;». 

Παράλληλα, ο κ. Βαρουφάκης υπογράμμισε: 

«Είναι πολύ πιθανόν .....

Huffington Post: Σκλαβωμένη η Ελλάδα στην Τρόικα. Να σταματήσει να πληρώνει το χρέος της και να επιστρέψει στην δραχμή.

Την αυξημένη οικονομική και πολιτική εξάρτηση της Ελλάδας από τους ξένους στο ρου της ιστορίας αναλύει, με μια σύντομη αναδρομή στο παρελθόν, η The Huffington Post.

Ταυτόχρονα επιχειρεί να περιγράψει τη σχέση ΗΠΑ - Ελλάδας, αλλά και να αναζητήσει πιθανούς τρόπους στήριξης της ελληνικής οικονομίας από τις αμερικανικές αρχές.

Όπως τονίζει σε νέο δημοσίευμά της η εφημερίδα, η ελληνική κρίση, που ξέσπασε πριν από τρία και πλέον χρόνια, αύξησε κατακόρυφα την εξάρτηση της Ελλάδας από τους ξένους. 


Αλλά η εξάρτηση αυτή έχει τις ρίζες της πολύ πιο βαθιά στο παρελθόν, αφού οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις διατηρούσαν τον έλεγχο της Ελλάδας μέχρι τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Ο καταστροφικός πόλεμος άλλαξε άρδην τα δεδομένα και κατέστησε την Ελλάδα ξανά εξαρτημένη, από τις ΗΠΑ αυτή τη φορά. ...