Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Η σπηλιά του Πλάτωνα

155
Μέχρι στιγμής η κατάσταση στην Ελλάδα έχει διατηρηθεί σχετικά ήρεμη –η κοινωνική συνοχή υπάρχει, αναταραχές δεν διαπιστώνονται, ενώ έχουν σταματήσει ακόμη και οι αρχικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, απέναντι στην εισπρακτική, «αιμοχαρή» και βίαιη πολιτική που επιβάλλεται από τους δανειστές της χώρας.
Παρά το ότι οι μισθοί έχουν «κατακρεουργηθεί», οι συντάξεις επίσης, η ανεργία μαίνεται, οι χρεοκοπίες ιδιωτών και επιχειρήσεων μεσουρανούν, τα περιουσιακά στοιχεία των Ελλήνων έχουν σχεδόν εντελώς απαξιωθεί, η υγεία καταρρέει, η παιδεία επίσης, ενώ δεν φαίνεται καμία προοπτική, καμία ελπίδα για το μέλλον ή, έστω, ένα «αμυδρό φως στην άκρη του τούνελ», συνεχίζει να επικρατεί η ησυχία και η τάξη – γεγονός που είναι αρκετά παράδοξο για μία χώρα, η οποία δεν φημίζεται για την υπομονή, για την παθητικότητα ή για την «ανεκτικότητα», τη δουλικότητα της ίσως, απέναντι σε ξένους κατακτητές.
Βέβαια γνωρίζουμε ότι ....

Η αυτοκρατορία της Lidl

154
Η ευρωπαϊκή περιφέρεια μετατρέπεται σταδιακά σε μία περιοχή χαμηλού εργατικού κόστους, με τους Πολίτες της σκλάβους χρέους, προς όφελος κυρίως των βιομηχανικών και λοιπών επιχειρήσεων της Γερμανίας – μεταξύ άλλων με τη βοήθεια των εκπτωτικών αλυσίδων λιανικής.

Άρθρο

Ένα από τα μεγαλύτερα «όπλα ειρηνικής διείσδυσης» της Γερμανίας σε άλλα κράτη είναι ασφαλώς οι εκπτωτικές αλυσίδες της – ειδικά στον κλάδο των Σούπερ Μάρκετ. Οι αλυσίδες αυτές εισβάλλουν και εγκαθίστανται σε διάφορες χώρες, οδηγώντας τους εγχώριους ανταγωνιστές τους στη χρεοκοπία – με τελικό αποτέλεσμα να επιβάλλονται σταδιακά....

ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ...

Χαίρετε Λαοί και αγαλιάσθε!!!
Οι Περιούσιοι Σιωνιστές τύραννοι έπεσαν.

Από τα Ουράνια έπεσε θανατικό στους Κοσμοκράτορες.

"Δολοφονήθηκε –ΕΥΘΑΝΑΣΊΑ το λένε τώρα,- ο David Rockefeller, και εκ ΘΕΟΥ,  ο Jacob Rothschild είναι σε κώμα.
Σε πανικό ο Σιωνισμός!!"

ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΟΡΜΗ...

Για 15 χρόνια τώρα με εκατοντάδες άρθρα μου στο διαδίκτυο κάνω την δική μου ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ και προσπαθώ να πείσω τους κύπριους να μην αδρανούν μπροστά στην αδικία την διαφθορά, τα σκάνδαλα και τις εθνικές μειοδοσίες που εκπορεύονται από το ελεεινό πολιτικοοικονομικό κατεστημένο. Να εμπεδώσουν επιτέλους, ότι οι μεγαλύτεροι εχθροί της Κύπρου δεν είναι ούτε οι Τούρκοι, ούτε οι Εγγλέζοι και οι Αμερικάνοι, ο μεγαλύτερος εχθρός της Κύπρου.....βρίσκεται εντός των τειχών και ακούσει στο όνομα .....

Bundesbank: H Γερμανία έχει εξοικονομήσει επί κρίσης 240 δισ. από τόκους.

Η Γερμανία έχει εξοικονομήσει 240 δισ. ευρώ από το ξέσπασμα της κρίσης το 2008 μέχρι και το 2016, χάρη στο χαμηλότερο κόστος δανεισμού και εξυπηρέτησης του χρέους που απολαμβάνει.

Η πτώση της απόδοσης των γερμανικών κρατικών ομολόγων οφείλεται σε
σημαντικό βαθμό και στην επεκτατική νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αλλά και στο γεγονός πως τα γερμανικά ομόλογα θεωρούνται «ασφαλή καταφύγια» σε περιόδους κρίσης.

Παρ' όλα αυτά πολλοί Γερμανοί πολιτικοί, όπως ο υπουργός Οικονομικών κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, υποστηρίζουν ότι .....

Σήμα κινδύνου από την Τράπεζα της Ελλάδος για τα «κόκκινα δάνεια».

Οριακή μείωση εμφανίζουν τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα των ελληνικών τραπεζών στο τρίτο τρίμηνο του 2016, ωστόσο τα ευρήματα έρευνας της Τραπέζης της Ελλάδος είναι ανησυχητικά καθώς προκύπτουν σημαντικές δυσκολίες στην αποτελεσματική διαχείριση τους.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος που περιλαμβάνονται στην επισκόπηση του Ελληνικού Χρηματοπιστωτικού Συστήματος στο τρίτο τρίμηνο του 2016, το σύνολο των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων διαμορφώθηκε σε 107,6 δισεκ. ευρώ και το σύνολο των ανοιγμάτων ανήλθε ..

Μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης η Ελλάδα και στη μέση... νέο μνημόνιο.

Σε διασταυρούμενα πυρά, μεταξύ ΔΝΤ και Ευρωπαίων, βρίσκεται για ακόμη μια φορά η Ελλάδα μετά την εορταστική ραστώνη. Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και Β. Σόιμπλε έδειξαν... ποιος είναι το αφεντικό στη διαπραγμάτευση στέλνοντας χθες μηνύματα προς την Αθήνα που δείχνουν σκλήρυνση της στάσης τους και προοιωνίζονται δύσκολες ημέρες για την ελληνική οικονομία.

Από την πλευρά της Ουάσιγκτον, το ΔΝΤ δια του Τζ. Ράις δήλωσε ξεκάθαρα ότι θέλουν να παραμείνουν στο ελληνικό πρόγραμμα και δεν σκέφτονται την αποχώρηση του Ταμείου, κάτι που...