Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ...ΚΑΙ ΜΕ ΕΜΑΣ ΤΟΤΕ...;;;;Σφοδρό «χτύπημα» της Fitch στο ουκρανικό banking – Yποβάθμισε σε «CCC» την αξιολόγηση 13 τραπεζών!

Εντείνονται οι πιέσεις προς το Κίεβο
Σφοδρό «χτύπημα» από τον οίκο αξιολόγησης Fitch δέχθηκε το τραπεζικό σύστημα της Ουκρανίας, καθώς μία εβδομάδα μετά την υποβάθμιση της ουκρανικής αξιολόγησης, ο αμερικανικός οίκος υποβάθμισε 13 ουκρανικές τράπεζες. 

Ειδικότερα, ο οίκος Fitch υποβάθμισε την αξιολόγηση 13(!) ουκρανικών τραπεζών σε «CCC» από «B-» προηγουμένως.

Αναλυτικότητα, ο αμερικανικός οίκος ...

Θα απαιτηθούν 20 χρόνια για να μετατραπεί το ελληνικό «διακρατικό» χρέος σε ιδιωτικό - Έξοδος στις αγορές με επιτόκιο 5,8% - 6%

Η έξοδος της Ελλάδος στις αγορές – και λόγω προνομιούχων μετοχών – κρίνεται πλέον απαραίτητη παρά το ρίσκο.
Πως θα μετατραπεί το χρέος από διακρατικό σε ιδιωτικό; 

Αυτό είναι το κύριο ερώτημα που θα απασχολήσει την Ελλάδα τα επόμενα χρόνια, πέραν από το αν είναι βιώσιμο το χρέος, αν χρειάζεται νέο haircut ή αν μπορεί να υπάρξει βιώσιμη ανάπτυξη. 

Ωστόσο για να μετατραπεί το διακρατικό χρέος σε ιδιωτικό θα πρέπει πρωτίστως η Ελλάδα να βγει στις αγορές.
 
Με δεδομένο ότι το θέμα....

Ας μην ξεχνάμε, ότι το Ελληνικό «σφαγείο», δουλεύει ασταμάτητα νύχτα μέρα.

Ο φλεβάρης προχωρα γρήγορα στη χώρα του ΠΟΤΕ, της φτώχειας, της ανεργίας, της εξαθλίωσης και πολλών άλλων «ωραίων» που μας εξασφάλισαν ΟΛΟΙ όσοι μέχρι σήμερα υποτίθεται ότι κυβέρνησαν τη χώρα.

Μνημόνια, Τρόικες, φορολογίες εξοντωτικές, και για ποιους;

ΟΧΙ για τους «έχοντες», αλλά για τους μη έχοντες.

Οι έχοντες σε αυτή τη χώρα άλλωστε, «συγκυβερνούν» με τις όποιες κυβερνήσεις και δε δίνουν λογαριασμό σε κανέναν.

Δεν πληρώνουν, δεν, δεν, δεν.

Και αφού ΟΛΟΙ αυτοί δεν πληρώνουν, από πού θα πάρει λεφτά το κράτος;

Από τους «άλλους», τα κορόιδα, εκείνους που στερούνται ακόμα και το φαί των παιδιών τους πλέον.

Ο ΚΛΕΦΤΗΣ έχωσε βαθιά το χέρι ...

Αυτά τα πολιτκά μπάζα...δεν διορθώνονται.....

Ωμή, ξερή η δήλωση του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, του Γερμανού Βάλτερ Ραντερμάχερ: 

«Εμείς δεν υπολογίζουμε τους αριθμούς όπως θα το επιθυμούσε ο Έλληνας πρωθυπουργός Σαμαράς»! Πολιτική «εκτέλεση» εν ψυχρώ!

Ο γενικός διευθυντής της Eurostat δεν αρκείται σε αυτό, στη συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Suddeutsche Zeitung του Μονάχου. 

Μέχρι το τέλος Μαρτίου, οπότε και θα ολοκληρωθεί η συλλογή των στοιχείων από την υπηρεσία του....

Γιατί σωπαίνει το Παρίσι;

Ο συνέταιρος στην ΜΚΟ του Γιάννου Παπαντωνίου, ρωτά εμάς αντί να ρωτήσει την παρέα της Σύρου. Σε λίγο, θα μας ρωτά και για το νέο Ανάν, αντί να ρωτά τον Ανδρικό, στου οποίου την ΜΚΟ Access 2 Democracy πάλι υπήρξε μέλος…
bar
του Γιάννη Βαρουφάκη

Από την αρχή της κρίσης, το 2010, πολλοί προσέβλεπαν στο Παρίσι για αρωγή στις δύσκολες στιγμές της Ελλάδας. 

Δεδομένου ότι η Γαλλία υποτίθεται ήθελε διακαώς μια πιο συνεκτική Ευρώπη, και ότι η κρίση έδινε ισχυρά επιχειρήματα σε όλους εκείνους που μιλούσαν για «περισσότερη Ευρώπη», η προσδοκία ότι το Παρίσι θα βοηθούσε την Αθήνα, π.χ. επιχειρηματολογώντας υπέρ ευρωομόλογων, είχε μια λογική.

Στην αρχή, τους πρώτους μήνες του 2010, ο Νικόλα Σαρκοζί προσπάθησε να διαφοροποιηθεί από την Άνγκελα Μέρκελ, εκφράζοντας την άποψη ότι η Ελλάδα πρέπει να βοηθηθεί χωρίς τιμωρητικά μέτρα που να καταστρέψουν τον παραγωγικό ιστό της χώρας, και συνεπώς τη δυνατότητα της να παράξει τον πλούτο....

Αυτοί που ξέρουν μόνο ένα δρόμο, είναι πάντα οι χαμένοι.

Θέλουμε δεν θέλουμε θα πρέπει να δούμε κατάματα την γεωπολιτική και γεωοικονομική πραγματικότητα. 
Μέσα σε αυτή τη πραγματικότητα εντάσσονται και οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, καθώς και η μνημονιακή υποδούλωση της χώρας μας που έγινε αφού βρέθηκαν οι πρόθυμοι προδότες να διαλύσουν την ελληνική οικονομία και να εξοντώσουν το ηθικό του ελληνικού λαού.
Η πραγματικότητα αυτή με απλά λόγια είναι ότι εδώ και χρόνια
εξελίσσεται ένας μεγάλος γεωπολιτικός πόλεμος που η τελευταία φάση του άρχισε με την λεγομένη «αραβική άνοιξη». 
H «αραβική άνοιξη» οποία δεν ήταν τίποτα άλλο από την ενορχηστρωμένη επιχείρηση των δυτικών και των Αμερικανών να ελέγξουν τα ενεργειακά κοιτάσματα του αραβικού κόσμου.

Οι ύαινες αγορές μετά των δικών τους ΜΜΕ..συνεχίζουν την λαφυραγώγηση και τις υποδείξεις...Bloomberg: Σημαντικές ωφέλειες από την αξιοποίηση του Ελληνικού


Ως μία από τις πιο φιλόδοξες ιδιωτικοποιήσεις στην Ευρώπη, χαρακτηρίζει την αξιοποίηση του Ελληνικού το πρακτορείο Bloomberg, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι εάν τα καταφέρει η κυβέρνηση τότε η εμπιστοσύνη θα επιστρέψει στην Ελλάδα.
Το πρακτορείο, όπως αναφέρει η Ναυτεμπορική, ζητά από έγκριτους αναλυτές να παραθέσουν τις εκτιμήσεις τους για την πορεία της αξιοποίησης ενός ακινήτου που είναι τριπλάσιο σε μέγεθος ...

"ΕΙΣΒΟΛΗ" ΜΕΣΩ ΤΗΣ ZIRAAT ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΕΙ Η ΜΙΤ Οι Τούρκοι “πλακώνονται” & αποκαλύπτουν σχέδιο αρπαγής εδαφών σε Σερβία-Δ.Θράκη.

Μέσα από την κόντρα της τουρκικής εφημερίδας «TARAF» και του υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου ξεδιπλώνεται το σχέδιο της Άγκυρας για την «κατάκτηση» εδαφών στη Σερβία και στη Δυτική Θράκη μέσω δανείων που χορηγεί η τράπεζα «Ziraat» και τους όρους που θέτει με μικρά γράμματα για τις κατασχέσεις οι οποίες ακολουθούν όταν οι δανειολήπτες φανούν ασυνεπείς στις υποχρεώσεις τους.
Η εφημερίδα «TARAF» με εκτενές δημοσίευμα της κατηγόρησε....

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΕ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ Ιωάννης Φωκάς: Ο μεγάλος Έλληνας θαλασσοπόρος!


Ο Ιωάννης Φωκάς ή Απόστολος Βαλεριάνος, είναι γνωστός με το ισπανικό όνομα Χουάν ντε Φούκα (Juan de Fuca: είχε γεννηθεί στο χωριό Βαλεριάνο στη Κεφαλονιά το 1536 και πέθανε πιθανόν το 1602 και ήταν ο θαλασσοπόρος, που εξερεύνησε τις δυτικές ακτές της Β.Αμερικής για λογαριασμό του Ισπανικού θρόνου. 

Το όνομά του δόθηκε σε στενό ανάμεσα στην νήσο Βανκούβερ και των ΗΠΑ το οποίο οδηγεί στο λιμάνι που οδηγεί στο λιμάνι του Βανκούβερ, αφού ήταν ο πρώτος.....

Ο ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΕΒΓΑΛΕ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΠΡΟΥΧΟΝΤΕΣ ΜΕ ΤΖΙΠ! Η.Παναγιώταρος: "Δεν σας σώζει ούτε η ελιά...ούτε ο δάκος"

Απίστευτη απάντηση έδωσε για τα διόδια ο Μ.Χρυσοχοϊδης, ο οποίος είπε ότι για τα διόδια φωνάζουν "όσοι έχουν τζιπ"!

Δηλαδή όλη η χώρα είναι πλούσια, όλοι οδηγούμε τζιπ και Φεράρι, και κακώς φωνάζουμε για τις μικρές "αυξησούλες" των διοδίων.

Δεν έχασε την ευκαιρία να επιτεθεί και στην ΧΑ, για να λάβει την απάντηση από τον Η.Παναγιώταρο ότι δεν τους σώζει "ούτε η ελιά...

ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΕΕ Reuters: Δήμευση καταθέσεων για διάσωση τραπεζών αποφάσισε η ΕΕ.

Πλήρη επιβεβαιίωση της αποκάλυψης του defencenet.gr περί επερχόμενης δήμευσης των τραπεζικών καταθέσεων σε περίπτωση αδυναμίας των τραπεζώννα ανταποκριθούν σιτς υποχρεώσεις τους, κοινώς σε περίπτωση χρεοκοπίας τους.
Πριν λίγο το πρακτορείο Reuters μετέδωσε ότι η ΕΕ έχει έτοιμες τις ρυθμίσεις ώστε οι καταθέσεις των Ευρωπαίων να χρησιμοποιούνται για να καλυφθούν οι ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.
Οι καταθέσεις θα χαρακτηρίζονται πλέον "επενδύσεις" και η απώλειά τους "αποτυχημένη επένδυση".
Το πρακτορείο τονίζει ότι έχει στην κατοχή του έγγραφο της Ευρωπαϊκής Ενωσης το οποίο αναφέρει ότι η ΕΕ ....

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΗ - ΒΙΝΤΕΟ «Ο αγώνας γίνεται για να μην υπάρχει η Χρυσή Αυγή»!.

Την εξαφάνιση της Χρυσής Αυγής ουσιαστικά ζήτησε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλη σε τηλεοπτική συζήτηση σε τηλεοπτικό σταθμό. 

«Ο αγώνας γίνεται για να μην υπάρχει η Χρυσή Αυγή όχι για να την αποφύγουμε. 
Είναι μούρη με μούρη ο αγώνας. 
Είναι μετωπικός με τη Χρυσή Αυγή, με τους φασίστες και με τον φασιστάκο» είπε μεταξύ άλλων.
Δείτε το βίντεο (δείτε απο το 3:00)

Η ΤΡΟΙΚΑ ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛAΔΑ Το success story του Α.Σαμαρά: 80 μεγάλες επιχειρήσεις έτοιμες να χτυπήσουν... κανόνι

Ογδόντα μεγάλες βιομηχανίες στην Ελλάδα, που κινούνται στο χώρο της χαλυβουργίας, της υαλουργίας, της κλωστοϋφαντουργίας, του τσιμέντου και του αλουμινίου ετοιμάζονται να χτυπήσουν «κανόνι», ακολουθώντας την πορεία της Χαλυβουργικής. 
Και όμως η κυβέρνηση έχει το θράσος να μιλάει για «success story» και για ανάπτυξη σε μία χώρα που βιώνει συνθήκες Κατοχής.
Σοκ προκαλεί και η απάντηση που δίδουν ανώτατες πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης στο ερώτημα τι συνέβη με τη Χαλυβουργική. «Ελπίζουμε η τρόικα να πήρε το μήνυμα», λένε. 
Παραδέχονται δηλαδή πώς δεν κυβερνούν, απλά εκτελούν τις εντολές των εκπροσώπων των δανειστών, σαν καλοί υπάλληλοι.
Των δανειστών που όπως οι ίδιοι οι Ευρωβουλευτές παραδέχονται η τρόικα στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες των μνημονίων λειτούργησε ως «χασάπης» και όχι ως «χειρούργος» για να γλυτώσει τον ασθενή.
Τι θέλουν οι δανειστές; 
Να τελειώσουν μία και καλή με την ελληνική βιομηχανία για να μπορέσουν με δικές τους επιχειρήσεις να μπουν στην Ελλάδα και να ελέγξουν ...

Μπορώ να παράγω μόνος μου ελαιόλαδο στο σπίτι;

Η σύντομη απάντηση είναι ΝΑΙ. Εύκολα και με απλά μέσα μπορούμε να βγάλουμε μυρωδάτο, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Το λεγόμενο “αθέρμιγο” η “πρώτης ψυχρής έκθλιψης” η “ομφάκινο” όπως το λέγανε οι Αρχαίοι Έλληνες . 


Όμοιο του δεν υπάρχει στην αγορά. Ακόμα και αν το βρίσκαμε θα το πληρώναμε πάνω από 250 Ευρώ το κιλό!.

ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΜΥΣΤΙΚΑ ΝΕΟ ΚΡΑΤΟΣ!!!«BULGRAVIA»!!!Ο ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΓΕΓΟΝΟΣ!!!!

Κωνσταντινούπολη... Παγκόσμια Υπερπρωτεύουσα!!!
με τον «Βασιλιά του Κόσμου»...
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: «Αντιπρωτεύουσα» του Σχεδίου «Μπουλγκράβια»!
ΑΘΗΝΑ: «Περιφέρεια» («περιθώριο») σύμφωνα με το Πρόγραμμα «Φάρος της Ανατολής»...
Δρ. Ησαΐας Κωνσταντινίδης

Είναι πια φανερό ότι τα όσα ζούμε στη χώρα μας και στον κόσμο όλο τα τελευταία χρόνια αποτελούν μέρος ευρύτερου φιλόδοξου υπερπρογράμματος! 
Ή, για να το πούμε ακόμα καλύτερα, αποτελούν κομμάτι ευρύτερων γεωπολιτικών σχεδιασμών-συνδυασμών προγραμμάτων που είναι εκπονημένα εδώ και πολλά χρόνια στα «άδυτα των αδύτων» γιγάντιων μυστικών υπηρεσιών του πλανήτη...

Έτσι, στην Ελλάδα και την περιοχή μας αυτή τη στιγμή εφαρμόζεται αφενός το σχέδιο «Φάρος της Ανατολής» (που πρώτος ο γράφων αποκάλυψε ήδη από τον Ιανουάριο του 2004!) και αφετέρου προωθείται ένα άλλο σκοτεινό διεθνές σχέδιο, το περίφημο «Μπουλγκράβια», το οποίο έβγαλε στη φόρα για πρώτη φορά το μακρινό 1984 ο συνεργάτης μας.....

MAΣΟΝΙΑ: ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΗΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Το ρεπορτάζ της Σόνιας Μαυρίδου, αφιερώνεται στον εβραιοσιωνισ…τή Ντέϊβιντ Χάρις τον οποίο κατονομάζει ως τον άνθρωπο που ουσιαστικά κυβερνά την Ελλάδα. 

Είναι Πρόεδρος των Εβραίων της Αμερικής, της οργάνωσης AJC (American Jewish Comitee) .

Η εφημερίδα αναφέρει πώς εμφανίστηκε στη χώρα μας τον Νοέμβριο του 2011, λίγο πριν ο Γ. Παπανδρέου παραδώσει την εξουσία στον δοτό πρωθυπουργό Παπαδήμο. 


Την εποχή εκείνη, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά ,συναντήθηκε ο “Σαμαράς-Μπεναχίμ” με τον Ντέϊβιντ Χάρις της ΑJC.

Ήταν το διάστημα που ....